TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Elon Musk

İLKHABER-Gazetesi - Elon Musk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Elon Musk haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Elon Musk'ın X Sosyal Medya Platformu, Brezilya'daki erişim engelini kısmi olarak aştı Haber

Elon Musk'ın X Sosyal Medya Platformu, Brezilya'daki erişim engelini kısmi olarak aştı

ABD'li milyarder Elon Musk'ın X sosyal medya platformunun, sunuculara erişim şeklini değiştirmesinin bir sonucu olarak Brezilya'da platforma getirilen yasağı kısmi olarak deldiği bildirildi. Dünyada en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından X'e, 20 milyondan fazla aktif kullanıcısının bulunduğu Brezilya'da anlaşmazlıklar nedeniyle ağustos sonundan bu yana erişilemiyordu.Ancak X'in IP adreslerini inceleyen uzmanlar, platformun, kullanıcıları bir içerik dağıtım ağı olan Cloudflare sunucuları üzerinden kendi sunucularına yönlendirmeye başladığına dair göstergeler olduğunu belirtti. Siber güvenliğe odaklanan CLM'nin Latin Amerika Direktörü Pedro Diogenes, yaptığı açıklamada, "Elon Musk'ın sosyal ağının kullanmaya başladığı hizmet, şirketin sunucularını koruyan bir dijital kalkan gibi çalışıyor." dedi.  X, Cloudflare üzerinden erişim sağlıyor Diogenes, söz konusu kalkanın kullanıcılar ile X'in sunucuları arasında bir "ara sunucu" görevi gördüğünü, trafiği filtrelediğini ve orijinal IP adresinin tanınmasını engellediğini söyledi.Yaşanan bu gelişmenin ardından Brezilya'da bazı X kullanıcıları sosyal medya platformuna yeniden erişim sağladı. Musk, X'in Brezilya'daki erişim engelini kısmi olarak delmesine dair henüz herhangi bir açıklama yapmadıUlusal Telekomünikasyon Ajansı (Anatel) ise konuya dair yaptığı açıklamada, durumun incelendiğini ve X'e getirilen yasakla ilgili bir değişiklik olmadığını duyurdu. Brezilya'daki erişim engeli kısmen aşıldı Brezilya'da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması kapsamında X'ten bazı kişiler hakkında veri sağlanmasını ve bazı hesapların engellenmesini talep etmişti. Talebin reddedilmesinin ardından mahkeme, ülkede yasal temsilci ataması için X'e 24 saat süre vermişti. Tanınan sürede şirketin Brezilya'da yasal temsilci atamaması sonrası, Brezilya Yüksek Mahkemesi, 31 Ağustos'ta "temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar" X'e erişim engeli getirildiğini açıklamıştı. Elon Musk da X'ten yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor." diyerek karara tepki göstermişti.

Brezilya'dan Elon Musk'a ağır darbe X'e erişim engeli Haber

Brezilya'dan Elon Musk'a ağır darbe X'e erişim engeli

Brezilya Yüksek Mahkemesi, sosyal medya platformu X'in yasal temsilci atamayı reddetmesi nedeniyle ülkedeki faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi. ABD’li milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'e (eski adıyla Twitter) Brezilya’da erişim yasağı geldi. Brezilya Yüksek Mahkemesi yargıcı Alexandre de Moraes dün, dezenformasyonla mücadele için şirketin ülkeye yasal temsilci atamayı reddetmesi üzerine platformun ülkede yasaklanmasına karar verdi. Mahkeme kararı, bugün sabah saatlerinde yürürlüğe girerken, karara göre X'e erişmek için VPN kullananlar günde 8 bin 874 dolara kadar para cezasına çarptırılacak. Musk'tan Sert Tepki Brezilya’nın kararının ardından Elon Musk, sosyal medyada sert açıklamalarda bulundu. X’in Brezilya'da gerçeğin bir numaralı kaynağını olduğunu belirten Musk “Brezilya'daki baskıcı rejim, insanların gerçeği öğrenmesinden o kadar korkuyor ki bunu deneyen herkesi iflas ettirecek” ifadesini kullandı. Paylaşımlarında Yargıç Moraes’i hedef alan Musk, Moraes’in yasaları çiğnediğini söyleyerek, “Açıkçası ABD yasalarına uyması gerekmiyor ama kendi ülkesinin yasalarına uyması gerekiyor. O bir diktatör ve sahtekar” dedi. Sansür İddiaları Elon Musk, Moraes'in şirketin eski yasal temsilcisini "sansür emirlerini" uygulamaya zorlamak için tutuklamakla tehdit ettiğini iddia ederek X'in Brezilya'daki ticari faaliyetlerini 17 Ağustos’ta durdurmuştu. Çarşamba günü Moraes, Musk'a yeni bir temsilci bulması için 24 saat süre vermişti. Sürenin sona ermesinden kısa bir süre sonra X tarafından yapılan açıklamada, Moraes'in siyasi rakiplerini sansürleme yönündeki yasadışı emirlerine uyulmadığı için platformun ülkede engellenmesinin beklediği belirtilmişti. Sosyal medya platformunun Brezilya'da 22 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

X, bir grup reklam verene dava açtı Haber

X, bir grup reklam verene dava açtı

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, yasa dışı şekilde platformu boykot ettikleri ve gelir kaybına neden oldukları gerekçesiyle bir grup reklam veren ile bazı büyük şirketleri dava etti. X Üst Yöneticisi (CEO) Linda Yaccarino, sosyal medya hesabından reklam verenlere yönelik açık bir mektup paylaştı. Söz konusu mektupta Yaccarino, X'in Küresel Sorumlu Medya İttifakı (GARM), Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) ve GARM üyeleri CVS Health, Mars, Orsted ve Unilever'e karşı bir antitröst davası açtığını bildirdi. Geçen ay ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin "GARM'ın Zararı" başlıklı raporunu okuduğunu belirten Yaccarino, raporda X'in de aralarında bulunduğu birçok şirkete karşı yasa dışı boykot yapıldığına dair kanıtlar elde edildiğinin kaydedildiğini aktardı. Yaccarino, bu kuruluşların ve yöneticilerinin yasa dışı eylemlerinin X'e milyar dolara mal olduğunu ifade etti. Öte yandan Texas'taki federal mahkemede açılan dava dilekçesinde, söz konusu kuruluşların daha önceki adı Twitter olan platformdan elde edilen milyarlarca dolarlık reklam gelirini "kolektif olarak alıkoymak için komplo kurdukları" iddia edildi. Söz konusu boykotun Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından Kasım 2022'de başladığı belirtilen dava dilekçesinde, Twitter'ın içerik ve güvenlik standartlarının değiştirileceği endişesi nedeniyle boykotun başlatıldığı aktarıldı. X'in şikayetinde, "Rakip reklam verenler arasında kolektif eylem, sosyal medya platformları tarafından uygulanacak marka güvenliği standartlarını belirlemek amacıyla rekabet sürecini kısaltır ve pazar gücüne sahip bir grup reklam verenin kolektif görüşlerinin tüketicilerin çıkarlarının önüne geçmesine olanak tanır." değerlendirmesinde bulunuldu. Elon Musk'ın 2022'de Twitter'ı satın almasının ardından platformun reklam gelirlerinde düşüş yaşanmıştı.

Yusuf Dikeç, Elon Musk'ı İstanbul'a davet etti Haber

Yusuf Dikeç, Elon Musk'ı İstanbul'a davet etti

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda dikkat çeken bir başarıya imza atan Milli sporcumuz Yusuf Dikeç, bu kez Elon Musk'ı hedef aldı. 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanarak Türkiye’ye atıcılıktaki ilk olimpiyat madalyasını getiren Dikeç, sosyal medyada gündem olan bir paylaşımda bulundu. Dikeç, Musk’a yönelik "Geleceğin robotları elleri ceplerinde olimpiyatlarda madalya kazanabilecekler mi? Bunu kıtaları birleştiren kültür başkenti İstanbul'da tartışmaya ne dersiniz?" sorusunu yöneltti. Musk’tan Cevap Gecikmedi Yusuf Dikeç’in Elon Musk’a yönelik paylaşımı, kısa süre içinde büyük ilgi gördü. Musk, Dikeç’in davetini yanıtsız bırakmadı ve "Robotlar her zaman hedefi tam ortasına vuracak. İstanbul’u ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Dünyanın en büyük şehirlerinden biri" ifadelerini kullandı. Musk’ın yanıtı, Dikeç’in sosyal medyadaki etkisini ve Musk’ın İstanbul’a olan ilgisini bir kez daha gözler önüne serdi. Dikeç'in Başarısı ve Etkisi Yusuf Dikeç’in olimpiyat başarıları ve sosyal medya etkileşimi, atıcılığın küresel çapta tanınmasına önemli bir katkı sağladı. Dikeç, müsabakalar sırasında ekipman kullanmaması ve rahat pozlarıyla dikkat çekmişti. Sosyal medyada "eli cebinde madalya" görüntüsüyle viral olan Dikeç, bu hareketin büyük bir yankı uyandıracağını tahmin etmemişti. Yurda dönüşünde yaptığı açıklamada, başarıyı sadece kişisel bir zafer olarak görmediğini belirten Dikeç, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısıdır. Gönül isterdi ki altın madalya alalım ancak son anda gitti. Olimpiyat rekorunu atarak finale çıktık” dedi. Dikeç, madalya kazanmanın uzun yıllar süren çalışmanın ve emeğin bir sonucu olduğunu vurguladı. Genç Sporculara İlham Dikeç, genç sporculara örnek olmayı ve spora olan ilgiyi artırmayı umuyor. 24 yıllık bir çalışmanın sonucunda elde ettiği başarıyı, genç sporcular için bir motivasyon kaynağı olarak görüyor. “Atıcılık çok fazla tanınan bir spor değil ama umarım bu vesileyle gençler bu spora ilgi duyar ve daha büyük başarılara imza atarlar” diye konuştu.

Elon Musk'ın eski eşi Talulah Riley, Game of Thrones yıldızıyla evlendi! Haber

Elon Musk'ın eski eşi Talulah Riley, Game of Thrones yıldızıyla evlendi!

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın iki kez evlendiği eski eşi Talulah Riley, Game of Thrones yıldızı Thomas Brodie-Sangster ile dünyaevine girdi. 38 yaşındaki oyuncu, 2 Haziran 2023 tarihinde İngiltere'nin Anstey kentindeki St George Kilisesi'nde romantik bir törenle evlendi. ÇİFT 2021'DE DİZİDE TANIŞTI Çift, 2021 yılında Disney+ için çekilen "Sex Pistols" dizisinin setinde tanışmıştı. İlişkilerini 2023 yılında nişanlanarak resmi hale getiren çift, bu mutlu haberi X platformu üzerinden takipçileriyle paylaşmıştı. MUSK'TAN TEBRİK MESAJI Elon Musk, Talulah Riley'nin nişan haberini X platformunda "Tebrikler" yorumuyla kalp emojisi bırakarak kutlamıştı. Musk ve Riley, 2010 yılında evlenmiş, 2012 yılında ayrılmış, ardından 2013'te yeniden evlenmiş ve 2016'da boşanmıştı. SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER Çiftin evlilik haberi sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Birçok takipçi çifte mutluluklar dilerken, bazı kullanıcılar ise Elon Musk'ın bu duruma nasıl tepki vereceğini merak etti. TALULAH RİLEY VE THOMAS BRODİE-SANGSTER'IN KARİYERLERİ Talulah Riley, "Aşk ve Gurur", "Rock'n Roll Teknesi" ve "St Trinian's" gibi filmlerde rol almıştı. Son olarak "The Croupier" adlı filmde yer alan Riley, aynı zamanda yazar ve yönetmen olarak da çalışıyor. Thomas Brodie-Sangster ise "Love Actually", "Nanny McPhee", "The Maze Runner" ve "Game of Thrones" gibi yapımlarda rol alarak tanınmıştı. Son olarak Netflix dizisi "The Queen's Gambit"te yer alan Brodie-Sangster, aynı zamanda müzisyen olarak da faaliyet gösteriyor.

Elon Musk, Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını belirtti Haber

Elon Musk, Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını belirtti

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, işletim sistemini OpenAI ile entegre ederse, güvenlik ihlaline yol açacağı gerekçesiyle Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını belirtti.Elon Musk, X sosyal medya hesabından, Apple'ın geliştirici etkinliği WWDC'de ilan ettiği ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile iş birliğine dair paylaşımda bulundu.OpenAI'ı işletim sistemi seviyesinde entegre ederse, Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını bildiren Musk, "Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir." ifadesini kullandı. Musk, şirketi ziyaret edenlerin de kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacağını aktararak, cihazların Faraday kafesinde saklanacağını kaydetti. Apple’ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI’a güvenmesini de eleştiren Musk, “Apple'ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması, ancak bir şekilde OpenAI'nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olabilmesi açıkça saçma. Apple, verilerinizi OpenAI'a teslim ettiğinde aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil.” değerlendirmesinde bulundu. Apple, bugün akıllı kişisel asistanı Siri ile gerektiğinde sohbet robotu ChatGPT'ye erişilebileceğini ve ChatGPT ile entegrasyonun yılın ilerleyen zamanlarında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya geleceğini bildirmişti. ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şirketinin Üst Yöneticisi Sam Altman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu yılın ilerleyen zamanlarında ChatGPT'yi cihazlarına entegre etmek için Apple ile ortaklık yapmaktan mutluyum. Gerçekten beğeneceğinizi düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.