TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Beyoğlu

İLKHABER-Gazetesi - Beyoğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beyoğlu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Beyoğlu Belediyesi, Mustafakemalpaşa'dan temin edilen 25 ton domatesi ücretsiz dağıttı Haber

Beyoğlu Belediyesi, Mustafakemalpaşa'dan temin edilen 25 ton domatesi ücretsiz dağıttı

Beyoğlu Belediyesi tarafından Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki çiftçilerden temin edilen 25 ton domates Beyoğlu'nda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Beyoğlu Belediyesi, Bursalı domates çiftçilerini yalnız bırakmadı. Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki çiftçilerden temin edilen ve tarlalarda kalan ve ziyan olmak üzere olan 25 ton domatesi Beyoğlu’nda Sosyal Market’ten yardım alan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtmak üzere çiftçilerle anlaştı. Tırla İstanbul'a getirilen 25 ton domates, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Beyoğlu Belediyesi İşletmeler ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi. Sosyal market tarafından ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı Beyoğlu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Market'e ulaşan 25 ton domates, sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmek üzere paketlendi. Sosyal Market’ten yardım alan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan domatesler, hem israf olmaktan kurtarıldı hem de çiftçilerin ve vatandaşların bir nebze de olsa yüzünü güldürdü. “Asıl amaç köylüye ve çiftçiye destek olmak” Beyoğlu Belediyesi İşletmeler ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Yılmaz, “Bursa’daki çiftçilerimize destek olmak amacıyla Sayın Belediye Başkanımız İnan Güney'in tasarrufuyla 25 ton domates getirdik. Tabi buradaki asıl amaç hem köylüye ve çiftçiye destek olmak hem de bu domatesleri Beyoğlu halkına ücretsiz olarak dağıtabilmek. Bu domatesler Sosyal Yardım Kartı alan, destekte bulunduğumuz hanelere gidecektir. Bu domatesler ilk olarak Sosyal Market'imize götürülerek orada paketlenerek muhafaza edilecek. Daha sonra da vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılacak” diye konuştu.

İstanbul'daki gece kulübü silahlı saldırısına iddianame Haber

İstanbul'daki gece kulübü silahlı saldırısına iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Doğukan Ulgü ile Beyoğlu'ndaki eğlence mekanında çalışan müştekiler Muhammed Ali Bahçe ve Malik Timur arasında husumet olduğu belirtilerek, Ulgü ve kardeşi Sami Yusuf Ulgü ile diğer sanıklar Emre Tuzgül ve Emir Kanat'ın 3 Haziran'da bu mekana geldiği kaydedildi. Sanıkların yanlarında getirdikleri ruhsatsız silahlarla gece kulübünün önüne geldiklerinde etrafa ve burada bekleyen insanlara doğru rastgele ateş ettikleri anlatılan iddianamede, mekandaki müşterilerden Mozghan Soltanpournıgjeh'in ile Bahçe ve Timur'un ayak ve uyluk bölgelerinden silahla yaralandıkları aktarıldı. İddianamede, Soltanpournıgjeh ile Bahçe'nin vücudunda kemik kırığına yol açacak şekilde yaralanma olduğu dile getirildi. Olayın ardından 4 kişinin tutuklandığı belirtilen iddianamede, sanıkların silahlarının kriminal incelemesinin uzun sürebileceği değerlendirilerek "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan dosyanın ayrıldığı belirtildi. "Doğrudan kast" değerlendirmesi İddianamede, sanıkların olay yerinde husumetli oldukları müştekilere karşı kasıtlı olarak ateş ettiği vurgulanarak, "Söz konusu mekanda müşteri olarak bulunan Soltanpournıgjeh'in kasten silahla yaralandığı, şüpheliler ile bu müşteki arasında husumet olmaması nedeniyle sanıkların olası kastla hareket ettikleri düşünülebilir. Görüntü izleme tutanağına göre, sanıkların eylemlerinde dar ve insanların kalabalık olduğu sokakta umursamaz şekilde ateş etmeleri neticesinde başka kişilerin de yaralanabileceği kaçınılmazdır. Bu durumda olası kast değil eylemlerinde doğrudan kast olacağı değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi. İddianamede, tutuklu sanıklar Emre Tuzgül, Doğukan Ulgü, Sami Yusuf Ulgü ve Emir Kanat'ın "silahla kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama" suçundan 6 yıl 9'ar aydan 13 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame kapsamında sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Beyoğlu Belediyesi'nden Cihangir merdivenlerine resmedilen Filistin bayrağı açıklaması Haber

Beyoğlu Belediyesi'nden Cihangir merdivenlerine resmedilen Filistin bayrağı açıklaması

Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Cihangir'de Salı Pazarı Yokuşu olarak bilinen merdivenlere çizilen Filistin Bayrağına ilişkin Beyoğlu Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Filistin bayrağının onlarca kişinin bastığı bir merdivende resmedilmesi kamuoyu vicdanını yaralamıştır” Belediyeden yapılan açıklamada, “Görgü tanıklarının ifadelerine göre 4 Ağustos 2024 Pazar günü sat 06.00 sularında kimliği belirsiz genç bir grup tarafından merdivenlerin Filistin bayrağının renkleriyle boyandığı tespit edilmiştir. Soykırımcı katliama karşı mücadele eden Filistin bayrağının onlarca kişinin bastığı bir merdivende resmedilmesi kamuoyu vicdanını yaralamıştır. Beyoğlu Belediyesi olarak ulusların bayraklarını kutsal kabul ettiğimizden, haklı davalarında yanında olduğumuz Filistin halkını incitmeyecek şekilde destek olmak üzere, bayrak yerine Filistin intifadasının simgelerinden olan Hanzala'nın sembolik resmi, daha sonra kalıcı olarak çizilmek üzere alana asılmıştır. Filistin bayrağı ise yerde değil gökte olacak şekilde, hak ettiği ve kendisine yakışır bir noktada yerini alacaktır. Emniyet güçlerimiz eşliğinde, yapılan çalışmanın yanlış anlaşılmalara yol açmaması için komşularımız merdivenlere asılan bir pankartla bilgilendirilmiştir. Filistin halkının haklı davasını, ulusal simgelere saygı duyarak savunmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi. “Direnen ulusun bayrağı yerde değil gökte olur" Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de kendi hesabından yaptığı açıklamada ise, “Filistin halkı aylardır soykırımcı katliama karşı insanlık, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veriyor. Dünyanın her yerinden milyonlarca insanın yüreği aylardır Gazzeli masumların, mazlumların yanında. Ülkemizde de her kesimden insanımızın soykırımcılara karşı insanlık safında yer aldığı, benim de ilk günden beri tavrımı net şekilde koyduğum bu meseleye karşı hassasiyetin farkındayız, çok da değerli buluyoruz. Ancak, özellikle varlık mücadelesi veren bir ulusun bayrağını yürüyüş güzergahında bir yere resmetmek, incitici ve yanlış. Her ulusun bayrağı kutsaldır. Bu nedenle merdivendeki bayrak resmini kaldırmamız zorunlu hale geldi. Filistin davasının sembol çizimlerinden Hanzala resmi, sembolik olarak duvara asıldı, yakın zamanda kalıcı olarak uygulanacak. Filistin Bayrağı ise kendisine yakışan bir noktada yerini alacak. Uygulama esnasında ekiplerimize eşlik eden emniyet güçlerimize teşekkürler” dedi.

Beyoğlu'nda saç tıraşı ücreti tartışması kanlı bitti Haber

Beyoğlu'nda saç tıraşı ücreti tartışması kanlı bitti

Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi’nde geçtiğimiz 5 Nisan Cuma günü yaşanan olayda, Mustafa D. tıraş olmak için semtte bulunan berbere gitti. Şahıs saç ve sakal tıraşı olduktan sonra ücreti ödemek istedi. Bunun üzerine berber Hikmet Zengin, traş ücretinin 150 TL olduğunu söyledi. Ancak müşteri şahıs ücretin çok olduğunu söyleyerek indirim yapılmasını istedi. Berberde ücreti 120 TL’ye indirdi. Bu ücreti de beğenmeyen şahıs 100 TL çıkartıp berbere verdi. Bu sebeple berber ile şahıs arasında kavga çıktı. Kavga esnasında şahsı tartaklayarak dükkândan kovdu. Bir süre sonra olay yerine silahla gelen şahıs berber dükkanına kurşun yağdırdı. Yaşananlar ise kameralara anbean yansıdı. Saldırının ardından şahıs kaçarken olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Beyoğlu Asayiş polisi saldırganı yakaladı Olayın ardından ihbar üzerine çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri görgü şahitlerinin ifadesine başvurarak çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda şahsın kimliğini kısa sürede tespit eden polis ekipleri İstiklal Mahallesi’nde onu yakalayarak gözaltına aldı. Olayda kullanılan silahın da ele geçirildiği saldırıyla alakalı emniyete götürülen şahıs ifadesinin alınması ve adli işlemlerinin ardından sevk edildiği kilidi adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beyoğlu'nda askeri üniforma görüntüsü paylaşımıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı Haber

Beyoğlu'nda askeri üniforma görüntüsü paylaşımıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Beyoğlu’nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşılmasının ardından emniyet harekete geçti. Tepki çeken görüntüler sonrası yapılan incelemelerde iş yerinin Beyoğlu Hüseyin Ağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve restoranın A.K.’ye ait olduğu, görüntüdeki şahsın yabancı uyruklu Y.J., olduğu tespit edildi. Olayla ilgili iş yeri sahibi A.K., işletme müdürü A.G., ve görüntülerdeki askeri üniformalı Y.J., ekipler tarafından gözaltına alındı. Valilik açıklama yaptı İstanbul Valiliği olay ile ilgili yaptığı açıklamada, “16.04.2024 tarihinde sosyal medya platformlarında paylaşılan ve “İstanbul’da yabancı bir şahsa ait lüks restaurantta, şov yapmak için asker üniformasını giyip servis yapmışlar” ifadeleriyle yayınlanan görüntüler üzerine çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda söz konusu işletmenin Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve T.C. vatandaşı A.K.’ye ait olduğu belirlenmiştir. Videoda yer alan kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili, işletme sahibi A.K. , işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslarla ilgili “Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçundan adli işlem başlatılmıştır. Çalışmaların devamında, işletme içerisinde oturum izinleri olmadığı belirlenen ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I. , A.R. ,H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar muhafaza altına alınmış ve sınırdışı işlemleri başlatılmıştır. Ayrıca olayın meydana geldiği işyerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.