TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#döner

İLKHABER-Gazetesi - döner haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, döner haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay’da 1,5 metrelik döner yeme yarışmasını kazanan Sergen Cingöz, 5 bin TL ödülün sahibi oldu Haber

Hatay’da 1,5 metrelik döner yeme yarışmasını kazanan Sergen Cingöz, 5 bin TL ödülün sahibi oldu

Hatay'da sosyal medya üzerinden başlatılan 1,5 metrelik döner yeme yarışmasını kazanan Sergen Cingöz, 5 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Döner yediği esnada zor anlar yaşayan 160 kiloluk Cingöz, kazandığı ödülle tatlı yemeye gideceğini söyledi. Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ve sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan Abdullah Gencer, depremin yıktığı memleketinde çektiği görüntüler ve yaptığı paylaşımlarla hemşehrilerine moral oluyor. Gencer, sosyal medya üzerinden Hatay'ın meşhur dönerinin tanıtımı amacıyla 1 buçuk metrelik döner yeme yarışması başlattı. Gencer'in başlattığı yarışmaya Yusuf Emre Fidan ile 160 kilogramlık Sergen Cingöz katıldı. Yarışmayı, 1 buçuk metre döneri yemeyi başaran Sergen Cingöz kazandı ve 5 bin TL'lik ödülü aldı. Döner yediği esnada zor anlar yaşayan ve midesi bulanan Cingöz, kendisini zorlayarak yemeyi başardığı dönerden kazandığı ödülle 1 buçuk metrelik döneri yiyemeyen Fidan'ın dönerinin ücretini de ödedi. İlginç anlara sahne olan döner yeme yarışmasında ödülü kazanan Cingöz, 5 bin TL parayı aldıktan sonra bu parayla tatlı yemeye gideceğini söyledi. "1 metrede pes ettim, 600 TL'yi ödeyeceğim" 1 buçuk metrelik yeme yarışması düzenleyen fenomen Gencer, “1,5 metre döner yiyene 5 bin TL ödül verilecek ama yiyemeyen dönerin parasını ödeyecek. Bu yarışmaya katılmak isteyenler için sayfamda paylaşım yaptım. Sosyal medyadan başvuru yaptılar. Başvurular çok oldu ama ben 2 kişi seçtim. Yusuf ve Sergen arkadaşları seçtim. Yusuf arkadaşımız 1,5 metre döneri yiyemediği için kaybetti. Sergen arkadaşımızda bazı aksiliklerde olsa da 1,5 metre döneri yiyerek kazandı. 1,5 metre döneri yiyene 5 bin TL ödül verilirken yiyemeyen 600 TL dönerin parasını ödeyecek. Biz şöyle yeriz, böyle yeriz gibi çok mesajlar geldi. Sergen arkadaşımız ilk yarışmasında kaybetmişti ama yine de katılmak istedi ve sonunda kazandı. Yarışmalarımız devam edecek” dedi. Cingöz: "Ödülle tatlı yemeye gideceğim" Yarışmadan kazandığı parayla döneri yiyemeyen ve 600 TL döner parasını ödemek zorunda olan diğer yarışmacının parasını ödeyeceğini belirten Cingöz, “Midemin durumu iyi; 1,5 metre döneri yerken çok zorladım. Bir dahaki yarışmada yarışacak kişilere başarılar diliyorum. Katılacaklara deneyimlerimi aktarabilirim. Bu sefer yiyeceğime inanmıştım. İlk yarışmadan önce tatlı yemiştim. Bunun etkisi çok oldu ve şimdi olmadı. Kazandığım parayla kaybeden kardeşimin parasını ben ödeyeceğim. Kalan parayla kesinlikle tatlı yiyeceğim. Para ödülü olan 5 bin TL ödülü aldım” şeklinde konuştu. Kaybeden yarışmacının döner parası benden" Dönerin 1 metresini yiyerek yarışmayı kaybeden Yusuf Emre Fidan, “Yarışmayı sosyal medyada gördüm. Kendime güveniyordum ama zorlanacağımı tahmin edemiyordum. Yarışmaya bomba gibi başladım ama sonunda patlamış vaziyette çıktım. Bayağı zorladı. Yaklaşık 1 metresini yedim. Yarışmayı kaybettiğim için dönerin ücreti olan 600 TL'yi ödeyeceğim” ifadelerini kullandı.

1,5 metrelik döneri yemeye çalışan 160 kiloluk Sergen Cingöz: Normal bir insan asla yiyemez Haber

1,5 metrelik döneri yemeye çalışan 160 kiloluk Sergen Cingöz: Normal bir insan asla yiyemez

Hatay'da sosyal medya üzerinden başlatılan 1,5 metrelik döner yeme yarışmasına katılan Sergen Cingöz, imkansızı başarmak için çıktığı yolda dönerin metresini 1 yiyebildi. Bin TL'lik ödül için kıyasıya mücadele eden Cingöz'ün döneri yemek için verdiği mücadeleyse anbean görüntülendi. Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ve sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan Abdullah Gencer, depremin yıktığı memleketinde çektiği görüntüler ve yaptığı paylaşımlarla hemşerilerine moral oluyor. Gencer, sosyal medya üzerinden Hatay'ın meşhur dönerinin tanıtımı amacıyla "1,5 metre döneri kim yiyebilir?" isimli bir yarışma başlattı. Gencer'in başlattığı yarışmaya ilk katılansa 160 kilogramlık Sergen Cingöz oldu. Birçok kişi tarafından imkansız olarak görülen yeme yarışmasında kendine güvenen Cingöz, kameraların önünde hazırlanan ve ölçümü yapılan 1 buçuk metrelik Hatay dönerini yemeye başladı. Sosyal medya fenomeni Abdullah Gencer'in başlattığı bin TL ödüllü yarışmanın ilk katılımcısı olan Sergen Cingöz, dönerin 1 metrelik kısmını yemeyi başardı. “NORMAL BİR İNSAN ASLA YİYEMEZ” İmkansızı başarmak için çıktığı yolda dönerin 1 metresini yiyen Sergen Cingöz, “Döner yedim, yemeye çalıştım. Döner 1,5 metreydi. Ben 1 metresini yedim geriye 50 santimetre kaldı. İlk başta yemeye başlayınca zor olduğunu anladım. 1 metresini yemiştim ve geriye 50 santimetre bir şey kalmıştı. Başlangıç çok iyiydi. Sonlara doğru bitirme hissi ve isteği vardı ama artık gitmiyordu. Normal bir insan asla yiyemez. Bence imkansızdı. Son ana kadar bunu bitirme hissi var ama insan vücudunun sınırını kendisini bilmeli. Evet geniş olabilirim ama sınırımızı bilmek iyidir. O yüzden durdum ve yiyemedim. Yoksa devam etme isteği halen var. Bayağı kilom var. Güzel bir kilomuz var” dedi. “BUNDA YİYEBİLECEK CÜSSE VAR DİYE DÜŞÜNDÜM” 120 kiloluk Cingöz'de devasa döneri yiyebilecek kapasiteyi gördüğünü fakat sonucun olumsuz sonuçlandığını dile getiren Abdullah Gencer, “Ben sosyal medyada bir yarışma başlattım. 1,5 metre döner yaptık. Bunu yiyebilecek arkadaşlar yoruma gelsin dedim. Yorumdan seçeceğim ve yorumlardan baktım. Arkadaşı gördüm. Ben de bu arkadaş yiyebilir diye seçtim. Bunda yiyebilecek cüsse var diye düşündüm. İlk başta güzel başladı. Güzel yedi. Sonrasında biraz tıkanmaya başladı ve zorlandı. Ondan sonrasında ortalara doğru falan böyle biraz yalpaladı ama sonrasında yemeyeceğini anladı 1,5 metreydi ve 1 metresini yemişti” ifadelerini kullandı.

Döneri beğenmeyen kaymakam hakkında soruşturma başlatıldı Haber

Döneri beğenmeyen kaymakam hakkında soruşturma başlatıldı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde görev yapan Kaymakam Hacı Kerim Meral, iddialara göre yemek yediği restoranda döneri beğenmedim diyerek hesabı ödemedi. Konu gündem olurken, İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Artvin Valiliğinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. Artvin Yusufeli kaymakamı Hacı Kerim Meral kimdir? Artvin Yusufeli kaymakamı Hacı Kerim Meral 'ün hayatı ve kariyeri gündemdeki haberler nedeniyle merak edildi. 2023 ağustos ayında Yusufeli Kaymakamlığına atanan Hacı Kerim Meral, 5 Eylül 2023 tarihi itibariyle görevine başlamıştır. Peki, Artvin Yusufeli kaymakamı Hacı Kerim Meral kimdir? Kaymakam Hacı Kerim Meral, 01 Temmuz 1990 tarihinde Gümüşhane Köse İlçesi Salyazı Köyünde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Salyazı İlkokulunda, Liseyi Gümüşhane Anadolu Lisesinde, Üniversite Öğrenimini ise Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminden mezun olarak tamamladı. 2012 yılında Üniversiteden mezun olduktan 3 ay sonra İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi olarak atandı. Burada yaklaşık 3 yıl çalıştıktan sonra 2015 yılının Haziran ayında Edirne İl Göç İdaresinde İl Göç Uzman Yardımcısı olarak meslek hayatına devam etti. 2 Eylül 2018 tarihinde açılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak 11 Mart 2019'da Mülki İdare Amirliği mesleğine 107. Dönem Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. İl Merkez Stajını Edirne Valiliğinde yaptıktan sonra, Kaymakam Refikliği stajlarını sırasıyla; Denizli'nin Sarayköy, Diyarbakır'ın Silvan İlçelerinde tamamladı. 10 Haziran 2019 tarihinde Sivas Hafik Kaymakam Vekili olarak görevine devam ederken, 11 Eylül 2020 tarihinde Sivas İmranlı İlçesine Kaymakam Vekili, 08 Eylül 2021 tarihinde Rize İkizdere Kaymakamı, 12 Ağustos 2022 tarihinde Karaman Ermenek Kaymakamlığına atandı. 24.08.2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve 23.08.2023 tarihli ve 2023/388 sayılı Atama Kararı ile Yusufeli Kaymakamlığına atanan Hacı Kerim Meral, 05 Eylül 2023 tarihi itibariyle görevine başlamıştır.

Adana’da Alman Döneri Haber

Adana’da Alman Döneri

İbrahim Baysal Her şeyi farklı ve sıradışı olan Adana, dönerde de farkını ortaya koyuyor. Adana’da Barajyolu tarafında bulunan Avrupa Döner, ‘Alman Döneri’ yapıyor. Mekan işletmecilerinden Suphi Yılmaz, bu dönerin nasıl yapıldığı ve bu fikrin nasıl akıllarına geldiğiyle ilgili bilgiler verdi. Suphi Yılmaz, yıllardır Almanya’da yaşadıklarını ve bu işe orada başladıklarını bildirdi. Yılmaz, Almanya’da yaşadıkları uzun bir süre boyunca bu işi yaptıklarını ve orda bu dönerin çok sevildiğini belirtti. Yılmaz, “Ablam ve kuzenimle ortak olarak işletiyoruz burayı. Almanya’daydı onlar da. Sonrasında Türkiye’ye dönme fikrimiz oluştu. Biz de bu işi gelip bir de burada yapmak istedik ve bu fikirle beraber iş yerimizi açtık. Alman dönerini orada ablamlarla yapıyorduk ve dönünce de bildiğimiz işi yapmak istedik. Biz yıllardır bu işi yapıyoruz ve bunu bir de bildiğimiz yerde yapmak istedik. Adana’ya yeni bir tat getirmek istedik” dedi. “ADANA HALKININ DAHA DA SEVECEĞİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ” Menülerinde farklı birçok döner çeşidi bulunan Yılmaz, bunu daha da çeşitlendirmek istediklerini söyledi ve “Yaptığımız dönerlerde normal dönerlerden farklı olarak kendi soslarımızdan kullanıyoruz. Çok yaygın olmadığı için insanlar genelde şaşırıyorlar ama yediklerinde genellikle beğeniyorlar. Burayı daha yeni açtık, çok uzun bir süre olmadı. Kendimizi biraz daha geliştirmeyi amaçlıyoruz. Alman döneri olarak geçiyor ama oradakinden daha farklı, Adana halkının daha da seveceği şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hem yerelden kaçmamaya hem de bir yenilik getirmeye çalışıyoruz. Bazı insanlara çok tuhaf geliyor ve bazen yemek istemeyen olabiliyor. Ama tadına bakınca tepkiler değişiyor” ifadelerine yer verdi. ALMAN DÖNERİ NASIL YAPILIR? Yılmaz, Alman dönerinin yapılışını şu şekilde açıkladı: “Bir kere Alman dönerinde en başta ekmek farkı oluyor. Alman dönerinde bildiğimiz döner için kullanılan ekmeği kullanmıyoruz. Ayrıca normal dönerden farklı olarak kapalı değil, ekmeğin arası açık bir şekilde sunuluyor. Yerele biraz daha indirgemek, adapte etmek adına pideye benzeyen ekmeklerde kapalı olarak da sunduğumuz döner seçeneğimiz mevcut. Orijinal, açık olarak hazırladığımız dönerimizde öncelikle ekmeği kızartıyoruz. Sonrasında özel soslarımızı sürüyoruz. Daha sonrasında da salatamızı koyuyoruz, tavuğumuzu da üzerine yerleştiriyoruz ve yine kendimizin özel olarak hazırladığı yoğurtlu sosumuzu, mayonezimizi ve acı sosumuzu da ilave ediyoruz, son dokunuş olarak da üzerine sumağımızı serpiştiriyoruz. En son olarak da müşterimize dönerimizi sunuyoruz.”

Hatay'da depremzedelere döner ikramı Haber

Hatay'da depremzedelere döner ikramı

HATAY (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından afetzedelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanması için bir döner firması mobil aracıyla hizmet veriyor.Depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçelerinde hizmet veren firma, afetzedelere döner ikramının yanı sıra ürettiği ekmekleri de dağıtıyor.Antakya ilçesinde de hizmet veren firma, döneri Hatay Stadyumu'nda kurulan çadır kentte mobil fırınında ürettiği ekmeğin içinde ikram ediyor. Firma, Antakya'da günde yaklaşık 1800 depremzedeye ikramda bulunuyor.Ekrem Coşkun Döner Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ekinci, AA muhabirine, depremlerin ardından ilk mobil fırını Nurdağı'na konuşlandırarak depremzedelere hizmet vermeye başladıklarını söyledi.Daha sonra diğer mobil fırın ve araçları da farklı bölgelere göndererek depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağladıklarını anlatan Ekinci, "İlk planda bölgede ekmek ihtiyacı olduğunu hissettiğimiz için döneri ikinci plana aldık ve seyyar fırınımızda Nurdağı'nda birkaç gün ekmek üreterek bölgedeki halkın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Hemen arkasından mobil araçlarımızı devreye aldık, yine Nurdağı, İslahiye, Elbistan ve Hatay'da dört aracımızı konuşlandırdık." diye konuştu.- "Mümkün olduğunca da bu bölgede kalmayı sürdüreceğiz"Ekinci, sundukları hizmetlerle depremzedelerin yanında olmaya çalıştıklarını belirtti.Yaralar sarılıncaya kadar hizmete devam edeceklerini ifade eden Ekinci, şunları söyledi:"Bugüne kadar 200 binin üzerinde vatandaşımıza hizmet ettik. Derdimiz, niyetimiz, arzumuz zor durumdaki insanların yanında olabilmek ve onların az da olsa ihtiyaçlarını giderebilmek. Bizim gücümüz bu, gücümüzü sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğunca da bu bölgede kalmayı sürdüreceğiz. Hatay'da da şu ana kadar 60 bin kadar insanımıza destek olduk. Yara sardık, sarmaya da devam edeceğiz inşallah."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.