TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hakan Çalhanoğlu

İLKHABER-Gazetesi - Hakan Çalhanoğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hakan Çalhanoğlu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hakan Çalhanoğlu: EURO 2024, Türk futbolu için bir dönüm noktası olabilir Haber

Hakan Çalhanoğlu: EURO 2024, Türk futbolu için bir dönüm noktası olabilir

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Hollanda'ya elenmeleri sonrası, "Aynı hedefi gerçekleştirmek için bir araya geldiğimizde ne kadar güzel olduğumuzu hatırlamak da çok önemliydi. Ülke olarak bunu başardığımızı düşünüyorum. Bu turnuva ileride bizim için bir dönüm noktası olarak hatırlanabilir" dedi. A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, mücadelenin son düdüğüyle birlikte gözyaşlarına hakim olamadı. Hakan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duygularını dile getirdi. Kendilerine destek veren taraftarlara teşekkür eden Çalhanoğlu, "Hayallerimiz sınırsızdı ama ne kadar çabalamış olsak da maalesef dün bu hayallerimiz son buldu. Çok özlediğimiz duyguları tekrar hissetmek, hissettirmek için de çıkmıştık bu yola. Aynı hedefi gerçekleştirmek için bir araya geldiğimizde ne kadar güzel olduğumuzu hatırlamak da çok önemliydi. Ülke olarak bunu başardığımızı düşünüyorum. Bu turnuva ileride bizim için bir dönüm noktası olarak hatırlanabilir. Şimdi tek yapmamız gereken hep beraber çalışmaya devam etmek ve Türk futbolunun hak ettiği yerlerde devamlı var olmasını sağlamak. Bu turnuvada emeği geçen hocalarımıza, tüm ekibe, takım arkadaşlarıma, Almanya'da ve evlerinde bizi müthiş destekleyen taraftarımıza çok teşekkürler. Biz birlikte çok güzeliz. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.

Hakan Çalhanoğlu: 2008 ruhunu gösterdik, rövanşımızı aldık! Haber

Hakan Çalhanoğlu: 2008 ruhunu gösterdik, rövanşımızı aldık!

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kaldıkları için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen Milli Takım'da sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Hakan Çalhanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "TARAFTARLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ" Çeyrek finale kaldıkları için çok mutlu olduklarını belirten Hakan Çalhanoğlu, "Takımı tebrik ediyorum. Her zaman yüzde 100 çalışıyoruz. Bunu da sahada gösterdik. Çok mutluyuz. Eminim ülkemiz de mutludur. İnsanlarımızı, taraftarlarımızı sokakta görmek bizi daha da mutlu ediyor. İnşallah böyle devam edeceğiz" dedi. "BERLİN'DE DE EV SAHİBİYİZ" 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Hollanda ile oynanacak çeyrek final maçı hakkında da konuşan Hakan Çalhanoğlu, "Çok güzel bir gün olacağını düşünüyorum. Her statta olduğu gibi Berlin'de de ev sahibi olacağız. Ondan hiç şüphem yok. O maça dört günümüz var. İyi hazırlanacağız. Bu maça da çok iyi hazırlandık. Maçın içinde olan gayreti sahaya yansıttık. Bu istek ve arzuyla istediğimiz gibi oynarsak sonuçları da alırız" şeklinde konuştu. "AVUSTURYA'DAN RÖVANŞ ALDIK" Avusturya'ya karşı mart ayında oynanan hazırlık maçında alınan 6-1'lik yenilginin rövanşını aldıklarını söyleyen Hakan Çalhanoğlu, "Bütün oyuncuları duydunuz, herkesin içinde hala yara vardı. Onu da bugün sahada gösterdik. Rövanşımızı aldık. Emindik de alacağımızdan çünkü herkes çok istekliydi. Bu maçı kazanmak istedik. Bunu başardığımız için de ayrı mutluyum" diye konuştu. "2008 RUHUNU GÖSTERDİK" Maça çıkmadan önce takıma yaptığı motivasyon konuşmasıyla ilgili de konuşan Hakan Çalhanoğlu, "Ben genelde sahaya çıkmadan önce konuşurum. Orada her zaman toplanırız. Onları motive etmeye çalıştım. Burada tabii ki taktik veya teknikten ziyade daha çok 2008 ruhu ortaya çıksın diye bir motivasyon konuşması yaptım. O da aramızda kalsın" dedi.

Hakan Çalhanoğlu'nu lazer bile durduramadı Haber

Hakan Çalhanoğlu'nu lazer bile durduramadı

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında özel bir maçta Avusturya'ya deplasmanda 5-1 mağlup oldu. Ancak maçın en çok konuşulan isimleri, Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu oldu. Teknik direktör Vincenzo Montella, Macaristan ile oynanan hazırlık maçının 11'inde 9 değişiklik yaparak millileri, Avusturya karşısında sürdü. Orta alanda Salih Özcan ve Hakan Çalhanoğlu'nu görevlendiren Montella, sağ kanatta İrfan Can Kahveci, on numarada Arda Güler, sol kanatta ise Kerem Aktürkoğlu'nu 11'de sahaya sürdü. Montella'nın ileri uçtaki tercihi ise Kenan Yıldız oldu. Arda Güler, 8 maçlık aranın ardından ilk 11'de görev yaptı. Daha önce Letonya karşılaşmasında ilk kez 11'de görev alan Arda Güler, Avusturya karşısında ilk 11'de görev yapma sevincini ikinci kez yaşamış oldu. Maçın diğer dikkat çeken ismi Hakan Çalhanoğlu ise kazanılan penaltıda topu ağlara gönderdi. Kale arkasındaki Avusturyalı taraftarların lazer ışığı yapmasına rağmen sergilediği sert ve düzgün vuruşla penaltıyı gole çeviren Çalhanoğlu, bu sezon Serie A, Şampiyonlar Ligi, İtalya Süper Kupası ve Milli Takım'da kullandığı 10 penaltıdan da golle döndü. Ancak maçın sonucu milli takım adına tarihi bir mağlubiyet oldu. A Milli Takım, Avusturya'ya rakip olduğu bir maçta ilk kez 6 gol yedi ve Eylül 2021'den bu yana ilk kez bir maçta kalesinde altı gol gördü.

Milli futbolcu Çalhanoğlu, baba ocağında Haber

Milli futbolcu Çalhanoğlu, baba ocağında

İtalya’nın inter takımında forma giyen ve A Milli Futbol Takımı’nın kaptanlığını üstlenen Hakan Çalhanoğlu, tatil için geldiği baba ocağı Bayburt’ta Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye ziyarette bulundu. İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından inter’de forma giyen milli oyuncu Çalhanoğlu’nu makamında ağırlayan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Millî gururumuz, dünyaca ünlü futbolcu hemşehrimizi şehrimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kendisiyle her zaman gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını temenni ediyoruz” dedi. Başkan Pekmezci’ye misafirperverliğinden ötürü şükranlarını sunan Çalhanoğlu ise, 3 günlük memleket ziyareti için geldiği Bayburt’ta büyük bir coşkuyla karşılandığını belirtti. Ziyaret anısına milli futbolcuya hediye takdim eden Başkan Pekmezci’ye Çalhanoğlu da imzalı Inter forması hediye etti. Çalhanoğlu’na belediye ziyaretinde Bayburt Kültür ve Turizm İl Müdürü Bekir Kurtoğlu, babası Hüseyin Çalhanoğlu, oğlu Ayaz Çalhanoğlu, amcası Yaşar Çalhanoğlu, yeğeni Bedirhan Çalhanoğlu ve Bayburtspor eski kaptanı Recep Gümüşhaneli eşlik etti. Bayburt Belediyesi ziyaretini tamamlayan A Milli Futbol Takımı kaptanı Çalhanoğlu, Başkan Pekmezci ile birlikte belediye tarafından yakın bir zamanda hizmete açılan Bamsı Beyrek Seyir Terasına geçti. Burada cam terasa çıkan Başkan Pekmezci ile milli futbolcu Çalhanoğlu bir süre şehir manzarasını seyrettiler. Bamsı Beyrek Seyir Terasında bulunan vatandaşların ilgisiyle de karşılaşan Çalhanoğlu ve beraberindekilere Başkan Pekmezci Türk kahvesi ikram etti. Ailesiyle birlikte Bayburt’ta bulunan Çalhanoğlu, memleketinde geçireceği 3 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.