TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#iklimlendirme

İLKHABER-Gazetesi - iklimlendirme haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, iklimlendirme haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CoolAer'in hassas kontrollü klimaları global talebi artırıyor Haber

CoolAer'in hassas kontrollü klimaları global talebi artırıyor

Pandemi döneminde bilgi teknolojileri, hayatın her alanında daha büyük bir rol oynamaya başladı. Bilginin işlenmesi ve saklanması için gereksinimlerin artması, bu alandaki güvenlik ve ortam koşullarını daha da önemli hale getirdi. Bu bağlamda, sıcaklık ve nem kontrolü kritik bir rol oynuyor ve yeni trend olarak "hassas kontrollü klimalar" ön plana çıkıyor. Amerika, Avrupa ve Körfez ülkelerinden gelen yoğun talep, CoolAer markasının hassas kontrollü klimalarının sektördeki önemini artırdı. Otomotiv, kimya, ilaç, tekstil ve maden gibi sektörlerin yanı sıra özel veri depolama firmaları da bu ürünleri kullanarak müşteri değerlerini artırıyor. CoolAer, bu yükseliş trendini sürdürerek global pazarda daha geniş bir alana ulaşmayı hedefliyor. “Ürünlerimiz, günümüzün tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen modern, verimli, estetik ve dayanıklıdır” CoolAer İklimlendirme Sistemleri AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Alper Zülkaroğlu, şunları söyledi: “Hassas kontrollü klimalar, sıcaklık ve nem kontrolünün gerekli olduğu uygulamalarda kullanılan endüstriyel tip yüksek verimli ve hassas iklimlendirme yapan cihazıdır. Yılda 365 gün ve 24 saat çalışma esasına göre tasarlanan hassas kontrollü klima cihazları, gerekli sıcaklık, nem ve ortamdaki tozun filtrasyonunu sağlayarak, elektronik ekipmanın çalışma ömrünü ve verimliliğini üst düzeye çıkartıyor. CoolAer firması olarak, hassas klima ailesini geliştirirken, günümüz koşullarındaki kullanıcı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ürünü geliştirdik. Ürünlerimiz, günümüzün tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen modern, verimli, estetik ve dayanıklıdır. Kullanım ve satış sonrasında, kullanıcıların ve teknik ekiplerin işini kolaylaştıran birçok özelliği bulunuyor ve örneğin tüm komponentlere cihazın ön yüzünden ulaşılarak rahatlıkla müdahale edilebiliyor. Bu nedenle, ürünün yaptığı işi ve kullanım alanlarını göz önüne aldığımızda, pazar potansiyeli oldukça fazladır. Yurtiçinde ağırlıklı olarak, veri merkezleri, tekstil fabrikaları, kimya ve ilaç fabrikaları ve otomotiv sektörü bu sistemleri yoğun olarak kullanıyor. Özetle, bu cihazların kullanım alanı geniş ve neredeyse her sektörden talep gelmektedir.”

İklimlendirme sektörü yılın ilk yarısında 3,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi Haber

İklimlendirme sektörü yılın ilk yarısında 3,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından açıklanan verilere göre, Türk iklimlendirme sektörü 2024 yılının ilk yarısında ihracatını geçen yıla göre %0,8 oranında artırarak 3,4 milyar dolara yükseltmeyi başardı. Sektör bu yıl sonunda 7,8 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı hedefliyor. İHRACATTA AVRUPA BİRLİĞİ İLK SIRADA Türk iklimlendirme sektörünün en çok ihracat yaptığı ilk üç bölge arasında ilk sırada %46’lık payla Avrupa Birliği ülkeleri, ikinci sırada ’lik oranla Bağımsız Devletler Topluluğu ve üçüncü sırada ise ile diğer Avrupa ülkeleri yer aldı. İHRACATTA EN ÇOK ARTIŞ HAVALANDIRMA SİSTEM VE ELEMANLARINDA İklimlendirme sektörünün alt ürün gruplarında da önemli artışlar gözlemlendi. Tesisat sistem ve elemanlarında 1,31 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleşti. Havalandırma sistem ve elemanlarında ise ihracat %4,8 artarak 453 milyon dolara ulaştı. Soğutma sistem ve elemanlarında 542 milyon dolar olan ihracat, ısıtma sistemleri ve elemanları kategorisinde ise 643 milyon doları buldu. Yalıtım malzemeleri kategorisinde de 75 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, sektörün ilk yarıdaki performansını şu şekilde değerlendirdi: “Ocak ve haziran aylarında sektörümüz, miktar bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 oranında artış gösterdi. Altı aylık sektör bilançosu ise 3.4 milyar dolar oldu. Bu dönemde Avrupa Birliği ülkeleri ihracatımızın yüzde 46'sını oluşturarak geçen yılda olduğu gibi yine en büyük pazar payına ulaştı ve bölgeye 1.6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bunu yüzde 17 ile Bağımsız Devletler Topluluğu ve yüzde 10 ile diğer Avrupa ülkeleri izledi. Bağımsız Devletler Topluluğu’na 604 milyon dolar, diğer Avrupa ülkelerine ise 360 milyon dolar ihracat yaptık. İklimlendirme ürünleri ihracatında başlıca pazarlarda birim fiyatları istikrarlı bir seyir izledi. Örneğin, İtalya'ya yapılan ihracatta birim fiyat 2023 yılında kilogram başına 10,6 USD iken 2024 yılında 11,0 USD’ye yükseldi. İlk yarıda Türkiye'nin iklimlendirme ürünleri ihracatında en çok ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Birleşik Krallık, Rusya, İtalya, Fransa yer aldı. Bu ülkeler, Türkiye'nin toplam ihracatının önemli bir kısmını oluşturdu.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.