TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Fethullah Gülen

İLKHABER-Gazetesi - Fethullah Gülen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Fethullah Gülen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kumpaslardan darbe girişimine uzanan kirli geçmişi Haber

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kumpaslardan darbe girişimine uzanan kirli geçmişi

FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in vefatı, Türkiye'de geniş yankı buldu. 1999'dan beri ABD'de yaşayan Gülen, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi dahil birçok kumpasın arkasındaki isimdi. Ölüm haberi, onun kirli geçmişi ve FETÖ'nün faaliyetine dair tartışmaları yeniden alevlendirdi. FETHULLAH GÜLEN KİMDİR? Fetullah Gülen, 1941 yılında Erzurum’un Pasinler ilçesinde dünyaya geldi. 1960'lardan itibaren İzmir'de dini istismar ederek FETÖ'nün temellerini atan Gülen, 1970'lerde ilk talebelerini yetiştirmeye başladı. Örgütün ilk okulu 1983'te İzmir'de kuruldu ve zamanla Türkiye genelinde eğitim kurumları ile büyüyerek dünya çapında okullar açtı. PARALEL DEVLET YAPILANMASI Gülen, 1999 yılında ABD'ye kaçmadan önce Türkiye'de "paralel devlet yapılanması" kurarak, devletin birçok kademesine sızmayı başardı. 1999'da hakkında yürütülen soruşturmalar sonucu yurt dışına kaçan Gülen, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir çiftlikte yaşamaya başladı. Bu süreçte, FETÖ mensuplarının Türkiye'de yürüttüğü Ergenekon ve Balyoz davaları gibi birçok kumpasın mimarı oldu. DARBE GİRİŞİMİ 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi, Gülen'in en büyük eylemlerinden biri olarak tarihe geçti. Darbe girişimi sırasında, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgüt mensupları tarafından gerçekleştirilen bu hain saldırı, 252 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Gülen, bu süreci ABD'den yönetti ve darbe girişimini organize eden sivil imamların iletişimini sağladı. ÖLÜMÜ Gülen'in ölümü sonrası, örgütün geleceği ve liderliğinin kimin eline geçeceği merak ediliyor. Suat Yıldırım ve Mustafa Özcan gibi isimler, olası lider adayları arasında öne çıkıyor. Gülen, Pensilvanya'da kaldığı süre boyunca, örgütün faaliyetlerini gizlilik içinde yürüttü ve eğitim kurumları, medya organları ile devletin birçok alanına sızmayı sürdürdü. 1999'dan bu yana pek çok dava açılmasına rağmen, ABD yetkilileri Gülen'in iadesi konusunda somut adımlar atmadı.

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen neden öldü? Nerede gömülecek? Haber

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen neden öldü? Nerede gömülecek?

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin planlayıcısı olarak bilinen FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü, 20 Ekim 2024'te Pensilvanya'daki ikametinde gerçekleşti. 83 yaşında hayata veda eden Gülen'in, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Ölümünün ardından Gülen'in nerede gömüleceği ise gündemdeki en önemli sorulardan biri oldu. Ailesinin ve FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinin bu konuda ne karar vereceği merakla bekleniyor. 20 EKİM 2024'TE HAYATINI KAYBETTİ 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin mimarı olarak bilinen FETÖ/PDY terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in, 20 Ekim 2024'te hayatını kaybettiği bildirildi. 83 yaşında Pensilvanya'da tedavi gören Gülen'in ölüm haberi, FETÖ’nün yayın organı Herkul tarafından duyuruldu. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu bilgiyi doğruladı. Gülen, 27 Nisan 1941'de Erzurum'un Pasinler ilçesinde dünyaya geldi. 1999 yılında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ABD'ye giden Gülen, o tarihten itibaren Pensilvanya'da yaşamaktaydı. FETÖ'nün lideri olarak, devlet kurumlarına sızmayı hedeflediği ve 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddialarıyla tanınan Gülen, Türkiye'de kırmızı bültenle aranıyordu. FETHULLAH GÜLEN'İN ÖLÜM NEDENİ Son dönemde sağlık sorunlarıyla mücadele eden Fethullah Gülen'in, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi rahatsızlıkları bulunduğu iddia ediliyordu. Gülen'in ölümü, FETÖ'nün içindeki güç mücadelesi ve sağlığının bozulmasıyla ilişkilendirildi. Türkiye'deki Davalar ve İade Talepleri Fethullah Gülen, Türkiye'de 45 davada bir numaralı sanık olarak yargılanmaktaydı. Türkiye, Gülen'in iadesi için ABD'ye toplamda 7 kez resmi talepte bulunmuştu. Gülen, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıyaydı.Fethullah Gülen'in nerede gömüleceğine ya da Türkiye'ye iade edileceğine dair resmi bir açıklama yapılmamıştır.

FETÖ Elebaşı Gülen’in Yeğeni Ebuseleme Gülen’den 15 Temmuz İtirafları Haber

FETÖ Elebaşı Gülen’in Yeğeni Ebuseleme Gülen’den 15 Temmuz İtirafları

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, eski Zaman Gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez’e yaptığı açıklamalarda, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Pensilvanya’da yaşanan bazı önemli olayları anlattı. Ebuseleme Gülen, sosyal medyada yaptığı itirafların ardından Gülen'in sağ kolu olarak bilinen Cevdet Türkyolu’nun başını çektiği bir grup tarafından Pensilvanya’daki çiftlikten başka bir yere götürüldüğünü açıkladı. “Arkadaşlar bir şey düşünmüş” Ebuseleme Gülen, Fetullah Gülen’in darbeden önce Pensilvanya’da kendisine şu sözleri söylediğini ifade etti: "Arkadaşlar bir şey düşünmüş. Yakında Türkiye’deki bütün kurumlar el değiştirecek. Siz de çok önemli kurumlara geleceksiniz. Sakın bu olduğunda, bunu yapanların bizim arkadaşlar olduğunu belli etmeyin. Bulunduğunuz konumlarda mütevazı olun, renk vermeyin." Telefonla Paşa ile Görüşme Yeğen Gülen’e göre aynı gün, FETÖ lideri Gülen’in iki örgüt yöneticisi, Pensilvanya’dan görüntülü telefonla bir “hoca” ve yanında bulunan bir “paşa” ile görüştü. Görüşmede şu ifadeler kullanıldı: "Paşam hürmetler. Sizleri çok seviyoruz. İnşallah yakında bu zalimlerden kurtulacağız. Türkiye bayram edecek." Gülen’in Savunması Ebuseleme Gülen, dört yıl önce darbe girişimi öncesinde kulağına söylediklerini hatırlattığında, Gülen’in kendisine şu şekilde cevap verdiğini belirtti: "Evladım ne yapayım? Beni de kandırdılar, elimden bir şey gelmiyor." Herkul Medya Hesabından Açıklama İddiaların ardından, örgütün yönettiği Herkul sosyal medya hesabından Gülen’in “Doktorların tavsiyesiyle daha sakin bir ortama” götürüldüğü yazıldı.

Fethullah Gülen'in ölümüyle ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü Haber

Fethullah Gülen'in ölümüyle ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü

FETÖ-PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in ABD'de öldüğü iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar, spekülasyonları alevlendirdi. Fethullah Gülen Öldü mü? FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Pensilvanya’daki örgüt kampında öldüğü ya da kaçırıldığına dair iddialar gündemde. Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Fethullah Gülen'in örgüt içindeki bazı isimler tarafından kaçırıldığını ve artık hayatta olmadığını ileri sürdü. Ebuseleme Gülen'in Şok İddiaları Ebuseleme Gülen, paylaşımında, "Fethullah Gülen’in Pensilvanya’daki örgüt kampından kaçırıldığını ve artık hayatta olmadığını" belirtti. Gülen’in ilaç kullanarak ayakta durmakta zorlandığını da ekleyen yeğeni, örgüt içindeki bazı isimlerin Gülen’i lider olarak görmediği için bu kaçırma olayını gerçekleştirdiğini iddia etti. Resmi Açıklama Bekleniyor 15 Temmuz hain darbe girişiminin baş sorumlusu olan FETÖ-PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğüne veya kaçırıldığına dair henüz resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı. Kamuoyu, bu iddiaların doğruluğunu öğrenmek için yetkili mercilerden açıklama bekliyor. Gülen'in öldüğü veya kaçırıldığı yönündeki spekülasyonlar, sosyal medya ve haber sitelerinde hızla yayıldı. Ancak bu iddiaların doğruluğu hakkında kesin bir bilgi henüz mevcut değil. Kamuoyunun dikkatle takip ettiği bu gelişme, resmi açıklamalar yapılana kadar merakla bekleniyor. Fethullah Gülen'in durumuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

FETÖ elebaşının yeğeni ailesiyle birlikte istanbul'da yakalandı Haber

FETÖ elebaşının yeğeni ailesiyle birlikte istanbul'da yakalandı

(DHA)-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, MİT ve İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ terör örgütüne yönelik yaptıkları çalışmalarda, örgütün ele başı Fethullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in, hakkında yakalama kararı bulunan ancak firari olan oğlu Selman Gülen ile eşi Nur Gülen, kayınpederi Bekir Öztürk ve kayınvalidesi Mine Öztürk ile Sancaktepe'de örgüte ait bir "gaybubet" evinde kaldığını tespit etti. Uzun süre yapılan fiziki ve teknik takibin ardından dün gece söz konusu adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Selman Gülen, Nur Gülen, Bekir Öztürk ve Mine Öztürk yakalanarak gözaltına alındı.  Operasyonda, adreste yapılan aramalarda örgütsel doküman, dijital materyal, 14 bin Amerikan doları, 560 Estonya kronu ve 2 sahte pasaport ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerin yakalandıkları adreste yaklaşık bir yıldır saklandıkları, Fethullah Gülen'in talimatı ile Bankasya'ya para yatırdıkları, FETÖ'nün dernek ve vakıflarında yönetici pozisyonunda görev aldıkları, örgütün tepe yönetiminde bulunanlar ile irtibatlı oldukları, haklarında örgüt mensubu olduklarına yönelik beyanlar bulunduğu tespit edildi. Örgüt elebaşının yeğeni Selman Gülen'in halen FETÖ/PDY'nin güncel finans yapılanmasında faaliyet gösterdiği öğrenildi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni yakalandı Haber

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni yakalandı

Esenyurt’ta düzenlenen operasyonda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ağabeyi Kutbettin Gülen’in kızı Asiye Gülen ile dini nikahlı eşi Mustafa Çamyar yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı ve şüpheli şirketlerde SGK kaydı bulunan, Asya Katılım Bankası’na destek veren, fonlama yapan, KHK ile kapatılan sendika üyeliği bulunan ve örgütün tepe yöneticileri Barbaros Kocakurt ile Süleyman Uysal isimli şahıslar ile irtibat kaydı bulunan, Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Işık Yayıncılık editörlerinden Fetullah Gülen’in ağabeyi Kutbettin Gülen’in kızı Asiye Gülen’in yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Esenyurt’ta 22 Haziran’da düzenlenen operasyonda Asiye Gülen ve dini nikahlı eşi Mustafa Çamyar yakalanarak gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda ise 1 adet F serisi 1 Amerikan Doları, 16 bin 710 Amerikan Doları, 8 adet cep telefonu, 12 adet sim kart, 2 adet dizüstü bilgisayar, çok sayıda flash bellek, DVD, hard disk ve örgütsel doküman ele geçirildi. Konuyla ilgili tahkikat işlemleri sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.