TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Fenomenler

İLKHABER-Gazetesi - Fenomenler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Fenomenler haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker'' Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündem olan fenomenler, kara para aklama, vergi kaçırma ve saadet zinciri konulanıyla ilgili "Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır. Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 'Biliyorsunuz sosyal medyada fenomenler var. Bunların çok sayıda takipçileri var. Böyle şatafatlı bir hayat yaşıyorlar ve bunu da biraz görgüsüzce ortaya koyuyorlar. Bu fenomenler kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldılar. Bazıları tutuklu, yargılanıyorlar. Bu olayla ilgili sizin görüşünüz nedir? Ayrıca Deniz Bank'ın bir şube müdürü, saadet zinciri dedikleri yöntemle para toplamış böyle bir iş yaptığı ortaya çıkıyor. Aslında iki tarafı var efendim bu işin. Bir tarafı yani böyle hiç makul olmayan piyasa koşulları açısından verilmesi imkansız olan bir vaatle para toplayan bir tarafta Seçil Erzan var. Bir tarafta da bu imkansız vaade kanan ünlü futbolcular var. Arda var, isim vereyim isterseniz. Emre Belezoğlu var. Bir de bu işin neresinde olduğunu kestiremediğimiz ama tartışmanın da tam göbeğinde olan Fatih Terim var. Bu olayla ilgili yorumunuz nedir?' sorusunu Erdoğan şöyle cevapladı: "Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır. Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Devlet tabii ki bunların peşindedir ve oyunları bozmaktadır. Ancak bu illegal fon vaatlerine, yasal olmayan yollarla elde edileceği söylenen karlara karşı halkımız çok dikkatli olmalıdır. Bu konularla ilgili kararlar inanıyorum ki yargı tarafından en ideal şekilde verilecektir. Buradan sakınma diye bir şey söz konusu değil. Bu olayda adı geçen şüphelilerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Futbolcu arkadaşlarla ilgili de aynı şekilde süreç devam ediyor. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda burada da inşallah neticeleri alacağız".

Fenomenler mercek altında Haber

Fenomenler mercek altında

Son günlerde sosyal medya fenomenlerinin yaşantısı sadece takipçileri tarafından değil aynı zamanda Mali Suçların da radarına girdi. Konuyla ilgili yaptıkları araştırmalar hakkında Doç. Dr. Canan Arslan ve Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk ise detayları paylaştı. İki farklı fenomen grubunun mevcut olduğunu belirten Doğuş Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk, “Sosyal medya kullanmadan önce de tanınan ünlü kişiler ve sosyal medya ile popüler olan içerik üreticileri var. Birinci grup, güvenilirlikleri ve yakınlık ilişkisi ile hayranlarını harekete geçiriyor. İkinci grup yani sosyal medya ile ünlü olanlarsa daha güvenilir bir imaj elde etmek amacıyla toplumsal konulara duyarlılıklarını göstermeye çalışıyor” diye konuştu. “Kendi benliklerini rahatlatmak için yardım yapıyorlar” Fenomenlerin bir kısmının kendi çıkarlarını gözetmeden diğerinin durumunu iyileştirme motivasyonu ile yardımlar yaptığı ifade eden Öztürk, “Diğerleri ise yani sosyal medya sayesinde ünlü olanlar, yardımlarını kendi benliklerini rahatlatmak, yardımlarla manevi bir ödül kazanmak veya sosyal konumlarını iyileştirmek güdüsüyle hareket ederek yapıyor. Eylemleriyle ihtiyacı olanların sorunlarına çare bulmaktan ziyade medyada daha fazla yer almak ve itibarlarını yükseltmek ilk motivasyonları” dedi. “Sosyal medya lidersiz değil” “Ünlüler ve kamu arasında kurulan ilişkinin derecesi büyük ölçüde medyanın dikkat çekme ve arzu uyandırma açısından ünlülerin kişiliklerini nasıl kullandığına bağlı” diyen Doğuş Üniversitesi’nden Doç. Dr. Canan Arslan, “Diğer bir deyişle, medyanın kültürel ortamlarda ünlüyü kamuya nasıl sunduğu, kamunun ilgisini belirliyor. Ünlünün kimliği, fikirleri ve ünü, ünlü aktivistlerin kamuoyunu etkilemesine ve bunun sonucunda değişime katkıda bulunmalarına olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada yeni bir liderlik biçimi doğduğunu da söyleyen Doç. Dr. Canan Arslan, sosyal medyanın lidersiz olduğu algısının yanlış olduğuna vurgu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.