TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#emlak

İLKHABER-Gazetesi - emlak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, emlak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yabancıların Taşınmaz Alımlarında Değerleme Raporu Zorunluluğu Kaldırıldı Haber

Yabancıların Taşınmaz Alımlarında Değerleme Raporu Zorunluluğu Kaldırıldı

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te düzenlemeye gidildi. Yapılan değişikliğe göre, vatandaşlık talebi dışında yabancı satışlarında değerleme raporu istenmeyecek. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Taşınmaz yatırımı yolu ile Türk vatandaşlığı kazanmak amacıyla taşınmazın belirtilen süre içerisinde devrinin yapılmayacağı taahhüdüne ilişkin beyan tesisi işlem talepleri hariç olmak üzere taşınmaz değerleme raporu aranılmamasına ilişkin düzenleme 13 Haziran tarihi itibarı ile yürürlüğe girdi. Düzenleme öncesinde yabancı gerçek kişilerin alıcı olduğu işlemlerde taşınmaz değerleme raporu düzenlenmesi zorunluluğu bulunuyordu. Yapılan düzenleme ile vatandaşlık talebi dışında yabancı satışlarında artık değerleme raporu istenmeyecek” dedi. "Değerleme raporundan istisna tutulan satışlar" apılan satış veya satış vaadi işlemleri sonrasında yapılacak olan taşınmaz yatırım tespiti incelemesi sadece döviz alım belgesi, resmi senet ve havale dekontu kapsamındaki 2 değer üzerinden yapılacağını belirten Özelmacıklı “Bu işlemlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı’nın gerekli gördüğü durumlarda taşınmaz değerleme raporu talep edilecek. Taşınmaz yatırımı yolu ile Türk vatandaşlığı kazanmak amacıyla taşınmazın yönetmeliklerde belirtilen süre içerisinde devrinin yapılmayacağı taahhüdüne ilişkin beyan tesisi işlemi taleplerinde kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler ve bunların iktisadi teşebbüsleri, müesseseleri, iştirak ve bağlı ortaklıkları ve bunların iştirakleri ile bunların hasılat paylaşım sözleşmeleri kapsamında yapılan satış veya satış vaadi işlemleri ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları tarafından yapılan satış veya satış vaadi işlemleri hariç olmak üzere değerleme raporu aranmaya devam edecek” dedi. "Antalya yabancılara konut satışında ilk sırada" 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde yabancılara yapılan konut satışlarının toplamda 9 bin 21 adet olduğunu ifade eden Özelmacıklı, “Bu yılın ilk beş ayında illerimize göre yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada 3 bin 275 satış ile Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya’yı 3 bin 128 satış ile İstanbul takip ederken, Mersin’de 826 konut satıldı. Ankara sıralamada 221 ile dördüncü sırada yer aldı. Yalova 210 satışla beşinci, Bursa 207 satışla altıncı, İzmir ise 158 satışla yedinci sırada. Bu illerimizi 150 satış ile Kocaeli, 134 satışla Aydın ve 121 satışla Trabzon takip etti. Toplam konut satışları içinde aynı dönemde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,9 olarak gerçekleşti” dedi.

Bu Kadarı da Pes Dedirtti! Evini emlakçıya kiraya verdi, emlakçı daireye 30 yatak koyup başkalarına kiraladı Haber

Bu Kadarı da Pes Dedirtti! Evini emlakçıya kiraya verdi, emlakçı daireye 30 yatak koyup başkalarına kiraladı

Olay, Avcılar Merkez Mahallesi’nde bulunan bir evde yaşandı. İddiaya göre bir ev sahibi, 4 katlı binanın 2. Katında bulunan 3 odalı dairesini, kaçak çalıştığı iddia edilen bir emlakçıya verdi. Yetkisiz şekilde alt kiralamalar yapan emlakçı ise evdeki 3 odaya ve arka taraftaki balkona yataklar yerleştirdi. Bu yatakları günlük, haftalık ve aylık şekilde yüksek fiyatlarla kiralamaya başladı. Her odada 10 yatağın bulunduğu daireyle ilgili ise komşulardan şikayetler artınca ev sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'nı arayarak yardım istedi. Haber verilmesi üzerine daireye gelen polis ekipleri, ev sahibiyle kiracı arasında sözleşme olması nedeniyle işlem yapmadan daireden ayrıldı. “30 yatak var, 3 bin TL’den kiraya verilmiş” Konuyla ilgili konuşan İstanbul Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Pul, “Mal sahibi bize şikayette bulundu. Evini kaçak emlakçı vasıtasıyla kiraya vermiş ve hiçbir yetkisi olmadan emlakçı kiralama yapmış. Aslında emlakçı yetkisiz bir biçimde alt kiralama yaparak rant elde etmiş. Yani düşünün evde 30 yatak var, 3 bin TL’den kiraya verilmiş ve 90 bin TL kira elde edilmiş. Mal sahibine ise 6 bin TL kira veriliyor, mal sahibinin ise bu durumdan haberi yok. 3 aylık süreçte komşuların girenin çıkanın belli olmaması, kötü kokuların gelmesi nedeniyle şikayetleri artmış ve polise haber verilmiş. Polis 1 ay içerisinde 20 kez daireye gelmesine rağmen kontrat sahibinin evde olması nedeniyle hiçbir işlem yapamamış. Bu nedenle de kiracıların çıkartılması çok zordu. Ev sahibi ise bize geldiğinde suç duyurusunda bulunmasını istedik. Emlakçıya da evde illegal şekilde yaşayanlar varsa işlem yapılacağını söyledik ve belli bir süre sonra korktular. Tabi hala kaçak emlakçı çok fazla” dedi.

Komşu, Türklerin yakın takibinde! Yunanistan'da emlak yarışı! Haber

Komşu, Türklerin yakın takibinde! Yunanistan'da emlak yarışı!

Gayrimenkulde büyük fırsatlar sunan Yunanistan, Türk vatandaşlarının da yakın takibine girdi. Aileleriyle birlikte vatandaşlık programından yararlanmak isteyen çok sayıda Türk, komşu ülke Yunanistan’a yoğun ilgi gösteriyor. Avrupa Birliği ülkeleri ile yaşanan vize sorununda çözüm için görüşmeler hızlansa da vize sorunu yaşamak istemeyen Türk vatandaşları ve yatırımcılar, ‘Golden Visa’ programına başvuruyor. Türklerin son dönemde taleplerinin arttığı Yunanistan’ın Pire ve bazı bölgelerinde 250 bin euro, önde gelen şehirlerinden Atina’da 500 bin euroluk gayrimenkul yatırımıyla alınan ‘‘Golden Visa’ programının yılsonu rakamları açıklandı. Bu programdan faydalanan Türk vatandaşları ise Çin’in ardından ikinci sıraya yerleşti. Böylelikle Yunanistan’a 2023 yılında 7 bin 752 ‘Golden Visa’başvurusu yapılırken, bu başvurular yoluyla gerçekleşen yatırım değeri ise 2,3 milyar Euro’yu aştı.Diğer ülke vatandaşlarına ve yatırımcılara konut satın almaları durumunda ikamet izni veren Yunanistan, sunduğu avantajlarla son dönemde yatırımcıları cezbediyor. Programdan faydalanan yatırımcılar, gayrimenkul yatırımlarından euro bazlı kira elde edebiliyor; hatta AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkına da sahip oluyor. Son yıllarda Schengen, ABD ve İngiltere’den vize almakta büyük sıkıntı yaşayan birçok yatırımcının bu program sayesinde dünyaya açılma şansı yakaladığını anlatan sektör temsilcilerinden Teuta Narazan, Türk yatırımcılar tercihini daha çok Yunanistan’dan yana kullanıldığını söyledi. Narazan, sundukları alternatiflerle komşu Yunanistan’da vatandaşların hem bütçelerine uygun yatırım yapabildiğini, hem de ‘Golden Visa’ programının sağladığı avantajlardan faydalanabildiğini kaydetti. Türkiye’den programa yoğun bir ilgi olduğunu kaydeden Narazan, "Hatta bu programdan faydalanan Türk vatandaşları, Çin’den sonra ikinci sıraya yerleşti. Yunanistan’a 2023 yılında 7 bin 752 ‘‘Golden Visa’ başvurusu yapılırken, bu başvurular yoluyla gerçekleşen yatırımın toplam değeri ise 2,3 milyar Euro’yu aştı. Programdan faydalanan yatırımcılar, gayrimenkul yatırımlarından euro bazlı kira elde edebiliyor ve hatta AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı kazanıyor. Tüm bu avantajlar Yunanistan’da gayrimenkul yatırımını cazip kılıyor” diye konuştu.

Doğan: "Üzerinde emlak olmayan tarım arazilerinden, emlak vergisi alınmamalı" Haber

Doğan: "Üzerinde emlak olmayan tarım arazilerinden, emlak vergisi alınmamalı"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin girdi maliyetlerini karşılamakta zorlandığına dikkat çekerek, "Pandemi, doğal afetler, girdi maliyetleri tarım üreticilerinin çok sıkıntılı zamanlar geçirmesine sebep oldu. Her şeye rağmen üretimden vazgeçmeyen çiftçilerimiz, girdi maliyetlerini karşılamakta zorlanırken bir de üzerinde emlak olmayan tarlalarına emlak vergisi ödemek zorunda bırakılıyor" dedi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan,''Bu kadar zor geçen bir yılda, tarım arazilerinden emlak vergilerinin alınmaması gerekir''  Doğan, 2023 yılının çiftçiler için çok zor geçtiğini belirterek, "Ayçiçeği, mısır ve pamuktan umduğunu bulamayan üreticiler narenciyeden de zarar ettiler. Erkenci çeşit mandalina ve mayer limon ağaçları söküldü ve sökülmeye devam ediyor. Bu kadar zor geçen bir yılda, tarım arazilerinden emlak vergilerinin alınmaması gerekir. Dünyada gıdaya erişim zorlaşıyor, sürdürülebilir tarım için, üreticilerin pozitif ayrımcılıkla desteklenmesi gerekirken, talep edilen emlak vergisi gibi ek maliyetler çiftçilerimizi mağdur ediyor. Emlak vergisi ödemeleri ile birlikte çiftçilerin nakit akışı olumsuz yönde etkileniyor ve finansal sıkıntılar yaşanıyor. Çiftçilerimizin tüm motivasyonu tarlasını ekmek biçmek, bahçesine en iyi verim alacak şekilde bakmak olmalıdır. Tarlalarına binen ek maliyetle birlikte büyük bir mağduriyet yaşayan çiftçiler, tarım faaliyetlerini sürdürmekte zorlanıyor ve bu durum da tarımsal üretimde sorunlara yol açıyor" şeklinde konuştu.  Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, Adana’da bazı ilçe belediyelerinin tarım arazilerinden vergi almadığına da vurgu yaparak, "Aynı hassasiyeti tüm belediyelerimiz göstermeli. Yolun, elektriğin, inşaatın olmadığı, üzerinde emlak olmayan sadece tarımsal üretimin yapıldığı arazilere gelen bu vergi yükü bir an önce kaldırılmalı" diye konuştu.

Çukurova'da konut satışları düşüşe geçti Haber

Çukurova'da konut satışları düşüşe geçti

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Türkiye genelinde konut satışları Eylül'de bir önceki aya göre düşüş gösterdi. Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'yi kapsayan Çukurova'da da Ağustos'ta 7020 konut satılırken, Eylül'deki satışlar 5857 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde Eylül ayında 102 bin 656 konut satıldı. Eylül ayındaki satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656 oldu. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 247 konut satışı ve yüzde 14,9 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 9 bin 48 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 476 konut satışı ve yüzde 5,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 47 konut ile Ardahan, 55 konut ile Hakkâri ve 77 konut ile Bayburt oldu. Konut satışları Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,9 azalışla 900 bin 74 olarak gerçekleşti. Satış pazarlama süreleri 120 güne çıktı Çukurova Bölgesi'nde yer alan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de de Eylül ayında toplam 5857 konut satıldı. Bu rakam, Ağustos ayında 7020 olmuştu. Adana'da Ağustos’ta 1914 konut satılırken Eylül'de 1849, Mersin'de Ağustos'ta 3617 konut satılırken Eylül'de 2847, Hatay'da Ağustos'ta 1075 konut satılırken Eylül'de 826, Osmaniye'de Ağustos'ta 414 konut satılırken Eylül'de 335 konut satışı gerçekleşti. Emlak sektörü temsilcileri, geçmiş dönemlerde 40-25 gün olan konut satış pazarlamasının, son günlerde ülke genelinde 120 güne kadar yükseldiği bilgisini verdi. İpotekli konut satışlar Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50,2 azalış göstererek 8 bin 446 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 8,2 olarak gerçekleşti. Ocak-Eylül döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,6 azalışla 160 bin 884 olarak gerçekleşti. Eylül ayındaki ipotekli satışların, bin 971'i, Ocak-Eylül dönemindeki ipotekli satışların ise 48 bin 865'i ilk el satış olarak gerçekleşti. Diğer satış türleri  Türkiye genelinde diğer konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 azalarak 94 bin 210 oldu. Toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 91,8 olarak gerçekleşti. Ocak-Eylül döneminde gerçekleşen diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 azalışla 739 bin 190 oldu. İlk el konut satış sayısı  Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı, Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 azalarak 30 bin 488, toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı ise yüzde 29,7 oldu. İlk el konut satışları Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,9 azalışla 268 bin 597 olarak gerçekleşti. 72 bin 168 ikinci el konut el değiştirdi Türkiye genelinde ikinci el konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 azalış göstererek 72 bin 168, toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışının payı yüzde 70,3 oldu. İkinci el konut satışları Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,2 azalışla 631 bin 477 olarak gerçekleşti. Antalya, yabancılara satışta ilk sırada Yabancılara yapılan konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,0 azalarak 2 bin 930 oldu. Eylül ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,9 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 7 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla 978 konut satışı ile İstanbul ve 211 konut satışı ile Mersin izledi. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı. Eylül ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye'den 722 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 327 konut ile İran, 191 konut ile Irak ve 148 konut ile Almanya vatandaşları izledi.

Gayrimenkul satışları 2 milyonu aştı Haber

Gayrimenkul satışları 2 milyonu aştı

(İLKHABER)- Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkul satış rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Özelmacıklı, “Toplam gayrimenkul satışlarında konut satışlarında düşüş olsa da konut dışı satışlarda yaşanan artışlar ile gayrimenkul satışları Eylül ayı itibarı ile 2 milyon sınırını geçti. Bu sınır geçen yıl Ağustos ayı sonunda geçilmişti. Satışlardan tahsil edilen toplam tapu harcı ise önemli bir artışla 39 milyar 432 milyon 38 bin 66 lira oldu. Tapu harcı üzerinden 2023 yılı için hedeflenen 54 milyarlık hedefinde gerçekleşebileceğini öngörüyoruz” dedi. “Konut dışı satışlarda önemli artış var” 2023 Ocak - Ağustos dönemi hakkında da bilgiler veren Özelmacıklı, “Konut satışları Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,5 azalışla 797 bin 418 olarak gerçekleşmişti. Aynı dönemde ise tapudaki toplam satış rakamı ise 1 milyon 910 bin seviyelerinde oldu. Aslında konut dışı işyeri ve arsa - arazi satışları 1 milyon 113 bin seviyelerine ulaşarak tarihi bir rakama ulaştı diyebiliriz” şeklinde konuştu. “Yatırımcıların gayrimenkule ilgisi devam ediyor” BDDK tarafından ikinci konutunu alacaklar için kredilere sınırlamalarının yatırımcıları arsa ve araziye yönelttiğini ifade eden Özelmacıklı, “Özellikle birçok ilde, gelişme aksındaki, yolu olan arazilere ve imarlı arsalara ilgi devam ediyor. Yatırımcıların güvenilir limanı olan gayrimenkul, enflasyon nedeniyle paranın değer kaybının önlenmesi amacıyla da tercih ediliyor. Hatta temsilcilerimize yatırımcıların arsa ve arazilere yönelik yoğun ilgileri devam ediyor. Ayrıca son dönemde ise satılık fiyatların sabit seyri, kiraların ise artış göstermesi ile amortisman sürelerinde de ciddi düşüşler var. Bazı konut türü portföylerimizde amortisman süresi 12 yıla kadar düşen alternatifler var” diye konuştu. “Konut kredi hacminde yavaşlama başladı” Konut kredilerine getirilen sınırlamalar sonrasında kredi hacminde yavaşlamanın da başladığını belirten Özelmacıklı, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık verilere göre 1 Eylül itibarı ile 447 milyar 669 milyon liraya ulaşan konut kredisi hacmi, 2. eve gelen kredi kısıtlaması sonrasında 15 Eylül’de 446 milyar 639 milyona geriledi. Kamu bankaları tarafında konut kredilerinde de limitli sınırlamalar devam ediyor” dedi.

Üçüncü şahıslar ilan giremeyecek, 100 bin TL’ye kadar cezası var Haber

Üçüncü şahıslar ilan giremeyecek, 100 bin TL’ye kadar cezası var

Sitelere mülk sahibi olmayan ve yetki belgesi olmayan emlak ofislerinin ilan girmesinin yasaklanmasına dair yönetmelik yürürlüğe girdi. Üçüncü şahısların piyasayı artırdığını, devleti vergi kaybına uğrattığı ve vatandaşı mağdur ettiğini söyleyen Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy; "5 Haziran 2018 yılında çıkan yönetmeliğimizle birlikte emlak sektörü farklı bir pozisyona girdi. Yalnız geçmiş dönemden bu yana ifade ettiğimiz durumları maalesef hayata geçiremedik. Bunların başında; yetkisiz kişilerin ilan girmesi. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi. Bu sıkıntılarımızı yetkililere anlattık. Dedik ki; ’ilanları sadece bu işle uğraşan kişiler, veya şahıslar kendi adlarıyla girebilsin’. ’Üçüncü şahıslar ilan giremesin’ dedik. Üçüncü şahısların ilanlara girmesiyle piyasa arttı, devletimizin vergi kaybı arttı, vatandaşlar mağdur oldu. Aslında çekmiş olduğumuz sıkıntının kaynağının bu olduğunu ifade edebiliriz. Bugün itibariyle yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle birlikte inşallah yetkisi olmayan kişiler ilanlara giremeyecek. Çıkan yönetmeliğin faydalı olacağı kanaatindeyiz" dedi. Cezası 10 bin ila 100 bin TL arasında Konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Atasoy, "Yürürlükten sonra mülk sahibi harici veya yetki belgesi olan emlakçılar harici 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası uygulanacak. İnşallah bunlar da caydırıcı olur diye düşünüyoruz. Yakın zamanda bu konuyla ilgili sıkıntılar yaşadık. Zaman zaman oda üyelerimizi uyarıyoruz. Ama maalesef ilan sitelerine yetkisi olmayan kişilerin girmesiyle birlikte kapora dolandırıcılığı oluyor. Vatandaşlar mağdur oluyor. Çünkü yetkili kişi değil bunlar. Vatandaşlar, bunlara itibar edip kapora göndermesinler. Sorgulayabilirler, odamızı arayabilirler. Kendileri de mağdur olmasın, mesleğimizin de adı kötüye çıkmasın" ifadelerini kullandı.

İlk kez konut edinmeye yönelik destek, kiraları da emlak fiyatlarını da aşağı çekecek Haber

İlk kez konut edinmeye yönelik destek, kiraları da emlak fiyatlarını da aşağı çekecek

Emlak sektörü temsilcileri, ilk kez konut alacak vatandaşlara yönelik destek çalışmalarının hem konut satış fiyatlarını hem de kiraları düşüreceğini öngördüklerini ifade ediyor. Emlak sektörü temsilcileri, ilk kez konut alacak vatandaşlara yönelik destek çalışmalarının hem konut satış fiyatlarını hem de kiraları düşüreceğini öngördüklerini ifade ediyor. Emlak Değerleme Uzmanı Atalay Demirbaş da konuyla ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Türkiye’de sıfır konut için uygulanan kampanya ve kredi faiz oranlarının konut edindirmede sağladığı yararları sektör temsilcileri olarak görüyoruz. İlk kez konut alacaklar için uygulanacak kredi düzenlemesi ile hem sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak evlenenlerin konut edinmesinde fayda sağlanmış olacak hem de piyasa hareketlenmiş olacak. Bu kampanyaya kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da hazırlıklarını yaparak katılacağını değerlendiriyoruz. Gerek BDDK gerekse kamu bankalarının yöneticileri epey bir süredir yeniden ikinci el konut kredisinde uzun vadelerin açılabilmesi konusunda hazırlık yapıyordu. Bu yeni kampanya dönemiyle birlikte 180 ay vadeli düşük faizli kredilerle amaca hizmet eden bir çalışmanın yapılacağı anlaşılıyor. Dahası bu kampanyaların sıfır konutlarda olduğu gibi ikinci el konutlara da inebileceğini öngörüyoruz. Bu tür kampanyalarla birlikte ilk kez konut sahibi olacaklar için hem arzın yükselmesi hem de ucuz konuta talebin artmasıyla satış fiyatlarında bir düşüşün de kademeli olarak geleceğini düşünüyoruz. Konut satış fiyatlarının düşmesi de süratle kiraların normal seviyelere inmesini beraberinde getirecek” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.