TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Beykoz

İLKHABER-Gazetesi - Beykoz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beykoz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Suavi Kimdir? Neden gündemde? Suavi terörist taziyesinde bulundu mu? Haber

Suavi Kimdir? Neden gündemde? Suavi terörist taziyesinde bulundu mu?

İstanbul Beykoz'da düzenlenen Dünya Beykozlular Günü etkinliğinde sahne alan ünlü sanatçı Suavi, konser sırasında protesto edildi. Etkinlikte bazı seyirciler, Suavi'nin geçmişteki iddiaları nedeniyle sahneye yönelik protesto eylemleri gerçekleştirdi. Protestolar, Suavi'nin terörist taziyesine katıldığı ve terörün siyasi temsilcilerine destek verdiği gerekçesiyle gündeme geldi. Bu durum konser alanında gergin anlara yol açarken, Suavi'nin hayatı ve bu iddiaların arka planı merak konusu oldu. Peki, Suavi kimdir ve neden böyle bir protestoya maruz kaldı? İşte, sanatçının geçmişi ve gündemdeki tartışmalar hakkında detaylar... Suavi kimdir? Türk şarkıcı ve şarkı yazarı Mehmet Suavi Saygan, 26 Ağustos 1950 tarihinde Kırıkkale'de doğdu. Kırıkkale'de çocukluğunu geçiren Suavi, müzik kariyerine genç yaşta başladı. 1968-1972 yılları arasında Ankara'da gece kulüplerinde sahne aldı ve müzikle iç içe bir hayat sürdürdü. ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra, çeşitli orkestralarda bateri ve gitar çaldı. Suavi, 1980'lerin başında tanınmaya başladı ve çeşitli müzik yarışmalarında başarılar elde etti. 1994 yılında TRT'nin Altın Anten yarışmasında "Yalıçapkını" isimli eseriyle birinci oldu ve Kazakistan'daki Asya'nın Sesi yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. Yarışmada "Grand Prix" ödülü kazandı. 1997 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda profesyonel kategoride en iyi besteci ve yorumcu ödüllerini aldı. Suavi, Nâzım Hikmet, Ahmed Arif gibi önemli şairlerin şiirlerini besteleyerek müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edindi. Suavi Gündemde Neden? Suavi, son dönemde Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen 'Dünya Beykozlular Günü' etkinliğinde sahne alırken protesto edildi. Protestonun nedeni, Suavi'nin geçmişte terörist taziyesine katılması ve terörün siyasi temsilcilerine destek verdiği iddiaları oldu. Konser sırasında, bazı seyirciler bozkurt işareti yaparak "Beykoz'da terörist istemiyoruz" sloganları attı. Protestocular, sahneye doğru yöneldi ancak polis ekipleri tarafından engellendi. Olaylar, sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı ve Suavi'nin geçmişiyle ilgili iddialar yeniden gündeme geldi. Suavi'nin performansı ve protestolar, sanat camiasında ve sosyal medyada geniş tartışmalara yol açtı. Bu gelişmeler, Suavi'nin adını tekrar gündeme getirdi ve konser sırasında yaşanan olaylar, sanatçının toplumda yarattığı etkiyi gözler önüne serdi.

Doğa Derneği, bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılmasının iptalini isteyecek Haber

Doğa Derneği, bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılmasının iptalini isteyecek

Doğa Derneği, İzmir’in Aliağa, İstanbul’un Beykoz, Artvin’in Şavşat ve Bitlis merkez olmak üzere dört ilde bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması konusunda Resmi Gazete’de yayımlanan kararın iptali için girişimde bulunacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İzmir’in Aliağa, İstanbul’un Beykoz, Artvin’in Şavşat ve Bitlis merkez olmak üzere dört ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı. Doğa Derneği tarafından yapılan açıklamada, Orman Kanunu’nun Ek 16. Maddesine dayanılarak verilen kararla birlikte, 4 ildeki orman vasfından çıkan alanın, toplam 494.873,56 metrekare olduğu ve söz konusu alanın yaklaşık 69,33 futbol sahası büyüklüğünü bulduğuna işaret edildi. Orman sınırları dışına çıkartılan alanların çoğunun sanayi ve yerleşim yerlerinin yakınında yer aldığı belirtilen paylaşımda, "Kararın dayanağını oluşturan kanuna göre; bilimsel açıdan orman olarak muhafazasında yarar bulunmayan, tarım alanına dönüştürülemeyen alanlar, alan üzerinde yerleşim yeri bulunan ya da yerleşim yeri oluşturulmasına imkân olan, fiilen orman olmayan, taşlık, kayalık ve verimsiz yerler, orman vasfından çıkartılabilmektedir" denildi. Bu alanların, ormanlar için tampon görevi üstlendiği ve orman sınırlarını koruduğu savunulan Doğa Derneği paylaşımında, şunlar kaydedildi: "Bu kararlar, ormanlardaki yasadışı faaliyetleri de desteklemiş oluyor. Hâlihazırda fiilen ormanlık alan vasfında olan bölgelerin de orman vasfından çıkartıldığı bu düzenlemenin iptal edilmesi için tüm sivil toplum birlikte gereğini yapacağız."

Beykoz'da Kentsel Dönüşüm İlerliyor: Başkan Murat Aydın, Tokatköy TOKİ'deki Örnek Daireleri Gezdi Haber

Beykoz'da Kentsel Dönüşüm İlerliyor: Başkan Murat Aydın, Tokatköy TOKİ'deki Örnek Daireleri Gezdi

Beykoz'da ilk kentsel dönüşüm projesi Tokatköy Mahallesi'nde yüzde 80'e yaklaştı. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, hak sahipleriyle yapımı tamamlanan örnek daireleri gezdi. Başkan Murat Aydın, "Sakın kimse yerini yurdunu satmasın. Bu topraklar değerlidir. Beykoz altın gibi yerdir" dedi. Beykoz Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan, inşaatların TOKİ eliyle yapıldığı “Tokatköy Kentsel Dönüşüm" Projesi kapsamında 82 bin 792 m2’lik alanda toplam 776 yeni konut ve 47 de iş yeri inşası devam ediyor. Projenin temeli 4 Kasım 2022’de dönemin Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla atılmıştı.14 aylık süre zarfında 87 bloğun kaba inşaatları hızla tamamlanırken, örnek daireler Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın katılımıyla bugün hak sahipleriyle gezildi. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, "Buradaki insanların, gençlerin gözündeki ışıltı, yüzündeki tebessüm bizim motivasyon kaynağımız. Güzel binalar ortaya çıkmaya başladı. Allah göstermesin eski haliyle bir deprem olsaydı burası kıyameti yaşardı. Bu binalar yapılırken 3 bin tane kazık çakıldı sağlam zemine ulaşmak için. Burada hemşerilerimizle el birliği yaptık. Bizden önceki başkanımız ve KİPTAŞ ile birlikte bir süreç başlamıştı. Ama KİPTAŞ olayı çözemedi. Nötr kaldı konuya. Biz de o dönem Bakan olan Murat Kurum başkanıma gittik ve geçen yıl temelleri attık. Buradaki 660 hemşerimizin yüzde doksanı biz bu projede varız dedi. Bir kısım insanlar nereden buraya geldiler onu da bilmiyoruz. Ana muhalefet partisi, bazı dernekler buraya başka yerlerden insanlar o dönemde taşıdılar. Ortalığı ayağa kaldırdılar sanki insanlar dışarı atılıyor gibi ama şu anda gelin görün bütün binalar hazır. İki yıllık kira bedeline vatandaşlarım ev sahibi oluyorlar. Ben hemşerilerime şunları söylemek istiyorum. Sakın dışarıda konuşulan gerçeği yansıtmayan sözlere itibar etmeyin. Sakın yerlerinizi satmayın. Beykoz altın gibi yerdir. Şunu da belirteyim kentsel dönüşüm projelerimiz seçimden sonra hız kazanacaktır" diye konuştu. "Biz dönüşüme her zaman evet dedik" Örnek daireleri gören hak sahipleri ise, "Çok mutluyuz. Çok memnunuz. Çünkü deprem ülkesiyiz. Bizim için en büyük kriter bu binaların depreme karşı dayanıklı olması. Böyle bir projede bizim de bir daire alıyor olmamız bizi çok mutlu etti. Biz dönüşüme her zaman evet dedik" diye konuştu.  başlık ve spot yaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede balıkçılara müjdeyi verdi Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede balıkçılara müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz'da düzenlenen 2023-2024 su ürünleri Av Sezonu açılış programına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında "Sevgili İstanbullular, değerli Beykozlular aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Günün bu saatinde sizleri Beykoz'da kardeşlik içerisinde görmek beni gerçekten mutlu etti. 4,5 aylık hasret bugün sona eriyor. Karadeniz, Marmara ve Ege'de gırgır ve trol yöntemiyle balıkçılarımızın ağları mavi sularla buluşuyor. Sezon bereketli geçsin. Balıkçılık sektörü 250 bin vatandaşımıza istihdam sağlıyor. Balıkçılık sektörüne sağladığımız destekleri en iyi sizler biliyorsunuz. 2004'ten beri ÖTV'siz yakıt veriyoruz. Toplamda 15,6 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteğinde bulunduk. Su ürünleri avcılarına ve üreticilerine indirimli kredi sağlıyoruz. Sektörümüzü 2002'den beri 23,2 milyar liralık sübvansiyonlu krediyle destekledik. Küçük ölçekli kıyı balıkçılarımızı da unutmadık. 12 metreden küçük gemisi olan 14 binden fazla kıyı balıkçılarımıza da sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar 313 milyon lira kıyı balıkçımıza ödeme yaptık. Depremzede balıkçılarımızı terk etmedik. Deprem bölgesinde yaşayan ve gelir kaybı yaşayan balıkçılarımıza destek veriyoruz. Yarın itibariyle 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesabına yatırıyoruz. Afet bölgesi ilan edilen illerde zayi olan balık yumurtaları yavru, porsiyonluk ve anaç balıkları için 2 ay içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz" diye konuştu. "Türk somonu ihracatında hedef 400 milyon dolar" Üç tarafı denizlerle kaplı bir ülkede olduğunuzu hatırlatan Erdoğan, "Deniz ve su ürünleri her yıl hedef büyüterek devam ediyoruz. 2023 hedefimiz 1 milyar dolardı. 4 yıl önce bu rakama ulaşmayı başardık. 100'den fazla ülkeye ihracat yapan sektörümüz 1,7 milyar doları ülke ekonomisine kazandırdı. Türk somonu ile Ege ve Akdeniz'de yetiştirilen çuprayı dünyada marka haline getirdik. Geçen yıl 312 milyon dolar olan Türk somonu ihracatını inşallah bu sene 400 milyon dolara ulaştıracağız. Balıkçılarımız dünyaya açılıyor. Başta Moritanya olmak üzere Afrika ülkelerinde 50 balıkçı gemimiz binden fazla tayfa ile balıkçılık yapıyor. Balıkçılarımız 600 bin ton balığı okyanuslarda avlıyor. Hem yerel halka istihdam sağlıyorlar hem de ülkemizde milyonlarca dolar kazandırıyorlar" diye konuştu. "O dönemde İBB'yi kayıp verdik, bulamadık" "Biz denizlerimize ne kadar sahip çıkarsak denizler de bize sahip çıkar" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Denizlere ne kadar ihtimam gösterirsek denizlerimiz de balıklarıyla bize hizmet eder. Müsilaj bizlere bu meselenin savsaklanmaması gerektiğini çok net göstermiştir. Av araçları kullanamaz hale gelmiş ve balıkçılarımız Marmara'da av yapamamıştı. Müsilajın süratle temizlenmesi için çok yönlü çalışmalar başlattık. O dönemde İBB'yi maalesef kayıp verdik, bulamadık. Marmara'nın üzerindeki müsilajı kısa sürede biz temizledik. Tıpkı Haliç'i temizlediğimiz gibi. Müsilaj Araştırma Komisyonu kurduk. Balıkçılık ve su ürünleri sektöründeki sorunları çözmek için Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Balıkçılık sezonumuzun hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Beykoz Belediyemize teşekkür ediyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.