TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Havacılık, Uzay Ve Teknoloji Festivali

İLKHABER-Gazetesi - Havacılık, Uzay Ve Teknoloji Festivali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Havacılık, Uzay Ve Teknoloji Festivali haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ürün: TEKNOFEST 2024, Adana’da gençlere büyük fırsatlar sunacak Haber

Ürün: TEKNOFEST 2024, Adana’da gençlere büyük fırsatlar sunacak

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek. Birlik Vakfı Genç Birlik Adana Şube Başkanı Mustafa Furkan Ürün, bu büyük etkinliğin Adana’ya ve gençlere sağlayacağı katkıları vurgulayarak tüm vatandaşları festivale katılmaya davet etti. “Bu platform, vatan sevgisiyle dolu, değerlerine sahip çıkan gençlerimizin sayısını artıracak” Birlik Vakfı Genç Birlik Adana Şube Başkanı Mustafa Furkan Ürün, TEKNOFEST’in Adana’nın ekonomisine ve gençlerinin geleceğine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti. Ürün  “Bu platform, vatan sevgisiyle dolu, değerlerine sahip çıkan gençlerimizin sayısını artıracak. Asım’ın Nesli gibi bir gençlik yetiştirmek istiyorsak, bu festivale sahip çıkmalı ve genç kardeşlerimizin aktif katılımını teşvik etmeliyiz” diye ifade etti. “Türkiye iddialı ve güçlü ilerliyor” Ürün, “Gençlerimize doğru imkânları sunduğumuzda, onların başaramayacağı iş yok. Bugün baktığımızda Türkiye güçlü ve iddialı ilerliyor. Biz de Birlik Vakfı Genç Birlik Adana Şube Başkanlığı olarak, gençlerimizin eğitimine büyük önem veriyor ve gerekli altyapıyı sağlamak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. "Savunma sanayiinde Türkiye'de ekonomik anlamda da büyük fırsatlar yaratıyor" TEKNOFEST’in Türkiye’nin savunma sanayiinde iddialı bir konuma gelmesini sağladığını belirten Ürün, şunları söyledi: "Savunma sanayiinde Türkiye'ye yönelen dikkatin artması, ekonomik anlamda da büyük fırsatlar yaratıyor." “Cumhurbaşkanımız Recep TayyipErdoğan’a ve Selçuk Bayraktar’a teşekkür ediyoruz” Mustafa Furkan Ürün son olarak “TEKNOFEST’in Adana’da düzenlenmesine katkı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Selçuk Bayraktar başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Adanalı tüm gençleri bu büyük teknoloji festivaline davet eden Birlik Vakfı Genç Birlik Adana Şube Başkanı Mustafa Furkan Ürün, “Gençlerimiz, bu fırsatı kaçırmamalı ve TEKNOFEST’e mutlaka katılmalıdır” dedi.

Adana'da TEKNOFEST'te İHA'lar havada kapıştı Haber

Adana'da TEKNOFEST'te İHA'lar havada kapıştı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) çerçevesinde Kelaynak Havacılık Kulübü’nde “Sabit Kanat” kategorisinde “Savaşan İHA” ve “Kamikaze İHA” yarışmasının ilk raunt bugün 13 takımın katılımıyla başladı. Gençler İHA’larının yazılımlarını ile donanımı tamamen kendileri tasarladı. Müsabakada gençler kendi yaptıkları İHA’larla havada kalarak mücadele etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı. "Eknik kontrollerini tamamlamayan ekipler tamamlayarak uçuşa hak kazanacak" Yarışma sorumlusu Şevval Çelik, ”Bugün gerçekleşen yarışmada 11 takım uçuşunu başarıyla tamamladı. Yarından itibaren de gün boyu müsabakalarımız devam edecek. Günde çift müsabaka olacak. Müsabaka sayısında duruma göre artış yapılabilecek. Teknik kontrollerini tamamlamayan ekipler tamamlayarak uçuşa hak kazanacak. Aralarda kontroller ve test uçuşları yapılacak. "Savaşan İHA" ve "Kamikaze İHA" olmak üzere iki ana görevimiz var. İki görevi başarıyla yerine getiren takımlarımız dereceye sahip olacaklar. Belirli bölgelerde uçuş yapılması engellenmesi adına hava savunma bölgeleri ekleniyor. Bunlar tabi ki fiziksel değil, senaryo gereği sanal bölgeler. Koordinatları takımlarla paylaşılıyor ve müsabaka esnasında o bölgeye takımların girmemesi isteniyor. Girdikleri durumda eksi puan yazılıyor ve görev başarısız sayılıyor. İki görevi de başarıyla tamamlayan ekiplerimiz derece almaya hak kazanacaklar” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.