Sulama sorunu giderildi, Ceyhan Ovası çiftçisi rahat nefes aldı
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinden geçen ve Ceyhan Ovası’na tarımsal sulama suyu sağlayan BS0 Sulama Kanalı’nda meydana gelen yıkımın ardından, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. Olayın hemen ardından bölgeye intikal eden DSİ ekipleri, tarımsal üretimin aksamaması için yoğun bir onarım çalışması başlattı.
DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak, çiftçilerin üretim faaliyetlerinin kesintiye uğramaması amacıyla tüm makine ve ekipman parkını seferber ettiklerini belirterek, “Gece saatlerinde de süren çalışmalar sayesinde yıkımın ikinci gününde ilk kademe sulama suyunu başarıyla kanala verdik” dedi.
AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru da, AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Yeşil ve beraberindeki heyetle birlikte bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Milletvekili Doğru, DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak’tan bilgi alarak, sahada fedakârca görev yapan DSİ personeline ve katkı sağlayan kurum temsilcilerine teşekkür etti.
Öte yandan bölgedeki üreticiler de çalışmaların yürütüldüğü şantiye alanına gelerek süreci yerinde takip etti ve emeği geçen ekiplere teşekkürlerini iletti.