TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hüseyin Kış

İLKHABER-Gazetesi - Hüseyin Kış haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hüseyin Kış haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ÇUKUROVA SİFED'den Deprem Tehlikesine Karşı Kentlerde Direnç Çağrısı! Haber

ÇUKUROVA SİFED'den Deprem Tehlikesine Karşı Kentlerde Direnç Çağrısı!

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, yerel seçim sürecinin önemine vurgu yaparak,,konusunda uyarılarda bulundu. ÇUKUROVA SİFED'in Mersin'deki Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yapılan açıklamada, yerel yönetimlerin deprem önlemlerinde büyük sorumluluklar üstlenmesi gerektiği belirtildi. Kış, belediye başkanlarının vizyoner bir bakış açısıyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, ulusal ve uluslararası projelerin hayata geçirilmesi ve kaynakların doğru kullanılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, deprem gerçeğiyle yüzleşerek kentlerin deprem direncini artırmak için atılması gereken adımların altını çizdi. Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken Kış, yerel yönetimlerin ve merkezi idarenin işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı. Parti ayrımı gözetmeksizin, insanların güvenli ve sağlam yapılar içinde yaşamalarını sağlayacak projelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Adana ve Mersin: Türkiye'nin Lokomotifleri ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye'nin çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, Adana ve Mersin'in bu süreçte önemli bir rol oynadığını ifade etti. İki şehrin, deprem sürecinde bile lokomotif görevi üstlendiğini dile getiren Kış, birlikte hareket ederek sorunların çözülebileceğine inandığını vurguladı. ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşerek yerel yönetimlerin önemini vurguladı. Kış, "Deprem gerçeğiyle hareket etmek ve deprem dirençli kentler oluşturmak için yerel yönetimler ve merkezi idare işbirliği içinde olmalı. Parti ayrımı gözetmeksizin güvenli yapılar için birlikte çalışmalıyız" dedi.

Seyhan Soroptimist Kulübü, ÇUKUROVA SİFED Ailesine Katıldı Haber

Seyhan Soroptimist Kulübü, ÇUKUROVA SİFED Ailesine Katıldı

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, ÇUKUROVA SİFED ailesinin her geçen gün büyüdüğünü vurguladı. Adana ve Mersin’in sosyal ve ekonomik kalkınması için samimi çalışmalar yürütmenin kıvancını yaşadıklarını belirten Başkan Hüseyin Kış, Seyhan Soroptimist Kulübü’nün ÇUKUROVA SİFED ailesine katılmasından duyduğu mutluluğu paylaştı. Bünyesinde 30 federasyon ve 286 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirket yer alan Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) çatısı altında  faaliyet gösteren ÇUKUROVA SİFED’in toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya gayret ettiğini, Adana ve Mersin’deki valilik makamları başta olmak üzere belediyeler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile sürekli bir diyalog halinde olduklarını dile getirdi. TEŞEKKÜR ETTİ Başkan Hüseyin Kış, ÇUKUROVA SİFED’in Adana ve Mersin’de faaliyet gösteren ve bin 500’e yakın iş insanının oluşturduğu 12 dernekle örnek çalışmalara imza attığını, Adana’da faaliyet gösteren ve küresel bir gönüllü hareket olan Uluslararası Soroptimist teşkilatına bağlı Seyhan Soroptimist Kulübü’nün ailelerine katılmasıyla dernek sayısının 13 olduğunu söyledi. Seyhan Soroptimist Kulübü’nün özellikle kadınlar ve kız çocukları için projeler geliştirdiğine dikkat çeken Başkan Kış, “Farkındalık yaratan, kadının ekonomik güçlenmesi, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, sağlık, sürdürülebilir çevre olmak üzere hemen tüm konularda çalışma yapan Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar, yönetim kurulu ve tüm üyelerine hoş geldiniz diyor, ailemize katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. “YENİ PROJELER GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ” Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar ise 41 üyesi bulunan kulübün 2010 yılında kurulduğunu, o tarihten bu yana bir çok projeye imza attıklarını söyledi. ‘Mesleğim Umudum’ adlı proje kapsamında Yüreğir’de her yıl yüzlerce kadın ve kız çocuğunun meslek edinmesini sağladıklarını, ‘Dilek Dükkanı’ projesi kapsamında üniversitede imkanları kısıtlı gençlerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını, “Yüreğir’de 50 Gelincik” projesi ile 50 dezavantajlı üniversiteli kız çocuğuna 1 yıl boyunca özel ders imkanı sağladıklarını vurgulayan Bacaksızlar, Balcalı Hastanesi Çocuk Hastalıkları binası önüne çocuk parkı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Kadınlar, genç kızlar ve çocuklar için daha bir çok etkinliğe imza attıklarını ifade eden Bacaksızlar, ÇUKUROVA SİFED çatısı altında yeni projeler geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Adana ve Mersin'in özel teşvik kapsamına alınması çağrısı Haber

Adana ve Mersin'in özel teşvik kapsamına alınması çağrısı

İbrahim BAYSAL ADANA (İLKHABER) - Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, deprem bölgesini oluşturan 11 il ve uzun yıllar yoğun göç alan, deprem sonrasında bu yoğunluğu daha da artan Adana ve Mersin’in özel teşvik kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye genelinde ekonomik sorunların aşılması için el birliğiyle hareket edilmesi çağrısında bulunan Başkan Kış, öncelikle deprem bölgesinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi gerektiğini ifade etti.   Başkan Hüseyin Kış, deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarın, iş dünyasının işyerlerinin ivedi olarak tesliminin gerçekleşmesi, organize sanayi bölgelerinin tam kapasite çalıştırılabilmesi ve teşvik verilmesi için daha fazla geç kalınmadan hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Görev almaya hazırlar Deprem bölgesindeki kalıcı konutların da vatandaşlara tahsisinin önemine işaret eden Başkan Kış, “Deprem bölgesinde ve bölgeden göç alan Adana ve Mersin’de üretimin tesis edilmesi, bölgenin ayağa kalkması için merkezi idare ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığıyla yapılacak çalışmalar büyük önem taşıyor. Federasyon olarak bizler de bölgemizde gerçekleşecek plan ve projelerde görev almaya hazırız” dedi. "11 il ülke ekonomisi için son derece önemli" 11 il ihracatının yanı sıra tarım ve sanayisinin Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturduğuna işaret eden Başkan Kış, “Bölgedeki ekonomik faaliyetlerin bir an önce eski günlerine kavuşması gerekiyor. Bu yönde atılacak adımlar Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiriyor. Ekonomik enstrümanların bütünlüklü bir yapıya bürünmesi için devlet, millet ve iş dünyası bir bütün olarak hareket etmelidir. Aksi halde ekonomimizi olumsuz etkileyen faktörler derinleşebilir” diye konuştu.

Kış, Hatay için daha fazla destek çağrısında bulundu Haber

Kış, Hatay için daha fazla destek çağrısında bulundu

İBRAHİM BAYSAL ADANA (İLKHABER)- Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ağır yara alan Hatay'ın, 'Acil Afet Bölgesi' ilan edilmesinin yanı sıra vergi ve harç muafiyeti, borç ertelemesi, finansmana erişim gibi bir çok ekonomik desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Hatay'a gerçekleştirilen destekler, ziyaretler, duyarlılık ve sağduyu çabaları için iş dünyasına teşekkür eden Başkan Kış, Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen toplantının önemine işaret etti. Antakya'nın deprem nedeniyle adeta yok olmasından duyduğu üzüntüyü paylaşan Başkan Kış, "Toplumun tüm kesimlerinin destekleriyle ayakta kalmaya çalışan bir kentin bundan sonraki süreçte daha çok yardıma ihtiyacı olduğu açıktır. Kentte altyapıdan, yol, su, elektrik, doğalgaz ihtiyacına kadar, sanayici ve iş insanlarının işyerlerinin yeniden dizayn edilmesinden vatandaşın barınma, gıda, temizlik ve ulaşım sorununa dek yığınla çözülmesi gereken öncelikler bulunuyor" dedi. Hatay'ın yeniden ayağa kalkması için enkaz kaldırma işlemlerinin bir an önce tamamlanması ve kentle olan iletişim bağlarının daha güçlü yapıya kavuşmasının yanı sıra havalimanının da bir an önce faaliyete geçmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Kış, Doğu Akdeniz'deki dernek ve federasyonların en az 3 ayda bir toplanarak görüş alışverişine ve destek çalışmalarına devam etmesi için çağrıda bulundu. Kentteki yağma ve hırsızlık olaylarının henüz bitmediğini, Serbest Bölge'nin bir cazibe merkezi haline getirilmesinin beklendiğini dile getiren Kış, şunları söyledi: "Toplantı kapsamında Doğu Akdeniz'deki dernek ve federasyonların en az 3 ayda bir toplanarak görüş alışverişine ve destek çalışmalarına devam etmesi için çağrıda bulunuldu. Hatay'ın 'Acil Afet Bölgesi' ilan edilmesinin yanı sıra vergi ve harç muafiyeti, borç ertelemesi, finansmana erişim gibi bir çok ekonomik desteğe ihtiyaç duyulduğu vurgulanan toplantımız kapsamında okulların açılmasına kısa bir süre kala eğitim alanında da Türkiye ve dünya genelinde yeni açılımlar, yeni desteklerin olmasının öncelikleri paylaşıldı." Kış, toplantıdan çıkan sonuç raporu hazırlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Kış, Çukurova Bölgesi’nde üretimin esas alınması çağrısında bulundu Haber

Kış, Çukurova Bölgesi’nde üretimin esas alınması çağrısında bulundu

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Adana ve Mersin Bölgesi’nin hızlı trenden faydalanması için yetkilileri göreve çağırdı. Hızlı tren sisteminin, yapımına devam edilen Çukurova Uluslararası Havalimanı yakınlarından geçecek ve Adana ile Mersin’i kapsayacak bir yapıda olması gerektiğini kaydeden Başkan Hüseyin Kış, “Bölgemizde katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, yeni yatırımların gelmesi, ülkemizin lojistik, istihdam ve ihracatına katkı sunulması adına bu taleplerimizi kamuoyu aracılığıyla yetkililere duyurmak istiyoruz” dedi. “TARIM POTANSİYELİ GÜN YÜZÜNE ÇIKMALI” Mersin’de gerçekleşen ve Yönetim Kurulu Üyeleri Berman Mantı, Mehmet Selahattin Balkan, Mürvet Beydağı, Ayferi Tuğcu, Ahmet Polat, Mustafa Öncül, Feyzi Poyraz, Hasan Hüseyin İpek, Süheyla Gergin ve Genel Koordinatör Mine Soner’in katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kış, “Adana ve Mersin’in ortak kullanacağı bir Fuar ve Kongre Merkezi’ne de ihtiyaç duyuluyor. Bölgemizin geniş tarım potansiyeli artık gün yüzüne çıkmalı. Adana ve Mersin’i ayrı düşünemeyiz. Her zaman söylediğimiz gibi; yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’nin tek alternatifi Çukurova Bölgesi’dir. Dolayısıyla Çukurovalı iş insanları olarak bölgemizin önünün açılması için bu çağrımızı yineliyoruz ve üzerimize düşen görevleri de yapmaya hazırız” diye konuştu. ÜRETİM ÇAĞRISI… İş dünyasının finansmana erişiminde yaşanan sıkıntının artık önü alınamaz boyutlara ulaştığını dile getiren Başkan Kış, mesleki eğitimlerin önemini de anlattı. Çukurova Bölgesi’nde işsizliğin yoğun yaşandığını ancak sanayici ve iş insanlarının kalifiye personel bulmakta güçlük çektiğini dile getiren Başkan Kış, “Yeniden üretimi esas almak durumundayız. Üreten bir toplum olamazsak sorunlarımız her geçen gün daha çok artacaktır” uyarısında bulundu. TARIM ZİRVESİ GİRİŞİMİ… ÇUKUROVA SİFED’in önümüzdeki süreçte genişletilmiş ‘Tarım Zirvesi’ düzenlemeyi amaçladığını, Tarım ve Orman Bakanı başta olmak üzere tüm paydaşların davet edileceği zirve için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Kış, Adana ve Mersin milletvekillerini de sürece dahil etmek istediklerini dile getirdi. YEREL SEÇİMLER DE KONUŞULDU… Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Başkan Hüseyin Kış, kentlerin yeniden ve olumlu yapılanmasında yerel yöneticilere büyük görev düştüğünü anımsattı. Başkan Kış, iki kentin başkan adaylarıyla da istişare halinde olup ÇUKUROVA SİFED’in görüş ve önerilerini sunacaklarını vurguladı. Toplantıda ayrıca aile şirketlerinin kurumsallaşmasının önemine de dikkat çekildi.

ÇUKUROVA SİFED’den yerli ve yabancı yatırımcılara çağrı… Haber

ÇUKUROVA SİFED’den yerli ve yabancı yatırımcılara çağrı…

ADANA (İLKHABER)- Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Adana ve Mersin’in gerek sosyal gerekse ekonomik alanda ortak hareket etme alışkanlığı kazanması gerektiğini vurguladı. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Hakan Sefa Çakır’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Başkan Kış, Adana ve Mersin iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu ÇUKUROVA SİFED’in bölgedeki tüm sorunların çözümü konusunda, kalkınma amacı doğrultusunda her zaman görev almaya, yetkili kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeye hazır olduğunu ifade etti., ÇUKUROVA SİFED’in bölgeye değer katmak, üretim, istihdam ve ihracata katkı sunmak, katma değer üretmek üzere yola çıktığını kaydeden Başkan Hüseyin Kış, “Çukurova Bölgesi, Türkiye’nin göz bebeğidir, yerli ve yabancı yatırımcıların mutlaka gezip görmesi, yatırım yapması gereken geniş altyapı potansiyeline sahiptir” dedi. TARIM ZİRVESİ ÇAĞRISI Mersin ve Adana’daki tüm ekonomi paydaşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya gelmeye, görüş alışverişinde bulunmaya özen gösterdiklerini kaydeden Başkan Kış, “Görüşmeler, karşılıklı diyaloglar artık plan ve projelere dönüşmeli. Öteden bu yana dile getirdiğimiz gibi iki kentin çıkarlarını ön planda tutacak, geleceğe emin adımlarla ilerleyecek bir lobi çalışması yürütmek zorundayız. Adana ve Mersin, özellikle tarım, sanayi ve lojistik sektöründe birbirini tamamlayan iki kent görünümündedir. Dolayısıyla öncelikle ortak fuar gerçekleştirebilme gücüne erişmelidir. Tarımın istenen düzeye ulaşması da bölgemiz için çok önemlidir. Bu alanda gerçekleşecek bir ‘Tarım Zirvesi’ Çukurova topraklarına ayrı bir değer katacaktır. Zirveden çıkacak sonuçlar ışığında bölgenin geleceğine yön verme şansı doğacaktır” diye konuştu. Ziyaretleri için Başkan Kış ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır da Çukurova topraklarının önemini anlatarak gerek ticarette gerekse sanayi alanında Mersin’i daha çok ileriye taşıma gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı.

ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, “Daha çok barışa, daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var” Haber

ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, “Daha çok barışa, daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var”

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER)- Çukurova  Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı’nı kutladı. Türkiye’nin son yıllarda zor günler yaşadığını ancak ekonomik, sosyal ve toplumsal gelişimin birlik ve beraberlikle aşılabileceğini ve yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle, dayanışma, kardeşlik, paylaşma ruhunu aşılayan önemli günler olduğuna vurgulayan Başkan Hüseyin Kış, “Kurban Bayramının ülkemize sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum. Tarihten bu yana tüm zorluklara göğüs geren, küllerinden doğmasını bilen Türkiye Cumhuriyeti, güçlü, kararlı ve sürdürülebilir yapısıyla geleceğe güvenle bakabilmenin yollarını bulacaktır. Devletimizle, milletimizle, tüm kurum ve kuruluşlarımızla, el ele, yürek yüreğe vererek yeni bir atılım yapabilir, her alanda yeni hikayeler yazabiliriz” diye konuştu. Bayramların tüm bu gerçekler ışığında kutlanmasını ve anlam bulmasını dileyenve iş dünyasının bayramını bu duygu ve düşüncelerle kutlayan Başkan Hüseyin Kış, "Geçmişten bu yana bu kadim ve verimli topraklarda yeşeren umudun yeniden ve güçlü bir şekilde yeşermesini arzu ediyoruz. Bugün her zamankinden daha çok barışa, daha çok dostluğa ve daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı büyüterek, geleceğimizi olumlu yönde şekillendirerek ilerlemek mümkün” dedi. ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, fikirleri ışığında 85 milyon vatandaşın Kurban Bayramı’nı kutlayıp bayramın sağlık, huzur, refah ve mutluluk getirmesini diledi.

Çukurova SİFED'den Kalkınma Çağrısı Haber

Çukurova SİFED'den Kalkınma Çağrısı

AYDIN GÖKEÇOĞLU ADANA (İLKHABER)-  Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Adana ve Mersin’in lehine gelişecek, iki kente katkı sağlayacak her projeye sahip çıkacaklarını, zarar verecek her şeye de karşı çıkmaya özen göstereceklerini vurguladı. Adana ve Mersin’e ulusal ve uluslararası yatırım gelmesi, üretim ve istihdam sağlanması için tüm kurum ve kuruluşların, siyasi parti temsilcilerinin, milletvekillerinin  topyekün hareket etmesi çağrısında bulunan Başkan Kış, Çukurova Lobisinin çağrısını iki kentin tüm paydaşlarına yapıldığını söyledi. Bu konunun geçici bir çözüm olsun diye değil tüm alanlarda süreklilik arz etmesine, sürdürülebilir politikalar üretilmesine, kalkınma seferberliği başlatılmasına yönelik olması için yaptıklarını ifade etti. ÇUKUROVA SİFED’in sivil toplum kuruluşu olarak hemen her alanda aynı kaderi paylaşan iki kentin birlikte aynı ekonomik ve toplumsal kalkınma hedefine ulaşabilmesinin derdiyle dertlendiğinii dile getiren Başkan Kış, “ÇUKUROVA SİFED, Adanalıların ve Mersinlilerin refah seviyesinin artmasına yönelik girişimlerinin yanı sıra çevreye ve doğaya da oldukça duyarlı yaklaşmaktadır. Adanamız, Adanalımız, Mersinimiz ve Mersinlimize zarar verecek her şeye karşı çıkmak bizim görevimizdir” diye konuştu. ÇUKUROVA SİFED’in bölgeye gelecek yatırımlara karşı çıkmasının düşünülemeyeceğini ancak yerli veya yabancı yatırımcının elbette ki kanunlar çerçevesinde hareket etmesinin şart olduğunu dile getiren Başkan Kış, hukuk kuralları çerçevesinde, bölge insanının çıkarları doğrultusunda yapılacak çalışmaları destekleyecekleri ancak iki kentin yapısını bozacak, doğasını katledecek girişimlere de karşı çıkacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcısı Selahattin Balkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Boyraz ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunduğu Mersin International Port (MIP) yeni Genel Müdürü Ajay Kumar Singh’le görüşmesinde Mersin’in hem bölge hem de Türkiye için öneminden bahsettiğini dile getiren Başkan Kış, “Sayın Genel Müdüre, liman nedeniyle gerçekleşecek deniz dolgusunun çevreye zarar vereceğini özellikle belirttik. Liman bölgesi hinterlandının genişlemesi için kara lojistik bölgelerinde yerli ve yabancı yatırımcının hukuk kuralları çerçevesinde yatırım yapması gereğine dikkat çektik. Bölgemizin kalkınması için Çukurova’nın tüm bileşenlerinin birbirine destek vermesi gerektiğinin altını çizdik” diye konuştu. Genel Müdür Singh’le, limanın, Mersin kara terminal ve lojistik merkezine katkı sağlaması gerektiğine yönelik istişarelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Kış, “Çukurova, ne yazık ki işsizlikte Türkiye’nin en önde gelen bölgeleri arasında yer alıyor. Valiliklerimiz, belediye başkanlarımız, üniversitelerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, milletvekillerimiz, gerek üretim ve istihdam gerekse ihracatın artması için çaba sarf ediyor ancak ortak bir hedef belirlemek ve bu hedefe ulaşabilmek için güçlü bir lobi oluşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı. ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, ÇUKUROVA SİFED ailesinin kalbinin gelişim ve kalkınma için attığını, bundan kimsenin şüphe duymaması gerektiğini, iş insanları olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi Mersin’e, Adana’ya, Çukurova’ya yatırım yapan, istihdam sağlayan herkese sahip çıkmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.