TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#çelenk sunma

İLKHABER-Gazetesi - çelenk sunma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, çelenk sunma haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) programına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti. Anıta çelenk bırakan Erdoğan, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anıt Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan, deftere şunları kaydetti: "Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza mücadele ederek gerçekleştirdiği 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk milleti, istiklal ve istikbaline olan sarsılmaz bağlılığını bu harekatla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Kıbrıs Türk halkı, zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle, kararlı bir şekilde sürdürmekte, geleceğe umut ve güvenle bakmaktadır. Çetin mücadeleler neticesinde, şehitlerimizin canı pahasına kazanılan özgürlüğün ilelebet devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle bu toprakları vatan olarak bırakan şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ruhun şad olsun." Anıtta gerçekleştirilen törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri de katıldı.

Antalya ve çevre illerde Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlanıyor Haber

Antalya ve çevre illerde Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlanıyor

ANTALYA (AA) - Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında törenler düzenlendi.Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hatıra fotoğrafları çektirildi.Alanya ve Serik ilçelerinde de Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenleri yapıldı, İstiklal Marşı okundu.- MuğlaMuğla Valiliğince Menteşe ilçesindeki kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Vali İdris Akbıyık, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.Akbıyık, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet değerlerinin etrafında her geçen gün daha güçlü bir şekilde kenetlendiklerini belirtti.Çelenk sunma törenin ardından 29 Ekim Kadınları Derneği Muğla Şubesince Cumhuriyet Meydanı'nda, 100 kadın ve 100 erkek aynı anda Muğla Zeybeği oynadı.Fethiye ilçesindeki Beşkaza Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından paramator pilotları da gökyüzünde "Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" yazılı pankart, Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı.Marmaris, Dalaman, Datça ve Bodrum'daki törenlerde de Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.- BurdurBurdur'da Cumhuriyet'in 100'üncü yıl kutlamaları Türkiye Yüzyılı Yürüyüşü'yle köprübaşı mevkisinden başladı.Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Burada Burdur Valisi Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tank Albay Şengezer Şimşek ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Atatürk Anıtı'n çelenk sundu.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Vali Öksüz ve beraberindekiler Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen "100 Yılda Burdur" fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.- IspartaIsparta'da Valilik önünde düzenlenen törende Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri şehitliği ziyaret ederek şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.