TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çukurova Gi̇ad

İLKHABER-Gazetesi - Çukurova Gi̇ad haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çukurova Gi̇ad haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya: Adana'nın yeni yüzyılı başladı Haber

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya: Adana'nın yeni yüzyılı başladı

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin imzalanmasının büyük sevinç ve heyecan yarattığını belirterek, “Konteyner Limanı, Kimya Organize Sanayi, Enerji İhtisas Bölgesi, Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi bölgesi yatırımları kentimizi bölgemizin parlayan yıldızı yapacak. Türkiye’nin yeni yüzyılında Adana’nın yeni yüzyılı da başladı” dedi. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Genel Sekreter Av. M. Alperen Pişkin, Sayman Eren Can, Yönetim Kurulu Üyeleri S.Bikem Uludağ, Aynur Aydın, Mehmet Çatalbaş ve Kubilay Kurluk, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret ettiler. Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması sonrası gerçekleşen teşekkür ziyaretinde Adana ekonomisi, sanayisi, yatırımlar, kentleşme konuları ele alındı. Adana sevdalısı işadamlarının üye olduğu Çukurova GİAD’ın kenti için çalıştığını vurgulayan Sakarya, “Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin Cumhurbaşkanımız tarafından imzalandığı müjdesinin hemen ardından sizin Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı yapım işinin ihaleye çıktığı müjdeniz Adana’da çifte sevinç, coşku ve heyecan yaratmıştır. Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi, Kimya Organize Sanayi Bölgesi, Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi ve Adana Ana Konteyner Limanı yatırımlarıyla Adana bölgenin parlayan yıldızı olacak. Türkiye’nin yeni yüzyılında Adana’nın yeni yüzyılı da başladı. Önümüzdeki süreçte şehrimizin önü bu yatırımlarla, devletimizin, hükümetimizin desteğiyle, Allah’ın izniyle açık” dedi. Sakarya, Adana’nın konteyner limanıyla birlikte, Adana OSB’yi Pozantı’ya bağlayacak yeni bir otoyola ivedilikle ihtiyacı olduğunu, Adana’yı Yumurtalık’a bağlayacak yolun da yapılması gerektiğine dikkat çekti. BÖLGESEL KALKINMA Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de, Adana’nın her alanda gelişip, kalkınması için çalıştıklarını, Enerji İhtisas, Kimya Organize, Tarıma Dayalı Organize sanayi bölgeleri ve Adana Ana Konteyner Limanı’nın Adana ekonomisinin yanı sıra bölge ve ülke ekonomisine de büyük katkı koyacağını vurguladı. Bölgesel kalkınmanın önemine dikkat çeken Köşger, “Ne yaparsak hep beraber yapacağız. Bölgesel birliktelikle yapacağız, bölgesel kalkınmayı birlikte sağlayacağız. Şu an bütün ekonomi neredeyse Marmara bölgesine yığılmış durumda. Marmara’nın da yükünü biraz almak, hafifletmek lazım. Dolayısıyla yeni stratejik yatırımların mutlaka Akdeniz’e, Adana’ya, Mersin’e kaydırılması lazım. Bunu da hep beraber yapacağız. Şehrin önde gelenlerinin, STK’ların çalışması, birlikte hareket etmesi lazım. Bölgesel kalkınma için Adana ve Mersin’in birlikte bu sinerjiyi yakalaması lazım. İnşallah bunu hep beraber oluşturacağız. Adana’ya yapılan büyük yatırımların gerçekleşmesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, Adana milletvekillerimize desteklerinden dolayı, şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Çukurova GİAD'dan Karalar'a ziyaret: Dünya kenti Adana için beraber çalışacağız Haber

Çukurova GİAD'dan Karalar'a ziyaret: Dünya kenti Adana için beraber çalışacağız

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Yönetim Kurulu, 30 Mart 2023 tarihinde yapılan yerel seçimlerden sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette konuşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'nın en önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Çukurova GİAD'ın her zaman Adana'ya hizmet eden projelere destek verdiğini belirtti. Sakarya, geçmiş dönemde de Zeydan Karalar'ın Çukurova GİAD'ın çalışmalarına ve projelere yakın ilgi ve destek gösterdiğini ifade ederek, "Yeni dönemde de 'Dünya Kenti Adana' hedefi doğrultusunda belediyemizin yanında yer alacağız. Çukurova GİAD olarak, Dünya Kenti Adana yolunda projeler, zirveler, toplantılar ve programlar düzenlemeye devam edeceğiz" dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, "Adana'ya hizmet etmek için seçildik ve bu görevi 5 yıl daha sürdürme imkanı bulduk. Kaldığımız yerden Büyükşehir Adana için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Karalar, Çukurova GİAD'ın Adana'ya önemli katkılar sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, derneğin projelerine ve programlarına her zaman destek olmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve beraberindeki heyet, ziyarette Adana'nın kalkınması ve gelişmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulundular. Ziyarette Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya'ya Başkan Yardımcıları Rafet Milli ve Hakan Burç, Genel Sekreter Fikri Oğuzhan Ertem, Sayman Ceyhun Baskın ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökalp Sofuoğlu eşlik ettiler.

Çukurova GİAD Başkanı Sakarya’dan, Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi vurgusu Haber

Çukurova GİAD Başkanı Sakarya’dan, Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi vurgusu

Çukurova Genç İş Adamları Derneği (Çukurova GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Yüreğir’in geleceği şekillenirken Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi’nin unutulmaması gerektiğini belirterek, “Yüreğir’i Yumurtalık’a bağlayacak yol yapılmalı” dedi. Çukurova Genç İş Adamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, derneğin Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yerel seçimlerde göreve gelen Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Demirçalı’ya görevinde başarılar dileyen Sakarya, Yüreğir’in diğer merkez ilçelere göre daha fazla hizmet ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Demirçalı’nın, Çukurova GİAD’ın kuruluşunun 30’uncu yılında Adana’ya kazandırdıkları çok amaçlı hizmet binasının yapımına da destek verdiğini anımsatan Sakarya, “Sayın Ali Demirçalı’ya bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçimler geride kaldı. Şimdi Yüreğir’in geleceği şekillenirken Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi’nin unutulmaması gerekir. Açılacak fabrikalarla birlikte beyaz yakalıların da o bölgeye geleceği unutulmadan, Yüreğir’i Yumurtalık’a bağlayacak yol yapılmalıdır” dedi. Yüreğir’in yatırım açısından cazip bir ilçe olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ali Demirçalı da, şunları kaydetti: “Yüreğir’e yatırım yapan kazanır. Şu anda yatırım yapılacak tek ilçe Yüreğir. Bu bölgeye yapılacak yatırımlar ölü yatırım olmaz. Seçimi geride bıraktık, görevi devraldık. Tabi büyük sıkıntılar da var. Ama sorunlar, sıkıntılar ne olursa olsun hizmet için çalışacağız. Yüreğir’i şantiyeye çevireceğiz. 30 Mart öncesi CHP adayıydım, şimdi tüm Yüreğir halkının belediye başkanıyım. Yüreğir’de yaşayan herkes bizim kardeşimiz. Kolayı yapmak değil, zoru yapmak başarıdır. Biz Yüreğir’de zoru başaracağız Başkan Demirçalı, gençleri aktif siyasete davet ederken, Çukurova GİAD üyelerine de “Siyasete girin” çağrısında bulundu.

Çukurova GİAD'dan Adana Emniyet Müdürü Arıkan'a ziyaret Haber

Çukurova GİAD'dan Adana Emniyet Müdürü Arıkan'a ziyaret

Çukurova Genç İş Adamları Derneği (Çukurova GİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundular. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Başkan Yardımcıları Rafet Milli ve Hakan Burç, Genel Sekreter Fikri Oğuzhan Ertem, Sayman Ceyhun Baskın ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökalp Sofuoğlu’nun yer aldığı Çukurova GİAD heyeti, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan’a başarı dileğinde bulundular. Çukurova GİAD’ın yaptığı çalışmalar hakkında Arıkan’a bilgi veren Başkan Ömer Faruk Sakarya, Adana odaklı, Adana’yı dünya kenti yapma hedefli projeler ve programlar düzenlediklerini bildirdi. Çukurova Zirvesi toplantılarında dünyanın en önde gelen isimlerini Adana’da misafir ettiklerini kaydeden Sakarya, “Bir kentin huzurlu, emniyetli, güvenli bir kent olması hepimiz için son derece önemli. Yatırımcılar açısından her türlü imkana sahip Adana’da huzur ve güveni sağlayan emniyet mensuplarına kentimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Çukurova GİAD olarak Adana’da polislerimizle birlikte yapılacak her projeye açığız” dedi. Çukurova GİAD’a başarılar dileyen Adana Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan da, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Emniyet teşkilatı olarak Adana’nın huzur ve güvenliği için 24 saat görev başındayız. Vatandaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atacak her türlü harekete karşı mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru, güveni ve mutlulukları asli sorumluluğumuzdur. Ortak paydamız Adana için hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz, Adana, değerli yatırımcılarımız için cazibe merkezi olmaya devam edecek” diye konuştu.

Çukurova GİAD'da Gıda Güvenliği Zirvesi: Sektör temsilcileri bir araya geldi Haber

Çukurova GİAD'da Gıda Güvenliği Zirvesi: Sektör temsilcileri bir araya geldi

Adana'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında "Gıda Güvenliği Zirvesi" düzenledi. DQS ve IFS işbirliğiyle, Madenci Kahve ve Polyplas sponsorluğunda gerçekleştirilen zirve, gıda sektörünün önemli aktörlerini bir araya getirdi. ULUSLARARASI UZMANLARDAN EĞİTİMLER Uluslararası sertifikasyon kuruluşu DQS'ten Başdenetçi Elif Yıldırım Çoban ve Uluslararası Gıda Standardı IFS'in Türkiye Temsilcisi Ezgi Dedebaş Uğur, zirvede gıda güvenliği ile ilgili önemli konularda eğitimler verdi. Katılımcılar, "Gıda güvenliği", "HACCP-Kritik Kontrol Noktaları", "Gıda savunması", "Taklit-Tağşiş", "Etiketleme ve Alerjen Yönetimi", "IFS Gıda Standartları", "IFS Programları" ve "IFS'in kuruluşlara sağladığı destekler" gibi konularda bilgi edindiler. Zirveye Tarım ve Orman Bakanlığı denetçileri, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, gıda ve ambalaj üreticileri yoğun ilgi gösterdi. GIDA GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ VURGULANDI Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada gıda güvenliğinin önemini vurguladı. Sakarya, "Gıda güvenliği tüm dünyada her insanı ilgilendiriyor. Bu zirveye katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü hem kendilerine katkı koyuyorlar, hem çalıştıkları firmalara katkı koyacaklar, hem de öğrendikleriyle gıda güvenliğine yönelik yaptıkları çalışmalarla insanlığa katkı koyacaklar" dedi. Gıda sektörünün önemli aktörlerini bir araya getiren zirve, gıda güvenliği ile ilgili önemli kararların alınmasına da vesile oldu. Katılımcılar, gıda güvenliğini geliştirmeye yönelik ortak çalışmalar yapma konusunda anlaşmaya vardı. ÇUKUROVA GİAD'DAN GIDA GÜVENLİĞİ KONUSUNDA GÜÇLÜ MESAJ Çukurova GİAD tarafından düzenlenen Gıda Güvenliği Zirvesi, gıda sektöründe farkındalık yaratma ve gıda güvenliğini geliştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Zirve, Çukurova GİAD'ın gıda güvenliği konusundaki hassasiyetini ve bu konudaki sorumluluk bilincini de ortaya koydu.

Çukurova GİAD'lı hanımlardan deprem, yangın ve ilk yardım semineri Haber

Çukurova GİAD'lı hanımlardan deprem, yangın ve ilk yardım semineri

Çukurova Genç İşadamları Derneği (GİAD) Kadın Platformu, 6 Şubat depreminin yıldönümünde Hatay'daki bir okula yardım etmek amacıyla "Deprem, Yangın ve İlk Yardım Semineri" düzenledi. Seminer, Çukurova GİAD Hizmet Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve dernek üyelerine önemli bilgiler sunuldu. Seminerde, üyelerimiz Dr. Gizem Geylani, Dr. Can Eren ve iş güvenliği uzmanı Hamit Taş gibi konuşmacılar yer aldı. Ayrıca, oyuncu-sunucu Yeliz Doğramacılar Arman ve AFAD eğitmenleri de katılımcılara bilgi verdi. Seminerde, deprem sırasında ve sonrasında evlerdeki olası riskler, yangına müdahale ve ilk yardım konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Seminer sonrasında, Çukurova GİAD Kadın Platformu üyeleri dernek binasının üst katındaki teras salonda bir araya gelerek sohbet ettiler. Bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan tüm üyelere teşekkür eden Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya'nın eşi Zehra Sakarya, seminerden elde edilen gelirin Hatay Defne Büyükçat İlkokulu'na bağışlanacağını belirtti. Zehra Sakarya, yaptığı açıklamada, "Ülkemiz çok acı bir deprem felaketini yaşadı. Adana’mızın da içinde bulunduğu 12 ilimiz bu depremden etkilendi. Binlerce insanımızı kaybettik. 6 Şubat 2023’te depremin hemen ardından dernek binamız üyelerimiz ve Adanalılara açılmıştı. Depremin yıldönümünde de üyelerimize deprem, yangın ve ilk yardıma yönelik bilgi verilen seminer düzenlerken, Hatay’daki ilkokul öğrencilerine de dokunuş yapmayı amaçladık. Bu anlamlı seminerimize destek veren Çukurova GİAD Kadın Platformu’nun tüm üyelerine, anlatımlarıyla bizleri bilgilendiren üyemiz sayın Gizem Geylani, sayın Can Eren ve sayın Hamit Taş’a, verdikleri desteklerden ötürü Çukurova GİAD Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. 6 Şubat’ta yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, böyle bir felaketi ülke olarak bir daha yaşamamayı temenni ediyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.