TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Erciyes

İLKHABER-Gazetesi - Erciyes haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Erciyes haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kenan Sofuoğlu, oğluyla birlikte Dünya Snowcross Şampiyonası'nı Erciyes'te izledi Haber

Kenan Sofuoğlu, oğluyla birlikte Dünya Snowcross Şampiyonası'nı Erciyes'te izledi

TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, Türkiye’de ilk kez Erciyes’te gerçekleşen Dünya Snowcross Şampiyonası'nın, Türkiye etabı yarışlarını izlemek için Erciyes’e geldi. Ailesi ile birlikte hem tatil yapan hem de şampiyonayı izlemeye gelen Sofuoğlu, 4 yaşındaki oğlu Zayn ile birlikte ATV ile gezme imkânı da buldu. Erciyes Kayak Merkezi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kenan Sofuoğlu, "Kayseri’ye uzun yıllar önce yarışlar için gelmiştim. Kayseri gerçekten Türkiye’nin en güzel şehirleri arasındadır, bu bir gerçek. Kayak pistine ilk defa bu sene geldim" dedi. Kayak pistlerini ve otel hizmetlerini çok beğendiğini söyleyen Sofuoğlu, "Ailece yurt dışına da farklı ülkelerde kayağa gidiyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ile buraya geldik. Hem Dünya Şampiyonası'nı izleyelim, ailemle gelip, kayak pistlerini kullanalım dedik. Açıkçası gittiğim yurt dışındaki otel hizmetlerine ve kayak pistlerine baktığımız zaman artık Avrupa’ya gitmeye gerek yokmuş dedirttiren bir altyapı yapılmış burada, gerçekten çok güzel. Ailemle kayak yaptık, gece ışıklarla kayak da yapacağız" diye konuştu. "Şampiyona hem Kayseri’nin tanıtımı hem de ülkenin tanıtımı açısından önemli" Kenan Sofuoğlu, Dünya Şampiyonası için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kriterleri yerine getirdiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "30 farklı ülkeden 16 sporcu yarışa katılacak. Dünya Şampiyonası’nın Kayseri’ye getirilmesi şu anlama geliyor, bu ülkelerin her birinde hem canlı yayınlanacak hem de diyecekler ki 'Türkiye’de bu yarışlar yapılabiliyor'. Hem Kayseri’nin tanıtımı hem de ülkenin tanıtımı açısından çok önemlidir. Federasyon burada büyük emek verdi. Bu yarışlar kolay kolay yapılacak bir yarışlar değil. Altyapının, pistin yapılması gerekiyor. Dünya Şampiyonası’nı buraya almak için birçok kriterleri geçmek gerekiyor. Kayseri Büyükşehir, bence bu kriterleri tam anlamıyla yaptı, federasyon da güzel bir organizasyonla işi buraya kadar getirdi. Biz de heyecanla, merakla yarışları izleyeceğiz." Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman ile de bir süre görüşen Sofuoğlu, Elcuman’dan hem yarışlar hem de Erciyes Kayak Merkezi hakkında bilgiler aldı.

Türkiye’nin incisi olan kış turizm merkezi Erciyes Kayak Merkezi, İngilizlerin dikkatini çekiyor Haber

Türkiye’nin incisi olan kış turizm merkezi Erciyes Kayak Merkezi, İngilizlerin dikkatini çekiyor

Kayseri’nin simgesi, Türkiye’nin incisi olan kış turizm merkezi Erciyes Kayak Merkezi, tüm dünyanın ilgi odağı oluyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes Master Planı ile Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden biri haline gelen Erciyes Kayak Merkezi, dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor. Kayseri’ye gelen ve Erciyes’te tatil yapan Tristan Kennedy, tatil sonunda, Erciyes Kayak Merkezi’ni uygun fiyatlı bir kayak destinasyonu olarak duyurdu. Köşe Yazarı Tristan Kennedy’nin İngiltere’nin önemli basın yayın kuruluşlarından Independent’ta kaleme aldığı yazıda Türkiye’deki kayak imkânı tanıyan kayak merkezleri içerisinde Erciyes Kayak Merkezi’ne geniş yer verirken Kennedy, Erciyes Kayak Merkezi’nin dünyadaki diğer kayak merkezlerine kıyasla nitelikli ve uygun bir kayak turizmi fırsatı sunduğunu da dile getirdi. Erciyes’teki konaklama imkânlarında yeme içme fiyatlarının hesaplı oluşu, kalabalığın ve yoğunluğun az olması ve kış aylarında taze, yumuşak kar olmasından bahseden Kennedy, teleferik ücretlerinin ise inanılmaz derecede uygun olmasından memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi. Kennedy, Erciyes Dağı'nı da tanıttığı yazısında; "Zirvesinin altında sivri uçlu, yarı açık bir krater bulunan, 3 bin 917 metre yüksekliğindeki sönmüş bir yanardağın inanılmaz doğal araziyi Avusturya Alplerini aratmayan en yeni altyapıyla birleştiriyor” ifadelerinde bulunarak Erciyes Kayak Merkezi’nden çok memnun kaldığını söyledi. Ayrıca yazısında Erciyes Kayak Merkezinde ki otellerin, restoranların kalitesinden ve fiyatlarından da bahseden Kennedy memnuniyetini dile getirdi. Öte yandan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İngiltere’de dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan uluslararası turizm fuarında Kayseri Erciyes’i de tanıtmıştı. Erciyes A.Ş.’nin Türkiye’den tek katılan kayak merkezi olduğu bu tanıtım atağının karşılığı da meyvelerini vermeye başladı.

Sömestr tatilini fırsat bilen kayakçılar Erciyes’i doldurdu Haber

Sömestr tatilini fırsat bilen kayakçılar Erciyes’i doldurdu

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’nde ziyaretçi yoğunluğu başladı. Kar kalınlığının 110 santimetreye ulaştığı Erciyes’te pistlerin açılmasıyla birlikte kayak tutkunları kaymaya başladı. Okulların sömestr tatiline girmesi ile birlikte de şehir dışından karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar çocukları ile birlikte Erciyes’e akın etti. Ankara’dan Erciyes’e ailesi ile birlikte gelen Seda Aytaç, “Ankara’dan kalabalık bir grup olarak geldik. Hepimiz çocuklarımızla geldik. Sömestr tatilini değerlendireceğiz burada. Birkaç gün kalıp döneceğiz sonrasında. Erciyes’e 5 yıldır gelmiyordum, 5 yıl sonra geldim ama öncesinde düzenli olarak geliyordum. Burayı tercih etmemizin sebeplerinde de birincisi Ankara’ya ulaşımı çok kolay. Bence pist açısından yelpazesi çok geniş. Burayı seviyoruz, ortamını da seviyoruz. Bir de bildiğimiz alıştığımız pistler. Daha güvenli buluyoruz, konforlu geliyor Erciyes. Herkesi buraya bekleriz pistler güzel, insanlar yardımsever ve diğer kayak merkezlerine göre daha ekonomik. Ski-Pass daha uygun” dedi. Ankara’da tatil acentesi işletmeciliği yapan Taha Osmanbaş ise, “Kışın her hafta Erciyes’e geliyoruz. Yine bir grubumuzla birlikte 2 otobüs olarak bu haftada Erciyes’i tercih ettik. Erciyes’i tercih etmemizin en büyük sebeplerinden birisi pist uzunlukları ve pistlerin birbirine bağlantı yapısı. Geçen senelerde 34 olan pist sayısı bu sene yaklaşık 43’e çıktı diye biliyorum. Bununla birlikte imkanlar, fiyat, Ski-Pass ücretleri gayet makul olduğu için diğer pistlere nazaran biz Erciyes’i daha yoğun olarak tercih ediyoruz. Sömestr başladı ki zaten bizim en yoğun olduğumuz kış turizmi dönemine de girmiş bulunmaktayız. Sömestr de okullar kapandığı için ailelerin kış tatili de Erciyes’ten yana oluyor ve sömestr de Ankara’da yapılabilecek çok ekstra bir şey olmadığı için genelde de bu tarafa getiriyoruz. Buraya yaklaşık 6 yıldır geliyorum ve Erciyes bizim hizmet anlamında en memnun kaldığımız işletme diyebilirim. Çünkü söylediğim gibi ekipman kalitesi, bununla birlikte fiyat-performans, ulaşım var. Dağa çıkmak bile diğer dağlara nazaran çok çok rahat sağlanıyor. Şahsi araç ya da otobüs kullanarak 2 türlü de yolları, özel bir jelleri var sanırsam buzlanma vesaire olmadan rahatlıkla açabiliyorlar. O yüzden Erciyes’teyiz biz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.