TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ferdi Tayfur

İLKHABER-Gazetesi - Ferdi Tayfur haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ferdi Tayfur haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ferdi Tayfur ve Kızı Tuğçe Tayfur arasındaki soyad krizi: "50 milyon ve marka hakkı" tartışması Haber

Ferdi Tayfur ve Kızı Tuğçe Tayfur arasındaki soyad krizi: "50 milyon ve marka hakkı" tartışması

Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur ile kızı Tuğçe Tayfur arasındaki gerilim, soyadı kullanımı nedeniyle iyice tırmandı. Ferdi Tayfur, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, kızı Tuğçe Aydın'ın 'Tayfur' soyadını ticari amaçlarla kullandığını belirterek, bu duruma itiraz etti ve soyadının kullanımına izin vermeyeceğini açıkladı. Tuğçe Tayfur ise babasının bu kararına şaşkınlığını gizleyemedi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, babasının kendisinden 50 milyon TL talep ettiğini iddia etti. Tuğçe Tayfur, "Babamsın ya ondan Tayfur soyadım. İsim hakkı talep etmişsiniz. Ben, paranızın bittiğini bilseydim eşimle yardımcı olurdum size." diyerek babasına sitem etti.   KÖKLERİ NEREYE DAYANIYOR? Bu durumun temelinde, Tuğçe Tayfur'un kendi adını taşıyan bir marka oluşturması ve bu markayı ticari amaçlarla kullanması yatıyor. Ferdi Tayfur ise kızının bu davranışının kendisinin isim hakkını ihlal ettiğini düşünerek yasal yollara başvurmaya karar verdi. Ferdi Tayfur'un avukatı, yaptığı açıklamada, müvekkilinin 'Tayfur' soyadının Tuğçe Aydın tarafından ticari amaçlarla kullanılmasına rızasının olmadığını ve bu durumun kendisinin isim hakkını ihlal ettiğini belirtti. Ayrıca, Tuğçe Aydın'ın işletmiş olduğu 'Tuğçe Tayfur Store' isimli mağazadan kaynaklı müvekkilinin isim hakkı alacağının bulunduğunu ifade etti. Tuğçe Tayfur ise babasının bu talebini anlamsız bulduğunu ve kendisinin sadece kendi adını kullandığını belirtti. Babasının bu tutumunun kendisini çok üzdüğünü ve şaşırttığını ifade eden Tuğçe Tayfur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda duygusal anlar yaşadı. SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI Ferdi Tayfur ve Tuğçe Tayfur arasındaki bu tartışma, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İki tarafın da takipçileri, yaşanan bu olay hakkında farklı yorumlar yaptı. Bazı takipçiler Ferdi Tayfur'u haklı bulurken, bazıları ise Tuğçe Tayfur'a destek verdi.

Adana'ya Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı açılıyor Haber

Adana'ya Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı açılıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana’nın Sarıçam ilçesinde Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yapılması talimatını verdi. Bu proje, Adana’nın kültürel zenginliklerine bir yenisini ekleyerek, ünlü sanatçı Ferdi Tayfur’un anısını yaşatmayı amaçlıyor. FERDİ TAYFUR’UN ŞARKILARIYLA ANIMSANAN BİR PROJE Daha önce X hesabından Ferdi Tayfur’un ‘Söyleten Sensin’ isimli şarkısı eşliğinde yürüyüş yaptığı bir video paylaşan Bahçeli, bu paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Paylaşımın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir gönderme olduğu iddia edilmişti. Ancak bu proje, Ferdi Tayfur’un sanatını ve müziğini yaşatma amacı taşıyor. PROJENİN DETAYLARI: MÜZEDEN SİNEMAYA MHP’nin verdiği bilgilere göre, proje kapsamında müze, ‘Emmoğlu Yazlık Açık Hava Sineması’, park, kütüphane, sanat atölyesi, ‘Merak Etme Sen Dinleti Alanı’ ve kafe gibi alanlar yer alacak. Müzede, merdiven kenarlarına konulacak tarihler ve yazılarla ziyaretçilerin bilgilendirilmesi planlanıyor. Ayrıca, binanın üst katından kentin önemli giriş çıkış noktalarından olan Ankara-Osmaniye otoban yolu görülebilecek. FERDİ TAYFUR’UN ŞARKILARI VE HEYKELLERİYLE DONATILMIŞ BİR ALAN Açık hava sinemasında Ferdi Tayfur’un şarkılarının isimleri aydınlatmalara yazılacak, ayrıca Tayfur’un heykeli ve film afişleri de müzede sergilenecek. Bu projeyle sanatçının eserleri ve hayatı, ziyaretçilere çeşitli yönleriyle aktarılacak. PROJE 5 OCAK’TA TAMAMLANACAK Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 5 Ocak’ta tamamlanması planlanan bu proje, kente önemli bir kültürel miras kazandıracak.

Ferdi Tayfur'dan kızı Tuğçe Tayfur'a yasak: Soyadının ve eserlerinin kullanımı engellendi Haber

Ferdi Tayfur'dan kızı Tuğçe Tayfur'a yasak: Soyadının ve eserlerinin kullanımı engellendi

Türk sanat müziğinin sevilen isimlerinden Ferdi Tayfur, kızı Tuğçe Tayfur ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle hukuki sürece başvurdu. Tayfur, kızının soyadını, ticari haklarını ve eserlerini kullanmasını yasakladığını açıkladı. OLAYLAR NASIL GELİŞTİ? Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla gündeme gelen Ferdi Tayfur, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, kızı Tuğçe Tayfur'un "Tayfur" soyadını ve kendi eserlerini ticari amaçlarla kullandığını belirtti. Ayrıca, Tuğçe Tayfur'un işlettiği "Tuğçe Tayfur Store" isimli mağazadan dolayı isim hakkı ihlali olduğunu iddia etti. Tayfur, bu durumun devam etmesi halinde yasal yollara başvuracağını söyledi. TUĞÇE TAYFUR'DAN YANIT GEÇİKTİ Babasının bu açıklamalarının ardından Tuğçe Tayfur da sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, "Tayfur soyadını bana leylekler vermedi. Babamsın ya ondan Tayfur soyadım. İsim hakkı talep etmişsiniz. Ben, paranızın bittiğini bilseydim eşimle yardımcı olurdum size. Siz ne dediyseniz baba olarak onu yaptım ben ama kötü yine ben oldum." şeklinde duygusal bir mesaj yayınladı. NEDEN BU KADAR GERGİNLER? Baba-kız arasındaki bu gerilimin nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte, Tuğçe Tayfur'un evliliği ve babasının menajeri Şirin Gözalıcı ile olan ilişkisi gibi faktörlerin etkili olduğu düşünülüyor. SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI Ferdi Tayfur ve Tuğçe Tayfur arasındaki bu tartışma, sosyal medyada geniş yankı buldu. İki tarafın da takipçileri, yaşananları yakından takip ediyor ve kendi yorumlarını yapıyor.

Ferdi Tayfur’un eski damadı Burak Kalfa eski nişanlısı Tuğçe Tayfur’dan şikayetçi oldu Haber

Ferdi Tayfur’un eski damadı Burak Kalfa eski nişanlısı Tuğçe Tayfur’dan şikayetçi oldu

Sanatçı Ferdi Tayfur’un eski damadı Burak Kalfa, eski nişanlısı Tuğçe Tayfur hakkında iftiraya uğradığı ve asılsız ithamlarla itibarını zedelediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kalfa suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, ‘’Dövdüysem darp raporu nerede? Ferdi baba üzerinden, onun kitlesi üzerinden böyle bir savaşa kalkışıyor’’ dedi. Sanatçı Ferdi Tayfur’un eski damadı Burak Kalfa, eski nişanlısı Tuğçe Tayfur hakkında iftiraya uğradığı ve asılsız ithamlarla itibarını zedelediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, ‘’Bir dönem duygusal ilişki yaşadığım ve yaklaşık 4 ay önce saygı ve sevgi çerçevesinde ilişkimi noktaladığım şüpheli Tuğçe Tayfur sanat dünyasında tanınan bir kişidir. Şüpheli tarafından 19 Temmuz 2023 tarihinde sosyal medya hesabından hakkımda hiçbir gerçekliği olmayan asılsız ithamlar ile tarafımın gerek ticari gerekse de şahsi itibarını zedeleyen paylaşımlarda bulunulmuş olup şüphelinin gerçekleştirdiği bu eylem kişilik haklarıma saldırı niteliğindedir. Şüphelinin cezalandırılmasını ve bu paylaşımlarına devam ettiği sürece gerek iş hayatımın gerek ise sosyal hayatımın olumsuz etkilenmesinden dolayı yapmış olduğu paylaşımlarla alakalı erişim yasağı getirilmesini talep ederim’’ ifadelerine yer verildi. ‘’Bir kadının ağzına yakışmayacak hareketler yapıyor’’ Suç duyurusunun ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı meydanında basın mensuplarına açıklama yapan Burak Kalfa, ‘’Tuğçe hanımla biz 6-7 ay önce ayrıldık. Ayrıldıktan sonra aradan geçti 5 ay ve benim bir ilişkim başladı. Yeni ilişkimle ben resim koydum. Akabinde hemen 5 ay sonra bana hakaret ederdi, küfür ederdi, dayak atardı. Dayak attıysam raporum nerede? Bizde savcılığa geldik, sayın savcımızla görüştük. Kendisi hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Bir kadının ağzına yakışmayacak hareketler yapıyor. Ben kendisinden davacı ve şikayetçi olduğumu söyledim. Ben bu olayların kapanmasını da istiyorum. Yine kendisi saygı duyduğum bir insan olarak kalacak. Ferdi baba üzerinden, onun kitlesi üzerinden böyle bir savaşa kalkışıyor. Bunların hepsi savcılık aşamasında çıkacaktır ortaya’’ dedi. ‘’Dövdüysem darp raporu nerede?’’ Kalfa açıklamasının devamında, ‘’Ben buradan Ferdi baba hayranlarına söylüyorum, bizim yine aile büyüğümüz, babamızdır. Bizim asla böyle bir hakaretimiz olmamıştır ve olmayacaktır. Bunların hepsini artık yargıya taşıdık. Yargı gereken cevabı verecektir. Kendisi benim aile yapıma uymak için kapandı. Ben Ferdi amcayla da görüştüm bu arada. Kimi tehdit edelim biz? Peki ettiysem eğer bu mesajlar nerede? Dövdüysem darp raporu nerede? Aile baskısıyla bu hale geldik. Aileler tanıştırdı bizi. Ben bir gözümü açtım nişanlanmışım. Nişanlanacak bir adam değilim’’ ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.