TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hemite

İLKHABER-Gazetesi - Hemite haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hemite haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türk edebiyatının ünlü yazarı Yaşar Kemal için Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek Haber

Türk edebiyatının ünlü yazarı Yaşar Kemal için Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek

Sanatçılar diyarı Çukurova’nın yetiştirdiği ünlüler arasında yer alan ve adı Türk edebiyatında üst sıralarda bulunan Yaşar Kemal'ın ismi, eserlerinin yanı sıra adına yaptırılan kültür evi, anıt ve aynı zamanda yurt genelinde isminin verildiği kültür merkezleriyle gelecek kuşaklara aktarılıyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı eski eski adı Hemite olan Gökçedam Köyü’nde Osmaniye Valiliği tarafından yaptırılan Yaşar Kemal Kültür Evi'nde de adına törenler düzenlenen Yaşar Kemal, burada 101. doğum gününde anıldı. Kültür sanat gezileri ve öğrencilerin ziyaretleri dışında ünlülerin de akınına uğrayan Yaşar Kemal'in köyündeki kültür evinde gerçekleştirilen törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar ile çok sayıda partilinin eşlik ettiği Genel Başkan Özgür Özel, burada anı defterini imzalayıp, ardından İnce Memed Anıtı'nı ziyaret etti ve Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban ile bir süre sohbet etti. Özgür Özel'in ziyaretinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kadirli Belediyesi iş birliği ile Yaşar Kemal için Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali düzenlenmesine karar verildi. Yaşar Kemal'in 101. doğum gününde, Yaşar Kemal'in doğduğu Hemite'de olmanın onurunu yaşadığını belirten Özel, "Türkiye'nin en önemli aydınlarından biri, her zaman vicdanın sesi, her zaman barışın savunucusu olan Yaşar Kemal, eserlerinde köyünden sıkça söz ediyor. Burada, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kadirli Belediyesi iş birliğinde Uluslararası Yaşar Kemal Kültür Sanat Festivali düzenlenmesi için söz aldık" dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, "Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte Osmaniye Hemite'de bulunan Yaşar Kemal Kültür Evi'ndeydik. Çukurova'nın İnce Memed'i Yaşar Kemal’i 101. doğum gününde, doğduğu köyde sevgi ve özlemle andık" ifadelerini kullandı.

Yaşar Kemal’in anılarının yaşatıldığı ev buram buram edebiyat kokuyor Haber

Yaşar Kemal’in anılarının yaşatıldığı ev buram buram edebiyat kokuyor

Sanatçılar diyarı Çukurova’nın yetiştirdiği ünlüler arasında yer alan ve adı Türk edebiyatında üst sıralarda bulunan Yaşar Kemal'ın ismi, eserlerinin yanı sıra adına yaptırılan kültür evi, anıt ve aynı zamanda yurt genelinde isminin verildiği kültür merkezleriyle gelecek kuşaklara aktarılıyor. Adına her yıl çok sayıda kültür etkinliği düzenlenen edebiyat çınarı Yaşar Kemal, Çukurova’da yapılan etkinliklerde doğum yeri olan Hemite’de de anılıyor. Osmaniye Valiliği tarafından, Yaşar Kemal’in ölümünden önce yaptırılarak 2013 yılında açılışı gerçekleştirilen “Yaşar Kemal Kültür Evi”, her dönem ziyaretçiler tarafından ilgiyle geziliyor. Ziyaretçiler, ünlü yazarın eserlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı Hemite (Gökçedam) Köyü’ndeki binanın içerisinde deyim yerindeyse adeta edebiyat soluyor. Yaşar Kemal’in adını taşıyan park içerisinde, kültür evinin hemen yakınında yaptırılan “İnce Memed Anıtı” da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Hemite’ye gidenler, yine ünlü yazarın doğduğu evin bulunduğu yeri de görmeden dönmüyor. Ünlülerin ilgisi Doğum adı Kemal Sadık Gökçeli olan ünlü yazarın köyü, kültür sanat gezileri ve öğrencilerin ziyaretleri dışında ünlülerin de akınına uğruyor. Türkan Şoray, Zülfü Livaneli, Arif Keskiner ve Nebil Özgentürk gibi ünlü isimleri konuk eden Yaşar Kemal Kültür Evi, yöreye kültürel değer katıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.