TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Halk Kart

İLKHABER-Gazetesi - Halk Kart haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Halk Kart haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği uygulama, hem vatandaşa hem de esnafa katkı sunuyor Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği uygulama, hem vatandaşa hem de esnafa katkı sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek amacıyla 2019'da hayata geçirdiği Halk Kart uygulamasından yaklaşık 9 bin aile faydalanıyor. Uygulama, hak sahibi vatandaşların 13 ilçedeki 400’ün üzerindeki Halk Kart anlaşmalı marketlerden temel ihtiyaç ve gıda malzemelerini almasına imkan sunuyor. Hayata geçirdiği sosyal destek projeleriyle kentte yaşayan her vatandaşın yanında olan Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatmaya devam ediyor. 2019 yılında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen Halk Kart uygulamasıyla hem dar gelirli vatandaşlara hem de mahalle esnafının kazanç sağlamasına katkı sunuluyor. Yaklaşık 5 yıldır süren uygulama sayesinde hak sahibi vatandaşlar, 13 ilçedeki 400’ün üzerindeki Halk Kart anlaşmalı marketlerden temel ihtiyaç ve gıda malzemelerini temin edebiliyor. Yaklaşık 9 bin ailenin faydalandığı uygulama için her ilçede bulunan Halk Kart Başvuru Merkezine şahsen başvuru yapılması gerekiyor. Muhtaçlık değerlendirme ölçütlerinin baz alındığı, sosyal inceleme şartlarına uygunluk taşıyan aileler, engelli ve ağır hastalık durumunda iş yaşamına katılamayanlar, boşanma sürecinin ardından çocuklarının bakımını ve üniversite öğrencilerinin geçimini üstlenen vatandaşlar Halk Kart’tan faydalanabiliyor. Başvuru sürecinde; müracaatçı kiracı ise kira kontratı, öğrenci belgesi, e-devlet üzerinden alınan aynı hanedekilerin oturan belgesi, ağır hastalık ve engelliler için sağlık raporu aranıyor. "Binlerce ihtiyaç sahibi ailemize destek sağladık" Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Derya Demirci, Halk Kart uygulamasının 2019 yılında hayata geçirildiğini belirterek, binlerce ihtiyaç sahibi aileye destek sağladıklarını ifade etti. Halk Kart’tan faydalanmak için yapılması gerekenleri anlatan Demirci, "Vatandaşlarımız, 13 ilçemizde bulunan Halk Kart ofislerimizi ziyaret ederek başvurularını tamamlayabilirler. Kabul edilen başvuruların ardından bakiye yüklenmesi eşliğinde aylık olarak vatandaşlarımız 400’ün üzerinde anlaşmalı marketlerden gıda ve temizlik ürünleri gibi alışverişlerini tamamlayabilirler. Uygulama ile hem dar gelirli vatandaşlarımız ihtiyaçlarını gideriyor, hem de esnafımız kazanıyor" dedi. Uygulama hem vatandaşa hem de esnafa katkı sunuyor Yaklaşık 1 yıldır Halk Kart’tan faydalanan Aysel Ay, uygulamadan memnun olduğunu belirterek, “Benim bir emekli maaşım veya bir gelirim yok. Ev hanımıyım. Başvurum uygun görüldü. Tek yaşadığım için bana çok güzel bir fayda sağladı. Temel ihtiyaçlarımı karşılıyorum" diye konuştu. Esnaf İsmail Kara da vatandaşların uygulama sayesinde temel ihtiyaç malzemelerini aldıklarını kaydetti. Uygulamanın esnaf olarak kendi bütçelerine de katkı sağladığını dile getiren Kara, "Ayın belirli günlerinde yoğunluk oluyor" dedi.

Halk Kart'ın Mart ayı tutarları ile öğrenim yardımlarını hesaplara yatırdı Haber

Halk Kart'ın Mart ayı tutarları ile öğrenim yardımlarını hesaplara yatırdı

Öğrencilere yönelik öğrenim desteklerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, 12 bin 77 üniversite öğrencisinin hesabına toplamda 23 milyon 352 bin 600 lira yatırdı. Halk Kart sahibi 10 bin 47 vatandaşa ise mart ayı için toplamda 5 milyon 651 bin 550 liralık destekte bulunuldu. Toplamda 23 milyon 552 bin TL hesaplara yattı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından ailesi Mersin’de ikamet eden ve üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerini kazanan öğrencilerin ilk yıl yararlandığı öğrenim yardımı çerçevesinde; 2 yıllık bölümlerde okuyan 4 bin 380 öğrenciye 4 milyon 390 bin TL, 4 yıllık bölümlerde okuyan 6 bin 938 öğrenciye 16 milyon 669 bin 200 TL, 5 yıllık bölümlerde okuyan 315 öğrenciye 823 bin 400 TL ve 6 yıllık bölümlerde okuyan 444 öğrenciye toplamda 1 milyon 470 bin 400 TL olmak üzere, 12 bin 77 öğrencinin hesabına toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL yatırıldı. Halk Kart’tan mart ayında 10 bin 47 vatandaş yararlandı Anlaşmalı yerel market ve bakkallardan temel ihtiyaç ve gıda maddelerinin alınması için kullanılabilen, hem esnafa hem de vatandaşların aile bütçesine katkı sağlayan Halk Kart’ın da mart ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Mart ayında toplam 10 bin 47 kişi Halk Kart'tan yararlanırken, mart ayı tutarları çerçevesinde 6 bin 279 kişinin hesabına 450 TL, 3 bin 768 kişinin hesabına ise 750 TL olmak üzere toplamda 10 bin 47 vatandaşın hesabına 5 milyon 651 bin 550 TL yatırıldı. 3 bin 850 öğrencinin YKS ücreti ödendi Eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için projeler geliştirmeyi sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS’de ter dökecek 3 bin 850 öğrencinin sınav ücretini de ödedi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinde eğitim gören 3 bin 694 öğrenci ile ailesi Halk Kart sahibi olan 156 öğrenci için, toplam 2 milyon 224 bin 360 liralık sınav ücreti yatırıldı.

Seyhan Belediyesinden anlamlı sosyal destek Haber

Seyhan Belediyesinden anlamlı sosyal destek

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir tempoyla görev yaptıklarını söyledi. Akay, “Hiç kimsenin yatağa aç girmediği bir Seyhan için başta dezavantajlı gruplar olmak üzere, tüm halkımıza sosyal yardımlarla destek olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi. 15 bin halk kart kullanıcısı Seyhan’ın yoksul nüfusun oldukça yoğun bir ilçe olduğuna işaret eden Başkan Akay, beş yıllık dönemde Halk Kart’tan 15 bin kişinin yararlandığını söyledi 750 bin porsiyon sıcak yemek Hayırseverlerin bağışlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması amacıyla hizmete açılan İhtiyaç ve Gıda Bankası’ndan 1500 kişinin yararlandığını aktaran Başkan Akay, “İhtiyacı olan vatandaşlarımıza bugüne kadar 300 bin adet gıda kolisi dağıttık. Hiç kimsenin yatağa aç girmediği bir Seyhan için, aşevlerimiz aracılığıyla 750 bin porsiyon sıcak yemeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaştık. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza 380 bin porsiyon cenaze yemeği ile destek olup, onların acılarını paylaştık” diye konuştu. 980 bin porsiyon sıcak çorba Eğitim araç gereçlerinden yoksun gençlere hizmet veren Bilgi Evlerine devam eden öğrencilere 210 bin porsiyon öğle yemeği ikram ettiklerini dile getiren Başkan Akay, “Adana’daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerimize de öğle ve akşam olmak üzere toplamda 37 bin porsiyon sıcak yemek desteğinde bulunduk. Kış aylarında gün ağarmadan işine ve okuluna giden vatandaşlarımıza içini ikram ettiğimiz 980 bin porsiyon sıcak çorbayla ısıttık. Halkımıza sosyal yardımlarla destek olduk, olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.