TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hentbol sporu

İLKHABER-Gazetesi - Hentbol sporu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hentbol sporu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uğur Kılıç: Hentbolcu sayımızı 7 binlerden 21 binin üzerine çıkarmayı başardık Haber

Uğur Kılıç: Hentbolcu sayımızı 7 binlerden 21 binin üzerine çıkarmayı başardık

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, Amasya'da düzenlenen Mini Mini Türkiye Hentbol Şampiyonası’nda önemli açıklamalarda bulundu. Etkinlikte minik hentbolcularla bir araya gelen Kılıç, federasyonun son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı projeler ve hedefler hakkında bilgi verdi. 2014, 2015, 2016 ve 2017 doğumlu sporcuların yer aldığı turnuvada, lisanslı hentbolcu sayısının 7 binlerden 21 binin üzerine çıkarıldığını belirten Kılıç, gelecekteki olimpiyatlar için minik sporculara yatırım yapmanın önemine dikkat çekti. Turnuvada dereceye giren takımlar ödüllerini alırken, Kılıç ve ekibi, hentbolun tabana yayılması ve genç yaş gruplarına ulaşılması için çeşitli stratejiler geliştirdiklerini ifade etti. “Minik sporcularımız yarın olimpiyatlarda yarışacak yaşa gelecekler” THF Başkanı Kılıç, “Türkiye Hentbol Federasyonu olarak, hentbol sporunu daha ileriye taşımak ve genç yeteneklerin önünü açmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bu tür organizasyonlar, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Minikler Türkiye Hentbol Şampiyonası, sadece hentbol sporunun değil, aynı zamanda dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştiği bir platform olma özelliği taşıyor. Turnuvanın sonunda, tüm katılımcılar hem sportif hem de kişisel anlamda büyük kazanımlar elde etmiş olacak. THF olarak, son yıllarda hayata geçirdiğimiz çalışmalarla lisanslı Hentbolcu sayımızı 7 binlerden 21 binin üzerine çıkarmayı başardık. Çocuklara Hentbol sporunu sevdirmek için projeler başlattık. Bugün bu minik sporcularımız yarın olimpiyatlarda yarışacak yaşa gelecekler. Şimdiden onlara yatırım yapmanın önemine inanıyoruz” dedi. Turnuvada Kızlar ve Erkekler kategorilerinde sıralaması şu şekilde Amasya Tatküpü Gaziantep GSİM Artvin İl Karması Tokat Turhal Belediyesi Erkekler kategorisinde sıralama ise şöyle: Tokat Turhal Belediyesi Sherin İnebolu Kayseri Spor A.Ş Bolu Hentbolu

Uğur Kılıç: Hentbolun yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz Haber

Uğur Kılıç: Hentbolun yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, Muğla'da hentbol sporunun gelişimi ve altyapı çalışmaları konusunda önemli ziyaretlerde bulundu. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Köyceğiz Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli ile yapılan görüşmelerde, hentbola yapılan yatırımlar ve gelecekteki projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Köyceğiz Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hentbol Yaz Okulu'nda genç hentbolcular ile buluştu. Bu buluşma sonrası Muğla’daki ziyaretlerine devam eden Kılıç, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Köyceğiz Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli’ye Milli Takım’ın hentbol formasını hediye ederek, hentbola olan desteklerinden dolayı teşekkür etti. “İlimizde hentbolun daha da yaygınlaşması ve genç yeteneklerin keşfedilmesi için önemli projelere imza atacağız” Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç hentbolun gençler arasında yaygınlaşması için çalışmalar yapacakları ifade ederek şunları söyledi: “Muğla Valimiz ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüzün destekleriyle, ilimizde hentbolun daha da yaygınlaşması ve genç yeteneklerin keşfedilmesi için önemli projelere imza atacağız. Ayrıca, Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek olan Armada Praxis Yalıkavak ve Köyceğiz Belediye takımlarımızın başarılarını desteklemek için gerekli tüm çalışmaları sürdürüyoruz. Özellikle yayıncımız TRT Spor Yıldız'da yayınlanan maçlarımızın sayısının artması, hentbola olan ilgiyi önemli ölçüde artırdı. Bu ilgi, genç sporcularımızın motivasyonunu yükseltti ve hentbolun Türkiye genelinde daha fazla benimsenmesine olanak sağladı. Önümüzdeki dönemde de altyapı yatırımları ve destek projeleri ile hentbolun yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Hentbolun duayenleri Çanakkale’de buluştu Haber

Hentbolun duayenleri Çanakkale’de buluştu

(İLKHABER) – Hentbol Duayenleri Platformu’nun bu yıl hentbol sporuna büyük hizmetler sağlayan Kazım Tekin ve Sırrı Özşen adına düzenlediği 13. Hentbol Duayenleri Buluşması Çanakkale’de gerçekleşti. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Makedonya karması başta olmak üzere kadın ve erkeklerde 18 takım katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan müsabakalar, renkli görüntülere sahne oldu. Zonguldak ile eşleşen Adana Karması, rakibini başarılı oyunuyla yendi. Adana karmasının Hatay’da depremde eşiyle enkaz altında günlerce kalarak yaşamını kaybeden Adana’nın ve Çukobirlikspor’un ilk mîllî sporcusu Metin Muhacir’in fotoğrafı bulunun forma ile çıkması büyük beğeni topladı. Ayrıca, tüm sporcuların isimlerinin “Metin Muhacir” olarak okunması sporseverleri duygulandırdı. Turnuvada Cenap Mertel yönetimindeki Bek Sağlık Dinamis koruyucu sağlık ürünlerinin tanıtımı ve dağıtımının yanı sıra İstanbul Heybeliada Lions Kulübü de su ve içecek desteği sağladı. -Kazım Tekin ve Sırrı Özşen çok duygulandı Turnuvaya isimleri verilen 1976 yılından  bu yana Adana’da hentbolun gelişmesi ve yaygınlaşması, ayrıca efsane Çukobirlikspor takımının antrenörü Kazım Tekin ile Sırrı Özşen’in özgeçmişleri okundu. Daha sonra izleyicilere hitap eden Kazım Tekin ve Sırrı Özşen turnuvaya Hentbol Duayenleri Platformu Başkanı Ahmet Türe tarafından isimlerin verilmesinden dolayı çok duygulandıklarını belirterek teşekkür ettiler. -Turnuvaya, Federasyon Başkanı Uğur Kılıç da katıldı Turnuvada Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve eski hentbol hakemi Cafer Esendemir, Bülent Dede ve Ramazan Şanıvar da hakem olarak görev yaptılar. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hakan Küçükyılmaz ve MHK Üyesi Ayberk Dilmen’in maçlarda görev yapmaları beğeniyle karşılandı. Turnuvaya katılarak ödül dağıtan Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç mütevazı davranışlarıyla diğer federasyon başkanlarına model oldu. Platform Başkanı Ahmet Türe emeği geçenlere plaket dağıttı. Tüm sporculara madalya verildi. Turnuvada 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı eski milli hentbolcu Mehmet Ali Çeliksoy ve birçok eski yönetici katıldı. Turnuva, gerçekleşen Gala Yemeği ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.