TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dna Testi

İLKHABER-Gazetesi - Dna Testi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dna Testi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişmeler: DNA testi sonuçlandı, WhatsApp kayıtları tartışma yarattı Haber

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişmeler: DNA testi sonuçlandı, WhatsApp kayıtları tartışma yarattı

Gazeteci Emrullah Erdinç Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaştı. DNA testi sonuçlandı, WhatsApp mesajları tartışma yarattı ... İşte ayrıntılar... NARİN'İN DNA TESTİ SONUCU Narin Güran soruşturmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Narin’in biyolojik ailesinin tespit edilmesi için anne ve babasına yapılan DNA testi sonuçlandı. Test sonuçlarına göre, Narin'in biyolojik ailesinin bilinen ailesi olduğu ve amca Salim Güran'ın çocuğu olmadığı kesinleşti. Ancak, ailenin sorgusu henüz başlamadı. Sorgu sırasında, daha önce düşme sonucu öldüğü iddia edilen abla da gündeme gelecek. Cinayet günü, amca ve diğer aile üyelerinin tüm görüşmelerinin WhatsApp üzerinden yapıldığı tespit edildi. Jandarma Genel Komutanlığı, amcanın telefonundan silinen WhatsApp mesajlarını geri getirmek için başvuruda bulunmuştu, ancak WhatsApp mesajları göndermeyi reddetti. Soruşturma sürecinde şu ana kadar 267 kişinin ifadesi alındı. Bunların 26'sı dosyada şüpheli olarak yer alırken, geri kalanlar tanık olarak ifade verdi. Ayrıca, çevredeki 14 bin araç ve 130 güvenlik kamerası incelendi. Öte yandan, yanlış haber yapanlar hakkında da soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın seyrine göre daha fazla gelişmenin yaşanabileceği belirtiliyor.

DNA testi için Türkiye’ye gelen Suriye’li anne, 1 yıl sonra çocuklarına kavuştu Haber

DNA testi için Türkiye’ye gelen Suriye’li anne, 1 yıl sonra çocuklarına kavuştu

DNA testi için geldiği Türkiye’den Suriye’ye dönemeyen anne 1 yıl sonra çocuklarına kavuştu. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Suriye Keskin Ubeyd, 1989 yılında Resulayn'da yaşayan akrabası İsmail Ubeyd ile evlenerek oraya yerleşti. Hem Türkiye hem de Suriye Cumhuriyeti vatandaşı olan Keskin, 3'ü kız, 4'ü de erkek olmak üzere 7 çocuk dünyaya getirdi. Resulayn'da yasadığı süre boyunca belli aralıklarla Türkiye'deki ailesi ve akrabalarının yanına ziyarete gelen Suriye Keskin Ubeyd, Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra da defalarca Resulayn’a gidip geldi. En Son oğlu Halid Ubeyd'in Türkiye vatandaşlığı için mahkemenin talep ettiği DNA testi için gelen Suriye Keskin Ubeyd, oğlu Halid Ubeyd ile birlikte bir daha geri dönemedi. Her gün sınıra gidip Muhammed, Fatma, Semiye, Hasan, Nesrin ve Hüseyin isimli çocuklarına hasretini Resulayn'a bakarak gidermeye çalışan Suriye Keskin Ubeyd, sonunda çocuklarına kavuştu. Yetkililer harekete geçti Annenin her gün sınıra gidip gözyaşı döktüğü bilgisi alan yetkililer, kısa sürede harekete geçti. Özel izin çıkartılan kadın, Ceylanpınar’daki yakınlarıyla vedalaşarak çocuklarının yanına gitti. Ceylanpınar Gümrük Kapısından geçmeden önce kendisine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür eden Suriye Kesin Ubeyd, “Ben Türkiye’yi çok seviyorum. Türkiye vatandaşıyım. Aslım Türk’tür, aşiretim de Türkiye‘dedir. Çocuklarım Suriye’dedir diye ben gitmek istiyorum. Yaklaşık bir yıldan beri buradayız. Ben çocuklarımı çok özledim. Allah Cumhurbaşkanımızdan, valimizden razı olsun. Özlem bitti, Allah bin defa razı olsun. Çocuklarıma kavuşacağım, aileme kavuşacağım” diye konuştu. Çocuklarına sarılıp özlem giderdi Türkiye’deki yakınlarına sarılarak vedalaşan Suriye Keskin Ubeyd, sınır kapısından geçerek Resulayn’a gitti. Burada eşi tarafından karşılanan Ubeyd, araçla yaşadığı yere gitti. Çocuklarına ve torunlarına sarılarak özlem gideren Ubeyd ve yakınları defalarca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’ye teşekkür etti. Kavuşmayı halay çekerek kutladılar Suriye Keskin Ubeyd’in eve dönmesi akrabalarını da büyük sevince boğdu. Akşam saatlerinde kadının evinde toplanan yakınları, kavuşmalarını müzik eşliğinde halay çekerek kutladı.

Samos’a vuran cesedin kayıp iş adamına ait olup olmadığı DNA ile anlaşılacak Haber

Samos’a vuran cesedin kayıp iş adamına ait olup olmadığı DNA ile anlaşılacak

Denizli'de doğaltaş şirketi Faber Mermer'in Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Cinkaya, 14 Aralık'ta Aydın ilinin Didim ilçesinden denize açıldıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Ailesinin kayıp ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, Cinkaya'nın boş teknesini Eşek Adası yakınlarında buldu, ancak kendisine ulaşılamadı. Tekneden düştüğü değerlendirilen iş adamını bulmak için günlerce denizden ve havadan süren arama kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı. Cinkaya'ya ait cüzdan, telefon ve diğer tüm şahsi eşyalarının teknede olduğu tespit edilmişti. Kayıp iş adamının avukatı, Yunanistan’ın Samos Adası’na ise bir erkek cesedinin kıyıya vurduğu bilgisinin müvekkilinin yakınlarına verildiğini açıkladı. 17 Aralık’ta öğlen saatlerinde Samos Adası’nda Mavrikos Mykalis sahilinde cansız bir erkek cesedinin bulunduğu, otopsi ve kimlik tespiti için Samos’ta bir hastaneye götürüldüğünü belirten ailenin avukatı, açıklamasının devamında, “Bu süreçte önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ve Dışişleri Bakan Yardımcımız Ahmet Yıldız ile görüşmeler gerçekleştirildi. Yunanistan Büyükelçiliği Rodos Baş Konsolosu ve üst düzey yetkililer, olayı yakından takip ettiklerini belirterek müvekkil yakınlarına bilgi vermişlerdir. Bu süre zarfında, Konsolosluk aracılığıyla iletişime geçilen Yunan yetkililer, İnterpol aracılığıyla resmi bir yazı göndererek iş birliği talebinde bulunmuşlardır. Durumun aciliyeti gereği, müvekkil yakınları, bu sabah erken saatlerde Didim Devlet Hastanesi'ne giderek İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere DNA testi için kan, saç kılı ve tükürük örnekleri vermişlerdir. Ailenin temennisi, İzmir Adli Tıp Kurumu ve Yunan makamları nezdinde kimliklendirme çalışmalarının bir an önce sona erdirilerek olayın aydınlatılmasıdır. Bu amaçla tüm ilgili kurumlarla iş birliği içinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu esnada, konunun hassasiyeti gereğince sayın basın mensuplarından bilgi paylaşımında duyarlılık göstermelerini talep ederiz” ifadeleri yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.