TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Beyaz Eşya

İLKHABER-Gazetesi - Beyaz Eşya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beyaz Eşya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay'da Altıneller Vestel'den depremzedelere destek Haber

Hatay'da Altıneller Vestel'den depremzedelere destek

Türkiye'nin 22 farklı noktasında bayisi bulunan Hatay merkezli Altıneller Vestel, 60 bin TL'ye kadar yüzde 0 faizle 6 ay taksitle beyaz eşya satışıyla depremzede vatandaşların yuvalarını kurmalarına destek oluyor. Türkiye'nin yerli markası Vestel'in önde gelen bayilerinden olan Altıneller; Hatay, Adana, Mersin ve Yalova'da bulunan 22 şubesiyle vatandaşlara hizmet veriyor. Hatay merkezli olan ve asrın felaketi sonrası bölgeye açtığı şubelerle vatandaşların beyaz eşya ihtiyaçlarını yerli ürün olan Vestel'le karşılayan Altıneller, şimdiyse afetzede vatandaşların yuvalarını kurmak için kaçırılmayacak bir fırsatı hayata geçirdi. Altıneller Vestel'in 60 bin TL'ye kadar sıfır faizle peşin fiyatına 6 aya kadar taksit imkanı kampanyası vatandaşlardan ilgi gördü. Vestel'in önde gelen bayisi Altıneller'den büyük destek Altıneller Vestel Defne mağazası sorumlusu Nebil Kertuş, kampanya hakkında bilgi vererek, “Altıneller Vestel olarak Türkiye'de 22 şubemizle, 4 şehrimizde hizmet vermekteyiz. Adana, Mersin, Yalova ve Hatay'da şubelerimiz bulunmaktadır. Firmamızın ana merkezi Hatay'da bulunmaktadır. Deprem sonrası afetzede vatandaşlarımızın taksitle alışverişe yönelimi arttı. Bizde çeyiz seti almak isteyen, yeni yuva kurmak isteyen vatandaşlarımızı düşünerek harekete geçtik. Vatandaşlarımızı 60.000 TL'ye kadar sıfır faizle peşin fiyatına 6 aya kadar taksit imkanıyla beyaz eşya sahibi yapıyoruz. Bu fırsattan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızı şubelerimize bekliyoruz. Hatay'ı seviyoruz” dedi.

TÜRKBESD'den hükümete çağrı: Beyaz eşya sektörüne destekleyici politikalar şart Haber

TÜRKBESD'den hükümete çağrı: Beyaz eşya sektörüne destekleyici politikalar şart

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), 2024 yılı Mayıs ayı sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, beyaz eşya sektörü iç pazardaki canlılığını koruyarak büyümesini sürdürdü. Ocak-Mayıs döneminde iç satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterirken, ihracatta ise yüzde 4'lük bir düşüş yaşandı. Toplam satışlar ise iç pazarın etkisiyle yüzde 3 oranında arttı. İÇ PAZAR CANLILIĞINI KORUYOR TÜRKBESD, iç pazardaki hareketliliğin devam etmesinin sektörün büyüme potansiyeli açısından önemli olduğunu vurgularken, küresel risklerin devam ettiği bir dönemde iç satışların sektörü desteklediğini belirtti. Ancak, maliyet baskısı ve uygulama değişikliklerinin bu büyümeyi olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu. ARTAN MALİYETLER İHRACATI OLUMSUZ ETKİLİYOR Dünyanın en büyük ikinci beyaz eşya üreticisi olan Türkiye, küresel pazarlarda artan rekabetle karşı karşıya. Geri Kazanım Katılım Payı (GEKAP) ve Dahilde İşleme Rejimi (DİR) gibi uygulamalardaki değişiklikler, sektörün birim maliyetlerini artırarak ihracat rekabetçiliğini olumsuz etkiliyor. GEKAP BİRİM ÜCRETİ 10 KAT ARTTI TÜRKBESD, GEKAP uygulamasının sektör üzerinde ciddi bir maliyet baskısı oluşturduğuna dikkat çekerek, Ağustos 2023'ten bu yana GEKAP birim ücretinin 2020'deki fiyatın 10 katına ulaştığını belirtti. TÜRKBESD'DEN DESTEKLEYİCİ POLİTİKALAR ÇAĞRISI TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sığın, iç pazarın canlılığının korunması ve büyümenin desteklenmesi için sektörün üzerindeki maliyet baskısını artıracak uygulamaların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Sığın, sektörün net dış ticaret fazlası veren bir sektör olarak ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını ve destekleyici politikalarla bu ivmenin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.