TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#icra

İLKHABER-Gazetesi - icra haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, icra haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İcra işlemi sırasında öldüren Avukat Savaş Bedir anısına turnuva Haber

İcra işlemi sırasında öldüren Avukat Savaş Bedir anısına turnuva

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi'nde icra işlemi yapmaya gittiği evin sahibi tarafından icra memuru Hasan Fındıl ile birlikte tabancayla öldürülen Adana Barosu avukatlarından Savaş Bedir anısına düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası'nın, kura çekimi yapıldı. Adana Barosu avukatlarından Savaş Bedir, merkez Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi'nde 23 yıl önce icra işlemi yapmaya gittiği evin sahibi Sedat G'nin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Aynı saldırıda icra memuru Hasan Fındıl da yaşamını yitirmişti. Cinayetin ardından yargılandığı ağır ceza mahkemesinde hapse mahkûm edilen ve yaklaşık 1.5 yıl önce tahliye olan Sedat G, eniştesi ve ablasının 300 bin lirasını ‘Bana cezaevinde bakmadınız’ diyerek gasp ettiği öne sürülmüştü. Bu kanlı saldırıda genç yaşta yaşamını kaybeden Avukat Savaş Bedir anısına 20’nci kez düzenlenen "Av. Savaş Bedir Halı Saha Futbol Turnuvası" kura çekimi yapıldı. Adana Barosu Komisyon Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Spor Komisyonu Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, Spor Komisyon Başkanı Av. Ahmet Sözer, Turnuva Yürütme Kurulu Üyeleri; Av. Nuri Şahin, Av. Hüseyin Karadağ ve Av. Arda Arslankeser, Av. Sefa Ün, Av. Cengizhan Dalgıç ve takım temsilcileri katıldı. Kura çekilişinde 6 ayrı grupta mücadele edecek takımlar belirlendi. Turnuvayla ilgili bilgi veren Spor Komisyonu Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, “Bu sene 20’ncisini düzenleyeceğimiz Halı Saha Futbol Turnuvası için hazırlıklarımıza başladık. Baro Başkanımız başta olmak üzere, yönetim kurulumuza, spor komisyonu başkanımıza, spor komisyonu yönetimimize ve katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi. 25 Mayıs Cumartesi günü 16.30’da başlayacak olan turnuvada avukat, stajyer avukat, hukuk fakültesi öğrencileri, hakim ve savcılar, adliye personeli, gazeteciler, infaz koruma memurları, emniyet mensupları ve avukat katipleri yer alacak. Turnuvada yer alan takımlar şöyle: Adana Barosu S.K., Lawyerpool, ABFT, Haricen Tahsil F.T., ÇFT, Adana B.İ.M., Bamgücü, 01 ADM, Adliye Şimşekleri, Barossia Dortmund, Lawyerkusen, Ceyhan Baro, Komisyon Gücü, Adana İcra Gücü, Bad Boys, Adalet Gücü, İş Gücü F.K., Ayanoğlu F.K., Anavarza F.T., Baro United, Adana Adliyespor ve İhtiyarspor.

Hatayspor'dan 'Biz ayrıcalık değil adalet istiyoruz' paylaşımı Haber

Hatayspor'dan 'Biz ayrıcalık değil adalet istiyoruz' paylaşımı

TFF Trendyol Süper Lig'de düşme hattına gerileyen Hatayspor Kulübü'nün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Gaziantep maçında yabancı VAR hakemi atanmamasına tepki gösterildi. Paylaşımda, "Biz ayrıcalık değil adalet istiyoruz" ifadesi yer aldı. Asrın felaketinde futbolcusu Christian Atsu ve sportif direktörü Taner Savut'un yaşamını yitirmesiyle geçen sezon ligden çekilme kararı alan, bu sezona ise buruk bir şekilde başlayan Atakaş Hatayspor, iç saha maçlarını Mersin'de oynadı. Teknik Direktör Volkan Demirel'in depremde takımın başında kalıp harabeye dönen kentten ayrılmayarak büyük bir fedakârlık örneği gösterdiği Hatayspor, depremzede Hatay halkına ve taraftarlarına umut kaynağı oldu. Ancak ligde düşme tehlikesine giren Hatayspor'da Volkan Demirel ayrılığı yaşandı. Volkan Demirel'in yerine Özhan Pulat göreve başladı. TFF Trendyol Süper Lig'de düşme hattına gerileyen Hatayspor, 35. haftada Özhan Pulat yönetiminde yine düşme hattında olan ve bir puanla bir üst sırada yer alan Gaziantep'in konuğu oldu. Hatay için hayati önem taşıyan maçta puanlar paylaşıldı. Atakaş Hatayspor'un tecrübeli kalecisi Erce Kardeşler'in 1-1 beraberlikle tamamladıkları Gaziantep FK maçının ardından "Çok yalnız kaldık. Kaşar ekmek yiyerek, idmanlardan sonra duş almadan evimize gidiyoruz. Volkan hoca da bu yüzden gitti." sözleri büyük yankı uyandırdı. Kaleci Erce Kardeşler'in bu açıklamasından kısa süre sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın İstanbul Riva'da bulunan eğitim tesislerinde konaklayan ve hazırlıklarını burada yapan Hatayspor'a İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 5 milyon TL tutarında icra takibi başlatılması ise şok etkisi yarattı. Kulüpler Birliği, Hatayspor’un 5 Milyon TL’lik konaklama bedelinin ödenememesi üzerine icra takibi başlatılan Hatayspor için resmi kurumlarla görüşmelere başladı. Hatayspor camiasında bu gelişmeler tepkiyle karşılanırken, kulübün resmi sosyal medyasından ise Gaziantep maçıyla ilgili yapılan videolu paylaşımda, hakem Halil Umut Meler ile TFF'ye tepki gösterildi. Yapılan paylaşımda, "Koca bir şehre umut olmaya yemin etmiş bir takımın nasıl yalnızlaştırıldığını, nasıl sahipsiz bırakıldığını izliyorsunuz. Şimdi bütün yetkililere soruyoruz. Düşme hattında haftanın en önemli karşılaşması olan Gaziantep FK-Hatayspor maçında neden yabancı VAR hakemi atanmadı? Türkiye’den Euro 2024’e gönderilmesi beklenen hakem Halil Umut Meler’in görüntülerde görülen bariz hatalarında neden VAR müdahale etmiyor? Bu bariz hatalar gözlemci raporuna neden yazılmıyor? Biz ayrıcalık değil adalet istiyoruz." ifadeleri yer aldı.

CHP'li Gürer: İcralık kredi borcu 80 milyar liraya yaklaştı Haber

CHP'li Gürer: İcralık kredi borcu 80 milyar liraya yaklaştı

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bankalara olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu nedeniyle takibe alınan vatandaş sayısının arttığını belirtti. Eylül ayında sadece o ay içinde bireysel kredi borcunu ödeyemediği için icra takibine alınan kişi sayısının 118,857, kredi kartı borcunu ödeyemediği için takibe alınan kişi sayısının ise 90,013 olduğunu ifade etti. İCRA TAKİBİNDE 179,896 KİŞİ 2023 yılında sadece Eylül ayında bireysel kredi borcu yüzünden icra takibine alınan toplam kişi sayısının 179,986 olduğunu vurgulayan Gürer, bu durumu endişe verici olarak değerlendirdi. Yılbaşından bu yana toplamda 616,908 kişinin kredi kartı borcunu ödeyemediği için takibe alındığını söyleyen Gürer, bu yıl içinde 979,287 kişinin kredi kartı ve bireysel kredi borcunu ödeyemediği için icra takibine alındığını belirtti. Bireysel kredi faizlerinin yüksek olmasına rağmen vatandaşların borçlanmaya devam ettiğini ifade eden Gürer, bankalara borçlu olan vatandaş sayısının arttığını bu durumun da ekonomik zorlukları gösterdiğini dile getirdi. Gürer, vatandaşların faizleri ve icra masrafları hariç yaklaşık 80 milyar lira civarında kredi borcu bulunduğunu söyledi. RİSK MERKEZİ: BORÇLU VATANDAŞ SAYISI 39 MİLYON 104 BİN KİŞİ Risk Merkezi verilerine göre bankalara borçlu vatandaş sayısının takiptekiler hariç son bir yılda 1 milyon 817 bin kişi artarak 39 milyon 104 bin kişiye çıktığını belirten Gürer, kişi başına düşen ortalama bireysel kredi borcu tutarının da yüzde 75,7 oranında artarak 62,801 lira olduğunu açıkladı. Gürer, kredi kartı borcu bulunan kişi sayısının 2 milyon 835 bin kişi artarak 35 milyon 787 bin kişiye çıktığını ve kişi başına düşen ortalama kredi kartı borcunun yüzde 160,8 oranında artarak 27,455 lira olduğunu ifade etti. Eylül ayında 227 bin kişinin ilk defa kredi kartı, 89 bin kişinin ise ilk defa tüketici kredisi kullandığını belirten Gürer, bu durumu ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan vatandaşların yeni kredi kullanmaya devam ettiği olarak yorumladı.

CHP'li Barut: İcralık araçlar yağmalanıyor, mağduriyetler giderilmeli Haber

CHP'li Barut: İcralık araçlar yağmalanıyor, mağduriyetler giderilmeli

NİLGÜN TAZE ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da yurttaşların icra borçları nedeniyle motosiklet, traktör, kamyon, otobüs ve otomobil gibi yüzlerce aracının çekildiği yediemin otoparkının yağmalanmasına ve bu otoparkta mağdurların araçlarını bulamamalarına dikkat çekti. Yaşanan mağduriyetlerin ve güvenlik riskinin giderilmesi için yetkililerden çözüm talep eden Barut, halkın sesine kulak verilmesini istedi. İCRALIK ARAÇLAR YEDİEMİN OTOPARKLARINDA GÜVENDE DEĞİL Adana'da ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok yurttaş, icra borçları nedeniyle motosiklet, traktör, kamyon, otobüs ve otomobil gibi yüzlerce aracını yediemin otoparklarına taşımak zorunda kaldı. Ancak bu otoparklar, mağdurların icra dosyalarını kapatmasının ardından araçlarını geri alamayarak büyük bir güvenlik sorununu gündeme getirdi. MAĞDURLARDAN ÇAĞRI: "BORCUNU ÖDEYEN ARACINI BULAMIYOR" Mağdur yurttaşlardan biri olan Adana'nın Karataş İlçesi'nde fırın işleten esnaf Soner Kapukaya, iki sene önce 150 bin liralık vergi ve senet borçları nedeniyle aracının icra yoluyla yediemin otoparkına çekildiğini söyledi. Süreç içinde borçlarını ödeyip icralık dosyaların kaldırdığını aktaran Kapukaya, "Borçlarımı ödedim ama yediemin deposunda arabamı bulamadım. Nereye gitsem sonuç alamadım. Yediemin deposu sahipleri yok, muhatap yok. Karakola gidip başvurdum, avukatlarla görüştüm. Aracım ortada yok. Arabamı büyük ihtimalle parçalayıp sattılar. Kimseye ulaşılamıyor. Benim gibi çok sayıda mağdur var. Ben görevimi yerine getirdim, borcumu ödedim. Ben de devletten görevini yerine getirmesini, aracımın bulunmasını istiyorum" şeklinde konuştu. CHP MİLLETVEKİLİ AYHAN BARUT: "MAĞDURİYETLER ACİLEN GİDERİLMELİ" CHP Milletvekili Ayhan Barut, icralık araçların yediemin otoparkında yağmalanmasına tepki göstererek, bu durumun vatandaşların mal güvenliğini tehlikeye soktuğunu vurguladı. Ülke genelindeki ekonomik sıkıntıların bu tür mağduriyetlere yol açtığını ifade eden Barut, hükümetin bu sorunlara çözüm bulması gerektiğini belirtti. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetin acilen giderilmesi ve benzer durumların önüne geçilmesi için adımlar atılması çağrısında bulundu. İcralık araçların korunması ve yediemin otoparklarının daha etkili bir şekilde denetlenmesi gerektiğini ifade etti. Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların bu tür mağduriyetlere yol açtığını ifade eden Barut, hükümetin bu sorunlara çözüm bulması gerektiğini belirtti. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetin acilen giderilmesi ve benzer durumların önüne geçilmesi için adımlar atılması çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.