TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#HSBC

İLKHABER-Gazetesi - HSBC haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, HSBC haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

HSBC: Haziran ayı TÜFE verisi TCMB ve TL için olumlu haber Haber

HSBC: Haziran ayı TÜFE verisi TCMB ve TL için olumlu haber

HSBC, Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinin TCMB ve Türk Lirası (TL) için oldukça olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. Raporda, enflasyondaki düşüşün reel faizleri ve TL'nin cazibesini artırdığı belirtildi. PARA POLİTİKASI VE KREDİBİLİTE AÇISINDAN OLUMLU HSBC, Haziran ayı TÜFE verisinin para politikası ve TCMB'nin kredibilitesi açısından olumlu bir sonuç olduğunu ifade etti. Raporda şu ifadelere yer verildi: "Para politikası perspektifi ve kredibilitesi açısından Haziran ayı TÜFE verisi bizce olumlu bir sonuçtur." DÖVİZ KURU VE TL'NİN CAZİBESİ Döviz kuru açısından da durumun TL için olumlu olduğunu belirten HSBC, reel faizlerin yükselmesi ve dolarsızlaşma sürecini desteklemek için nominal faiz oranlarındaki artışın yükünü hafifleteceğini savundu. Raporda şu görüşlere yer verildi: "Döviz perspektifinden bakıldığında, bize göre bu durum TL açısından da olumludur. Şimdiye kadar, nominal faiz oranlarındaki artış reel faiz oranlarını yükseltmek ve dolarsızlaşma sürecini desteklemek için ağır bir yükü omuzlamak zorundaydı. Şu andan itibaren, reel faizlerin pozitif dinamiğinin enflasyonun sıkıştırılmasıyla sağlanacağına ve TL tutmak için başka bir neden sunacağına inanıyoruz." ENFLASYON BEKLENTİLERİ VE REEL FAİZ ORANLARI Enflasyon beklentilerindeki olası aşağı yönlü harekete de dikkat çeken HSBC, TCMB anketinde medyan yılsonu enflasyon tahminin %43,5 olduğunu hatırlattı. Raporda şu değerlendirme yapıldı: "Enflasyon beklentilerindeki olası aşağı yönlü revizyonla birlikte, ileriye dönük reel faiz oranının yükselmesi ve TL'nin cazibesini daha da artırması muhtemeldir."

İşlerin yok olmasının 4 nedeni var - ancak yapay zeka bunlardan biri değil Haber

İşlerin yok olmasının 4 nedeni var - ancak yapay zeka bunlardan biri değil

EMRE EKİCİ (İLKHABER) - Yapay zekânın insanları gereksiz hale getirdiğine dair korkulara rağmen, yeni bir rapor, istihdam için yapay zekâdan çok daha büyük tehditler olduğunu öne sürüyor. HSBC'nin 18 Temmuz'da yayınlanan ve Insider tarafından görülen İşin Geleceği raporuna göre, daha yavaş ekonomik büyüme, artan hayat pahalılığı, tedarik zinciri krizi ve COVID-19 salgını iş kayıplarına yol açan ana nedenler. Rapor, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Mayıs ayında yayınladığı verilere atıfta bulunuyor. WEF tarafından ankete katılan 803 şirketin %50'sinden fazlası -toplu olarak küresel çapta 11,3 milyon çalışanı temsil ediyor- daha yavaş ekonomik büyümenin istihdamı yerinden edeceğine inanıyor. İlginç bir şekilde, ankete katılan firmaların %50'sinden fazlası, yapay zeka da dahil olmak üzere yeni teknolojilerin aslında istihdam yok edici değil, yaratıcı olacağına inanıyor. Ankete katılan şirketlerin yarısından biraz azı yapay zeka teknolojilerinin yeni iş alanları yaratacağına inanıyor. Microsoft tarafından Mayıs ayında yayınlanan ayrı bir anket, çalışanların çoğunluğunun yapay zekanın işlerinin bir kısmını - özellikle de devredilebilen sinir bozucu, tekrarlayan görevleri - devralması konusunda oldukça rahat olduğunu, ancak tamamen değiştirilmesi konusunda sorun yaşamadıklarını gösterdi. Ancak HSBC'nin anketine katılanların yaklaşık %25'i yapay zekanın insanların işlerine mal olacağına inanıyor - ve bazı çalışanlar şimdiden teknoloji tarafından değiştirilen azınlık grubuna giriyor. Rapora göre Temmuz ayında bir e-ticaret CEO'su, bir yapay zeka chatbotunun kendilerinden daha iyi performans göstermesinin ardından müşteri destek personelinin %90'ını işten çıkardı. Yapay zeka tartışmaları devam ederken, belki de çok önemli bir noktayı gözden kaçırıyoruz: YZ'nin işlere mal olması konusunda takıntılı olmak yerine, YZ'nin yaratacağı işlerin kalitesi ve doğası hakkında daha fazla endişe duymalıyız.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.