TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İhbar

İLKHABER-Gazetesi - İhbar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İhbar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Vergi kaçıranları ihbar edenlere ikramiye teşviki Haber

Vergi kaçıranları ihbar edenlere ikramiye teşviki

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadelede yeni bir sistem geliştirdi. Vatandaşların ihbarda bulunabileceği kanallar güncellenirken, sosyal medya platformları üzerinden de ihbar yapılabilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadelede etkinliği artırmak amacıyla yeni bir sistemi hayata geçirdi. Bu kapsamda, vatandaşların vergi kaçakçılığına dair ihbarda bulunabileceği kanallar güncellenerek çeşitlendirildi. Artık, ihbarlar yalnızca geleneksel yöntemlerle değil, popüler sosyal medya platformları üzerinden de yapılabilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu ile ilgili, ''Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10’u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecektir.'' ifadelerini kullandı. İhbar Kanalları Genişletildi Yeni sistemle birlikte, vergi kaçakçılığı ihbarları WhatsApp, X (eski adıyla Twitter) ve Instagram gibi yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformları üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Böylece, vatandaşlar daha hızlı ve kolay bir şekilde ihbarda bulunabilecekler. İhbarlara İkramiye Teşviki Vergi kaçakçılığına yönelik ihbarların teşvik edilmesi amacıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı belli kurallar dahilinde ihbarcı vatandaşlara ikramiye verecek. Bu uygulama, vatandaşların vergi kaçakçılığı ile mücadelede daha aktif rol almasını hedefliyor. Bakanlıktan Açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vergi kaçağı ile mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için vatandaşların desteğinin kritik öneme sahip olduğu belirtildi. Yeni sistem sayesinde, vatandaşların ihbarlarını daha hızlı ve pratik bir şekilde iletebilecekleri, böylece vergi kaçakçılığına karşı daha etkin bir mücadele yürütülebileceği ifade edildi. Kamuoyuna Duyuruldu Bakanlık, vatandaşların bu yeni ihbar sistemini nasıl kullanacaklarına dair detaylı bilgilendirmeyi resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Ayrıca, ihbar yaparken dikkat edilmesi gereken kurallar ve ikramiye sisteminin işleyişi hakkında da açıklamalar yapıldı. Yeni ihbar sistemi, vergi kaçağıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve vatandaşların bu süreçte aktif katılım göstermesi bekleniyor.

Kağıthane'de madde bağımlısı genç, evde silah çektiği babası tarafından vuruldu Haber

Kağıthane'de madde bağımlısı genç, evde silah çektiği babası tarafından vuruldu

Olay, saat 02.30 sıralarında Kağıthane Nurtepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre madde bağımlısı olduğu öğrenilen 35 yaşındaki Ali Çiftçi, bir süredir uyuşturucu parası yüzünden kargo firmasından emekli babası Erol Çiftçi (56) ve annesi Sıdıka Çiftçi'yi darp etti. Ailesinin bu yüzden evden kovduğu Ali Çiftçi, dün gece saatlerinde babasının olduğu eve geldi. Babasının eve almadığı genç, ona bir daha madde kullanmayacağına dair söz vererek ikna etti. Bunun üzerine baba Erol Çiftçi, oğlu Ali Çiftçi'yi eve almak için kapıyı açtı. O esnada oğlu babasına silah çekerek para istedi. İkili arasında çıkan arbedede elinden silahını alan Erol Çiftçi, oğlunu önce omzundan ardından da vücudunun çeşitli yerlerinden vurdu. Vücuduna isabet eden kurşunlar sonucu Ali Çiftçi, evde hayatını kaybetti. Babası tarafından vurulan genç öldü Olayın ardından baba Erol Çiftçi, polisi arayarak oğlunu öldürdüğünü dair ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, genci kanlar içerisinde yerde buldu. Baba Erol Çiftçi ise olayda kullandığı tabancayla birlikte gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Gencin cenazesi ise olay yeri inceleme ve Cumhuriyet savcısının incelemeleri sonrasında cenaze aracıyla Bahçelievler Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı morguna kaldırıldı. “Babasına doğru silahı çekmiş, Erol ağabey de silahı elinden alarak vurmuş” Olayla ilgili konuşan aile yakını Vedat Koçer, “Ali kardeşimiz 35 yaşında madde bağımlısı birisiydi. 6 yıldır bu illeti kullanıyordu. Ailesini çok rahatsız ediyordu. Babası ve annesiyle çok sorunlar yaşadı. Dün gece 02.30 sıralarında Ali eve gelmiş. Babasına kapıyı açmasını söylemiş. Babası artık yatak odasının kapısını bile kilitleyerek yatıyordu. O arada babasına tatlı sözler söylemiş. Ali, babasına, ‘Allah seni başımızdan eksik etmesin. Sen bizim babamızsın' demiş. Erol ağabey, bu laflara kanarak kapıyı açmış. O arada babasına doğru silahı çekmiş. Erol ağabey de silahı elinden alarak vurmuş. İlk önce omzundan vurduktan sonra üç kere de vücuduna mermi almış. Ali evde vefat etmiş. Erol ağabey, emniyeti arayarak öldürdüğünü söyleyerek teslim olmuş. Sonra ambulans gelerek almış. Ali, son 10 gündür çığırından çıkmıştı. Babasından para isteme mevzusu değil. Erol ağabey, Ali'ye çok paralar verdi. Ali'nin gördüğü halüsinasyonlardan dolayı olay oldu” dedi. “Beni ve eşimi uyuşturucu parası için darp etti” Öte yandan emniyette ifadesi alınarak işlemleri yapılan Erol Çiftçi, “kasten öldürme” suçundan adli işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. Baba Çiftçi, ifadesinde uzun süredir oğlunun kendisinden uyuşturucu madde için para istediğini, eşini ve kendisini darp ederek küfürler savurduğunu, bu yüzden oğlunu evden kovduğunu, olay günü oğlunun tatlı sözler söyleyerek kendisine kapıyı açtırdığını ve silah çektiğini söylediği ancak çıkan arbedede silahı elinden alarak oğluna ateş açtığını belirttiği bilgisine ulaşıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yağış ve fırtınada 963 ihbara müdahale etti Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi yağış ve fırtınada 963 ihbara müdahale etti

Belediyeden yapılan açıklamada, "turuncu" kodla yapılan uyarının ardından Antalya'da ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçtiği, Büyükşehir Belediyesinin "Afet Durum Raporu" hazırladığı belirtildi. Yoğunluğu merkez ilçeler olmak üzere 19 ilçeden gelen ihbarların anında değerlendirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Büyükşehir Belediye Başkanlığının ilgili birimlerine ulaşan toplam 963 ihbara, 2 bin 132 personel, 326 araç ve iş makineleriyle müdahale edildi. Mazgalların açık tutulması, kanalların temizlenmesi, buna bağlı pompa sistemlerinin çalışır vaziyette tutulması, mesken iş yerleri ve kanallarda su tahliyesi, mahsur kalan vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesi, devrilen ve risk oluşturan ağaçlara müdahale edilmesi gibi birçok çalışma ekipler tarafından aksatılmadan yürütüldü. Ayrıca AFAD İl Müdürlüğü ve ilgili diğer kurum kuruluşlarla koordineli olarak çalışmalar devam etmektedir." Herhangi bir can kaybı ihbarı alınmadığı aktarılan açıklamada, şiddetli rüzgarın devam ettiği, ekiplerin sahada iyileştirme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Açıklamada, kent için yapılan "turuncu" kod uyarısının sürdüğü hatırlatılarak, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bunuldu. Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Lokman Atasoy ve ilgili daire başkanlarının, Kaleiçi Yat Limanı'nı ziyaret ederek tekne sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

Bakan Yerlikaya’dan vatandaşlara çağrı: "Çete, organize suç örgütü ve uyuşturucu satıcılarını ihbar edin" Haber

Bakan Yerlikaya’dan vatandaşlara çağrı: "Çete, organize suç örgütü ve uyuşturucu satıcılarını ihbar edin"

ADANA(İLKHABER)- Bakan Yerlikaya, sabah saatlerinde havayoluyla Adana’ya geldi. İlk olarak Vali Yavuz Selim Köşger’i ziyaret eden Bakan Yerlikaya daha sonra bir otelde gerçekleştirilen "Türkiye’nin Huzuru" toplantısına katıldı. “Adana’da çok güzel bir uyum var” Toplantı sonrası konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran’da göreve başladığını ve daha sonrasında Adana’da çok olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. Yerlikaya, “Başta terörle mücadele, zehir tacirleri yani uyuşturucuyla mücadele, organize suç örgütleri, düzensiz göç ve göçmen organizatörleriyle mücadele ve asayiş suçlarıyla onların detaylarıyla ilgili bugün değerlendirmeleri yaptık. Adana çok büyük ve özel bir şehir. Tarımdan sanayiye her alanda başarıdan başarıya koşan bu şehir huzurun en güzelini hak ediyor. Burada hem jandarmamız hem sahil güvenliğimiz hem de polislerimiz arasında mükemmel bir uyum var. Bu uyum ve güçlü iş birliği huzur ve güven hizmetinin tecelli etmesiyle ilgili hemşehrilerimizin beğenisini kazacağını görüyorum” diye konuştu. “Ruhsatsız silahlanmada cezalar artacak” Ruhsatsız silahlarla ilgili son dönemlerde çok sıkı çalışmalar yaptıklarını ve cezaların artacağını anlatan Bakan Yerlikaya, “Ruhsatsız silahlarla ilgili mücadele de hem adliyemizi hem de mülki idare amirliği arasında yapılan çalışmaları takdir ediyoruz. Dün Ankara’da evvelsi gün Mersin’de ve dün de Adana’daki bu başarılı çalışmayı örnek olarak gösterdik. Ruhsatsız silahlarla ilgili, cezaların caydırıcılığıyla ilgili yeni bir hareket yapılmasıyla ilgili de sayın milletvekillerimiz ile durumu paylaştık ve onlardan da çok büyük bir destek gördük” ifadelerini kullandı. Adana’da ki günlük hırsızlık sayısının dört olduğunu ancak çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Şuanda şehrimizde günde dört civarında hırsızlık oluyor. Biz biri dahi kabul edemeyiz ama böyle büyük bir şehirde bu rakama indirilmesi olayların bir başarı göstergesi. Arkadaşlarımız günlük hırsızlık sıfır olana kadar çalışmalarını yapacaklar” dedi. "Gördüğünüz usulsüzlüğü ihbar edin" Adanalı vatandaşların uyuşturucu satıcıları ve organize suç örgütleriyle ilgili ihbarlarda bulunmasını isteyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, daha sonra şunları söyledi: “Ben bugün Adana’da büyük bir heyecan gördüm. Uyuşturucuyla mücadelede rutin arz dediğimiz, yani günlük satıcıdan, torbacısından bunlarla mücadele noktasında büyük bir çalışma var. Biz zehir tacirlerinin nefesini kesmekte kararlıyız. Organize suç örgütlerinin tamamını enseleyip yargıya teslim etmekte kararlıyız. Biz kendimize özellikle organize suç örgütleriyle ilgili bir süre biçtik. Bizim biraz daha işimiz var. Bunlarında hakkından geleceğiz. Bize yardımcı olun. Gördüğünüz, hissettiğiniz, çete, organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcılarıyla ilgili kimi görürseniz ihbar edin. Düzensiz göç ile mücadele ediyoruz. Hedefimiz organizatörler. Bunlarla ilgili lütfen bize bilgi verin, gereğini yapalım. Bugüne kadar aldık, götürdük tutuklananlar oldu. Adli kontrol kararı veya dosyasında yeterince delil olmayıp da serbest bırakanlarla da ilgili hemşehrilerimden bir şey istiyorum. Biz bunları da bırakmış değiliz. Eğer tövbe edip bir daha bu suçu işlemiyorlarsa canımıza minnet ancak o huylarında devam ediyorlarsa, onları hiçbir zaman arkadaşlarımız bırakmış falan da değil. Göreceksiniz eğer o suçu işlemeye devam ediyorlarsa daha önce tutuklanan arkadaşlarının yanına onları göndermeye kararlıyız.” Öte yandan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana’da eksik olan personellerin ve teçhizatlarında artarak tamamlanacağını sözlerine ekledi. Toplantıya, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra il ve ilçe jandarma komutanları ile emniyet müdürleri katıldı.

Zamanla yarışan 112 personelinin iş yükünü asılsız ihbarlar artırıyor Haber

Zamanla yarışan 112 personelinin iş yükünü asılsız ihbarlar artırıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu yıl 9 aylık dönemde 2,5 milyon çağrıya cevap verilen 112 Acil Çağrı Merkezi'nde, ihbarların yüzde 64'ünün asılsız olması, hayat kurtarmak için zamanla yarışan personelin iş yükünü artırıp performans kaybına yol açıyor.Türkiye'nin önemli turizm merkezi Antalya'da, 7 gün 24 saat hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi, vatandaşlardan ve yabancılardan gelen ihbarları hızla değerlendirerek ekiplerin zamanında müdahalesini sağlıyor.Ancak çağrı merkezi personeli, büyük çoğunluğu gereksiz olarak kayıtlara geçen aramalar nedeniyle zorluk yaşıyor.Bu yılın ilk 9 ayında 2,5 milyon aramanın yüzde 64'ü gereksiz olarak kayıtlara geçti. Söz konusu aramalar nedeniyle de ekipler asıl ihtiyacı olanların imdadına yetişmede zaman kaybı yaşadı.Antalya 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mehmet Koçak, AA muhabirine, merkezde 112'nin bünyesinde 76, diğer kurumlarla birlikte 350 personelin hizmet verdiğini söyledi.2009 yılında pilot bölge olarak göreve başladıklarını anlatan Koçak, "O dönemden bugüne kadar gelen arama sayılarında yüzde 40 civarında artış oldu. Bu artışın nedenlerinden biri kent nüfusunun artması ve diğer taraftan tatil veya yerleşmek için buraya gelenlerden kaynaklanmaktadır." dedi.Koçak, yabancılardan gelen ihbarların da dil bilen personel tarafından karşılandığını ve çözüme ulaştırıldığını aktardı.- 38 kişiye 30 bin lira idari para cezası2023 yılının 9 aylık döneminde merkeze 2,5 milyon arama düştüğünü belirten Koçak, şöyle devam etti:"Bu aramaların yüzde 64'ü gereksiz arama olarak kayıtlarımıza düştü. Gereksiz arama yapanların numaraları sisteme düşüyor. İlk önce aramadan cevap almaya çalışıyoruz, alamadığımızda kişiye tekrar dönüş yapıyoruz ve acil bir durumlarının olup olmadığını soruyoruz. Acil bir durum olmadığı ve gereksiz aramalar devam ettiği için kendilerine uyarıda bulunuyoruz. Bu tekrarlandığı zaman mesaj yoluyla tekrar bilgilendirme yapıyoruz. Daha sonraki süreçte bir sonuç alamadığımız takdirde idari para cezası uygulamak zorunda kalıyoruz. Kabahatler Kanununa göre gereksiz aramalardan dolayı 9 ayda 38 kişiye 30 bin lira idari para cezası kestik. 2022 yılında ise 79 kişiye 40 bin lira idari para cezası kesmiştik."Amaçlarının ceza kesmek olmadığını fakat gereksiz aramaların da önüne geçmek gerektiğini vurgulayan Koçak, bunun için ana okulundan başlayarak lise dönemindeki çocuklara eğitimler verip farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.Koçak, çağrı merkezine çocuklardan da çok fazla arama geldiğine dikkati çekerek, "Bu yıl eğitimlerimizde yaklaşık 17 bin kişiye ulaştık. Eğitimler sayesinde gereksiz aramalarda bir düşüş sağladık ama hedefimiz bunu minimuma indirmek. Çünkü yapılan bir gereksiz çağrı, gerekli olan çağrının 5-10 saniye gecikmesine, bu da can ve mal kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Gereksiz ve asılsız çağrılar merkezde görevli personelimizin iş yükünü artırıyor, performansını olumsuz etkiliyor." diye konuştu.

Kuaföre düzenlenen korkunç saldırı Haber

Kuaföre düzenlenen korkunç saldırı

İstanbul Bayrampaşa’da kimliği henüz bilinmeyen 2 şüpheli,  kuaförün camını kırdıktan sonra içeriye molotof kokteyli attıktan sonra olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Molotoflu saldırının her saniyesi, olay yeri çevresinde bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.  Olay, 30 Haziran günü Bayrampaşa Orta Mahalle’de, sabah 04.20 sularında meydana geldi. İddialara göre, kimliği belirsiz 2 şüpheli kuaförün bulunduğu sokağa gelerek bir süre bekledi. Daha sonra dükkanın önüne gelen şüphelilerden biri, içerisinde sert bir cisim bulunan poşetle kuaförün camını kırdı. Diğer şüpheli de elinde bulunan Molotof kokteyli kırılan camdan içeri attı. Saldırının ardından dükkanda yangın meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Olay yerinde incelemelerini yapan polis ekipleri de şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Öte yandan edinilen ilk bilgilere göre, olayın terör boyutunun olmadığı öğrenildi. Molotoflu saldırı kamerada Molotof kokteyli ile saldırı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, 2 şüphelinin dükkanın önüne geldiği görülüyor. Şüphelilerden biri camı kırarken diğeri de içeriye Molotof kokteyli atıyor. Daha sonra koşarak uzaklaşıyorlar. “Herhangi bir husumetleri yok” Mahalle esnafı Sefa Gürocak, “3 ya da 4 gün önce gece yarısında oldu. Saat 04.15’te 10 dakika boyunca kaldırımda oturuyorlar. Sonra biri kaldırım taşını cama atıyor. Öteki Molotof kokteylini içeri atıyor. Atmalarıyla kaçmaları bir oluyor. Arkadaşlar da iyi çocuklar. Bir sebep bulamadık. Terör olayı mı, başka bir amaçla mı yaptılar, net bir bilgimiz yok. Herhangi bir husumetleri yok. İçeriyi hemen söndürdüler. Maddi olarak hasarları var” dedi. (CS-RU

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.