TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hakem

İLKHABER-Gazetesi - hakem haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hakem haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TFF, 2024-2025 Sezonu Süper Lig hakemlerini açıkladı Haber

TFF, 2024-2025 Sezonu Süper Lig hakemlerini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2024-2025 sezonunda Süper Lig'de görev yapacak hakemleri açıkladı. TFF’nin internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Süper Lig hakemi olarak 25, Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak 13, Süper Lig Yardımcı Hakem olarak da 50 hakemin görev yapacağı ifade edildi. Merkez Hakem Kurulu’nun 2024-2025 sezonunda belirlediği hakemler şöyle: Süper Lig hakemleri: Zorbay Küçük, Alper Akarsu, Burak Pakkan, Kadir Sağlam, Burak Şeker, Murat Erdoğan, Ömer Faruk Turtay, Bahattin Şimşek, Oğuzhan Çakır, Arda Kardeşler, Cihan Aydın, Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Turgut Doman, Abdullah Buğra Taşkınsoy, Çağdaş Altay, Mehmet Türkmen, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Volkan Bayarslan, Direnç Tonusluoğlu, Emre Kargın, Halil Umut Meler, Muhammet Ali Metoğlu ve Atilla Karaoğlan Video Yardımcı Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Serkan Tokat, Mustafa Öğretmenoğlu, Özgür Yankaya, Emre Malok, Neslihan Muratdağı, Onur Özütoprak, Hakan Ceylan, Kutluhan Bilgiç, Alper Çetin, Koray Gençerler, Erkan Engin ve Bülent Birincioğlu Süper Lig Yardımcı Hakemleri: Furkan Ürün, Mert Bulut, Murat Temel, Anıl Usta, Hakan Karabalcık, Mustafa Sönmez, Serkan Çimen, Serkan Olguncan, Abdullah Uğur Sarı, Gökhan Barcın, Murat Ergin Gözütok, Kamil Çetin Aydın, Bilal Gölen, Hakan Yemişken, Murat Tuğberk Curbay, Osman Gökhan, Ali Tuna, Aleks Taşcıoğlu, Bahtiyar Birinci, Candaş Elbil, Ceyhun Sesigüzel, Deniz Caner Özaral, Esat Sancaktar, Kerem Ersoy, Mehmet Emin Tuğral, Murat Altan, Ogün Kamacı, Serkan Ok, Süleyman Özay, Yusuf Bozdoğan, Ali Can Alp, Bersan Duran, Cevdet Kömürcüoğlu, Emir Eray Eyisoy, Hüseyin Aylak, İbrahim Bozbey, İlker Takpak, Mustafa Savranlar, İbrahim Çağlar Uyarcan, Volkan Ahmet Narinç, Erdem Bayık, Samet Çavuş, Mehmet Kısal, Mehmet Akıncık, Suat Güz, Samet Çiçek, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Salih Mazlum, Murat Şener ve Özcan Sultanoğlu

EURO 2024’te görev alan Türk hakemler Haber

EURO 2024’te görev alan Türk hakemler

14 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı EURO 2024’te FIFA kokartlı Halil Umut Meler, düdük çalacak 19 orta hakem arasında yer aldı. Turnuvada Halil Umut Meler'in yardımcılıklarını yapacak hakemler Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy oldu. Alper Ulusoy ise Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görevlendirildi. İlkhaber Gazetesi'nden Serhat ŞANLI'nın haberine göre; Almanya’nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinin ev sahipliği yapacağı turnuvada FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu'nda oynanacak Belçika-Slovakya müsabakasını yönetti. Almanya'nın Frankfurt şehri Frankfurt Arena Stadyumu’nda oynanan mücadelede Halil Umut Meler'in yardımcıları olarak Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy, dördüncü hakemi ise Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Serdar Gözübüyük oldu. Halil Umut Meler’in yönettiği müsabakayı Slovakya ilk yarı bulduğu golle ile 1 – 0 kazanırken, rakip Belçika’nın 2 golü VAR’dan döndü. Karşılaşmanın 56. dakikasında Belçika ekibinden Romelu Lukaku'nun golü yapılan VAR kontrolü sonrasında ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Ardından 86'da Belçika yine Lukaku ile golü buldu ancak VAR’ın uyarısıyla pozisyonu inceleyen Halil Umur Meler, Lukaku’ya pası veren Lois Openda'nın elle oynama gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Atilla karaoğlan Romanya – Bulgaristan hazırlık maçını yönetti EURO 2024 öncesi 4 Haziranda oynanan Romanya – Bulgaristan hazırlık maçını FIFA kokartlı hakemimiz Atilla Karaoğlan yönetti. Romanya'nın Bükreş şehrinde Steaua Stadyumu'nda saat 21.30'da başlayan müsabakada Atilla Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu yaparken, dördüncü hakem ise Romanya Futbol Federasyonu'ndan Marian Barbu oldu. Halil Umut Meler, kariyerinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda düdük çaldı. Turnuvada görev alan hakemler şöyle; Halil Umut Meler (Türkiye), Artur Soares Dias (Portekiz), Jesus Gil Manzano (İspanya), Marco Guida, Daniele Orsato (İtalya), Istvan Kovacs (Romanya), Ivan Kruzliak (Slovakya), François Letexier, Clement Turpin (Fransa), Danny Makkelie (Hollanda), Szymon Marciniak (Polonya), Glenn Nyberg (İsveç), Michael Oliver, Anthony Taylor (İngiltere), Sandro Scharer (İsviçre), Daniel Siebert, Felix Zwayer (Almanya), Slavko Vincic (Slovenya), Facundo Tello (Arjantin).. MElek Dakan 2025 kadınlar avrupa şampiyonası ön eleme maçını yönetti FIFA kokartlı hakemimiz Melek Dakan da 4 Haziranda Arnavutluk ile Lüksemburg takımları arasında oynanan 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Ön Eleme Turu C Grubu müsabakasını yönetti. Melek Dakan'ın yardımcılıklarını Mürvet Yavuztürk ve Merve Turan yaparken, 4. hakem ise Gamze Durmuş oldu.

Metin Öztürk: "Arda Kardeşler’in bu maça atanması manidar" Haber

Metin Öztürk: "Arda Kardeşler’in bu maça atanması manidar"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, UEFA Kupası’nın 24. yıl dönümünde Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan etkinlikte basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. İlk olarak Kemerburgaz’daki tesisler hakkında konuşan Öztürk, "Tarihin yazıldığı günde, geleceğe gideceğimiz yerdeyiz. Artık bundan sonra nasıl Florya'mız bizi 40 yıl buralara getirdiyse biz de 17 Mayıs UEFA Kupası zaferinin yıl dönümünde bundan sonra tarihin yazılacağı yerdeyiz. Dursun Özbek başkan liderliğinde ikinci şampiyonluğa doğru gidiyoruz. Ümit ediyorum bizden sonraki yönetimler de bugüne kadar bizim burada yaptıklarımızı daha ileriye götürecekler. Bunun büyük bir mutluluğu ve gururu içindeyiz" diye konuştu. Pazar günü şampiyonluk kupasının RAMS Park'a getirilmesini istediklerine yönelik çıkan haberlere cevap veren Metin Öztürk, "Sosyal medyada bir şey dönüyor, bizim bu maça kupa istediğimizle ilgili. Herhalde canı sıkılan klavyeden bir şey yazıyor. Bir kere şampiyonluk netleşmeden federasyona böyle bir başvuruda bulunacak değiliz. Önce şampiyonluğumuz netleşsin ondan sonra gündeme gelecek" şeklinde konuştu. "Arda Kardeşler’in bu maça atanmasını manidar buluyoruz" Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında 19 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları derbiye atanan FIFA Kokartlı hakem Arda Kardeşler için ise Öztürk, "Bizlerin şahsen şaşkınlıkla karşıladığı bir konu. Çünkü bir hatalı düdük, bir hatalı kararın şampiyonluğa tesir edeceği bir maça bir hakemin manuel atanması, üstelik bu hakemin kasıtlı demek istemiyorum ama hatalı demeye de dilim varmıyor, Kadıköy’deki maçta Icardi’ye yapılan müdahaleye bir şey yapmaması, maça tesir etmesi ve aynı hakemin manuel bu maça atanması.. Bir başka şey daha var gözden kaçan. 6-1 yendiğimiz Sivasspor maçı, penaltımız ve golümüz verilmedi. Rakibe de bir kırmızı kart verilmedi. Aynı hakemin Fenerbahçe’nin, Adana Demirspor maçında yaptıkları, Karagümrük maçında yaptıkları, Ankaragücü maçında yaptıkları, iyi niyetimizi zorlayarak hata demeye çalışıyorum ama iyi niyetimizin de bir sınırı var. İlk devrede bizim hakkımızı yiyen bir hakemin manuel bu maça atanması olabilecek hatalı kararların sorumluğu atayanlarda olduğu gösteriyor. Ankaragücü - Fenerbahçe, Adana Demirspor - Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçe lehine bu kadar açık karar verenin bu maça atanmasını biz manidar buluyoruz. Biz emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Hak, hukuk geçerli olduğu zaman pazar günü Galatasaray RAMS Park’ta şampiyonluğunu kutlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Arda Kardeşler Kimdir? Hakem Arda Kardeşler hangi takımı tutuyor? Haber

Arda Kardeşler Kimdir? Hakem Arda Kardeşler hangi takımı tutuyor?

Arda Kardeşler, Türk futbolunun önde gelen hakemlerinden biridir ve özellikle Süper Lig'in gözde hakemlerinden biri olarak tanınır. Futbolseverlerin merakla araştırdığı isimlerden biri olan Arda Kardeşler'in hayatı ve kariyeri hakkında ilginç detaylar bulunuyor. 1988 yılında doğan Arda Kardeşler, Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuş ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans yapmıştır. Aslen Bursalı olan Kardeşler, hakemlik kariyerine 2009 yılında adım atmış ve profesyonel hakemlik kariyerine ilk adımını 1 Eylül 2013 tarihinde atmıştır. Arda Kardeşler'in futbol dünyasındaki bağları oldukça güçlüdür. Babası, eski Bursasporlu Milli kaleci Eser Kardeşler'dir. Ayrıca, Arda Kardeşler'in kardeşi Erce Kardeşler de futbol camiasında tanınan bir isimdir ve Altınordu, Trabzonspor ve Hatayspor gibi takımlarda kalecilik yapmıştır. Babası ise Niğde Belediyespor takımının teknik direktörlüğünü üstlenmiştir. Profesyonel hakemlik kariyerine başlamadan önce 5 yıl boyunca mühendis olarak çalışan Arda Kardeşler, günümüzde futbol sahalarında hakemlik yapmaya devam etmektedir. Ayrıca, Arda Kardeşler, VAR hakemi olarak da görev almaktadır. 2016 yılında Zuhal Varol ile evlenen Arda Kardeşler'in özel hayatı da futbolseverlerin ilgisini çekmektedir. ARDA KARDEŞLER HANGİ TAKIMLI? Arda Kardeşler'in hangi futbol takımını tuttuğu konusunda kendisinden bir açıklama veya demeç bulunmamaktadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.