TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Erdinç Altıok

İLKHABER-Gazetesi - Erdinç Altıok haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Erdinç Altıok haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yumurtalık Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz çorba Haber

Yumurtalık Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz çorba

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, ilçede sosyal demokrat ve halkçı belediyeciliğin örneklerini sunmaya devam ediyor. Çay ve simit ikilisini sadece 5 lira karşılığında deniz manzarası eşliğinde vatandaşlara sunan Erdinç Altıok, şimdi de tüm öğrenciler için ücretsiz çorba seferberliği başlattı. Vatandaşlar ise 15 lira karşılığında çorba içebiliyor. Yumurtalık Belediyesi’ne ait ‘Güney Yıldızı Büfesi’nde çay ve simidi 5 liraya temin eden Yumurtalıklı ailelerin öğrenci çocukları şimdi de ücretsiz çorba servisi imkânına kavuştu. Dileyen öğrenciler çorbanın yanında ekmek de yiyebiliyor. Türkiye’nin geleceğinin çocuklar olduğuna dikkat çeken Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Yumurtalık’taki 1 yüksekokul, 1 lise, 8 ortaokul, 1 Halk Eğitim Merkezi ve 14 ilkokuldaki tüm öğrencilerin bu imkandan gönül rahatlığıyla faydalanabileceğini, ayrıca vatandaşların da 15 lira karşılığında çorba içebileceğini belirtti. Öğrencimize ve ailelerine bir nebze olsun ekonomik katkı sunmak amacıyla ücretsiz çorba projemizi hayata geçirdik” Altıok, “Ancak, genel ekonomik gidişat malum, pek iyi değil. Öğrencilerimiz servis, yurt, kırtasiye, giyim-kuşam ve daha birçok konuda ekonomik zorluklarla karşılaşıyor. Yumurtalık’taki tüm okullarda eğitim-öğretim gören binlerce öğrencimize ve ailelerine bir nebze olsun ekonomik katkı sunmak amacıyla ücretsiz çorba projemizi hayata geçirdik” şeklinde konuştu. “Çocuklarımız, gençlerimiz ve vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla bu imkanlardan faydalanabilir” Erdinç Altıok,  “Ayrıca, vatandaşlarımızı da düşünerek çorba fiyatını 15 lira gibi makul bir seviyede tuttuk. Yumurtalık Belediyesi olarak, sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik anlayışımızdan taviz vermeden halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz ve vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla bu imkanlardan faydalanabilir. Afiyet olsun” diye ifade etti.

Erdinç Altıok: Sorunları elbirliğiyle ve katılımcı anlayışla çözeceğiz Haber

Erdinç Altıok: Sorunları elbirliğiyle ve katılımcı anlayışla çözeceğiz

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, sosyal demokrat ve katılımcı belediyecilik anlayışını sürdürerek, mahalle muhtarlarıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Altıok, belediyedeki makamında ağırladığı muhtarların taleplerini dinleyip çözüm önerileri sundu. Toplantıda, ilçenin geleceğe emin adımlarla taşınması ve halkla işbirliği içinde sorunların çözülmesi vurgulandı. Başkan Altıok, eksikliklerin yerinde gözlemleneceğini ve eşgüdüm içinde çalışılacağını belirtti. “İlçemizi geleceğe emin adımlarla taşıma çabamızdan ödün vermeyeceğiz” Demokrasinin temel taşı muhtarların, mahallelerdeki sorunların birinci elden çözümü için önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Başkan Altıok şunları söyledi: “Adana’mızın en önemli ilçelerinden birinde yaşadığımız için mutluyuz ve ilçemizi geleceğe emin adımlarla taşıma çabamızdan ödün vermeyeceğiz.” “Eşgüdüm halinde halkımız için çalışmaya özen göstereceğiz” Yumurtalık’ın sanayi alanındaki yeni yatırımlarla ve turizm destinasyonuyla ulusal ve uluslararası boyuta taşınacağını dile getiren Başkan Altıok, “Eksikliklerimizi yerinde görerek ve yine yerinde belediyecilik çalışmalarıyla bu sorunların üstesinden birer birer geleceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu bağlamda muhtarlarımızla, Adana Büyükşehir Belediyemizle elbirliğiyle, işbirliğiyle, eşgüdüm halinde halkımız için çalışmaya özen göstereceğiz” diye ifade etti.

Yumurtalık’ta adım adım temizlik! Haber

Yumurtalık’ta adım adım temizlik!

Yumurtalık Belediyesi, ilçe halkının sağlığı ve rahatlığı için her alanda çalışma yürütüyor. Belediyecilik hizmetinden her vatandaş faydalansın diye çeşitlilik üreten Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, ilçeyi daha yaşanabilir, daha temiz ve pırıl pırıl yapmaya kararlı olduklarını bildirdi. “İlçe halkımızın huzuru, refahı, güvenliği, sağlığı için mesai kavramı olmaksızın çalışacağız” Yumurtalık’ta ‘adım adım temizlik’ yapıldığına dikkat çeken Başkan Erdinç Altıok şunları söyledi: “Ekiplerimiz her alana anında müdahale ediyor. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyet, talep ve istekleri de anında değerlendirmeye alıyoruz. İmkanlarımız ve yasal mevzuat çerçevesinde ilçe halkımızın huzuru, refahı, güvenliği, sağlığı için mesai kavramı olmaksızın çalışacağız. Ama daima çalışacağız.” “Titizlikle çalışıyoruz” Erdinç Altıok, “Mahallelerimizde bulunan ağaçların hem estetik görünüme kavuşması hem de kaldırımları işgal etmesi sebebi ile budama işlemlerini düzenli olarak yapıyoruz. Bunun yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri ve temizlik işleri ekiplerimiz cadde ve sokakların temizliği konusunda titizlikle çalışıyor” dedi. Destekleri için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür eden Başkan Erdinç Altıok, Yumurtalık’ta adım adım temizliğin ilçenin her köşesine yayılacağını sözlerine ekledi.

Yumurtalık'ta çay ve simit ikilisi 5 TL Haber

Yumurtalık'ta çay ve simit ikilisi 5 TL

Sosyal demokrat ve halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini sunmaya gayret eden Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, tüm vatandaşlar için çay-simit ikilisini 5 lira yaptı. Yumurtalık Belediyesi’nin markalaştırdığı ve deniz kenarına kurulan ‘Güney Yıldızı’ büfelerinde vatandaşlara ucuz yiyecek-içecek sunulurken Türkiye’de ilk ve tek uygulama da hayata geçti. “Türkiye’de ilk ve tek olduğunu düşündüğümüz bu uygulamanın örnek olmasını diliyorum” Halkın alım gücünün oldukça düştüğü bu süreçte çay-simit hesabı yapılırken halkçı belediyecilik anlayışıyla hareket eden Başkan Erdinç Altıok, “Halkımız her şeyin en iyisine layık. İlçe sakinlerimiz ve tüm misafirlerimiz için artık yeni şeyler yapılması gerektiğini bilerek, görerek hareket ediyoruz. Önce sahillerimizi temizledik. Vatandaşın rahat hareket edebilmesi için duşları, tuvaletleri yeniledik. Ailelerin nefes alabilmesi için plajlarda ‘Aile Alanı’ oluşturduk. Dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi, öğrencilerimizi, kadınları, çocukları düşünerek şimdi de bir çay bir de simit fiyatını 5 Lira yaptık. Tüm hemşehrilerimiz ‘Güney Yıldızı’ büfelerinde denize karşı çaylarını yudumlayabilir, simitlerini gönül rahatlığıyla yiyebilir. Türkiye’de ilk ve tek olduğunu düşündüğümüz bu uygulamanın örnek olmasını diliyorum” diye ifade etti. “Simit ve çayı kim sevmez ki?”  Simit ve çay satışlarının Ayas Merkez Sahil’de başladığına dikkat çeken Başkan Erdinç Altıok şunları söyledi: “Simiti, çayı kim sevmez ki? Herkes sever, sever de son zamanlarda herkes yiyemez, içemez oldu. İşte tam da bu sebeple, herkes yesin, içsin diye Güney Yıldızı'nda çay + simit sadece 5 TL. Tüm vatandaşlarımıza afiyet olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdinç Altıok, balıkçıları yalnız bırakmadı Haber

Başkan Erdinç Altıok, balıkçıları yalnız bırakmadı

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, belediye hizmetlerini aksatmadan ve çeşitlendirerek sürdürürken sık sık ilçe halkını da ziyaret ediyor, hemşerilerinin dertleriyle dertleniyor. Geçtiğimiz günlerde esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelen Başkan Erdinç Altıok, önceki gün de balıkçılarla dertleşti. Yumurtalık balıkçı Barınağı’na gitti Yumurtalık Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçı esnafını ziyaret eden Başkan Altıok, tek tek gezdiği vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Balıkçılar, korumasız ve sürekli halkın arasında olmaya gayret eden Başkan Altıok’a teşekkür ederken belediye başkanını sahada görmeye alışık olmadıklarını bu nedenle ziyaretin kıymetli olduğunu vurguladı. Balıkçı Barınağı’ndan Türkiye’nin her bölgesine balık gönderdiklerine dikkat çeken balıkçı esnafı, “Ne yazık ki bugüne kadar derdimizi soran olmadı. Büyük zorluklar çekiyoruz. Yerel yöneticiler kapalı kapılar ardında olduğu sürece vatandaşın derdini bilemez, çözüm yolu arayamaz. Sayın Erdinç Altıok’un göreve gelmesinin hemen ardından kısa süre içerisinde ilçe halkıyla barışık, esnaf ve sanatkarı ziyaret eden, belediye işçilerinin hakkını teslim eden bir yapıyla göreve devam edeceğine inanıyoruz. Balıkçıları yalnız bırakmayan başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler. Dertlerini dinleti, ağlardan karides ayıkladı Yaşadıkları zorlukları da aktaran balıkçılar, özellikle azot fiyatlarının çok yüksek olmasının kazançlarını adeta dibe vurdurduğunu kaydetti. Maliyetlerden ötürü bazı günler masraflarını bile zor karşıladıklarını ifade eden balıkçı esnafı seslerinin duyulması için Başkan Erdinç Altıok’tan destek istedi. Bugünlerde ağlara karides takıldığını yerinde gören, balıkçılarla birlikte ağlardan karides ayıklayan ve yardım eden Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok da ilçe halkının refah seviyesinin artması için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi. Hayat pahalılığının, girdilere yapılan zamların ve enflasyonun tüm Türkiye’de olduğu gibi Yumurtalık’ta da hayatı zorlaştırdığını belirten Erdinç Altıok, esnaf ve sanatkarın, binbir emekle, zahmetle, büyük risklerle karşı karşıya kalmalarına rağmen vatandaşların sofrasında balığı eksik etmeyen balıkçı esnafının da sorunlarının çözümü için mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Yumurtalık Belediyesi işçileri 10 yıl sonra maaşlarını tam aldı Haber

Yumurtalık Belediyesi işçileri 10 yıl sonra maaşlarını tam aldı

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, geçmiş yönetimden kalan borçlara rağmen işçi alacaklarını odağına aldı. Aylık ortalama geliri 5 milyon TL olan Yumurtalık Belediyesi’ni geçmişten kalan 205 milyon lira, yani gelirine oranla yüksek bir borçla devralan Başkan Altıok, borç yüküne rağmen işçi ve emekçilerin maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatırdı. Belediyenin 90 milyon TL çeşitli firmalara borcu olduğunu, 24 milyon TL işçi-memurların eski alacaklarının yanı sıra 91 milyon TL ise memur, SGK, stopaj ve vergi ödemeleri olmak üzere toplam 205 milyon lira borcu bulunduğunu kaydeden Başkan Altıok, deyim yerindeyse tam bir mucizeye imza attı. “Emekçilerimizin alın teri kurumadan alacaklarını eksiksiz yatırmaya devam edeceğiz” Göreve başlamasının ardından geçen 3.5 aylık süre zarfında gider azaltıcı ve gelir artırıcı yoğun bir çalışma yürüten, ilçede hizmetlerin çeşitlendirilmesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın büyük desteğini gördüklerini söyleyen Başkan Altıok, bu süreçte belediyenin giderlerini azalttı, gelirleri maksimum seviyeye çıkarttı. Kısa süre içerisinde 10 yıldır hiçbir zaman tam maaş almayan işçi ve memurların tüm maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatıran ve yatırmaya devam edeceklerini vurgulayan Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, işçi ve memura toplamda 25 milyon TL’lik ödeme yaptı. Ödemelerin yaklaşık 7 milyon TL’sinin işçi ve memurların eski alacaklarına istinaden yapıldığını hatırlatan Başkan Altıok, “Emeğin en yüce değer olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Emekçilerimizin alın teri kurumadan alacaklarını eksiksiz yatırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. İşçiler, teşekkür etti Uzun yıllardan sonra alın terlerinin karşılığını aldıkları için mutluluklarını paylaşan emekçiler, “Her ay maaş günümüz geldiğinde hesabımıza yatan para 6.000 TL oluyordu. Maaş gününde hesabımıza yatan para hiçbir ihtiyacımızı karşılamamıza yetmiyordu. Çok büyük sıkıntılara düştüğümüzde yalvar-yakar ilave olarak 2-3 bin lira parça parça para alıyorduk. Maalesef kendi alacağımızı bizlere dilenci sadakası gibi ödediler. Her ay içeride alacağımız kalıyordu. Bazı arkadaşlarımızın, içeride 250 bin, kimi arkadaşlarımızın 180 bin, kimimizin 120 bin TL alacağımız kalmıştı. Eski belediye yönetimi bizi ekonomik yönden çok zor durumda bıraktı. Telafisi ağır yaralar aldık. Çöp kamyonunun arkasında Adana sıcağında akşama kadar çalışan bir temizlik personeli arkadaşımızın maaşını alamaması içler acısı bir durumdu. Sağ olsun Erdinç Altıok başkanımız, göreve geldiği günden bu yana cebimiz para görmeye başladı. Evimizin ihtiyaçlarını karşılamaya başladık” diyerek ifade etti. “Maddi olarak uzun yıllardan sonra bir nefes almış olduk” 10 yıldır belediyede çalışan pek çok işçi bugüne kadar tam maaşlarının ne kadar olduğunu dahi bilmediklerini, bu konularda kendilerine en ufak bir bilgi verilmediğini dile getirdiler. Erdinç Altıok’un belediye başkanı seçilmesinin hemen ardından Nisan ayında ilk defa maaşlarını hesaplarında gördüklerinde tam maaşlarının ne kadar olduğunu öğrendiklerini belirten çalışanlar, “Allah başkanımızdan razı olsun. 1 Nisan’dan bu yana her ay mesailerimizle birlikte tüm alacaklarımızı gününde ve eksiksiz olarak alıyoruz. Ayrıca, eski alacaklarımıza istinaden de bizlere ödeme yapıldı. Maddi olarak uzun yıllardan sonra bir nefes almış olduk. Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.