TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Fetullah Gülen

İLKHABER-Gazetesi - Fetullah Gülen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Fetullah Gülen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

MSB: FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen'in vefatına ilişkin açıklama Haber

MSB: FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen'in vefatına ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık, Gülen'in "vatansız" olarak ölmesinin, bu yapıdan zarar gören vatandaşların acılarını dindiremeyeceğini ancak vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu gösterdiğini belirtti. "Kökleri kazınana kadar mücadelemiz devam edecek" Açıklamada, "Her türlü değeri istismar ederek ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi. Ayrıca, FETÖ elebaşının devlete ve Türk ordusuna verdiği zararın da altı çizildi. "İbretlik bir son" Bakanlık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu hainin 'vatansız' olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir. Hala bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır." Şehitlere saygı Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, gazilere ve şehit ile gazilerin ailelerine saygı ve şükranlarını sundu. Bakanlığın bu açıklamaları, FETÖ ile mücadele kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

FETÖ çiftliğinde neler oluyor? 25 yıl sonra ilk kez boşalan evler ve 'Mezar' detayı Haber

FETÖ çiftliğinde neler oluyor? 25 yıl sonra ilk kez boşalan evler ve 'Mezar' detayı

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in uzun yıllar kaldığı örgüt merkezinden kaçırıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Son gelişmeler ışığında, Gülen'in yaşadığı çiftlik alanında dikkat çeken değişiklikler gözlemlendi. Silahlı güvenliklerin ayrıldığı, evlerin boşaltıldığı ve bir mezar yerinin bulunduğu ortaya çıktı. Güvenlikler Ayrıldı, Evler Boşaltıldı 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir numaralı ismi Fetullah Gülen'in, 1999'dan bu yana kaldığı ve örgüt mensuplarını kabul ettiği merkezden kaçırıldığı iddiası yeğeni Ebuseleme Gülen tarafından gündeme getirilmişti. Bu iddiaların ardından, örgüte ait yayın organlarında adı "Golden Generation Worship & Retreat Center" olarak geçen FETÖ merkezinde büyük bir hareketlilik yaşandı. Ziyaretlerin durduğu, misafirhanelerin evlerinin boşaltıldığı ve çiftlik alanında silahlı güvenliklerin artık bulunmadığı görüntülendi. Çiftlik Satılığa Çıkmış Olabilir FETÖ üyelerinin yoğunlukla yaşadığı Saylorsburg ve Wind Gap gibi kasabalarda bulunan yerli esnaf, çiftliğin satılığa çıktığı yönünde duyumlar aldıklarını aktardı. Daha önce çiftliğin girişinde 24 saat aralıksız nöbet tutan silahlı ve üniformalı Amerikalı güvenlik görevlilerinin de artık yerinde bulunmadığı görüldü. Yaklaşık 60 dönümlük kamp alanında sadece birkaç araç bulunurken, sadece bir kişinin misafirhanelerden birine giriş çıkış yaptığı kaydedildi. Gizemli Mezar ve Örtülü Yer AA, FETÖ'nün karakutusu olan ve Fetullah Gülen'i çiftlikten kaçırdığı iddia edilen Cevdet Türkyolu ile kızlarına ait evlerin bulunduğu bölgeyi de havadan görüntüledi. Çiftliğe yaklaşık 5 dakika mesafede bulunan bölgede FETÖ'ye ait "Gurbet Cemetery" isminde bir mezarlık bulunduğu ve burada 15 noktanın olduğu görüldü. Mezarların boyutları dikkat çekti. Ayrıca, alanın görüntülendiğini fark eden 2 örgüt üyesinin, hızlı adımlarla üzeri örtülü bir yeri kontrol etmeye gelip daha sonra buradan uzaklaştığı gözlemlendi. FETÖ'nün Pensilvanya'daki merkezi çiftliğinde yaşanan bu hareketlilik ve değişimler, örgüt içindeki ciddi bir değişimin habercisi olabilir. Gülen'in kaçırıldığı iddiaları ve çiftlikteki boşaltma işlemleri, örgüt içerisindeki dinamiklerin ve gelecekte neler olabileceğinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Bu süreçte, özellikle mezarlık ve örtülü yerlerin varlığı ise daha fazla soruyu beraberinde getiriyor. Görüntüler:AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.