TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Havayolu

İLKHABER-Gazetesi - Havayolu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Havayolu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Pegasus’tan 9 euro kampanyası: Uygun fiyatlarla yurt dışına seyahat fırsatı Haber

Pegasus’tan 9 euro kampanyası: Uygun fiyatlarla yurt dışına seyahat fırsatı

Türkiye’nin en prestijli havayolu şirketlerinden biri olan Pegasus, yeni bir kampanya başlattı. Geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı yurt dışı biletleri sunan Pegasus, şimdi de 9 Euro’dan başlayan fiyatlarla bilet satışı yapıyor. Kampanya 14-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında geçerli olup, 1 Kasım 2024 – 30 Mart 2025 tarihleri arasındaki uçuşlarda Light Paket biletleri kapsıyor. KAMPANYA DETAYLARI Kampanyadan faydalanmak için flypgs.com veya Pegasus Mobil uygulaması üzerinden bilet alınabilir. Kampanya kapsamında 200.000 adet koltuk satışa sunulmuş olup, koltuk seçimi %30 indirimli olarak sunuluyor. KAMPANYANIN GEÇERLİ OLDUĞU ŞEHİRLER VE ÜLKELER 9 Euro+vergilerle geçerli hatlar: İstanbul Sabiha Gökçen - Aktau İstanbul Sabiha Gökçen - Alexandria (Mısır) İstanbul Sabiha Gökçen - Atina (Yunanistan) İstanbul Sabiha Gökçen - Bakü (Azerbaycan) İstanbul Sabiha Gökçen - Basel (İsviçre) İstanbul Sabiha Gökçen - Batum (Gürcistan) İstanbul Sabiha Gökçen - Berlin (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Bratislava (Slovakya) İstanbul Sabiha Gökçen - Brüksel (Belçika) İstanbul Sabiha Gökçen - Budapeşte (Macaristan) İstanbul Sabiha Gökçen - Bükreş (Romanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Cenevre (İsviçre) İstanbul Sabiha Gökçen - Dortmund (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Duesseldorf (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Erivan (Ermenistan) İstanbul Sabiha Gökçen - Frankfurt (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Gence (Azerbaycan) İstanbul Sabiha Gökçen - Hamburg (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Hannover (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Kahire (Mısır) İstanbul Sabiha Gökçen - Kişinev (Moldova) İstanbul Sabiha Gökçen - Kopenhag (Danimarka) İstanbul Sabiha Gökçen - Köln (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Kutaisi (Gürcistan) İstanbul Sabiha Gökçen - Kuveyt İstanbul Sabiha Gökçen - Münih (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Nürnberg (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Prag (Çek Cumhuriyeti) İstanbul Sabiha Gökçen - Priştine (Kosova) İstanbul Sabiha Gökçen - Saraybosna (Bosna-Hersek) İstanbul Sabiha Gökçen - Sofya (Bulgaristan) İstanbul Sabiha Gökçen - Stuttgart (Almanya) İstanbul Sabiha Gökçen - Tiflis (Gürcistan) İstanbul Sabiha Gökçen - Tiran (Arnavutluk) İstanbul Sabiha Gökçen - Tuzla (Bosna-Hersek) İstanbul Sabiha Gökçen - Üsküp (Kuzey Makedonya) İstanbul Sabiha Gökçen - Viyana (Avusturya) İstanbul Sabiha Gökçen - Zagrep (Hırvatistan) İstanbul Sabiha Gökçen - Zürih (İsviçre) DİĞER FİYAT ARALIKLARI Kampanya kapsamında bazı hatlarda 19 Euro, 29 Euro, 39 Euro, 49 Euro, 59 Euro, 69 Euro ve daha yüksek fiyatlarla biletler de sunulmaktadır. Fiyatlar ve detaylı hat bilgileri için flypgs.com ve Pegasus Mobil uygulamasını ziyaret edebilirsiniz.

THY'nin yolcu sayısında temmuz 2024'te yüzde 2,6 düşüş: Kargo ve posta taşımacılığında yüzde 20,7 artış Haber

THY'nin yolcu sayısında temmuz 2024'te yüzde 2,6 düşüş: Kargo ve posta taşımacılığında yüzde 20,7 artış

Türk Hava Yolları (THY), Temmuz 2024 trafik sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Verilere göre, toplam yolcu sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre hafif bir düşüş yaşanmasına rağmen, kargo taşımacılığında önemli bir artış kaydedildi. YOLCU TRAFİĞİNDE HAFİF DÜŞÜŞ Temmuz 2024'te THY'nin toplam yolcu sayısı 8,3 milyona gerileyerek bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,6 oranında azaldı. Ancak dıştan dışa transfer yolcu sayısında %6,8 artış yaşanarak 2,9 milyona ulaştı. Yolcu doluluk oranı ise 0,5 puan azalarak %85,2 olarak gerçekleşti. KARGO TAŞIMACILIĞINDA REKOR ARTIŞ Yolcu trafiğindeki hafif düşüşe rağmen, THY'nin kargo taşımacılığında önemli bir artış kaydettiği gözlemlendi. Temmuz 2024'te taşınan kargo-posta miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %20,7 artışla 172,1 bin tona ulaştı. OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ DEĞERLENDİRMESİ Yılın ilk yedi ayında da benzer bir tablo ortaya çıktı. Toplam yolcu sayısı %3,5 artarak 48,9 milyona ulaşırken, dıştan dışa transfer yolcu sayısı %7,6 artışla 18,2 milyona ulaştı. Yolcu doluluk oranı ise 0,8 puan düşerek %81,5 olarak gerçekleşti. Kargo taşımacılığında ise Ocak-Temmuz döneminde %30,4'lük önemli bir artış yaşandı. FİLO BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR Temmuz 2024 sonunda THY filosundaki uçak sayısı 458'e ulaştı. 

Hitit ilk çeyrekte gelirlerini yüzde 10 artırarak 7 milyon dolara çıkardı Haber

Hitit ilk çeyrekte gelirlerini yüzde 10 artırarak 7 milyon dolara çıkardı

Havayolu ve seyahat teknolojilerinin global oyuncusu Hitit, 2024 yılının ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirket, bu dönemde satış gelirlerini bir önceki yıla göre artırarak 7 milyon dolara ulaştırdı. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) 2,3 milyon dolar olarak gerçekleşen Hitit'in FAVÖK marjı ise %33 oldu. Satışların %76'sı döviz, %24'ü TL bazında gerçekleşirken, %65'i yurt dışı satışlardan, %35'i ise yurt içi satışlardan elde edildi. Hitit, 2024 yılının ilk çeyreğinde portföyüne iki yeni partner daha ekledi. Şirket, çoğunluğu mühendislerden oluşan toplam 436 kişilik kadrosuyla faaliyetlerini sürdürüyor. Hitit'in Mali İşler ve Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Tuğ Özmutlu, "Mevcut coğrafyalarda güçlenerek büyüme stratejimiz sonucunda kazandığımız iki partnerimiz de hali hazırda aktif olduğumuz ülkelerden geldi. Bu dönemde dört partnerimizdeki teknolojik altyapı kurulumlarını tamamladık ve yedi kurulum projesine de aktif olarak devam ediyoruz. 2024'ün ilk çeyreğinde SaaS gelirlerimizin temelini oluşturan yolcu sayısını bir önceki yılın aynı dönemine göre arttırdık. Bu artışta yeni kazanılanların yanı sıra, mevcut partnerlerimizin iş hacimlerindeki artış da etkili oldu" dedi. Maliyet azaltıcı ve gelir artırıcı yatırımlarla büyüyen Hitit, 2024'ün ilk çeyreğinde 3,3 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı ve 1,8 milyon dolarlık lisans, donanım ve demirbaş yatırımı gerçekleştirdi. Nakit ve nakit benzerleri toplamı 12,1 milyon dolar olan şirketin banka kredisi ya da finansal kiralama yükümlülüğü bulunmuyor. Hitit, yılsonu itibarıyla ciroda %33-38 aralığında büyüme, FAVÖK'te %43-48 aralığında marj ve Net Karda %25-30 aralığında marj öngörüyor. Yatırım/Ciro oranında beklenti ise %30-35 aralığında. Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Neva Onursal Karaağaç, "Partnerlerimiz, 85 ülkenin gümrük ve vergi sistemi ile veri alışverişi, 65'ten fazla bankacılık ve ödeme sistemiyle entegre çalışan bir teknolojik ağ sayesinde 6,5 milyar dolarlık bir satış hacmi gerçekleştiriyor. Sadece Hitit adına değil, ülkemiz adına da gurur verici bir gelişme" dedi. Hitit, sektöründeki global yerini sağlamlaştırmak için yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Şirket, Teklif ve Sipariş Yönetim Sistemi (OOMS) ve Acente Dağıtım Sistemi (ADS) gibi projeler üzerinde çalışıyor. Hedef, ADS sistemini dünyaya açmak. Hitit, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarındaki çalışmalarını da sürdürüyor. Şirket, 2022 ve 2023 yıllarına ait Kurumsal Karbon Ayak İzi Raporunu yayınladı ve Net Sıfır hedefi ile uyumlaştırma çalışmalarını yürütüyor. Hitit, kadın ve çocuklara da destek vermeye devam ediyor. Şirket, "BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" doğrultusunda çalışmalar yürütüyor ve cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye'deki ve dünyadaki örnek statüsünü daha da pekiştiren ortaklıklara imza atıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.