TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Ege Denizi

İLKHABER-Gazetesi - Ege Denizi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ege Denizi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ege'de tehlikeli anlar! ABD'li denizci çift, Ege’de Türk savaş gemisinin rehberliğinde güvenli limana ulaştı Haber

Ege'de tehlikeli anlar! ABD'li denizci çift, Ege’de Türk savaş gemisinin rehberliğinde güvenli limana ulaştı

ABD'li denizci gezgin çift, Ege Denizi'nde yelkenli gemileriyle seyahat ederken Türk Donanması ile karşılaştı. Amerikalı aile, "Atticus" isimli yelkenli gemileriyle Ege'de seyir halindeyken aniden bir Türk savaş gemisinden radyo çağrısı aldı. Savaş gemisi, ailenin tehlikeli bir bölgeye girdiğini ve rotalarını değiştirmesi gerektiğini bildirdi. TÜRK DONANMASI'NDAN REHBERLİK Bu uyarıya hızla yanıt veren aile, savaş gemisinin talimatlarını dikkatle takip etti. Türk savaş gemisi, ailenin güvenliği için onlara yol gösteriyordu. Aile, savaş gemisinin rehberliğinde rotasını değiştirdi. Ancak denizde üç denizaltının olduğunu öğrenince biraz daha endişelendiler. Türk savaş gemisi, denizaltılara çarpmamaları için onlara doğru rotayı gösterdi. YOĞUN RADYO İLETİŞİMİ Bu süreç boyunca aile, sık sık savaş gemisiyle radyo iletişimi kurarak doğru yolda olduklarından emin oldu. Türk savaş gemisi, ailenin Boğaziçi'ne güvenli bir şekilde ulaşması için onlara yardımcı oldu. Yolculuk boyunca yaşanan bu yoğun ve stresli anlar, aileyi endişelendi, fakat sonunda güvenle geçtiler. AMERİKALI AİLENİN TEPKİSİ Amerikalı aile, bu olayı heyecan verici ve gergin bir deneyim olarak nitelendirdi. Ailenin reisi Atticus, yaşadıkları anları şu şekilde aktardı: “Aman Tanrım, bu tam bir iletişim fırtınasıydı, sadece iletişim bile korkutucuydu. Video çekemedim ama tam önümüzdeydiler, kornalarını çalıyorlardı. ‘Evet, ne yapmamı istiyorsunuz?’ diyordum. Kalbim hızla çarpıyordu. Sanırım burada sırayla dizilmiş denizaltılar var, tatbikat yapıyorlar. Önümüzde bir denizaltı vardı. Önceden bilgimiz olsaydı, kolay olurdu. İşte başka bir savaş gemisi yolumuzun tam önünden geçiyor. Henüz radyo iletişimi kurmadılar ama kontrol etmeye geliyorlar gibi görünüyor.”

Ege Denizi'nde 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı Haber

Ege Denizi'nde 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ege Denizi'ndeki Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, "Ada üzerinden 18 ve bölgedeki balıkçı teknesinden 1 düzensiz göçmen olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağlık durumları iyi olarak kurtarılmış, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, umut tacirliği yaparak bebeklerin, çocukların, masum insanların ölümüne neden olan göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin aralıksız süreceğini ifade etti. "7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı" Bakan Yerlikaya, Ege Denizi'ndeki Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, şunları kaydetti: "Bugün İzmir Çeşme ilçesinde saat 10.47'de Çeşme Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu, bölgede bulunan balıkçı teknesi tarafından 1 düzensiz göçmenin denizden alındığı ve denizde düzensiz göçmenlerin olabileceği ihbarının alınması üzerine bölgeye; 4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edilmiştir. Sahil Güvenlik unsurları tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde ada üzerinden 18 ve bölgedeki balıkçı teknesinden 1 düzensiz göçmen olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağlık durumları iyi olarak kurtarılmış, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır." Bakan Yerlikaya, 1 düzensiz göçmenin bulunması için de arama ve kurtarma çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü aktardı.

Gediz Deltası ziyaretçilerini bekliyor Haber

Gediz Deltası ziyaretçilerini bekliyor

Nüfusu 4 milyonu aşan bir metropolün içinde yer alan ve barındırdığı farklı habitatlar sayesinde binlerce canlıya yaşam ortamı sunan uluslararası öneme sahip nadir sulak alanlardan olan Gediz Deltası, ziyaretçilerini bekliyor. Dünya ölçeğinde Önemli Doğa Alanı ve Önemli Kuş Alanı olan Gediz Deltası, flamingoların dünya popülasyonun yaklaşık yüzde 10'una ev sahipliği yapıyor. Nesli tehlike altında girmeye yakın olan tepeli pelikan, Akdeniz foku ve caretta caretta deniz kaplumbağasının birlikte yaşadığı nadir alanlardan olan Gediz Deltası, tüm Ege Denizi’ndeki en önemli balık yavrulama ve beslenme alanlarından birini oluşturuyor. Akdeniz Havzası’ndaki en geniş sulak alanlardan biri olma özeliği taşıyan Gediz Deltası, bugünlerde sahip olduğu renk cümbüşüyle ziyaretçilerini bekliyor. Her bir köşesinde hareket olan, birine bakarken diğerini kaçıracakmış hissi veren delta, farklı türden kuş seslerini deneyimleme fırsatı sunuyor. Adını İzmir’den alan ılgınların çiçek açtığı, yeşilin farklı tonlarının görülebildiği doğa harikası delta, göze ziyafet çekiyor. Çulha, uzunbacak, boğmaklı toygar, alaca balıkçıl, kukumav, flamingo, yelpazekuyruk, sumru ve daha birçok kuş türü bu deltada üreme telaşı yaşıyor. Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için de Gediz Deltası bölgedeki eşsiz bir ortamlardan biri olarak öne çıkıyor.

Meteorolojiden Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi için fırtına uyarısı Haber

Meteorolojiden Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi için fırtına uyarısı

Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi için fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'in batısında yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde esecek fırtınanın, salı günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.Marmara'da da yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde etkili olacak fırtınanın çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (29.01.2024 Pazartesi) sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, 30.01.2024 Salı günü 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 31.01.2024 Çarşamba günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın, bugün (28.01.204 Pazar) akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 31.01.2024 Çarşamba günü sabah saatlerinde güney kesimlerinde, gece saatlerinde kuzey kesimlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama v.b. olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. Kuzey Ege'de ise rüzgarın, yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, salı günü 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, çarşamba gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Güney Ege'de de bugün akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde eseceği tahmin edilen fırtınanın, çarşamba günü sabah saatlerinde güney, gece saatlerinde kuzeyde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.