TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Diamond Tema

İLKHABER-Gazetesi - Diamond Tema haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Diamond Tema haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Diamond Tema: "Ne hukuken ne dinen yanlış bir ifade kullandım" Haber

Diamond Tema: "Ne hukuken ne dinen yanlış bir ifade kullandım"

"Sosyal medya fenomeni Diamond Tema, 'Şeriat tartışmaları' konulu videosunda kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Tema, 'Ne hukuken ne de dinen yanlış bir ifade kullandım. Diyanet'in ve din adamlarının kaynaklarını kullandım, ne hakaret ettim ne de aşağıladım' dedi. Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Diamond Tema, olayı şu şekilde anlattı: 'Tartışmada şeriatın iyi bir yönetim biçimi olup olmadığını ele aldık ve rakibim zayıf kaldı, bu da bazılarında “Din elden gidiyor” korkusuna sebep oldu sanırım. Bu yüzden operasyon hesaplarıyla beni hedef gösterip, gerek öldürülmem gerektiğini söyleyen tonlarca tweet atılıyor, gerekse hapse atılmamı isteyen paylaşımlar yapılıyor.' Diamond Tema, yaşadığı ölüm tehditlerine de değindi ve şunları kaydetti: 'Olay tamamen bir Müslüman’ın bir dinsize tartışma kaybetmesini örtbas etme çabasından ve iktidarın da talip olduğu bir kesimin gazını almaya çalışmasından ibaret. Ne hukuken ne de dinen yanlış bir ifade kullandım. Diyanet’in ve tüm Müslüman din adamlarının sahih dediği kaynakları kullandım. Eğer ortada bir hakaret varsa bu durumda diyanete dava açmaları gerekir.' Ayrıca, Diamond Tema şunları ekledi: 'Eğer tartışmayı ben kaybetmiş olsaydım, kullandığım ifadelerin 10 katı daha ağır şeyler söylemiş olsam bile bu problem olmayacaktı, kimse üzerinde durmayacaktı çünkü 'Dinsiz yenildi, Müslüman kazandı' diyerek eğlenebileceklerdi. Benim bu tartışmalardan anladığım şu oldu: Aslında bu insanların derdi benimle değil, inandıkları dini beğenmiyorlar belli ki ya da inandıkları dinin kaynaklarını bilmiyorlar.' Diamond Tema: ''Hukuken bunu demek suç değil'' Diamond Tema, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: 'Aslında okuduğum şey ayet bile değil, Diyanet İşleri’nin basıp yayımladığı ve ‘sahih’ yani gerçek; şaibesiz kabul edilen hadislerin yer aldığı bir kitaptan, Hazreti Muhammed’in Hazreti Ayşe ile evliliği ile ilgili bir bölümü gösterip ‘Bu sana ahlaklı geliyor mu? Bana gelmiyor’ dedim. Ve hukuken bunu demek suç değil. Dinen de, benim uydurduğum bir şey yok ortada. Mesele bu kadar basit aslında.'

Diamond Tema şeriat ve çocuk evliliği söylemleriyle soruşturma başlatıldı  Haber

Diamond Tema şeriat ve çocuk evliliği söylemleriyle soruşturma başlatıldı 

Şeriatın tartışıldığı bir programa katılan Diamond Tema, "Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin" demişti. Tema hakkında halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama iddiasıyla soruşturma açıldı. Youtuber Diamond Tema hakkında Hz. Muhammet ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle "halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla soruşturma açıldı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığını doğruladı. Yer6 isimli Youtube kanalında Asrın Tok ve Diamond Tema isimli kişilerin 'Şeriat' tartışması gündeme bomba gibi oturdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Youtuber Diamond Tema hakkında, Hz. Muhammed ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle "halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Değirmenci, paylaşımında; "Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/ 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi." ifadelerine yer verdi. "Ne küfür var ne iftira" Soruşturma hakkında açıklama yapan Diamond Tema şunları söyledi: "İyiyim arkadaşlar, sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir, duruşmaya çıkarız, olur biter. Olayı bir dinsizin bir şeriatçıyı çürütmesinden, bir dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta getirdiler. Tamamen algı operasyonu. Ne küfür var ne iftira."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.