TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Güvenlik Görevlisi

İLKHABER-Gazetesi - Güvenlik Görevlisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Güvenlik Görevlisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin'de cinayet anı kamerada: Bıçaklayarak yere yatırıp tekmeledi Video Galeri

Mersin'de cinayet anı kamerada: Bıçaklayarak yere yatırıp tekmeledi

Mersin'de site güvenlik görevlisi tartıştığı site sakinini bıçaklayarak öldürdü. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre olay, dün gece Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük Mahallesi'ndeki bir yazlık sitede meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde site havuzunda alkol aldığı ileri sürülen site sakini Sezer Soner Aktaş (32), sitenin güvenlik görevlisi Ali Aşkın K. (35) tarafından havuz başında alkol almaması konusunda uyarılınca ikili arasında tartışma yaşandı. Tartışma diğer site sakinlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. Ancak aynı gün saat 22.00 sıralarında Sezer Soner Aktaş ile site güvenlik görevlisi arasında aynı konuyla ilgili yeniden tartışma çıktı. Sitenin nizamiye kapısında yaşanan tartışma sırasında öfkesine hakim olamayan güvenlik görevlisi, Aktaş'ı bıçaklayarak ağır yaraladı. Yaralanan Aktaş, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, jandarma ekiplerince gözaltına alınan Ali Aşkın K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Cinayet anı kamerada Öte yandan, Sezer Soner Aktaş'ın bıçaklanma anı sitenin güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, Aktaş'ın araçla siteden çıktığı sırada güvenlik görevlisi ile tartıştığı, daha sonra aracını park ederek kulübeye gelip güvenlik görevlisi ile tartışmaya devam ettiği anlar yer aldı. Tartışma sırasında öfkesine hakim olamayan güvenlik görevlisinin, Aktaş'a saldırıp bıçaklayarak yere yatırıp tekmelediği anlar da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Antalya'da güvenlik görevlisinin öldürüldüğü olayda zanlı gözaltına alındı Haber

Antalya'da güvenlik görevlisinin öldürüldüğü olayda zanlı gözaltına alındı

Antalya'da arkadaşını eski sevgilisinden korumak isterken göğsünden bıçaklanan güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlı, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gece 02.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda tramvay durağında güvenlik görevlisi olan Bekir Kılıç (48), arkadaşı olan Papatya K. (32) ile bir araya geldi. İkilinin görüştüğü sırada yanlarına gelen Papatya K.'nin eski sevgilisi olduğu öğrenilen Metin A. (28) bir anda genç kadına saldırdı. Olaya müdahale ederek genç kadını korumak isteyen Bekir Kılıç, göğüs bölgesine aldığı bıçak darbesi ile bir anda yere yığıldı. Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kavgayı ayırmaya çalışırken canından oldu Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı kontrollerde Bekir Kılıç'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Bekir Kılıç'ın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerinden kaçan Metin A. ise Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede suç aletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Metin A. ifadesi alınmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet Müdürlüğü'nden sağlık kontrolüne gönderilen zanlı, kontrol sonrası gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Cinayet zanlısı Metin A., adliyeye sevk edildi.

İŞKUR, Sağlık Sektöründe 25.400 TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor! Haber

İŞKUR, Sağlık Sektöründe 25.400 TL Maaşla Personel Alımı Yapıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), sağlık sektöründeki artan iş gücü ihtiyacını karşılamak için personel alımı yapmaya başladı. Çaycı, bulaşıkçı, temizlik ve güvenlik görevlisi gibi pozisyonlar için yapılacak alımlarda, en az 25.400 TL maaş verilecek. Başvuru şartları nelerdir? Başvurular, İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden 31 Ocak 2024 tarihinde başladı. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, 18 yaşından büyük olma, İŞKUR'a kayıtlı olma ve hastane ortamında çalışmaya engel sağlık sorunu bulunmama gibi kriterler yer alıyor. Ayrıca, ilgili pozisyonlar için belirlenen yaş sınırları ve eğitim düzeyleri de başvuru şartları arasında bulunuyor. Alım yapılacak pozisyonlar Alım yapılacak pozisyonlar ve son başvuru tarihleri şu şekilde: Temizlik Görevlisi (Ankara/Çankaya): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 3 Şubat 2024 [Görsel: Temizlik görevlisi] Temizlik Görevlisi (İstanbul/Ataşehir): 20 açık pozisyon, son başvuru tarihi 7 Şubat 2024 Temizlik Görevlisi (Bursa/Nilüfer): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 8 Şubat 2024 Temizlik Görevlisi (Konya/Selçuklu): 3 açık pozisyon, son başvuru tarihi 20 Şubat 2024 [Görsel: Temizlik görevlisi] Güvenlik Görevlisi (Aksaray/Aksaray Merkez): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 20 Şubat 2024 [Görsel: Güvenlik görevlisi] Çaycı (Kocaeli/Gebze): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 13 Şubat 2024 [Görsel: Çaycı] Bulaşıkçı (Stevard) (Kocaeli/Gebze): 1 açık pozisyon, son başvuru tarihi 13 Şubat 2024 [Görsel: Bulaşıkçı] Başvurular nasıl yapılır? Başvurular, İŞKUR'un e-Şube sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak "Açık İş İlanları" bölümünden yapılabiliyor. İlgilenen adaylar, başvuru süreçleri ve detayları için İŞKUR'un resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

Sosyal medyada namaz ile alay eden şüpheliye 10 yıl 5 aya kadar hapis talebi Haber

Sosyal medyada namaz ile alay eden şüpheliye 10 yıl 5 aya kadar hapis talebi

Sosyal medyada paylaştığı videoda namaz ile alay eden şüpheli güvenlik görevlisi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin zincirleme şekilde ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ ve ’halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçlarından toplamda 10 yıl 5 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İstanbul’da 9 Mayıs 2023 tarihinde sosyal medya hesabından paylaştığı videoda namaz, Atatürk ve din ile alay ettiği iddia edilen, aynı zamanda ibadeti aşağılayıcı sözler söyleyip eylemlerde bulunduğu öne sürülen şüpheli güvenlik görevlisi Devran Yalçın hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 8 Temmuz 2023’de ihbar niteliğinde paylaşılan 32 saniyelik video içeriği ve üzerinde güvenlik üniforması olan şahıs ile ilgili re’sen soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Amacının din, namaz ya da Atatürk ile dalga geçmek olmadığını söylediği belirtildi Hazırlanan iddianamede, şüpheli Devran Yalçın’ın (29) söz konusu videoyu 9 Mayıs 2023’de paylaştığı, Savcılıkta alınan savunmasında ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, olay günü iş yerinde canlı yayın yaptığı sırada yayına katılan yaklaşık 40-60 kişinin sormuş olduğu sorulara mizah maksatlı cevaplar verdiğini, mizah maksatlı olarak "siz Kemal Kılıçdaroğlu kazandığında Atatürk’ü ekber diye namaz kılınacağını mı zannediyorsunuz" diyerek kesilen videodaki namaz kılma hareketlerini yaptığını ancak devamında "böyle bir durum olsa dahi biz Türk milleti olarak buna dur demesini biliriz" dediğini söylediği kaydedildi. Şüpheli Yalçın’ın ifadesinin devamında ise videoda yayının kesilmiş hali olduğu için söylemiş olduğu bu sözlerin videoda yer almadığını, amacının din, namaz ya da Atatürk ile dalga geçmek olmadığını söylediği belirtildi. Namaz ibadetini aşağılayıcı söz ve eylemler kullandığı aktarıldı Hazırlanan iddianamede şüphelinin video içeriğinde Müslüman kesimin siyasi görüş ve seçime ilişkin düşüncelerine, dini görüş ve değerlerine istinaden hakaret içeren, aşağılayıcı, ötekileştirici, kin, düşmanlık ve tahrik içerikli ifadeler kullandığı, ayrıca dini değer olan namaz ibadetini aşağılayıcı söz ve eylemler kullandığı aktarıldı. 10 yıl 5 aya kadar hapis talebi Hazırlanan iddianamede şüpheli Devran Yalçın’ın zincirleme şekilde ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ ve ’halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçlarından toplamda 2 yıl 9 aydan 10 yıl 5 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.