TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Evlilik kredisi

İLKHABER-Gazetesi - Evlilik kredisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Evlilik kredisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakanlık, Gençler için Evlilik Kredisi başvurusunu kolaylaştıran internet sitesi açıkladı Haber

Bakanlık, Gençler için Evlilik Kredisi başvurusunu kolaylaştıran internet sitesi açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin “evlilik kredisine” daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için özel internet sitesi hazırladı. Bakanlık, evlenecek gençlere yönelik hayata geçirdiği Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak deprem bölgesindeki bazı illerde pilot uygulaması başlayan, ardından yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehir ile son olarak Osmaniye’nin de eklenmesiyle genişleyen proje kapsamında yeni bir çalışma daha yapıldı. Bakanlık, evlenecek gençlerin “evlilik kredisine” daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için ailegenclikfonu.aile.gov.tr internet sitesini hizmete aldı. Sitede söz konusu desteğe nasıl başvuru yapılacağının uygulamalı gösterimi bulunuyor Hazırlanan internet sitesinde evlilik kredisine ilişkin haberler, görseller, başvuru kılavuzu, duyurular yer alırken, söz konusu desteğe nasıl başvuru yapılacağının uygulamalı gösterimi bulunuyor. Buna ek olarak tek tıkla başvuru ekranına yönlendiren web sitesinde, projenin kapsamı başta olmak üzere başvuru koşulları gibi bilgilendirici bölümler de yer alıyor. Öte yandan, sitede çiftlerin sahip olduğu her türlü kaynağı etkili şekilde yönetmesi ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunulması için eğitim içerikleri de bulunuyor. Bu doğrultuda ‘Eğitim İçerikleri’ başlığı altında Aile Eğitim ve İletişimi Alanı, Hukuk Alanı, İktisat Alanı, Medya Alanı, Sağlık Alanı Evlilik Öncesi Eğitim Programı gibi bölümlere erişilebilecek. Geçen yıllarda sosyal yardım başvurularını e-Devlet üzerine taşıyan Bakanlık, yakında zaman içerisinde de Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi uygulamalarını online ortama taşımıştı.

Hatay depremzedeleri, evlilik kredisi ve devlet desteğiyle yeni hayata adım atıyor Haber

Hatay depremzedeleri, evlilik kredisi ve devlet desteğiyle yeni hayata adım atıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek çiftleri desteklemek adına Aile ve Gençlik Fonunu kurmuştu. Fon tarafından desteklenen Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’nin ilk olarak deprem bölgesinde hayata geçirilmesi planlanmıştı. Proje çerçevesinde Hatay’da, 15 Şubat’ta başlayan evlilik kredisine 2 bin 321’den fazla çift projeye başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen 141 çiftin evlilik öncesi eğitimleri Hatay’ın ilçelerinde başlamıştı. Eğitimlerini tamamlayan ve evlilik kredisi başvuru yapan çiftlerin ilk nikahları 15 Nisan tarihinden itibaren başladı. Başvurusu onaylanan ve eğitimleri tamamlanan 141 çiftin nikah süreçleri başladı. Deprem bölgesinde evlenecek gençlere umut olacak olan projeyle; evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine kurulması ve gençlerin evliliğe teşvik edilmesi hedefleniyor. Evlenecek çiftin her ikisinin de aylık toplam brüt gelirinin 2 asgari geçmiyor olması, 18 - 29 yaş aralığında olunması ve başvuru tarihi itibariyle resmi nikah gününe en az 2 en fazla 6 ay kalmış olması başvuru şartlarının temel şartları arasında yer alıyor. “Gençlerin bu krediye başvurmalarını tavsiye ediyorum” Gençlerin evlilik kredisine başvurmalarını tavsiye eden Vecih Yılmaz, “Evlilik kredisi bize yardımcı oldu. Gençlerin bu krediye başvurmalarını tavsiye ediyorum. Yine de bir nebzede olsa yardımcı oldu. Evlilik kredisi başvuru sürecinde herhangi bir zorluğu yok. Başvuru yapıyorsunuz. 1,5 ay bekliyorsunuz. Sizi aradıktan sonra eğitimlere katılıyorsunuz. 3 eğitim aşamasından geçiyorsunuz. Nikah kıyıldıktan sonraki ay para hesabınıza yatıyor. Nikahtan sonra 2 eğitime katılıp süreci tamamlıyoruz” dedi. “Evlilik kredisinin miktarı çokta yüksek olmasa bile bize büyük bir desteği oldu” Evlilik kredisinin evlilik sürecinde büyük desteği olduğunu ifade eden Burcu Yılmaz, “Evlilik kredisinin miktarı çokta yüksek olmasa bile bize büyük bir desteği oldu. Evlilik aşamasında 150 bin TL’yi çok az bir miktar olarak görüyoruz ama çok yardımcı olduğu noktalarda oldu” şeklinde konuştu. “Evlilik kredisinin miktarının iyi olduğunu belirtip devletimize teşekkür eden çiftlerimiz oldu” Evlilik kredisi için başvuru yapan çiftlerin sayısının çok yükseldiğini belirten nikah memuru Niyazi Yalçın, “Yaz aylarına doğru giderken 2 hafta öncesine kadar evlilik kredisi öncelik olarak çok başvuru aldık. Evlilik kredisinde yüksek bir başvuru var. Pilot bölge olarak Hatay’dan başlamaları çok güzel oldu. Çiftlerimize özellikle evlilik kredisini soruyoruz. Çiftlerimiz için baya faydalı, bütçelerinin yarısından fazlasını karşıladığını ve bu miktarında iyi olduğunu belirtip devletimize teşekkür eden çiftlerimiz oldu. Bizde evlilik kredisini çiftlerimize anlatıyoruz. Devletimiz evlenen genç çiftlerimize böyle bir fon hazırladığını ve pilot bölge olarak Hatay’ı seçtiklerini söyleyerek tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile ve Gençlik Fonu'na depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 321 çift başvurdu Haber

Aile ve Gençlik Fonu'na depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 321 çift başvurdu

"Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında Bakanlık tarafından ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunularak evliliklerin daha sağlam bir temele oturmasına yardımcı olunması amaçlanıyor. Bu kapsamda, aile kurma yolunda ilk adımı atacak olan gençlerden başvurusu onaylananlara 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunulmasının yanı sıra evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanıyor. Hatay'da 2 bin 321 çiftin başvurduğu proje kapsamında, kabul edilen ilk aşamadaki 282 kişi için eğitimler başladı. Katılımın zorunlu olduğu eğitimlerde, "evlilikte iletişim ve yaşam becerileri", "evlilik ve sağlık", "evlilik ve hukuk" gibi konular ele alınıyor. - "Çiftlerimizin 18-29 yaş aralığında bulunması gerekiyor" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Süleyman Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle aile müessesinin desteklenmesi ve güçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi. Projeden yararlanmak için gerekli şartları anlatan Yıldırım, "Başvuru koşullarımızda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, çiftlerimizin 18-29 yaş aralığında bulunması, başvuran çiftlerde en az birinin 6 Şubat tarihinde ve başvuru sırasında deprem olan illerden birinde ikamet ediyor olması ve her iki çiftin aylık toplam brüt gelirinin iki asgari ücreti geçmiyor olması gerekli." dedi. Ayrıca Bakanlıkça belirlenen suçlardan projeden yararlanacak çiftlerin ceza almamış olması gerektiğini belirten Yıldırım, proje kapsamında evlenecek çiftlerden yalnızca birinin tek seferlik krediden faydalanabileceğinin altını çizdi. Başvuruların e-devlet üzerinden 15 Şubat'ta başladığını anımsatan Yıldırım, "Bugün itibarıyla ilimizde 2 bin 321 çiftin başvurusu alınmıştır. Başvurusu değerlendirilerek olumlu sonuçlanan toplam 282 kişiye, eğitim almak istedikleri ilçelerimizde, evlilik öncesi eğitim programı verilmektedir. Şu an salonumuzda 15-30 nisan tarih aralığında nikahı gerçekleştirilecek olan 35 çiftimiz, evlilik öncesi eğitimi almak üzere bulunmaktadır." diye konuştu. Yıldırım, eğitime katılamayan şehir dışındaki başvuru sahibi çiftlere çevrim içi uzaktan bağlantıyla eğitim verildiğini kaydetti.

Bakan Göktaş: Evlilik Fonuna Rekor Başvuru Haber

Bakan Göktaş: Evlilik Fonuna Rekor Başvuru

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ ziyareti sırasında evlilik fonu ve son evlenme-boşanma istatistikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Türkiye genelinde Aile ve Gençlik Fonu'na 2 bin 914 çiftin başvurduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçen yıl evlenen ve boşanan çiftlerin sayısının bir önceki yıla göre azaldığını ifade etti. Göktaş, bu istatistiklerin, ülke genelindeki sosyal politikaların güncellenmesinde önemli bir rehber olduğunu vurguladı. Bu veriler ışığında, aile odaklı politikaların stratejik bir şekilde yönlendirildiğini ve geliştirildiğini dile getirdi. Ayrıca, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konusunda önemli adımlar attıklarını ve bu alanda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Evlilik Fonu başvurularının yoğunluğuna dikkat çeken Bakan Göktaş, programın gençler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktardı. Şu ana kadar 2 bin 914 çiftin başvurduğunu söyleyen Bakan, ilerleyen süreçte programı tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracaklarını ve gençlerin evlilik yolunda desteklenmesini sağlayacaklarını ifade etti. Bakan Göktaş, 8 Mart'ta Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla açıklanacak Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konusuna özel bir yer ayrılacağını da belirtti. Bu plan çerçevesinde kız çocuklarının eğitim alanında güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Evlilik Fonu ilgili de konuşan Bakan Göktaş, "15 Şubat’ta başvuruları başlayan Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerimizi evlilik yolunda destekliyoruz. 15 Şubat itibarıyla ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını almaya başladık. Şu ana kadar gençlerimizin yoğun bir ilgisi söz konusu. Bu sabah itibarıyla 2 bin 914 çift başvurmuş durumda. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Diğer yandan erken yaşta ve zorla evliliklerle ilgili son 22 yılda yaptığımız çalışmalarla çok önemli mesafe kaydettik. Erken yaşta evlilikle kararlılıkla mücadele ediyoruz. Hem hukuki altyapısı, hem meselenin sosyal boyutuna dair önemli çalışmalar yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm paydaşlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'de erken yaşta ve zorla evliliklerin yoğun olarak görüldüğü 28 ilde eylem planlarını uygulamaya koyduk. 8 Mart’ta Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıklayacağımız Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda da erken yaşta zorla evliliklerle mücadeleye yönelik kız çocuklarının eğitim alanında güçlendirilmesine ayrıca yer alacak. Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele bizim en önemli çalışma alanlarımızdan biri" diyerek açıklamasını noktaladı.

Faizsiz Evlilik Kredisinde Son Durum! Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı mı? Haber

Faizsiz Evlilik Kredisinde Son Durum! Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kurularak yeni evlenecek çiftlere özel devlet desteği sağlamak üzere faizsiz evlilik kredisi verileceği duyurulmuştu. Mahinur Göktaş kredinin detaylarını açıklamaya başlarken evlenirken maddi destek almak isteyen gençlerin gözü gelecek açıklamalara çevrildi. Meclis'in 2024 mesaisi başlar başlamaz yasalaşan evlilik kredisi çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimlere verilecek, şartları neler? İşte ayrıntılar... 150 BİN TL Faizsiz Evlilik kredisi başvuru tarihi Başvuruların alınması için bakanlık, arka plan çalışmalarını tamamladı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı yönetmelik hazırlıklarını sürdürüyor. Ancak henüz resmi başvuru tarihi açıklanmadı. Meclis'ten geçen kredinin 2024 yılı içinde başvurulara açılması bekleniyor.  "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık. Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürüyor. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız." 48 AY VADELİ 2 YILI GERİ ÖDEMESİZ 150 BİN LİRA KREDİ! Göktaş, Aile ve Gençlik Fonunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kurulduğunu belirti. "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak." şeklinde konuştu   Başvuru Şartları: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın açıklamalarına göre başvuruda bulunmak isteyen çiftlerin, Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı'ndan faydalanmaları gerekiyor. Ayrıca, deprem bölgesinde yaşamış olmaları, belirli gelir ve yaş kriterlerini karşılamaları da şartlar arasında bulunuyor. Başvuru süreci Meclis'te görüşülecek ve kriterler netleştirilecek. İlk Uygulama ve Genişletme: Bakan Göktaş, fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacaklarını belirtti. İlerleyen süreçte ise tüm gençleri kapsayacak şekilde Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Son Durum: Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulması hakkındaki kanun Meclis'te kabul edildi ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak, başvuruların başlaması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetmelik çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.

 Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı Mı? Evlilik Kredisinde Yaş Sınırı Şartı Aranacak Mı? Bakan Açıkladı Haber

 Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı Mı? Evlilik Kredisinde Yaş Sınırı Şartı Aranacak Mı? Bakan Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftlere verilecek faizsiz kredi hakkında açıklamalarda bulundu. Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Peki, evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz kredi desteği sağlanacağı duyurulmuştu. 150 bin TL faizsiz kredi desteğinde son durumu merak edenler için açıklama geldi. Evlilik Kredisi Düzenlemesinde Sona Gelindi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu hazırlıklarına ilişkin konuştu.Başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıkları tamamladıklarını belirten Göktaş; "Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız.Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürüyor. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.” ifadelerini kullandı. ŞARTLAR BELLİ OLDU MU? Daha önce faizsiz evlilik kredisi için kriterlerle ilgili bilgi veren Göktaş; "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." açıklamasında bulunmuştu.

Deprem bölgesindeki gençler, 150 bin TL'lik evlilik desteğinden mutlu Haber

Deprem bölgesindeki gençler, 150 bin TL'lik evlilik desteğinden mutlu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay'da yaşanmıştı. Deprem sonrası devlet desteğiyle bir çok vatandaş yeni bir yaşama başladı. Yeni evlenecek çiftlere müjdeli haberse Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasıyla geldi. Gençlere verilecek 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. “Her insan 27 yaşında evlenmeyi düşünmeyebilir” Kriterler arasında bulunan 18-27 yaş aralığının gözden geçirilmesine dikkat çeken Hasan Gölpınar, “27 yaşında küçük olan ve yeni evlenen gençlere verilen 150 bin TL evlilik kredisi galiba. Devletin evliliği desteklemesi iyi ama şartları mesela 27 yaş neye göre 27 yaş. Her insan 27 yaşında evlenmeyi düşünmeyebilir” dedi. “Devletin böyle bir destek sağlamasından mutluyum” Devlet tarafından böyle bir destek verilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Hüseyin Sağıroğlu, “Nişanlıyım. Düğün yapma imkanım ve devlette yardım ederse başvurup desteği alırım. Devletin böyle bir destek sağlamasından mutluyum” dedi. Destek miktarının arttırılması gerektiğine dikkat çeken Ömer Bozkurt “Depremde zor zamanlar yaşadık. Allah bir daha yaşatmasın. Gençlere verilen evlilik kredisi sanırım. Bir nebze de olsa mutlu etti” ifadelerini kullandı. “Bu destek çok güzel oldu” Evlenecek oğlu için fondan destek almayı planladıklarını ifade eden Mehmet Yılmaz, “Benim oğlum evlenecek. Bu destek çok güzel oldu. 150 bin TL yetmeyebilir ama 2 yıl sonra ödeme olması çok güzel oldu” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.