TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Gaziantep Üniversitesi

İLKHABER-Gazetesi - Gaziantep Üniversitesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaziantep Üniversitesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu 15. dönem mezunlarını coşkuyla uğurladı Haber

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu 15. dönem mezunlarını coşkuyla uğurladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, 15’inci dönem mezunlarını coşkuyla uğurladı. Uyguladığı eğitim modeliyle Türkiye’de ilki gerçekleştiren ve Türk sanayisi için büyük önem taşıyan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, 15’inci dönem mezunlarını coşkuyla uğurladı. Törende, mezun olan öğrenciler büyük bir gurur ve heyecanla diplomalarını aldı. GAÜN Mavera Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, “Değerli teknikerlerimiz, bugün hüzünlüsünüz. İki yılınızı, acemiliklerinizi, sınav heyecanlarınızı bitiriyorsunuz. Bugün hüzünlüyüz. İki yıldır emek verdiğimiz sizleri uğurluyoruz. Ve bir O kadar da mutluyuz sizleri donanımlı ve hayata hazır olarak uğurluyoruz. Cahit Zarifoğlu bir dizesinde şöyle der, 'Hüzün, içinde bize mutluluk getiren bir zarfır'. Burada hüzünlü bir bitişin yanında yepyeni başlangıçların mutluluğunu da hep birlikte yaşıyoruz” dedi. Törende, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunu yaptırarak gençlerin eğitimine destekte bulunan hayırsever iş insanı merhum Naci Topçuoğlu ailesi adına yer alan Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Topçuoğlu ise başarıya ulaşmak için gerekli nitelikleri vurguladı ve mezun öğrencilere iş hayatında ve yaşamda başarılar diledi. Topçuoğlu, mezunların öğrendikleri bilgi ve becerilerle hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında büyük başarılara imza atacaklarına olan inancını dile getirdi. Konuşmasında Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu mezunların iş dünyasına ve ülke sanayisine önemli katkılar sağlayacaklarını belirten Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de mezun olan tüm öğrencilere başarılar diledi. Mezun öğrenciler adına konuşan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Tuba Çopur ise eğitim sürecinde desteklerinden dolayı ailesine, eğitmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür etti. Açılış konuşmaları sonrasında dereceye giren ve mezun olan öğrencilere sektör temsilcilerinin hediye takdimi ve mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

Atalay: Biz buradan topluma dokunabiliyoruz Haber

Atalay: Biz buradan topluma dokunabiliyoruz

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, tuval üzerine akrilik teknikle yaptığı eserlerinden oluşan “Bellek” isimli “Soyutlama ve Soyut Figüratif” temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bir araya getirdi. Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Özer, Doç. Dr. Bayram Bozhüyük, Doç. Dr. İbrahim Halil Özkirişçi, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev, Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Marakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bekir Baba, akademisyenler, sanatseverler ve davetliler katıldı. Atalay’ın 30 eserinin yer aldığı “Soyutlama ve Soyut Figüratif” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 19 Temmuz 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek. “Daha başarılı çalışmalara imza atacağız” Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, SANKO Holding’in sanata sunduğu katkının önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “SANKO Sanat Galerisi gibi büyük galeriler sanat camiasına destek olduğu sürece bizler daha başarılı çalışmalara imza atacağız ve genç öğrencilerimiz toplumla daha fazla kaynaşacak.” Atalay, “Bizim sanatsal dil oluşturup şehirle iletişim kurmamız ve hocalarımızın sergi açması çok değerli. Çünkü biz buradan topluma dokunabiliyoruz” dedi. Atalay, “Eserlerime ev sahipliği yaparak sanatseverler ile buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne şükranlarımızı sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi. Köylüoğlu, “Birbirinden seçkin profesyonel sanatçıları ağırlayarak sanatseverlerle buluşturuyoruz” SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu “Galerimiz tamamen profesyonel bir anlayışla yönetilmektedir. Ulusal ve uluslararası birbirinden seçkin profesyonel sanatçıları ağırlayarak sanatseverlerle buluşturuyoruz” diyerek ifade etti. Konuşmaların ardından SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Zeugma, Fırat’ın Gerdanlığı yayını Atalay’a takdim etti.

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta protokol üyeleri AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı Haber

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta protokol üyeleri AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan ve Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.Rektör Özaydın, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin, yurt içi ve dışında çektiği "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.Haber kategorisinde Sergen Sezgin'in "Togg'un ilk yolculuğu" başlıklı fotoğrafını seçen Özaydın, spor kategorisinde Elif Öztürk Özgöncü'nün "Şampiyonlar", çevre-yaşam kategorisinde ise Pavel Pavlov'un "Kırmışlar kalbini" adlı karesine oy verdi.Rektör Yardımcısı Yumrutaş da haber kategorisinde Sergen Sezgin'in "Togg'un ilk yolculuğu", spor kategorisinde Elif Öztürk Özgöncü'nün "Şampiyonlar", çevre-yaşam kategorisinde ise Muhammad Said'in "Mülteci kışı" adlı fotoğrafını tercih etti.- KahramanmaraşTürkoğlu Belediye Başkanı Okumuş, haber kategorisinde Sergen Sezgin'in "TOGG'un ilk yolculuğu, çevre-yaşamda Mahmut Serdar Alakuş'un "Sen aydınlatırsın geceyi", spor kategorisinde Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Şükür secdesi" fotoğraflarını oyladı.Pazarcık Belediye Başkanı Yılmazcan, haber kategorisinde Sergen Sezgin'in "TOGG'un ilk yolculuğu, çevre-yaşam kategorisinde Orhan Çiçek'in "Yangın müdahalesi", spor kategorisinde Elif Öztürk Özgüncü'nün "Şampiyonlar" fotoğrafını seçti.Andırın Belediye Başkanı Doğan ise haber kategorisinde Sergen Sezgin'in "TOGG'un ilk yolculuğu, çevre-yaşam kategorisinde Mesut Varol'un "Beslenme saati", spor kategorisinde Elif Öztürk Özgüncü'nün "Şampiyonlar" fotoğrafını oyladı.Çağlayancerit Belediye Başkanı Sarıaltun da haber kategorisinde Ali Jadallah'ın "Mazlumun ahı", çevre-yaşam kategorisinde İsmail Kaplan'ın "Üç kafadar" spor kategorisinde ise Elif Öztürk Özgüncü'nün "Şampiyonlar" fotoğraflarına oy verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.