TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İptal

İLKHABER-Gazetesi - İptal haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İptal haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı'nda Air Montenegro seferi iptal edince yolcular isyan etti Haber

İstanbul Havalimanı'nda Air Montenegro seferi iptal edince yolcular isyan etti

Karadağ'ın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Air Montenegro'nun İstanbul-Tivat seferinin iptal edilmesinin ardından yolcular İstanbul Havalimanı'nda protesto düzenledi. İptal edilen sefer nedeniyle iki gündür İstanbul Havalimanı'nda mahsur kalan yolcular, yaşadıkları mağduriyetlere tepki gösterdi. Edinilen bilgilere göre, Air Montenegro'nun geçtiğimiz Çarşamba günü planladığı İstanbul-Tivat seferi iptal edildi. İptal kararının ardından yaklaşık 200 kişilik bir yolcu grubu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, İstanbul Havalimanı'nda ve çevre otellerde geceyi geçirmek zorunda kaldı. Yolcular, dış hatlar terminalindeki yolcu katında durumu protesto etti. Yolcular, TGS ve Havaş yer hizmetlerinden herhangi bir yetkilinin bilgilendirme yapmamasına ve mağduriyetlerinin giderilmemesine tepki gösterdi. Mağduriyetlerini dile getiren yolculardan Farid Hasanov, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı: “Bilet satarken paralarını alıyorlar, ancak sonrasında bize herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Sabah saat 7'de bir yetkili, uçağımıza kuş çarptığını ve uçuşun iptal olduğunu söyledi. Biz otele yerleştirildik ama havalimanına döndüğümüzde uçağın durumu belirsizdi. Ayrıca, Tailwind Airlines ile saat 13.00'te uçmamız gerekiyordu ama bu uçuşun da Tivat'a değil, Podgoritsa'ya yapılacağı söylendi. Oradan Tivat'a nasıl geçeceğimiz ise net değil. Resmi açıklama yapılmıyor, yetkili bulunmuyor. 24 saattir burada mağdur bir şekilde bekliyoruz.” Yolcular, yaşadıkları durum karşısında sinir krizi geçirenler ve gözyaşlarını tutamayanlar ile dikkat çekti. Yetkililerin eksik bilgilendirme ve iletişim yetersizliği nedeniyle yaşanan bu kriz, havalimanındaki diğer yolcular tarafından da büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Altın Portakal Film Festivali'nin iptali Antalya Büyükşehir Belediye meclisinde değerlendirildi Haber

Altın Portakal Film Festivali'nin iptali Antalya Büyükşehir Belediye meclisinde değerlendirildi

(İLKHABER)- Antalya Büyükşehir meclis üyesi Mesut Kocagöz başkanlığında yapılan ekim ayı olağan meclis toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında, meclis üyeleri, 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesi hakkında görüşlerini ortaya koydu. AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, gelenekselleşen festivalin, kentin bir marka değeri olduğunu söyledi. Festivalin iptal edilmesinin oldukça üzücü bir durum olduğunu vurgulayan Demir, "Çocukluğumuzdan bu yana gelenekselleşen Altın Portakal Film Festivali, terör örgütü propagandaları nedeniyle iptal edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek bu duruma festivali rafa kaldırarak çözüm buldu. Antalya halkı olarak bu duruma çok üzüldük. Festivalimizin, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde, coşkuyla düzenlenmesini isterdik." diye konuştu. AK Parti meclis üyesi Hasan Cumhur Göncü ise "Festival ihalesini Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Sağlık Eğitim Kültür ve Ticaret Limited Şirketi (ANSET) aldı. Dolayısıyla festivalin sahibi Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu festivali yapmak zorundasınız. Çünkü bu ihaleye göre harcamalar yapıldı. Festival yapılmazsa kamu zararı görülecektir. Şehri bu hale getiren bürokratlara ceza verilmezse bu hatalar devam edecektir." ifadesini kullandı. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de festivalle ilgili yaşanan tartışmalara ve iptaline sebep olanları görevlerinden istifaya davet etti. CHP meclis üyesi Kocagöz ise festivalin iptalinin, yönetim ve sanat ekibinin süreci doğru yönetememesinden kaynaklandığını, bu yıl içerisinde festivalin yeniden düzenleneceğini kaydetti. Konuşmaların ardından toplantıda 113 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.