TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Füze

İLKHABER-Gazetesi - Füze haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Füze haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Haniyye'nin ölümünde İsrail ilgisi ve bomba iddiası Haber

Haniyye'nin ölümünde İsrail ilgisi ve bomba iddiası

New York Times'a göre, Hamas lideri İsmail Haniyye, aylar önce Tahran'daki bir konukevine gizlice yerleştirilen bir bomba ile öldürüldü. Suikastın İsrail tarafından düzenlendiği iddia ediliyor. Habere göre, Haniyye'nin füzeyle değil, Tahran'daki konukevine uzaktan kumandalı bir bomba ile öldürüldüğü belirtildi. Patlayıcı cihazın yaklaşık iki ay önce Tahran'daki Devrim Muhafızları binasına sızdırıldığı ifade ediliyor. İranlı yetkililer, patlayıcının hassasiyetinin, 2020'de İranlı nükleer bilimci Mohsen Fakhrizadeh'in öldürülmesinde kullanılan uzaktan kumandalı makineli tüfeği andırdığını açıkladı. İsrail'den Haniyye'nin öldürülmesi hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiği öne sürülüyor. New York Times, İsrailli istihbarat yetkililerinin operasyonun hemen ardından ABD ve diğer Batılı hükümetlere detayları aktardığını belirtti. Ayrıca, adlarının açıklanmasını istemeyen bazı ABD'li yetkililer, suikastın arkasında İsrail'in olduğunu değerlendirdiklerini ifade etti. Haniyye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti. Kaldığı konukevinin, gizli toplantılar ve önemli konuklar için kullanıldığı bildirildi. Times'ın aktardığına göre, patlama sonucunda camlar kırılmış ve binanın duvarlarının bir kısmı yıkılmış, ancak bina genel olarak az hasar görmüş. Bu durum, suikastın bir füze saldırısı olma olasılığını düşürüyor.

ABD, Tayvan'a 360 milyon dolarlık İHA ve füze ekipmanı satışını onayladı Haber

ABD, Tayvan'a 360 milyon dolarlık İHA ve füze ekipmanı satışını onayladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Tayvan'a 360 milyon dolarlık insansız hava aracı ve füze ekipmanı satışını onayladı. ABD, Çin'in egemenlik hakkı iddia ettiği Tayvan’a askeri desteğini sürdürüyor. ABD Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın Tayvan'a silahlı insansız hava aracı, füze ekipmanı ve ilgili malzemeleri içeren 360 milyon dolarlık yeni bir silah satışını onayladığı belirtildi. Anlaşma Tayvan’a 291 adet savaş başlıklı Altius-600M insansız hava aracı, 720 adet Switchblade kamikaze insansız hava aracı satışının yapılmasını kapsıyor. Ajans açıklamasında, “Önerilen bu satış, alıcının silahlı kuvvetlerini modernize etme ve güvenilir savunma kapasitesini sürdürme çabalarını destekleyerek ABD'nin ulusal, ekonomik ve güvenlik çıkarlarına hizmet etmektedir. Satış, alıcının güvenliğinin artırılmasını destekleyecek ve bölgede siyasi istikrarın, askeri dengenin ve ekonomik ilerlemenin korunmasına yardımcı olacak” ifadesi kullanıldı. Tayvan Lideri Lai Ching-te ise düzenlediği basın toplantısında, ABD'ye silah satışını onayladığı için teşekkür ederek, bu tür kararların Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın korunmasına yardımcı olduğunu söyledi. Çin, Tayvan lideri Lai'nin geçtiğimiz ay yemin ederek göreve başlamasının ardından ada çevresinde askeri tatbikatlar gerçekleştirmiş ve Tayvan'a yönelik askeri baskıyı arttırmıştı. Çin-Tayvan arasındaki egemenlik ihtilafı Pekin yönetimi Tayvan'ın Çin'in bir parçası olduğunu belirtirken, Tayvan ise "bağımsız bir ülke" olduğunu iddia ediyor. Çin yönetimi "barışçıl yeniden birleşme" adı altında Tayvan'ı Çin'e bağlamak istiyor ve bu doğrultuda güç kullanmaktan çekinmeyeceğini ifade ediyor. Pekin ayrıca, diğer ülkelerin Tayvan ile resmi temas kurmasını da "egemenlik ihlali" olarak görüyor.

Ukrayna'da Rusya Ordusunun Dnipropetrovsk bölgesine yaptığı füze saldırısında 8 ölü, 29 yaralı Haber

Ukrayna'da Rusya Ordusunun Dnipropetrovsk bölgesine yaptığı füze saldırısında 8 ölü, 29 yaralı

Rusya, Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’ya saldırılarını sürdürüyor. Rus ordusu Ukrayna’nın Dnipropetrovsk bölgesini füzeyle aldı. Ukrayna Devlet Acil Servisi, saldırı sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Saldırıda konutların ve sivillerin hedef alındığı, kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Zelenskiy’den bir kez daha "Hava Savunma Sistemi" çağrısı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rus saldırısının ardından Dnipro'da kurtarma çalışmaları sürüyor. Bir konut kısmen yıkıldı, tren istasyonu hasar gördü. Kryvyi Rih ve Synelnykove şehirleri de hedef alındı. Yaralıların tamamına yardım sağlanıyor. Ne yazık ki bazıları hayatını kaybetti. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ukrayna'ya hava savunma sistemi sağlayan her ülke, ortaklarımızı hava savunma sistemlerinin depolarda saklanmaması, terörle karşı karşıya olan şehirlerde konuşlandırılması gerektiğine ikna etmeye yardımcı olan her lider ve savunmamızı destekleyen herkes hayat kurtarıyor. Bu, sadece ülkemiz ve Ukraynalılar için değil, tüm dünya için gerekli. Rusya, uyguladığı terörden sorumlu tutulmalı ve tüm füzeler ve 'Shaded' insansız hava araçları durdurulmalı. Dünya bunu sağlayabilir ve ortaklarımız da gerekli yeteneklere sahip Bu, Orta Doğu semalarında kanıtlandı ve Avrupa'da da işe yaraması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna, Rus askeri kargo uçağını düşürdü: 74 ölü Haber

Ukrayna, Rus askeri kargo uçağını düşürdü: 74 ölü

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde sabah saatlerinde düşen Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Ilyushin-76 askeri nakliye uçağıyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, 65'ü Ukraynalı esir asker, 3'ü esirlere eşlik eden Rus askeri, 6'sı mürettebat olmak üzere 74 kişinin bulunduğu uçağın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından ateşlenen uçaksavar füze sistemi ile vurulduğunu belirtti. Konaşenkov, “Bugün saat 11.15'te Kiev rejimi, Ukrayna askeri personelini takas için taşımak üzere Chkalovsky'den Belgorod Havaalanı'na doğru uçan Rus askeri kargo uçağını düşürerek terör eylemi gerçekleştirdi. Uçak, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Harkov bölgesindeki Lyptsi yerleşiminden uçaksavar füze sistemi kullanılarak imha edildi" şeklinde konuştu. "Ukrayna, esirlerin Belgorod'a nakledileceğini biliyordu" Konaşenkov, “Ukrayna yönetimi bugün Ukrayna askeri personelinin esir takası nedeniyle askeri nakliye uçaklarıyla Belgorod Havaalanına nakledileceğini çok iyi biliyordu. Daha önce yapılan anlaşmaya göre bu takas öğleden sonra Rusya-Ukrayna sınırındaki Kolotilovka kontrol noktasında gerçekleşecekti. Yine de Kiev rejimi Rusya'yı suçlama hedefi doğrultusunda adım attı. Ukrayna yönetimi bu terör saldırısını gerçekleştirip gerçek yüzünü vatandaşlarının hayatını ihmal ederek gösterdi” dedi. Öte yandan uçakta bulunan 74 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Rusya, Ukrayna’ya füze yağdırdı: 12 ölü, 76 yaralı Haber

Rusya, Ukrayna’ya füze yağdırdı: 12 ölü, 76 yaralı

Rusya-Ukrayna savaşı 674. günde devam ediyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece saatlerinden bu yana Ukrayna genelini 158 füze ve insansız hava aracı (İHA) ile hedef aldığını duyurdu. Zaluzhnyi, 27 İran yapımı Shahed-136/131 kamikaze İHA'sının ve 87 seyir füzesinin düşürüldüğünü belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya’nın Kiev, Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya’yı vurduğunu, saldırılarda doğumhane, eğitim kurumları, alışveriş merkezi, çok katlı binalar, müstakil evler, ticari depo ve otoparkların hedef alındığını belirtti. Zelenskiy, “Bugün Rusya, nükleer kapasiteli hipersonik Kindzhall füzeleri, S-300, seyir füzeleri, stratejik bombardıman uçaklarının fırlattığı X-101/X-505 füzeleri ve insansız hava araçları dahil cephaneliğindeki neredeyse her türlü silahını kullanıyor” ifadelerini kullandı. Zelenskiy, “Terör saldırılarına mutlaka karşılık vereceğiz. Tüm ülkemizin, her şehrin, her vatandaşımızın güvenliği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Rus terörü kaybetmeli” dedi. Ukrayna Hava Kuvvetleri daha önce bu kadar konumun aynı anda hedef alınmadığını aktardı. 12 can kaybı, 76 yaralı Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko ise yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna geneline gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 76 kişinin de yaralandığını duyurdu. Ukrayna’nın başkenti Kiev'de 2 kişi hayatını kaybederken, 18 kişi de yaralandı. Lviv'de 1 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı. Dnipro'da bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Karadeniz kıyısındaki liman kenti Odesa'da 2 kişi hayatını kaybetti, en az 15 kişi de yaralandı. Harkov’un hedef alındığı saldırıda ise 1 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı. Zaporiya’da ise altyapıya yönelik saldırılarda 1 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.