TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ilkokul

İLKHABER-Gazetesi - ilkokul haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ilkokul haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da ilkokul 3. sınıf öğrencisi oğlunun akran zorbalığına maruz kaldı Haber

Adana'da ilkokul 3. sınıf öğrencisi oğlunun akran zorbalığına maruz kaldı

Adana’da bir anne, ilkokul 3. sınıf öğrencisi oğlunun akran zorbalığına maruz kaldığını, her gün okuldan bir tarafı mor geldiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Son günlerde sosyal medya nedeniyle arkan zorbalığı ilkokula kadar geldi. Adana’da da iki çocuk annesi P.M. (34) ilkokul 3. sınıf öğrencisi oğlu C.Ş.’nin (8) okulda sürekli akran zorbalığına maruz kaldığını söyledi. P.M. oğlunun okuldan her geldiğinde bir tarafının mor ve yara içinde olduğunu belirterek, "Okulda bazı problemli çocuklar varmış bunlar oğluma musallat olmuş. Ben defalarca konuştum ama buna rağmen akran zorbalığına devam ettiler. Bu kez de polis merkezine gidip şikayetçi oldum. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Gidiyorum okulun kapısında bahçede oğlumu bekliyorum. Teneffüslerde oğlumu sıkıştırıp kızlı erkekli bir grup var dövüyorlarmış. Ben bu durumdan şikayetçiyim akran zorbalığı bitsin artık" dedi. Arkadaşları tarafından darp edilen C.Ş. ise, "Bana bir sınıf arkadaşım 'bana abi diyeceksin' diyor. Ben abi demezsem beni dövüyor. Başka bir arkadaşım da 'bana abla diyeceksin' diyor, demezsem beni dövüyor. Bana elleriyle vuruyorlar, tekme ile vuruyorlar. Bana çelme takıyorlar. Ben okula gitmek istemiyorum, korkuyorum artık" diye konuştu. Okul yönetiminin ise konuyla ilgili her iki tarafı psikolojik danışmanlık rehberlik öğretmenine yönlendirdiği, psikolojik destek sağlandığı öğrenildi.

Okullar ne zaman açılacak? Alınan Kritik Kararlar ... Haber

Okullar ne zaman açılacak? Alınan Kritik Kararlar ...

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulayacağı çalışma takvimini duyurdu. Bununla beraber önümüzdeki yıl uygulanacak ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili tarihleri belli oldu. Geçtiğimiz dönem ise okullar 16 Haziran’da kapanmış ve yaz tatili başlamıştı. Bu dönem İlkokul 1. sınıf ve anaokulu, anasınıfı gibi okul öncesi eğitim kurumlarında dönem erken başlayacak.19 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisiyle beraber 1.2 milyon öğretmen ise okullarda uygulanacak takvime odaklandı. Peki Okullar ne zaman açılacak, yaz tatilinin bitmesine kaç gün kaldı? İşte, MEB 2023-2024 çalışma takvimi bilgisi… OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? (2023-2024) Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre bu yıl okullarda ilk ders zili 11 Eylül 2023 tarihinde çalacak. İlkokul 1. sınıf ve anasınıfı, anaokulu gibi okul öncesi eğitim kurumlarına başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek. 11 Eylül’de okulların açılmasının ardından birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere toplam 2 ara tatil yapılacak. İlk ara tatil 13 Kasım’da başlayacak ve 17 Kasım’da sona erecek. Hafta sonu ile beraber öğrenciler toplam 9 gün tatil yapacak. Öğrencilerin deyimiyle Sömestr veya bilinen diğer adıyla yarıyıl tatili ise 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat’ta tamamlanacak. İkinci dönem 5 Şubat Pazartesi günü başlarken öğrenciler ise 8-12 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak. Okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran cuma günü sona erecek. MEB çalışma takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 1.dönem başlangıcı: 11 Eylül 2023 1.dönem ara tatili: 13-17 Kasım 2023 Yarıyıl tatili: 22 Ocak – 2 Şubat 2024 2.dönem başlangıcı: 5 Şubat 2024 2.dönem ara tatili: 8-12 Nisan 2024 Eğitim öğretim yılı kapanışı: 14 Haziran 2024 (Haber Merkezi)

Seyhan’ın parlayan yıldızı:  Mimar Kemal İlkokulu Haber

Seyhan’ın parlayan yıldızı: Mimar Kemal İlkokulu

Tevfik DİNÇKALMIŞ/ÖZEL HABER ADANA (İLKHABER) – Adana’nın Seyhan İlçesi’nde başarılı eğitimiyle dikkat çeken Mimar Kemal İlkokulu “Unity in Cultural Diversity” Kültürel Çeşitlilikte Birlik E-Twinning projesi çalışmalarıyla da öne çıkıyor. Türkiye’nin farklı illerinden okulların yanı sıra yurt dışından ülkelerin de yer aldığı projede öğrenciler, farklık kültürleri öğrenme şansı elde ediyor. Öğrenciler tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra yemekleri, halk oyunları, müzikler, giyim gibi birçok yapıları öğrenerek bilgi sahibi oluyor. Proje hakkında bilgi veren Mimar Kemal İlkokulu Müdürü Metin İnce, “Unıty ın Cultural Dıversıty projesi günümüzde çocuklar ev ve okul ikilemi arasında sıkışıp kalmakta ve belli rutinleri tekrarlamakta tek tip bir hayat tarzı yaşamaktadırlar. Uluslararası projede amaç yöresel değerler ve kültürel miraslarla kendi kültürlerini ve farklı kültürleri tanımaları hedeflenmektedir. Kendi kültürünü bilmek, benliğini kaybetmemek kişisel gelişimlerini ve topluma katkılarını en iyi şekilde sağlayacaktır” dedi. Projenin önemine değinen Okul Müdürü Metin İnce, “Unty in Cultural Diversty projemizle ortak okullarla beraber hem kendi kültürümüze hem de diğer kültürlere ait tanıtım içeren aktiviteler görsel materyaller, yazılı bilgiler araştırıp hazırlayarak ortak çalışmalar yapacağız. Amacımız zengin kültürel mirasımızı, kültürümüze ait değerlerimizi zenginliklerimizi eğlenceli ve öğrencilerin dikkatini çekecek bir şekilde öğretilmesi, bilginin akılda daha kalıcı bir şekilde yerleşmesini sağlamaktadır. Ayrıca amacımız, çocukların günlük rutinlerin dışına çıkarıp kültürümüze ve farklı kültüre ait değerleri güzellikleri tanımalarını sağlamak.. Proje aktiviteleriyle öğrencilerin internet ve televizyon dışındaki ortamlarda eğlenmeleri sağlamak, gerek kendi ülkemizdeki gerekse farklı ülkelere ait kültürel özellikleri karşılaştırabilmek ülkemizin kültürlerini eğlenerek tanımak, farklı kültürlere hoşgörü ile yaklaşıp paylaşmayı ve birlikteliği öğrenmektir. Böylece öğrencilerin psikomotor niteliklerini geliştirmek.” diye konuştu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Öztoprak, ilkokul arkadaşlarıyla eski sınıfında buluştu Haber

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Öztoprak, ilkokul arkadaşlarıyla eski sınıfında buluştu

MERSİN (AA) - Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, 34 yıl önce mezun olduğu ilkokulu ziyaret ederek sınıf arkadaşlarıyla buluştu.Öztoprak, Silifke ilçesindeki mezun olduğu Gazipaşa İlkokulunu ziyaret etti.Burada sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelen Öztoprak, onlarla sohbet etti.Okuldaki fotoğraf albümünü de inceleyen Öztoprak, kendi fotoğraflarını bulmaya çalıştı.Öztoprak ve arkadaşları, daha sonra geçmişte eğitim gördükleri sınıfı da ziyaret ederek buradaki öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Öztoprak ve arkadaşları, sıralara oturarak Kayseri'de yaşayan 34 yıl önceki öğretmenleri Mükerrem Çıplak ile video konferans yoluyla görüştü.Ziyarette, okulun robotik kodlama ve drama atölyesinin de açılışı yapıldı.Öztoprak, robotik kodlama sınıfına 5 bilgisayar hediye etti.- "Çok duygulu anlar yaşadık"Öztoprak, gazetecilere, çok anlamlı bir gün geçirdiğini söyledi.Organizasyon için okul müdürü Halil Berk'e teşekkür eden Öztoprak, "Çok duygulu anlar yaşadık. Okulumuzu ve sınıfımızı ziyaret ettik. Sınıf arkadaşlarımızla buluştuk. Öğrencilerimizin zihinlerindeki, gözlerindeki motivasyonu gördük. Ayrı bir moral kaynağı oldu. Öğretmenimizle görüntülü görüştük. Samimi ve sıcak bir ortamda ilkokul anılarımız canlandı." diye konuştu.Etkinlikte Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin de yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.