TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Golan Tepeleri

İLKHABER-Gazetesi - Golan Tepeleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Golan Tepeleri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Netanyahu’dan Golan saldırısına “sert yanıt” sözü Haber

Netanyahu’dan Golan saldırısına “sert yanıt” sözü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Cumartesi günü roketli saldırı düzenlenen Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Majdal Shams'a gerçekleştirdiği ziyarette, “İsrail bunun basitçe geçip gitmesine izin vermeyecek, veremez. Cevabımız gelecek ve sert olacaktır” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu roketli saldırı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Majdal Shams'a ziyaret gerçekleştirdi. Netanyahu, “Hizbullah, İran'ın desteğiyle buraya bir roket fırlattı ve bu roket 12 temiz insanın canını aldı. Burada futbol oynayan ve ne yazık ki sığınağa ulaşamayan 12 erkek ve kız çocuğu. Bu ağır trajedi yüreğimizi parçaladı. Tarifsiz acılar yaşayan aileleri kucaklıyoruz” dedi. Alana çelenk bırakan Netanyahu, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız, hepimizin çocukları. İsrail bunun basitçe geçip gitmesine izin vermeyecek ve veremez. Cevabımız gelecek ve sert olacaktır” ifadelerini kullandı. Yahudilerin ve Dürzilerin kardeş olduğunu belirten Netanyahu, “Bizim bir yaşam ahdimiz var ama ne yazık ki bu aynı zamanda yas ve keder anlarının da ahdidir. Biz sizi kucaklıyoruz” diye konuştu. Dürzi toplumunu umutlarını kaybetmemeye çağıran Netanyahu, “İsrail bugün, yarın ve sonsuza kadar yanınızda olacak” dedi. Netanyahu’nun ziyaret ettiği alanda toplanan bir grup protestocu, Netanyahu’yu savaş suçlusu olarak niteleyen pankartlar açarak, “Dışarı! Dışarı” sloganlarıyla İsrail Başbakanının bölgeyi terk etmesini istedi.

ABD seyahatinden dönen Netanyahu, ayağının tozuyla Savunma Bakanlığı'na gitti Haber

ABD seyahatinden dönen Netanyahu, ayağının tozuyla Savunma Bakanlığı'na gitti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD seyahatinden döndükten sonra işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems'te 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya verilecek karşılığı görüşmek üzere Savunma Bakanlığı'na geçti. İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, ABD seyahatinden dönen Netanyahu'nun uçağı İsrail'e indi. Netanyahu, güvenlik değerlendirmesi ve ardından gerçekleşecek güvenlik kabinesi toplantısı için başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksine gitti. İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde cumartesi akşamı gerçekleşen ve çoğunluğu çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği füze saldırısının ardından Tel Aviv'in sorumlu tuttuğu Hizbullah'a vereceği karşılığı kararlaştırmak için siyaset ve güvenlik teşkilatında toplantı trafiği hız kesmedi. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de kuvvet komutanları ile Hizbullah'a verilecek karşılığı görüşmek üzere toplandı. Toplantıya, İsrail Kuzey Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Askeri İstihbarat Komutanlığı ve diğer birimlerdeki generallerin katıldığı aktarıldı. Mecdel Şems saldırısı İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde 27 Temmuz akşamı bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısında, aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklamıştı. Lübnan Hizbullahı ise Mecdel Şems'te meydana gelen saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" ifade etmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullanmıştı. Füzenin "Demir Kubbe"den ateşlendiği iddiası Öte yandan, Mecdel Şems'te saldırı uyarı sirenlerinin çalmasından çok kısa bir süre sonra roketin isabet etmesi üzerine füzenin İsrail ordusuna ait hava savunma sistemi Demir Kubbe'den ateşlendiği iddiası dile getirilmişti. İsminin gizli kalmasını isteyen bir bölge sakini, saldırı sireninin çalmasının hemen ardından patlamanın yaşandığını ve füzenin "Demir Kubbe" bataryalarının bulunduğu Cebel Şeyh bölgesinden geldiğinin görüldüğünü söylemişti. Aynı şekilde Doha merkezli el-Arabi televizyonu muhabiri, bölge halkında füzenin, geldiği yön ve saldırı sireninin gecikmesi nedeniyle Demir Kubbe'den atıldığı fikrinin oluştuğunu aktarmıştı.

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne saldırıda ölü sayısı 12'ye yükseldi Haber

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne saldırıda ölü sayısı 12'ye yükseldi

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Majdal Shams'a roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda bir futbol sahasının vurulması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Hayatını kaybeden İsraillilerin yaşlarının 10 ila 20 arasında olduğu açıklandı. İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Hizbullah kırmızı çizgiyi aştı” denildi. Açıklamada, “Bu, başka bir orduyla savaşan bir ordu değil. Kasıtlı olarak sivillere ateş açan bir terör örgütüdür” ifadeleri kullanıldı. İsrail gece boyunca Hizbullah hedeflerini vurdu Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırının ardından İsrail, saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla gece boyunca Hizbullah hedeflerini vurdu. İsrail güçleri Baalbek bölgesini hedef aldı. İsrail'in Taraya kasabasında bir eve gerçekleştirdiği dronlu saldırıda maddi hasar meydana geldi. Ayrıca İsrail, Lübnan'ın Tyre kentine bağlı Aabbassiyeh, Tayr Debba ve Toura kasabalarının yanı sıra Burj al-Shemali ve Tayr Harfa köylerini de vurdu. Hizbullah, saldırıyı reddetmişti Saldırının ardından açıklama yapan Hizbullah, Majdal Shams'a roketli saldırı düzenlemediklerini belirterek, saldırıyla hiçbir bağlantılarının olmadığını ifade etmişti. Hizbullah daha önce yaptığı açıklamada ise Golan Tepeleri'nde bulunan bir İsrail üssüne onlarca roket fırlattığını duyurmuştu.

İsrail ordusu Suriye'de yeni saldırılar başlattı Haber

İsrail ordusu Suriye'de yeni saldırılar başlattı

AYDIN GÖKÇEOĞLU– Özel Haber ADANA (İLKHABER) İsrail ordusu, Suriye'den atılan ve İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düşen birkaç roketin ardından bugün (9 Nisan Pazar) sabah Suriye'ye topçu saldırısı düzenlediğini duyurdu. Suriye'de devlet medyası başkent Şam yakınlarında patlamalar olduğunu bildirirken. İsrail, gece boyunca Golan Tepeleri'ne altı roket atılmasının ardından güçlerinin Suriye topraklarını vurmaya devam ettiğini söyledi. İsrail, topçu ve insansız hava aracı saldırılarının roket rampalarını vurduğunu ve bunu Suriye ordusuna ait bir yerleşkeye, askeri radar sistemlerine ve topçu mevzilerine yönelik hava saldırılarının izlediğini söyledi. İsrail ordusu Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bugün erken saatlerde Suriye'den İsrail'e atılan roketlere karşılık olarak IDF Topçusu şu anda Suriye topraklarını vuruyor" dedi. Ordu, 8 Nisan Cumartesi gecesi İsrail'e altı roket fırlatıldığını ve ikisinin Golan Tepeleri'ne düştüğünü söyledi. En az bir tanesi İsrail hava savunma sistemi tarafından engellendi. İsrail askerleri tarafından devriye gezilen ve Lübnan sınırında bulunan 1,200 kilometrekarelik bölge 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda Suriye'den ele geçirilmişti. İsrail daha sonra uluslararası toplum tarafından hiçbir zaman tanınmayan bir hamleyle burayı ilhak etti. Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu roket saldırılarını İran destekli Filistin İslami Cihad hareketinin silahlı kanadı olan Al Quds Tugayları'nın üstlendiğini söyledi. Perşembe günü Lübnan'ın güneyinden İsrail'e 30'dan fazla roket atılması üzerine İsrail, Lübnan ve Gazze'deki Hamas'la bağlantılı bölgelere sınır ötesi karşı saldırılar düzenledi. Ayrıca İsrail saldırılarına Türkiye saatiyle sabah 3:00 civarında gerçekleştirmeye başladı. Şiddet ve huzursuzluktaki artış, Müslümanların oruç tuttuğu Ramazan ayı, Yahudilerin Hamursuz Bayramı ve Hıristiyanların Paskalya Bayramı'na denk geliyor. 5 Nisan Çarşamba günü bildiğimiz gibi İsrail polisi, İslam'ın üçüncü en kutsal mekânı olan El Aksa Camii'nin ibadet salonuna şafak öncesi bir baskın düzenlemişti. Ertesi gün Lübnan topraklarından İsrail'e 30'dan fazla roket atıldı ve İsrail ordusu bu roketlerden Filistinli grupları sorumlu tuttu ve büyük olasılıkla Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas olduğunu söyledi. Bunun üzerine İsrail, Hamas'a ait olduğunu söylediği "terör altyapılarını" hedef alarak Gazze'yi ve güney Lübnan'ı bombaladı. Bu, İsrail'in 2006 yılında İran destekli militan grup Hizbullah ile 34 gün süren yıkıcı bir savaşa girmesinden bu yana Lübnan'dan atılan en büyük salvoydu ve İsrail Nisan 2022'den bu yana ilk kez Lübnan topraklarına bir saldırıyı doğrulamış oldu. İsrail ve Lübnan teknik olarak savaş halinde ve ateşkes hattı ülkenin güneyinde konuşlanmış olan Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü (UNIFIL) tarafından kontrol ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.