TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çamlıyayla

İLKHABER-Gazetesi - Çamlıyayla haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çamlıyayla haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Çamlıyayla’da coşkulu şenlikler devam ediyor Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Çamlıyayla’da coşkulu şenlikler devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından, yayla turizminin gözde noktalarından Çamlıyayla’da, ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ ve ‘Yayla Şenliği’ düzenlendi. Hareketli müzik eşliğinde geleneksel oyunların yanı sıra, atölye çalışmalarının da yapıldığı ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ programında çocuklar doyasıya eğlenirken, Büyükşehir Belediyesinin ikramlıkları ve hediyeleri ile de mutlu oldular. Aynı alanda akşam saatlerinde gerçekleşen ‘Yayla Şenliği’nde sahne alan Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Grubu, muhteşem bir konsere imza attı. Halk Oyunları ekibi ise büyük beğeni topladı. Anadolu’nun dilden dile dolaşan eserlerinin seslendirildiği konsere, vatandaşlar da eşlik etti. Büyükşehir’den hizmet vurgusu Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, sosyal etkinliklerin kent geneline renk kattığını ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin her alandaki çalışmaları devam ediyor. Yol da yapıyor, park da yapıyor, katlı kavşak da yapıyor, kaldırım da yapıyor. Yani Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar vatandaşlarımızın ihtiyacı olan hizmetleri yerine getiriyor. Tüm bunların yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklerle de sizleri kıymetli sanatçılarımızla buluşturuyor. Böylece de gecelerimizin ve günlerimizin güzel geçmesine vesile oluyor. Bu bağlamda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e; sizlerle bir araya gelmemize vesile olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi. Çamlıyayla’nın hizmet ihtiyaçlarına büyükşehir belediyesi desteği Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu ise Başkan Vahap Seçer’e ilçeye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Çamlıyayla hizmet istiyor, Çamlıyayla hizmete daha rahat ulaşmak istiyor. Bunda da bizim en büyük gücümüz ve desteğimiz, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’dir. Dolayısıyla Başkanımıza, şimdiye kadar vermiş olduğu ve bundan sonra da vereceği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hava sıcaklıklarıyla birlikte yayla evleri kiraları tırmandı: Kiracılar kara kara düşünüyor Haber

Hava sıcaklıklarıyla birlikte yayla evleri kiraları tırmandı: Kiracılar kara kara düşünüyor

Son yıllarda yaşanan aşırı sıcaklar, insanların serinlemek için yayla evlerine olan ilgisini artırdı. Ancak bu durum, yayla evleri kiralarında önemli bir yükselişe neden oldu. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve yaz aylarında serinlemek için yaylaları tercih eden vatandaşlar, artan taleple birlikte yükselen kiralarla karşı karşıya kalınca, kara kara düşünmeye başladı. Yayla evleri kiralarındaki artış, kiracıları zor durumda bırakmaya başladı. Birçok kişi, bütçesini zorlayarak katlanan oranlarda daha yüksek kiralar ödeme mecburiyetinde kaldı. . Özellikle sabit gelirli vatandaşlar, bu durumdan en çok etkilenenler arasında yer aldı. Bütçesi uygun olmayan kiracı yayla sakinleri, kiraları karşılayamayacakları için yayla evlerinden vazgeçmek zorunda kalacaklarını söyledi. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz emlak uzmanları, yayla evleri kiralarındaki artışın ana nedeninin, aşırı sıcaklarla birlikte artan talep olduğunu söyledi. Emlakçılar, iklim değişikliği sonucu sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların yayla evlerine olan ilgisinin daha da artacağını ve bu durumun ise kiraları olumsuz etkilemeye devam edeceğini ifade etti. Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da yayla kültürünün yoğun olduğu Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylaları gibi yaylalarda da kiraların arttığına işaret eden bazı emlakçılar, “Kira fiyatları artıyor ancak, alım gücünün düşmesi nedeniyle çok yayla evi boş kalabilir. Ev sahiplerinin, bu durumu da dikkate alarak kira artışını buna göre yapmasında yarar var” dedi. Yaylalara olan ilginin ev kiralarındaki artışa neden olması vatandaşların tepkisini çekerken, Akçatekir Yaylası’ndaki bazı emlakçılar, ev kiralarının, binanın metrekare ve donanımına göre değiştiğini söyledi. Emlakçılar, geçen yıl 20 bin lira olan normal bir dairenin kirasının yüzde yüze yakın oranda arttığını, villa fiyatlarının da lokasyona göre 100 bin liranın üzerine çıktığını kaydetti. Kiracıların dikkat etmesi gerekenler Yayla evi kiralarken dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, kira sözleşmelerini iyi okumaları ve tüm maddeleri anlamalarının önemini vurguluyor. Ayrıca, kiracıların, ev sahipleriyle yapacakları görüşmelerde kiraların makul düzeyde olmasına dikkat etmeleri ve olası sorunlara karşı önceden tedbir almaları gerekiyor.

Çamlıyayla Karageçit'te çevre seferberliği Haber

Çamlıyayla Karageçit'te çevre seferberliği

Mersin'in Çamlıyayla ilçesi Karageçit bölgesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Sup Kulübü, Akdeniz Running Kulübü ve Sayapark AVM iş birliğinde çevre temizlik etkinliği düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği gibi, bu yıl da 5-11 Haziran Çevre Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu yılki teması "Çevremiz İyiyse Biz de İyiyiz" olarak belirlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk etkinliğini Çamlıyayla'da bulunan Karageçit bölgesinde gerçekleştirdi. Mersin Sup Kulübü, Akdeniz Running Kulübü ve Sayapark AVM iş birliğinde düzenlenen çevre temizlik etkinliğine, kulüp üyeleri ve gönüllüler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe çocuklar da katılarak doğaya ve çevreye olan sorumluluklarını öğrendiler. Katılımcılar, insan eliyle kirletilen alanlarda gerçekleşen etkinlikte, piknik yapmak ve gölü görmek için gelen insanların bıraktığı çöpleri topladılar. Temizlik sonucunda onlarca poşet dolusu çöp toplandı, bunlar arasında plastik ve cam şişeler, ürün ambalajları, izmaritler, poşetler ve karton parçaları bulunuyordu. Temizlikten sonra bölge, tertemiz bir görünüme kavuştu. Daha sonra Mersin Sup Kulübü öncülüğünde, katılımcılar Karageçit Gölü üzerinde sörf tahtalarıyla gösteri yaptılar. Etkinlik boyunca çevre, doğa ve gezegen adına önemli mesajlar içeren dövizler de sergilendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetleme Şube Müdürü Tuğba Sanal, etkinlik kapsamında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verirken, insanları iklim değişikliğine dikkat çekmeye davet etti. Sanal, çevrenin ve doğanın gelecek nesillere aktarılacak en önemli miras olduğunu vurgulayarak, herkesi çevreye duyarlı olmaya ve atıkları doğru şekilde yönetmeye çağırdı. Etkinliğe katılan diğer bir isim olan Akdeniz Running Kulübü Kurucusu Deniz Birgül, etkinlikte bölgeyi temizleyerek güzel bir iş başardıklarını belirterek, Akdeniz Running ekibi olarak sosyal projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Mersin Sup Kulübü Kurucusu Mehmetcan Özdemir, doğanın temiz tutulmasının ve sürdürülebilir yaşamın önemini vurgulayarak, herkesi çevreyi korumaya ve gelecek için destek olmaya çağırdı. Etkinliğe Sayapark adına katılan Tugay Erkin Ekti ise çevrenin bizlere emanet olduğunu ve gelecek nesillere miras olarak aktarılması gerektiğini belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliğine katıldıklarını ve çevreyi temizlediklerini dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline motivasyon pikniği Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline motivasyon pikniği

MERSİN (İLKHABER) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, 'Çok Çalıştık Şimdi Eğlence Zamanı' sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Tarsus ve Çamlıyayla’da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personel ve aileleriyle bir araya geldi. Etkinlik, Tarsus Gençlik Kampı'nda gerçekleştirildi. Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, 11 binden fazla çalışanı ile 2.5 milyondan fazla nüfusa hizmet veren güçlü, saygın ve örnek bir belediye olduğunu vurgulayarak, personeline teşekkür etti. Seçer, belediyenin vatandaşlara yönelik hizmet anlayışının ayrımcılığı ortadan kaldırdığını belirterek, "Siz helalinden ekmeğinizi kazanıyorsanız kimsenin size dokunmaması lazım" dedi. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin başarısının personelinin özverili çalışmalarıyla mümkün olduğunu ifade ederek, 2024 yerel seçimlerine de değindi ve zaferle çıkacaklarına inandığını dile getirdi. Program, personel ve ailelerinin katılımıyla yapılan çeşitli etkinliklerle devam etti. Katılımcılar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın pop konserini dinledi, çocuklar için düzenlenen etkinliklere katıldı. Ayrıca, halat çekme yarışı ve diğer eğlenceli etkinliklerle personel ve aileleri keyifli anlar yaşadı. Program kapsamında fotoğraf çekim alanında günün hatırası olarak çekilen fotoğraflar personellere hediye edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.