TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#halk eğitim merkezi

İLKHABER-Gazetesi - halk eğitim merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, halk eğitim merkezi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cömertpay: Eğitim kurslarının kapatılması toplumun geleceğine zarar verir Haber

Cömertpay: Eğitim kurslarının kapatılması toplumun geleceğine zarar verir

Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED) Başkanı Hüseyin Cömertpay, Millî Eğitim Bakanlığı'nın tasarruf tedbirleri gerekçesiyle Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen kursların bu yıl açılmayacağına dair bilgilerin kendilerine ulaştığını belirterek duruma tepki gösterdi. Dezavantajlı bireyler ve çocuklar için sosyal ve sportif beceriler kazandıran, ev kadınlarını üretime dâhil eden ücretsiz eğitim faaliyetlerinin Tasarruf kapsamında engellenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Cömertpay, "Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerini, bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi. "Dar gelirli yerlerde kursları kapatmak toplumun geleceğine zarar verecektir " AKYED Başkanı Hüseyin Cömertpay, "Eğitim çalışmaları ile bölgenin birçok ihtiyacını karşılıyoruz. Dar gelirli vatandaşların yoğun olduğu bir bölgede ücretsiz meslek edindirme, sanat ve spor kurslarını “tasarruf” adı altında kapatmak toplumun geleceğine zarar verecektir" şeklinde konuştu. 600’den fazla kursiyerlerin çözümü için Millî Eğitim Bakanlığı'ndan yardım istiyorlar 600'den fazla kursiyerleri için çözüm arayışı içinde olduklarını belirten Cömertpay, sorunun çözümü için her kesimden destek Millî Eğitim Bakanlığı'ndan da anlayış beklediklerini vurgulayarak kararını acilen gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Şenliği Yapıldı Haber

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Şenliği Yapıldı

Seyhan Halk Eğitim Merkezleri Müdürlükleri ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü  1-7 Haziran tarihlerindeki düzenlenen sergisi başladı. Düzenlenen sergide Seyhan Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezinin usta öğreticileri ve öğrenciler işaret dili ile İstiklal Marşı okudular. Açılış konuşmasının ardından Seyhan Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi halk oyunları oynadı. Devamında Seyhan Halk Eğitim Merkezi spor gösterisi gerçekleşti ve sergi alanları ziyaret edildi. Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, “İlçemiz Halk Eğitim Merkezleri Müdürlükleri ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü olarak 1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlediğimiz Hayat Boyu Öğrenme Şenliğine hepiniz hoş geldiniz. Şenliğimiz, Milli Eğitim Bakanlığının "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kutlamaları kapsamında gerçekleşiyor ve "Yeni Türkiye Yüzyıl’ında Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme" temasıyla sizleri kucaklıyor” dedi. “Her Yaştan Ve Kesimden Vatandaşımıza Beceri Kazandırıyor” Çelik, Halk Eğitim Merkezlerinin vatandaşlara beceri kazandırdığına değinerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bakanlığımıza Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, son yıllarda yetişkinlere yönelik eğitime büyük önem vermektedir. Bu kapsamda, Halk Eğitim Merkezlerimiz ve Olgunlaşma Enstitülerimiz aracılığıyla toplamda, her yaştan ve kesimden vatandaşımıza beceri kazandırıyor. Bugün burada, bu imkanlardan faydalanarak kurslarımıza katılan ve yıl boyunca büyük bir özveriyle emek veren kursiyerlerimizin eserlerini sergilemelerine ve bilgilerini paylaşmalarına şahit olacağız. Toplamda 560 Usta öğretici ve öğretmenlerimizin rehberliğinde edindikleri yeni becerilerle, kursiyerlerimiz sadece kendilerini geliştirmekle kalmıyor, ayni zamanda ailelerine ve topluma maddi - manevi katkıda bulunuyorlar.” “Sergilerin Misafirlerimizin Hem Göz Zevkine Hitap Edeceğini Hem De Gönül Telinize Dokunacağına İnanıyorum” Murat Çelik, “Yeni Türkiye Yüzyılında, bilgi ve beceriye sahip olmak her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Hızla değişen dünyamızda ayakta kalabilmek ve rekabette öne çıkabilmek için sürekli öğrenmeye ve kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz. Hayat boyu öğrenme, bu hedefe ulaşmamız için en nemli araçlardan biri olmuştur. Şenlikteki atölye alışmaları, sergiler, gösterilerin, siz değerli misafirlerimizin hem göz zevkine hitap edeceğini hem de gönül telinize dokunacağına inanıyorum. Bu şenliğin hazırlamasında emeği geçen Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi, Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi ,Seyhan Halk Eğitim Merkezi ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü idarecilerimize, usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize ve bugün buraya teşrif ederek bizlere destek veren misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Seyhan'da hayat boyu öğrenmenin bir bayram gibi kutlandığı, bu güzel günde, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor hepinize mutlu bir gün diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Osmaniye'de Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi Haber

Osmaniye'de Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi

Osmaniye Aile Destek Merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteğiyle; giyim, mefruşat ve amigurumi (el sanatları) açılan 4 farklı kursta, 162 kursiyerin hazırladığı el emeği ürünler sene sonu sergisinde gelenlerin beğenisine sunuldu. Valilik Fuaye alanında düzenlenen sergi açılışı Vali Erdinç Yılmaz, protokol mensupları ile birlikte yaptı. Kursiyerlerin sosyal alanda kendilerini geliştirirken aile bütçesine de katkı sağlayabildiklerini söyleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Abdurrahman Sefa Akkoyunlu, “Kursiyerlerimizin özgüvenlerinin artması, mesleki beceriler kazanması, aile içi iletişiminin güçlenmesi, ekonomik alanda kendi ayaklarının üstünde durabilmesi, çeşitli kültürel geziler ve sergiler sosyal faaliyetlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Osmaniye’de faaliyette geçildiğinden bu yana Aile Destek Merkezimizden 308 kadın kursiyerimiz yararlanmıştır. 20 Mayıs tarihinden itibaren giyim, mefruşat, amigurumi, takı tasarım dallarında 4 kursumuz, 162 Kursiyerimizle faaliyetlerine devam edecektir” dedi. Sergide kursiyerlerin el emeği ürünlerinin bulunduğu stantları ziyaret eden Vali Erdinç Yılmaz, “Aile Destek Merkezimizde kursiyerlerimiz, el emeği göz nuru geleneksel el ürünlerini başarılı bir şekilde yapmışlar. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezimizdeki öğreticiler tarafından bu kurslar verilmektedir. Bu imkanlar verildiğinde ne kadar güzel şeyler ortaya çıktığını, kursiyerlerimizin ne güzel çalışmalar yaptıklarını görmüş olduk. Kursiyerlerimizin hepsini ayrı ayrı kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kumlu'da depremzedeler ayakkabıcılık kursuyla ekonomilerine katkı sağlıyor Haber

Kumlu'da depremzedeler ayakkabıcılık kursuyla ekonomilerine katkı sağlıyor

Deprem bölgesinde vatandaşların kalkınması için yapılan projeler ve yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor. Hatay'ın Kumlu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nde kadınların deprem psikolojisini atlatması ve hayata tutunmaları için ayakkabıcılık kursu açılmıştı. Depremzede kadınlar, 3 aylık sürelerle yenilenen kursla hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Kurs sonunda sertifika alan kadınlar, bu alanda iş bulma imkanına kavuşuyor ve şu ana kadar kurs sayesinde bin 500'e yakın ayakkabı üretilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. "Şimdiye kadar yaklaşık bin 500 ayakkabı üretimimiz var" Kadınların özverili bir şekilde meslek öğrendiklerini söyleyen Usta Öğretici Mehmet Seçim, "Kadınların özverili çalışmasıyla burada ayakkabının üst kısmını yapıyoruz. Diğer atölyemizde de ayakkabı germe işlemi var, orda da bayanlarımız tekrar kalıplara sayaları geriyorlar. Saya dediğim bölüm var, sayacılık öğreniyorlar. Kurs süresi 3 aylıkla sınırlı değil. 3 ay bitiyor, tekrar kurs açıyoruz ve tekrar kursa başlıyorlar. Yeni yeni kadınlar geliyor, burada özverili bir şekilde çalışıyorlar. Yaptığımız ayakkabıları hayır kurumlarına, diğer kurumlara ve vakıflara gönderiyorlar. Şimdiye kadar yaklaşık bin 500'e kadar ayakkabı üretimimiz var. Burada bayan ayakkabısı, bot, erkek ayakkabısı, çocuk botları ürettik. Hem kurs öğreniyorlar hem de sertifika veriyoruz. Bu sertifika olduğu zaman burada açılan ayakkabı yerlerinde çalışabilme imkanları var" ifadelerini kullandı. Günün büyük çoğunluğunu kursta geçirdiğini dile getiren Serpil Yıldır, "Biz burada ayakkabı dikiyoruz. Burada diktiğimiz ayakkabıları ihtiyaç sahiplerine gönderdik. Diğer ayakkabıları da isteyenlere satıyoruz. Hem ayakkabı dikiyoruz hem aileye destek olsun diye geliyoruz. Günümüzü burada geçiriyoruz. Saat 08.30'da gelip, 13.30'da çıkıyoruz. İsteğe bağlı günlük 40 tane ya da 60 tane ayakkabı dikiyoruz" dedi. Kurs sayesinde ailemize az da olsa destek oluyoruz diyen Fidan Karademir, "Ayakkabı kursuna geliyorum. Ayakkabı dikiyoruz. Hem kursa gelip hem de iş öğreniyoruz. Az da olsa ailemize destek oluyoruz. Burada bir aile içerisinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yaşlarına aldırmadılar, okuma yazma öğrenmeye başladılar Haber

Yaşlarına aldırmadılar, okuma yazma öğrenmeye başladılar

Okuma yazma bilmedikleri için günlük hayatta yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmek için gayret gösteren kadınlar, aldıkları temel eğitimin ardından kimseden destek istemeden işlerini yapabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Okuma yazma bilmedikleri için yaşadıkları zorlukları anlatan kursiyerlerden 60 yaşındaki Hanife Yıldızer, okuma yazma bilmediği için cahil dediklerini bu yüzden okumayı çok istediğini anlattı. Yıldızer, "Çocuklara bakmak için annem okula göndermedi beni. Çarşı bilmiyorum, hesap bilmiyorum çok zorlandım böyle. Sonra gözüm açıldı ama evet bakıyorum, herkes okuyor acaba ben de okuyabilir miyim dedim. Bazen söz geldiğinde cahil diyorlar. Ben cahil değilim, niye cahil olayım Kuran okuyorum, cahil olunur mu? Ama gene de cahilsiniz diyorlardı. O yüzden okumayı çok istedim. O yüzden buraya geldi Allah razı olsun. İnşallah öğreneceğiz" dedi. Halk Eğitim Merkezi’nde öğrendiklerini çocukları ile evde geliştirdiğini söyleyen 30 yaşındaki Seher Kendirli ise, "İki oğlum var onlardan biraz destek alıyorum, onların hikayelerini okuyorum. Yazı yazmalarında yardım ediyorum. Heves ettim. Hastaneye gittiğim zaman kimseye okumuşluğum yok da diyemiyorum. Bir ara da hastanede benim sıram geçmiş anlamadım, sıram geçti de diyemedim geri çıkıp gelmiştim. Yani çok zor. Otobüse binerken hangi otobüse bineceksin karıştırıyorsun" diye konuştu. Kız çocukları okutulmaz düşüncesi ile okula gönderilmediğini anlatan İnayet Doğar da "Kız çocukları okumaz dediler göndermediler. Küçük yaşta evlendik. İnşallah öğreneceğiz şimdi. Okuması yok diyerek küçümsendik hep. Burada açılınca dedim ben de okuyacağım" dedi. Okuma yazma bilmediği için çok yerde ezildiğini, kendi işlerini halledemediğini söyleyen 70 yaşındaki Hatice Önce ise, "Köy yerinde kız çocuğu okuyup da ne olacak dediler. Öncelerini bilmiyorlardı böyle bu hallere geleceğimi zamanları. Öyle köy yerinde kız çocuğu okuyup da ne olacak diyorlardı. Okumuşluğum olmadığı için çok yerde eziklik duydum, her yere gidemedim yanımda mutlaka biriyle gidiyordum bana yol göstersin diye. Çok mahcup oluyordum. Çok teşekkür ederim bu açanın öğretmenimizden de çok güzel gösteriyor bize" diye konuştu. Verdiği eğitimle kendisinin de büyük hayat tecrübesi kazandığını ifade eden Temel Eğitim Programı Öğretmeni Cansu Öztürk, amaçlarının okuma yazma bilmeyenlerin günlük hayatta yardımsız kendilerine yetebilmeleri olduğunu ifade etti. Öztürk, "Benden yaşça büyük insanlara okuma yazma öğretiyorum. Bir insanın kendini özgürce net ve güzel bir şekilde ifade edebilmesi çok önemli. Herhangi bir yere girdiğinde hastane olur, dışarısı olur, bir market olur gittiği yerde kendi işini kendi halledebilmesi çok önemli. Yanında birini götürmeden bir yere rahatça gidebilmesi çok önemli. Biz zaten çok büyük şeyler beklemiyoruz burada yetişkin oldukları için. Sadece kendilerine yetmesini istiyoruz. En azından günlük işlerini halletmek için temel okuma yazma çok önemli" diye konuştu.

Konteyner kentlerde açılan el sanatları kursları depremzede kadınlara terapi oluyor Haber

Konteyner kentlerde açılan el sanatları kursları depremzede kadınlara terapi oluyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Afşin'de kurulan ve 3 bin 940 afetzedeye ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediyesi ve Fidanlık konteyner kentlerinde açılan giyim, nakış, el sanatları, kuaförlük ve müzik kurslarına katılan afetzede kadınlar hem zamanlarını değerlendiriyor hem de depremin bıraktığı izleri silmeye çalışıyor. İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Tarkan Koç, hayata geçirilen kurslarla afetzedelerin, depremin olumsuz etkilerinden uzaklaştığını söyledi. Depremin hemen ardından kurulan çadır kentlerde değişik kurslar açtıklarını anlatan Koç, sonrasında kursların konteyner kentlere taşındığını anlatarak "Kursiyerlerimizin gerçekten de bu tarz etkinliklere ihtiyaçları var, depremden psikolojik olarak çok etkilendiler. Deprem nedeniyle evlerini, mahalle ortamını kaybeden kadınlar, el sanatları kurslarında hem psikolojik olarak rahatlıyor hem de kendileri için ürünler tasarlıyor." dedi. Tarkan Koç, hedeflerinin, kadınların boş zamanlarını değerlendirerek kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak olduğunu belirterek "Konteyner kentlerimizde giyim, nakış, el sanatları, kuaförlük ve müzik kursları açtık. Çocuklar, gençler ve kadınlar için açılan kurslarımıza ilgi yoğun oldu. Konteyner kent dışında depremden etkilenen mahallelerimizde de açtığımız kurlarımız faaliyetlerine devam ediyor." diye konuştu. Çekmeköy Belediyesi Konteyner Kenti'ndeki nakış kursunda usta öğreticilik yapan Rabia Akyar da kursların, özellikle kadınların psikolojisinin düzelmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Kuaförlük kursu usta öğreticisi Fatma Özdemir ise açılan kursta kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiklerini belirterek konteyner kentteki kadınlara bakım gibi hizmetler de verdiklerini kaydetti. Kursiyerlerden Elif Palta, belgesini aldıktan sonra kuaförlük yapmayı ve kendi iş yerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz hizmet vermeyi hedeflediğini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.