TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Eurovision Şarkı Yarışması

İLKHABER-Gazetesi - Eurovision Şarkı Yarışması haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Eurovision Şarkı Yarışması haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bahçeli'den Eurovision eleştirisi: Yarışma ahlaki çöküş propagandasına dönüştü Haber

Bahçeli'den Eurovision eleştirisi: Yarışma ahlaki çöküş propagandasına dönüştü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında Eurovision'daki sapkınlıkları eleştirdi. Eurovision şarkı yarışmasında sanattan çok siyasi içerikli bahislerin öne çıktığını ve bu durumun ahlaki çöküş propagandasına dönüştüğünü belirtti. Bahçeli, 2024 yılı Eurovision şarkı yarışmasına atıfta bulunarak, "İsveç'in Malmö kentinde 25 ülkenin katıldığı ve 68. yapılan 2024 yılı Eurovision şarkı yarışması insanlığın nasıl bir tehditle yüz yüze kaldığını fazla söz gerek bırakmadan belgelemiştir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, İsrailli şarkıcıya yönelik itirazların yoğun olduğunu ancak sonuç alınamadığını belirtti. ''Utanç verici'' Bahçeli, Eurovision'da yaşananlarla ilgili olarak, "Sanattan daha çok siyasi içerikli bahse konu olan yarışmanın ahlaki çöküş propagandasına dönüşmesi, erkek ile kadın arasında kalmış üçüncü bir türün tedavüle çıkması kokuşmuşluğun boyutlarını göstermesi bakımından ibret levhası olmuştur." dedi. Ayrıca, birinci olan İsviçreli erkek sanatçının kıyafet tercihlerini de eleştirerek, "İsviçreli erkek sanatçının tüylü ceket, bol makyajlı ve pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici bir yozlaşmanın teyidinden başka bir şey değildir." şeklinde konuştu. ''Aile yapımızı koruyacağız'' Bahçeli, çağdaşlık ve modernlik kavramlarını da eleştirerek, "Biz çağdaşlığı ve modernliği kültürel erimenin ve ruhsal bunalımın çorak sahasında değil, kendi özümüzde kendi değer yargılarımızda arayıp bulacağımızı yeni yüzyılda da bunu cümle aleme ispat edeceğimizi kararlılıkla belirtmek istiyorum. Aile yapımızı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Belçika kamu yayın kuruluşu VRT, Eurovision yayınını keserek İsrail'i protesto etti Haber

Belçika kamu yayın kuruluşu VRT, Eurovision yayınını keserek İsrail'i protesto etti

Belçika'nın Felemenkçe kamu yayın kurumu VRT, dün akşam İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finali sırasında İsrail'i protesto etmek amacıyla kısa bir süreliğine yayını durdurdu. Kanalda yayınlanan mesajda, "Bu bir sendika eylemidir. İsrail Devleti'nin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. İsrail basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayını kısa bir süreliğine durduruyoruz. #Derhal ateşkes #Soykırımı durdurun" ifadelerine yer verildi. Eylemi organize eden ACOD-VRT işçi sendikası, uzun süredir devam eden Orta Doğu'daki çatışmaları büyük bir endişe ile takip ettiklerini belirterek, İsrail'in yaptıklarına yalnızca seyirci kalmanın artık bir seçenek olmadığını vurguladı. Sendika açıklamasında, İsrail'in bölgede soykırım yapmakla suçlandığını ve Eurovision Şarkı Yarışması'nda bir İsrailli adayın yer almasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu eylemle İsrail hükümetine savaşları ve katliamları durdurması için net bir mesaj göndermeyi amaçladıklarını açıklayan sendika, aynı zamanda uluslararası gözlemcilerin ve basının Gazze'ye serbestçe girebilmesi, müzakereler için masaya oturulması gerektiğini kaydetti. Eylem sonrasında yayın normal şekilde devam etti. Öte yandan dün, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ın Eurovision'a katılması Malmö'de binlerce kişi tarafından protesto edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.