TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

İLKHABER-Gazetesi - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Filistin açıklamaları: "Dünya barışının anahtarı Filistin'dedir" Haber

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Filistin açıklamaları: "Dünya barışının anahtarı Filistin'dedir"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapacağı konuşma öncesi basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanması için iki devletli çözümün ve soykırımın sona erdirilmesinin şart olduğunu vurguladı. Çelik, Abbas'ın TBMM'de yapacağı konuşmanın ABD'nin Filistin'deki soykırımlara ve katliamlara verdiği desteğe karşı güçlü bir yanıt olacağını belirtti. Çelik'in açıklamaları, Filistin halkına olan desteklerini ve Türkiye'nin bu konudaki duruşunu bir kez daha ortaya koydu. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar: Abbas'ın TBMM'de Konuşması Çelik, Abbas'ın Meclis'te yapacağı konuşmanın Filistin halkına olan desteği ve dayanışmayı ifade edeceğini belirtti. Çelik, bu adımın, ABD'nin Filistin'deki insan hakları ihlallerine karşı duruşlarının bir göstergesi olacağını söyledi. Netanyahu'nun Konuşması ve Abbas'ın Daveti Çelik, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye davet edilmesinin sürecini anlattı. Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşacağı haberinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Abbas'ın Türkiye'ye davet edildiğini belirtti. Abbas'ın Meclis'te konuşması planlanırken, terör saldırısında hayatını kaybeden Haniye'nin de davet edilmesi düşünülmüştü ancak Haniye'nin şehit olması nedeniyle bu plan değişti. ABD'nin Çelişkili Tutumu Çelik, ABD'nin barış girişimlerinin çelişkili olduğunu ifade ederek, ABD'nin Gazze açıklarına savaş gemileri göndermesi ve İsrail'e silah satışını onaylamasını eleştirdi. Çelik, ABD'nin barış sağlama çabalarının gerçekçi olmadığını, bölgedeki savaş uçakları ve silah satışının barışa hizmet etmediğini vurguladı. Filistin Davasının Önemi Çelik, Filistinli mazlum insanların yaşadığı dramı ve uluslararası toplumun bu konudaki sessizliğini eleştirerek, Filistin davasının dünya barışının anahtarı olduğunu belirtti. Çelik, Türkiye'nin Filistin halkına olan desteğini ve bu desteğin uluslararası platformlarda devam edeceğini söyledi. Çelik, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'de yapacağı konuşmanın, Filistin davasına verilen destek açısından büyük önem taşıdığını ve bu adımın ABD'nin Filistin politikalarına karşı güçlü bir cevap olacağını ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan BMGK'ya “acil toplantı” çağrısı Haber

Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan BMGK'ya “acil toplantı” çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in bugün Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda 210 sivilin ölümüne yol açan saldırısının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) “acil” toplantı çağrısı yaptı. İsrail bugün tüm tepkilere rağmen Gazze Şeridi'ndeki kanlı saldırılarına devam etti. Bölgenin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı ve çevresinde bugün düzenlediği yoğun saldırılar 210 Filistinlinin ölümüne neden oldu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) “acil” toplantı çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada, “Başkan Abbas, BMGK'nın acil bir oturum düzenlemesi için Arap ve uluslararası paydaşlarla yoğun diplomatik çabalar yürütüyor. Amaç, İsrail'in Filistin halkına yönelik devam eden saldırganlığını ele almak ve İsrail işgalini, acil ateşkes çağrısında bulunanlar da dahil olmak üzere uluslararası meşruiyet kararlarına uymaya zorlamaktır” denildi. “Kan gölü derhal sona ermelidir” Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik politikaları Yüksek Komiseri Josep Borrell yaptığı açıklamada, saldırıyı “en güçlü şekilde kınadığını belirtti. Ateşkes çağrısını yineleyen Borrell, “Kan gölü derhal sona ermelidir” dedi. Borrell, ABD Başkanı Joe Biden'in sunduğu ateşkes planının “kalıcı bir ateşkes ve ölümlerin sona ermesi için ileriye dönük bir yol olduğunu” ifade etti. “İsrail'in işlediği savaş suçları uluslararası organların eylemsizliğinin bir sonucudur” İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıdan dünya hükümetlerinin ve BM Güvenlik Konseyi'nin “eylemsizliği” sorumlu tutuldu. Açıklamada, “Bu korkunç ve şok edici suçlar İsrail'in 8 ay boyunca işlediği savaş suçları ile ihlalleri karşısında hükümetlerin ve BMGK da dahil olmak üzere sorumlu uluslararası organların eylemsizliğinin bir sonucudur” ifadeleri yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.