TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çocuk İyilik Merkezi

İLKHABER-Gazetesi - Çocuk İyilik Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çocuk İyilik Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Prof. Dr. Tuncel, depremzede çocukların TEKNOFEST heyecanına ortak oldu Haber

Prof. Dr. Tuncel, depremzede çocukların TEKNOFEST heyecanına ortak oldu

Yaz tatili nedeniyle Türkiye’nin değişik illerinden ÇOİM transfer ekibi tarafından özel araçlarla Adana’ya getirtilen depremzede çocukların tedavileri sürüyor. ÇOİM'de tedavi gören çocuklardan teknolojiye ilgi duyanlar, motivasyonlarının artması amacıyla Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından TEKNOFEST ekibine dahil edildiler. 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da yapılacak olan TEKNOFEST’e büyük bir kararlılıkla hazırlanan ve bundan önceki yarışlarda da büyük başarılar elde eden Çukurova Üniversitesi Elektromobil - 1,5 Adana Takımı ve Roket Takımı’ndaki mühendis adayı ağabey ve ablalarıyla laboratuvarda zaman geçiren çocukları Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, çeşitli günlerde  ziyaret ederek onların heyecanına ortak oldu. Roketten, elektrikli araçlara kadar yarışma kategorilerine hazırlanan öğrencileri pür dikkat izleyen çocuklarla tek tek sohbet eden Prof. Dr. Tuncel, çalışmalarla ilgili takımda yer alan Çukurova Üniversiteli öğrencilerden danışman hocaları eşliğinde bilgi aldı. Prof. Dr. Tuncel, “TEKNOFEST takımımızın bir parçası olarak motive olmalarını istiyoruz” ÇOİM’de tedavi gören çocuklar için, TEKNOFEST ekibinde yer almanın büyük motivasyon oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Meryem Tuncel şunları söyledi: “6 Şubat depreminde uzuvlarını kaybeden çocuklarımızın birçoğu ne yazık ki anne veya babalarını, hatta her iki ebeveynlerini, kardeşlerini kaybettiler.  Depremin hemen ardından, Çukurova Üniversitesinde sanayicilerimiz, bankalarımız ve diğer hayırseverlerin desteğiyle kurduğumuz Çocuk İyilik Merkezimizde, çocuklarımızın bedensel ve ruhsal tedavileri yapılmakta, ayrıca eğitim bursları sağlanmaktadır.  Ancak, bu çocuklarımız için bir mentörlük sistemi kurarak onları bilim, sanat ve spora yönlendirmek de son derece önem verdiğim bir konu. Bu nedenle, TEKNOFEST heyecanını yaşamalarını ve TEKNOFEST takımımızın bir parçası olarak motive olmalarını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden kupa alma ihtimali, bu evlatlarımıza ayrı bir heyecan ve heves veriyor. Hep birlikte TEKNOFEST Adana'yı büyük heyecanla bekliyoruz.”

Protez bacak takılan Berkay, Çocuk İyilik Merkezi'nde fizik tedavi görüyor Haber

Protez bacak takılan Berkay, Çocuk İyilik Merkezi'nde fizik tedavi görüyor

Kahramanmaraş'ta depremde anne ve babasını kaybettiği Ebrar Sitesi enkazından 20 saat sonra çıkarılan ve sol bacağı diz altından ampute edilen 15 yaşındaki Berkay Demir, Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi'nde (ÇOİM) geçen yıl takılan protezle yeniden ayağa kalktı. Pazarcık merkezli 6 Şubat 2023'teki 7,7 büyüklüğündeki depreme ailesiyle yaşadığı Ebrar Sitesi'nin 2. katındaki evlerinde yakalanan Berkay Demir, afette anne ve babasını kaybetti.Berkay ise depremden 20 saat sonra enkazdan yaralı olarak çıkarılarak Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.Burada bir süre gördüğü tedavinin ardından İstanbul'da özel bir hastaneye kaldırılan Berkay'ın sol bacağı diz altından ampute edildi. Depremlerden yaralı kurtarılan ancak hayati risk nedeniyle bacak, kol gibi uzuvlarını kaybetmek zorunda kalan afetzede çocukların proteze ulaşması ve devamında onlara destek sağlanması amacıyla Çukurova Üniversitesi bünyesinde açılan ÇOİM, doktorunun başvurusuyla Berkay'ın tedavisi için devreye girdi. ÇOİM'de yapılan tetkiklerin ardından yaklaşık 1 yıl önce protez bacağına kavuşan ve koltuk değneğiyle yürümeye başlayan Berkay, merkezde fizik tedavi görüyor.  "Böbreklerim iflas derecesine gelmişti" Berkay Demir,depreme uykuda yakalandıklarını ve bacağının üstüne beton düştüğünü söyledi. Afette anne ve babasını kaybettiğini anlatan Berkay, evli ve 3 çocuğu bulunan ağabeyi Uğur Demir'in yanında kalmaya başladığını belirtti. Çok zor bir süreç geçirdiğini ve toparlanmaya çalıştığını dile getiren Berkay, depremde yaşadığı korkuyu hala unutamadığını vurguladı. ÇOİM sayesinde yeniden ayağa kalktığını ve takılan protezine alışmaya çalıştığını ifade eden Berkay, "Enkazda 20 saat kaldığım için böbreklerimde sıkıntılar vardı. Doktorların dediğine göre iflas derecesine gelmişti. Tatilden tatile buraya geliyorum, fizik tedavi görüyorum. Protezimle ilgili sorun varsa çözüm bulmaya çalışıyorlar." diye konuştu.  "Ayağından çıkarttığım çorap hala evde duruyor" Uğur Demir de depreme evinde eşi ve çocuklarıyla yakalandığını, anne, babası ve kardeşlerinin yaşadığı Ebrar Sitesi'ne gittiğindeyse yıkılmış olarak bulduğunu kaydetti.Kız kardeşinin depremden yara almadan kurtulduğunu, enkazdaki anne ve babasından ses gelmediğini aktaran Demir, kardeşi Berkay'ı ise kendi çabasıyla çıkardığını söyledi. Anne ve babasının cansız bedenine afetten 5 gün sonra ulaştıklarını dile getiren Demir, şöyle konuştu: "Kardeşim İstanbul'da ameliyatta, ben orada anne babamı enkazdan çıkartmaya çalışıyorum, kardeşimin ayağının nereden kesildiğini merak ediyorum. Hastanede ayağından çıkarttığım çorap hala evde duruyor. Ayağı sağlam gelirse onu giydireceğim dedim. Çok zor bir süreçti ama Berkay çok dik durdu. Ben onun abisiyim ama o benden daha olgun durdu. Kardeşimden öte çocuğum gibi görüyorum."

’Çocuk İyilik Merkezi’ açıldı Haber

’Çocuk İyilik Merkezi’ açıldı

ADANA (İLKHABER) - Adana’da Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulan Çocuk İyilik Merkezi açıldı. Merkez, depremde uzuv kaybı yaşayan çocuklara ücretsiz ortez ve protez desteği sağlayacak. Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz ortez, protez ve psikolojik rehabilitasyon hizmetleri sunacak olan Çocuk İyilik Merkezi, Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmete açıldı. Merkezin geçici binasının açılış töreni Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisi’nde gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bilim, insanlık için bir rehberdir ve toplumlar, insan hayatını iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla bilime yatırım yaparlar. Çocuk İyilik Merkezi de bu amacı hayata geçirmek için oluşturulan son derece kıymetli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak ve onların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır. Merkezimiz, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde afet ve felaketlerden etkilenmiş, 21 yaş dahil olmak üzere çocuk ve gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm rehabilitasyonları ülkemizin her yerinde ücretsiz olarak sağlamaktadır” dedi. Öte yandan Prof. Dr. Tuncel, özel sektör ve tüm kurumların merkeze destek vermesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi. Açılışa, merkez sayesinde ortez ve protezlerine kavuşan çocuklar da geldi. Merkez hakkında Çocukların ve ailelerinin tüm ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan merkez bin 500 metrekare alan üzerine kurulan 800 metrekare binası ile tek bir çatı altında fiziksel ve psikolojik rehabilitasyon için gerekli tüm cihaz ve donanımla hizmet verecek. Protez, eğitim bursu, rehabilitasyon, psikolojik destek, mesleki eğitim ihtiyaçları için destek almak isteyenler www.cocukiyilikmerkezi.org adresinden başvuruda bulunabiliyor. Geçici binasında hizmet vermeye başlayan merkezin destek verdiği çocuk sayısı şimdiden 133’e ulaştı.

Adana'da depremzede çocuklar için "Çocuk İyilik Merkezi" açıldı Haber

Adana'da depremzede çocuklar için "Çocuk İyilik Merkezi" açıldı

ADANA (İLKHABER) - ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Mithat Özhan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden çocukların en çok etkilenenlerden olduğunu söyledi. Bilimin, insanlık için bir rehber olduğunu aktaran Tuncel, şöyle konuştu: "Toplumlar, insan hayatını iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla bilime yatırım yaparlar. Çocuk İyilik Merkezi de bu amacı hayata geçirmek için oluşturulan son derece kıymetli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak. Merkez, çocukların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır." Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi'nin tedavi merkezi olmasının ötesinde, çocukları afetlere hazırlamak ve eğitmek gibi önemli bir misyonunun bulunduğunu da belirtti. Çocukların yaşadıkları travmaları atlatmalarına, bedensel ve ruhsal yaralarını iyileştirmelerine yardımcı olmanın yanı sıra eğitimleri için burs sağladıklarını vurgulayan Tuncel, "Çocuk İyilik Merkezi, çocuklarımızın hayatlarını değiştirmek ve onlara umut olmak için toplumumuzun bir araya gelmesinin güzel bir örneğidir. Bu merkezin başarısı, toplumun birlik ve dayanışması ile mümkün olacaktır." diye konuştu. Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin de 33 yıldır Türkiye'nin sosyal, ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirtti. Depremlerin ardından yaşanan acı tecrübenin unutulmasının mümkün olmadığını aktaran Özyeğin, "Bizlere düşen bu acıların yaralarını sarmak ve her zaman umutları yeşertmek için çalışmak. Bugün de bunun için bir aradayız." dedi. Törenin ardından katılımcılar, Çukurova Üniversitesi yerleşkesindeki şu an geçici binada hizmet veren Çocuk İyilik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Çukurova Üniversitesi önderliğinde hayata geçirilen Çocuk İyilik Merkezi'nin destekçileri arasında Hüsnü Özyeğin Vakfı ve Fiba Grubu, Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı, Türk Pediatri Kurumu, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Bridge To Türkıye Fund, Turkish Philanthropy Funds, Türkiye Bankalar Birliği ve ABD'deki Türk Dernekleri Birliği yer alıyor. Çocuk İyilik Merkezi, depremden etkilenen, 21 yaşından küçük tüm çocuklara ve gençlere en ileri teknoloji ile ortopedik ve psikolojik destek vermenin yanı sıra, ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetleriyle eğitim ve meslek edindirme çalışmalarını da sağlayacak.

13 yaşındaki depremzede Verde, Çocuk İyilik Merkezi aracılığıyla bacak protezine kavuştu Haber

13 yaşındaki depremzede Verde, Çocuk İyilik Merkezi aracılığıyla bacak protezine kavuştu

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybeden, enkazdan 4 gün sonra çıkarılan ve sol bacağı diz altından ampute edilen 13 yaşındaki Verde Arslan, Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi (ÇOİM) aracılığıyla protezine kavuştu. 6 Şubat'taki depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesindeki iki katlı evleri yıkılan Verde afette annesini, babasını ve 9 yaşındaki kardeşini kaybetti.Enkazın altından AFAD ekiplerince depremden 4 gün sonra çıkarılan ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Verde'nin sol bacağı, diz altından ampute edildi.Tedavisinin ardından taburcu edilen Verde, Antakya'daki evleri depremde zarar gördüğü için Adana'ya taşınan teyzesinin yanında kalmaya başladı.Verde'nin doktorunun başvurusuyla Çukurova Üniversitesi bünyesinde depremlerden yaralı kurtarılan ancak hayati riskten dolayı bacak veya kol gibi uzuvlarını kaybetmek zorunda kalan afetzede çocukların proteze ulaşması ve devamında onlara destek sağlanmasına yönelik açılan ÇOİM devreye girdi.ÇOİM aracılığıyla yapılan tetkik ve tedavilerin ardından yaklaşık 1 ay önce protez bacağına kavuşan ve koltuk değneğiyle yürümeye başlayan küçük kız, merkezde haftanın her günü en az bir saat fizik tedavi görüyor.- "Enkazda ıslanan bez parçalarından su içtim"Verde Arslan, AA muhabirine, depremde ailesini kaybettiğini ve zor bir süreç geçirdiğini anlattı.Deprem olduğunda uyanık olduğunu belirten Verde, "Tam merdivenden inerken ev yıkıldı. 4 gün boyunca orda kaldım. Annemlere hep seslendim ama hiç cevap vermediler. Dışarıdan gelenler de sesimi duymadı. Zaten yağmur yağıyordu. Yağmur, oradaki bez parçalarını ıslatmıştı, oradan su içtim. 4'üncü günün sabahında beni buldular." diye konuştu.Verde, kaldırıldığı hastanede sol bacağının diz altından kesildiğini söyledi.Bacağının kesilmesinin ardından ÇOİM vasıtasıyla kendisine protez temin edilip takıldığını anlatan Verde, şöyle konuştu:"Şu an gayet rahat yürüyorum. İlk zamanlarda sadece biraz acıdı. Şu an gayet rahatım. Bu yıl okula başladım. Okula gidiyorum. Bayağı arkadaş edindim; bu, güzel oldu. Okuldan sonra merkeze fizik tedavi için geliyorum. Öyle geçiyor günlerim. Bacağıma alışıyorum, gayet rahat. Bazen kendi bacağım gibi geliyor."Hem yeni yaşamına hem de bacağına alışmaya çalıştığını dile getiren Verde, eğitimini tamamlayıp avukat olmak istediğini söyledi.- "Benim gibi olan arkadaşlara da teselli veriyordum"Verde Arslan, protez takılma aşamasında merkezde kendisi gibi depremzede çocuklar gördüğünü ve onlara da destek olduğunu anlatarak şöyle devam etti:"Protez takılan çok kişi gördüm. Bazıları çok çabuk pes ediyor. Pes etmeye gerek yok. Zaten artık ömrümüzün sonuna kadar bu ayakla hayatımızı geçireceğiz, ona alışmalıyız. Benim gibi olan arkadaşlara da teselli veriyordum. Ben mutluydum, onları da mutlu ediyordum. Onlara 'kolay olduğunu, acımayacağını' söylüyordum."- Depremzede çocuklara mesleki eğitim ve burs desteğiÇukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel de depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara tedavi sunmak ve destek olmak amacıyla büyük bir ekip çalışması sonucu ÇOİM'in kurulduğunu söyledi.Depremzede çocuklara ve ailelerine daha fazla umut olabilmek için işbirliklerini artırmak adına kurum ve kuruluşlarla görüşmelerinin aralıksız sürdüğünü belirten Tuncel, şunları kaydetti:"Merkeze bugüne kadar 128 çocuğun ampute olduğu bilgisi geldi. Bu çocuklarımızın 55'ine protez, 8'ine ortez uygulaması yapıldı. Ayrıca 37 çocuğumuzun protezi yapım aşamasında. 14 çocuğumuza mesleki eğitim verdik. Çocuklarımızdan 125'ine ayrıca burs desteğine başlıyoruz. Çocuklarımız ülkemizin geleceği, onlara umut olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız ve ailelerine daha fazla umut olabilmek için işbirliklerimizi artırmak adına kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimizi aralıksız devam ettiriyoruz. Bu vesileyle merkezimizi destekleyen tüm hayırseverlerimize çocuklarımız adına şükranlarımı sunuyorum."

Rektör Tuncel’den depremzede çocuklara anne şevkati Haber

Rektör Tuncel’den depremzede çocuklara anne şevkati

ADANA (İLKHABER) - Deprem felaketlerinin yaşandığı ilk andan itibaren öğrenci, akademisyen ve personeliyle bölgedeki bütün çalışmalara etkin olarak katılan Çukurova Üniversitesi, deprem sonrası yaraların sarılması için başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in girişimiyle kurulup, göçük altında kaldığı için ya da tedavi sürecinde tedavinin bir parçası olarak uzuvlarını kaybeden çocukların ve ailelerin kısa sürede umudu olan Çocuk İyilik Merkezi’nin (ÇOİM) ‘iyilik’ hareketi çığ gibi büyümeye devam ediyor. ÇOİM’in çalışmalarının koordinasyonunda yer alan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile birlikte Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi tarafından tedavisi üstlenilen depremde uzuvlarını kaybeden ampute çocukları Hatay konteyner kentteki yaşam alanlarında ziyaret etti. Çocuklarla tek tek ilgilenerek hediyeler veren Prof. Dr. Tuncel, ailelerle de sohbet ederek tedavi süreçlerine ilişkin soruları yanıtladı. Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Hepsinin acısını kalbimizde derinden hissediyor, onların acısını biraz olsun dindirebilmek ve yaralarımızı birlikte sarabilmek amacıyla depremin hemen ardından başlattığımız çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı koruyup kollamak, onların ruhen ve bedenen sağlıklı, bağımsız, üretken bireyler olarak yaşamlarına devam etmelerini sağlamak en büyük görevimiz. Çünkü çocuklarımızın bir gülüşü dünyaya bedel” dedi.

Depremzede çocuklar için Antakya’da Ortak Hizmet Birimi Haber

Depremzede çocuklar için Antakya’da Ortak Hizmet Birimi

ADANA (İLKHABER) - 50 yılı aşkın süredir Cerebral Palsy’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye, 30 Mart’tan beri Hatay – Antakya’daki engelli çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçici barınma merkezlerine konumlandırdığı 3 hizmet birimi ve kırsal bölgelerdeki aileleri ziyaret ettiği Mobil Hizmet Aracı ile özel eğitim, fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık desteği sağlıyor. Bölgedeki çalışmalarına ilk günkü hassasiyeti ile devam eden Vakıf, son olarak Hatay’da uzuvlarını kaybeden çocukların protez ihtiyacının karşılanması ve tüm rehabilitasyon süreçlerinin yerinde yürütülmesi amacıyla Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi (ÇOİM) ile bir protokol imzaladı.  Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu II. Başkanı & İcra Kurulu Başkanı İsmail Gürleyik’in katılımı ile 2 Ağustos’ta açılışı yapılan Ortak Hizmet Birimi’nde Çocuk İyilik Merkezi Bilim Kurulu tarafından belirlenen ampute çocuklara; protez, ortez ihtiyacının karşılandığı, fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık desteğinin verildiği bütünleşik bir hizmet sunuluyor. 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizi etkisi altına alan büyük deprem felaketinin tüm toplumumuzu etkilediği gibi çocuklarımızı da derinden yaraladığını hatırlatan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Maalesef kaybettiğimiz, annesiz ve/veya babasız kalan, göçük altında kaldığı için ya da tedavi sürecinde tedavinin bir parçası olarak uzuv/uzuvlarını kaybeden çocuklarımız oldu. Acımız sonsuz ve derin; bu vesileyle depremde kaybettiğimiz canlarımıza Allahtan rahmet, kalanlarımıza sabır diliyorum.” dedi. Depremde uzuv/uzuvlarını kaybeden çocuklarımızın ihtiyaç duydukları rehabilitasyonları yapabilmek ve ruhen/bedenen sağlıklı, bağımsız, üretken bireyler olarak yaşamlarına devam etmelerini sağlamak amacı ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliği, Türk Pediatri Kurumu ve Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği katılımı, ulusal ve uluslararası bağışçılar ile birlikte Çocuk İyilik Merkezi’ni (ÇOİM) kurduklarını bildiren Prof. Dr. Tuncel; şunları söyledi: “ÇOİM, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde afet ve felaketlerden etkilenmiş 21 yaşından gün almamış çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu tüm psikolojik ve ortopedik rehabilitasyonları yurdun neresinde olurlarsa olsunlar ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Bu çok kıymetli hizmetin yanı sıra, merkezimiz Türkiye’nin afet rehabilitasyonları ve çocukların farklı afetlere hazırlanması konularında çok önemli bir eğitim ve araştırma merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu çocuklarımıza eğitimleri için ayrıca burs destekleri de vermeye başladık. ÇOİM’e bugüne kadar ampute bilgisi gelen çocuk sayısı toplamda 111’dir. Bu çocuklarımızın 23'ünün medikal olarak takibi devam ediyor; 18'ine ortez ve 22'sine de protez uygulaması yapıldı. Ayrıca 48 çocuğumuzun protezleri yapım aşamasındadır. Merkezimiz şu anda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi poliklinik alanında hizmet veriyor. Yapımı ve donanımı Fiba Holding tarafından üstlenilen prefabrik binasını Ekim ayında, projesi hazır olan çok geniş kapsamlı kalıcı binayı da 2024 yılı içerisinde yapımını tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. Depremden dolayı uzuv kaybı yaşayan ve cocukprotez.org web sitesi üzerinden merkeze başvuru yapan depremzedelerin Çocuk İyilik Merkezi’nin her türlü imkânından yararlanması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çocuklarımız bizim gözbebeğimiz, geleceğimiz; onların umudu olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda, çocuklarımız ve tabii ki ailelerine daha fazla umut olabilmek için, iş birlikteliğimizi artırmak adına kurum ve kuruluşlarla ikili görüşmelerimiz devam ediyor. Bunlardan biri de Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Hatay’ımızda Ortak Hizmet Birimi’mizi kurmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz. Bu birimde, Çocuk İyilik Merkezimiz Bilim Kurulu tarafından belirlenen ampute çocuklarımıza; protez, ortez ihtiyacının karşılandığı, fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık desteğinin verildiği bütünleşik bir hizmet sunulacak olması da ayrıca bölge için çok önemlidir. Bu vesile ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulan Çocuk İyilik Merkezimizi destekleyen tüm hayırseverlerimize çocuklarımız adına şükranlarımızı sunarız.” Vakıf olarak deprem bölgesinde uzun vadede sürdürülebilir ve çok yönlü projeler hayata geçirerek Hatay–Antakya’daki engelli çocukların ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirten İsmail Gürleyik de şunları kaydetti: “30 Mart’tan itibaren Antakya’da engelli çocuklarımız için Geçici Barınma Merkezleri’ndeki hizmet birimlerimizde ve mobil aracımızla engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılıyorduk.  Deprem bölgesindeki ampute bireylerin ihtiyaç duydukları protezlere ulaşabilmeleri için kendi imkânlarımız dâhilinde onları süreç ile ilgili yönlendiriyor, takip ediyor ve destekliyorduk.  Ancak bölgede yaşayan engelli bireylerin bulundukları şehirlerin dışına çıkmalarına gerek kalmadan proteze ulaşmalarını ve tek noktadan hizmet almalarını sağlamak gerekiyordu. Bu amaçla Hayırsever iş insanı Osman Ovalı’nın Vakfımıza Antakya- İskenderun Karayolu üzerinde tahsis ettiği alanda, Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi ile yaptığımız iş birliği akabinde Ortak Hizmet Birimi’mizi kurduk. Hizmet ağlarımızı güçlendirerek engelli bireylere kapsamlı bir hizmet sunacağımız bu projenin içinde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Projemiz kapsamında uzvunu kaybeden çocuklara ortez, protez, fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık desteği veriyoruz. Yeni hizmet birimimizdeki çalışmalarımıza Çocuk İyilik Merkezi tarafından ihtiyacı karşılanan 27 çocuğun takibi ile başladık. Ortez, protez ihtiyacı olan tüm çocuklar ve aileleri 0546 961 38 10 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilir, bölgedeki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimlerimizden veya Mobil Hizmet Aracı’mızdan hizmet alabilir ve değerlendirmeler sonucunda uygun görülmesi halinde tedavi sürecinden faydalanabilir. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz ortopedi konsültasyonları ile ameliyat olması gereken engelli bireylerin ameliyat süreçlerinin başarı ile tamamlanması için destek oluyor, elimizdeki tüm imkânları çocuklarının yüzleri gülsün diye kullanıyoruz ”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.