SON DAKİKA
Hava Durumu

#Belediye Başkanı

İLKHABER-Gazetesi - Belediye Başkanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Belediye Başkanı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal kimdir? İşte hayatı ve kariyeri... Haber

CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

CHP'nin Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlık için yarışan Ümit Uysal, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinin belediye başkanı olarak tanınan ve son yıllarda adını duyuran bir siyasetçidir. 6 Nisan'daki kurultayda, CHP'nin mevcut Genel Başkanı Özgür Özel’e rakip olarak dikkat çeken Uysal, siyasetteki serüvenine 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılarak adım attı. Ümit Uysal Kimdir? Ümit Uysal, 1970 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde dünyaya geldi. Ailesinin görev nedeniyle Antalya'ya taşınmasının ardından, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 1991 yılında buradan mezun oldu. Avukatlık kariyerine Antalya'da 1991 yılında başladı. Siyasete olan ilgisi, 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılmasıyla başladı. 2014 yılında Muratpaşa Belediye Başkanlığı için CHP'den aday gösterilen Uysal, seçimi kazanarak göreve başladı. 2019 seçimlerinde yeniden belediye başkanlığı için aday gösterilen Ümit Uysal, bu seçimde de zafer kazanarak ikinci dönemine başladı. 2024 yerel seçimlerinde ise yüzde 62.3'lük bir oy oranıyla tekrar Muratpaşa Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Uysal, aynı zamanda "Lavinya'nın Aşkla İmtihanı" adlı bir öykü kitabının yazarıdır. Uysal, siyasi hayatında halkla iç içe olmayı, sosyal sorumluluk projeleriyle ilçesinin kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflemiştir. Şimdi, CHP’nin geleceği için iddialı bir adım atarak Genel Başkanlık için yarışıyor.

Görevden alınan Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş kimdir? Haber

Görevden alınan Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş kimdir?

Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İçişleri Bakanlığı, Alağaş’ın görevden uzaklaştırıldığını duyurdu ve yerine Siirt Valisi Kemal Kızılkaya’nın Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini açıkladı. Sofya Alağaş Kimdir? Sofya Alağaş, 1990 yılında Siirt’in Pervari ilçesinin Erkent köyünde doğdu. 1993 yılında ailesiyle Adana’ya yerleşen Alağaş, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladı. Gazeteciliğe 2008 yılında muhabir olarak başlayan Alağaş, 17 yıl boyunca gazetecilik mesleğini sürdürdü. Bu süreçte çeşitli sivil toplum örgütlerinde de görev aldı. Sofya Alağaş, 2019 yerel seçimlerinde Demokratik Emek Partisi (DEM) adına Siirt Belediye Başkanlığı için aday olmuş ve seçimleri %49,64 gibi yüksek bir oy oranı ile kazanarak Belediye Başkanı olmuştu. Geçmişte hakkında "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılan Alağaş, bir yıl hapis yattıktan sonra görülen ilk duruşmada tahliye edilmişti. Belediye Başkanlığına Kayyum Atandı Sofya Alağaş’ın aldığı hapis cezası sonrasında, İçişleri Bakanlığı, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddesi gereği, Alağaş’ı görevden uzaklaştırdı. İçişleri Bakanlığı, Alağaş’ın yerine geçici bir tedbir olarak Siirt Valisi Kemal Kızılkaya’yı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirdi. 

Kartalkaya'daki yangın tartışmaları büyürken Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın kardeşini itfaiye müdürü olarak atadığı ortaya çıktı Haber

Kartalkaya'daki yangın tartışmaları büyürken Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın kardeşini itfaiye müdürü olarak atadığı ortaya çıktı

Bolu'da bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de çıkan yangın sonucu 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin ihmali tartışma konusu oldu. Yangının ardından yapılan incelemelerde, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın, kardeşi Muzaffer Arslan'ı Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü olarak atadığı ortaya çıktı. Bu atama, özellikle yangının ardından itfaiyenin rolü ve olası ihmaller konusunda yeni bir tartışma başlattı. Skandal Atama Gündemde Gazeteci Adem Metan’ın iddialarına göre, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın atadığı Muzaffer Arslan’ın itfaiye müdürlüğü pozisyonuna getirilmesi, özellikle Bolu'da ki otel yangını sonrası İtfaiyeciliğin bu denli önemli olduğu günlerde tartışma konusu yarattı. Muzaffer Arslan Kimdir? Muzaffer Arslan, uzun yıllardır Yozgat Belediyesi'nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve geçtiğimiz dönemde Yozgat İtfaiye Müdürlüğü görevine atanmıştı. Ancak, kendisinin bir itfaiye uzmanı veya yangın güvenliği konusunda herhangi bir akademik veya mesleki deneyime sahip olup olmadığına dair net bir bilgi bulunmuyor.  Kazım Arslan Kimdir? Kazım Arslan, 1959 yılında Yozgat'ta doğmuş bir Türk siyasetçisidir. Eğitim hayatına Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış, ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalında ihtisas yapmıştır. Sağlık alanında uzun bir kariyere sahip olan Arslan, Keşan Sağlık Ocağı Tabipliği ve Verem Savaş Dispanseri Baştabipliği, Sorgun İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. Kazım Arslan, 1995 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) XX. Dönem Yozgat Milletvekili olarak seçilmiş, siyaset hayatına adım atmıştır. Ancak 2010 yılında, parti içindeki meseleler nedeniyle Saadet Partisi'nden istifa ederek, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un liderliğinde kurulan Halkın Sesi Partisi’nin kurucuları arasında yer almıştır. Halkın Sesi Partisi'nde GİK üyeliği ve Genel Sekreterlik gibi görevler üstlenmiş, parti 2012 yılında kapandıktan sonra Numan Kurtulmuş ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) katılmıştır. 2014 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Yozgat Belediye Başkanlığı için aday olmuş ve %56.1 oy alarak seçimi kazanmıştır. Ancak, 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti’nin kendisini aday göstermemesi üzerine bağımsız olarak Yozgat Belediye Başkanlığı’na aday olmuş, fakat %36.1 oyla seçimi kaybetmiştir. 2024 Yerel Seçimlerinde ise Yeniden Refah Partisi'nden Yozgat Belediye Başkanlığı’na aday olmuş ve %36.3 oy oranı ile seçimi kazanarak Yozgat Belediye Başkanı olmuştur.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kimdir? İşte hayatı ve kariyeri Haber

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kimdir? İşte hayatı ve kariyeri

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son dönemde Türkiye gündeminde sıkça yer alan ve merak edilen isimlerden biri oldu. Özellikle sosyal medya kullanıcıları ve vatandaşlar, Tanju Özcan’ın hayatı, kariyeri ve geçmişi hakkında detaylı bilgi edinmek istiyor. Peki, Tanju Özcan kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir? İşte Bolu’nun başarılı Belediye Başkanı hakkında merak edilenler... Tanju Özcan Kimdir? Tanju Özcan, 12 Aralık 1973 tarihinde Bolu’nun Mengen ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam etmiş ve burada mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmıştır. Özcan, siyasi kariyerine ise yerel düzeyde başlamış, 1999 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti (DSP) adına Bolu Belediye Meclisi’ne seçilmiştir. 2004 yerel seçimlerinden önce DSP'den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yoluna devam etmiştir. Siyasi Kariyeri Tanju Özcan, 2011-2019 yılları arasında Bolu milletvekili olarak görev yapmıştır. 2019 yerel seçimlerinde ise CHP’den Bolu Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. Ayrıca, Bolu Belediye Meclisi üyeliği ve Boluspor yöneticiliği gibi görevlerde de bulunmuştur. Özcan, 2021 yılında CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmiş ancak ardından CHP Parti Meclisi, Tanju Özcan’ın partiye geri dönmesine karar vermiştir. Özel Hayatı ve Dil Bilgisi İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca bilen Tanju Özcan, evli ve bir çocuk babasıdır. BOLU'DA İZMARİTİ CEZASIZ BIRAKMIYOR Bolu Belediyesi tarafından  yere sigara izmariti attığı gerekçesiyle AK Parti İl Başkanı Suat Güner, CHP İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Bolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ergin Yönet'in de aralarında bulunduğu 2 bin 856 kişiye idari para cezası kesilmişti. DAYISININ OĞLUNU GÖREVE GETİRMESİYLE ELEŞTİRİLDİ Bolu Belediye Başkanı tanju Özca, Bolu İtfaiye Müdürlüğü’ne dayısının oğlu Sedat Gülener'i atamasıyla ilgili de çok konuşuldu. Özcan, "O göreve getirilmesinin benim dayımın oğlu olmasıyla bir alakası yok. Çok çalışkan, pratik zeki olmasıyla alakalı." dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ında Ekonomi Bakanı olarak göreve getirilmesini hatırlatarak eleştirilere yanıt verdi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı Haber

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen PKK/KCK soruşturmasında, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Özer, bu sabah evinde gözaltına alındı. Aynı anda evinde, iş yerinde ve aracında yapılan aramalarda delil toplama işlemleri devam ediyor. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Özer’in iletişim dinlenmesi, fiziki takip ve hesap hareketleri incelemeleri sonucunda terör örgütü yöneticileriyle düzenli ve yoğun irtibat kurduğu iddia edildi. Özer'in, terör örgütünün Kuzey Irak Kandil bölgesinde bulunan yöneticileriyle de bağlantısı olduğuna dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ifade edildi. Savcılık açıklamasında ayrıca, Özer’in terör örgütü yöneticilerinden Remzi Kartal ile 14 kez iletişim kaydının bulunduğu belirtilerek, "PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçlamasıyla gözaltına alındığı aktarıldı. CHP VE İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMALAR CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ahmet Özer’in gözaltına alınmasını “Yargı eliyle siyasete müdahale” olarak değerlendirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sayın Özer, devlette görev yapmış, üniversitelerde üst düzey pozisyonlarda bulunmuş kıymetli bir bilim insanı ve yerel yöneticidir” diyerek, süreci titizlikle takip ettiklerini ifade etti. AHMET ÖZER KİMDİR? ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÖZER’İN HAYATI VE KARİYERİ Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Van’da 1960 yılında doğdu. Eğitim hayatına Muradiye Ortaokulunda başlayan Özer, lise eğitimini Diyarbakır Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi, Van Eğitim Enstitüsü ve Çukurova Üniversitesi’nde sürdüren Özer, sosyoloji/felsefe, işletme ve eğitim bilimleri alanlarında bir lisans ve iki ön lisans diplomasına sahiptir. 1991-1997 yılları arasında Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Özer, bu süreçte 145 belediyeyi temsil etti. Akademik yaşamında ise rektör yardımcılığı, kurucu dekanlık, dekanlık, bölüm başkanlığı ve senato üyeliği gibi görevlerde bulunarak yönetim tecrübesi kazandı. Özer, Türkiye-Irak İş İnsanları Derneği (TISİAD) Bilim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Cemevi, İçel Sanat Kulübü Danışma Kurulu, Van Dernekler Federasyonu, Van Vakfı Bilim Kurulu ve Erciş Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetiminde yer almaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Özer, üç dil bilmektedir ve hem akademi hem de sivil toplum alanındaki aktif rolüyle tanınmaktadır.

Murat Zorluoğlu kimdir? Diyarbakır Valisinin hayatına dair detaylar Haber

Murat Zorluoğlu kimdir? Diyarbakır Valisinin hayatına dair detaylar

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, hem bürokrasi hem de siyasi kariyeri ile dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. 1 Eylül 1971'de Trabzon’da doğan Zorluoğlu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Türkiye’nin çeşitli illerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunan Zorluoğlu, 2017-2018 yıllarında Van Valisi olarak da görev yaptı. işte Zorluoğlu'un siyasi kariyeri... MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR? NERELİDİR? 1971 yılında Ankara/Haymana’da doğdu. İlkokulu memleketi olan Trabzon- Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde ve yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Kaymakam adaylığına müteakip 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı; 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı; 2003-2008 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ve 2008-2012 yıllarında ise aynı yerde sırasıyla Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ile Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Kamu yönetimi kariyerine 1994 yılında Trabzon’da kaymakam adayı olarak başlayan Zorluoğlu, Mersin Gülnar ve Bingöl Genç gibi ilçelerde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2008-2012 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde çeşitli daire başkanlıkları görevlerini üstlenen Zorluoğlu, 2017 yılında Van Valisi olarak atandı. 2019 yılında ise AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi ve seçimi kazanarak görevine başladı. 9 Temmuz 2024 tarihli 2024/207 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliğine Vali olarak atandı.

Adana'nın beş dönemlik Belediye Başkanı Aytaç Durak kimdir? Haber

Adana'nın beş dönemlik Belediye Başkanı Aytaç Durak kimdir?

Aytaç Durak, Adana'nın uzun yıllar büyükşehir belediye başkanlığı yapmış önemli bir siyasi figür olarak tanınıyor. En son rahatsızlığı ile gündemi mejgul eden Aytaç Durak merak uyandırdı. Aytaç Durak Kimdir? Aytaç Durak, 2 Ağustos 1938 tarihinde Adana'nın Karaisalı ilçesinde tüccar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Adana Gazipaşa İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokul eğitimini Tepebağ Ortaokulu'nda, lise eğitimini ise Adana Erkek Lisesi'nde aldı. 1957 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü kazandı ve 1963 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Adana'ya dönerek meslek hayatına başladı. 1963-1965 yılları arasında DSİ Adana İçme Suları Şefi olarak görev yaptı, ardından 1965-1968 yılları arasında Köy Hizmetleri Adana İl Müdürlüğü (bugünkü adıyla YSE) görevinde bulundu. Aynı dönemlerde aktif siyasete de adım attı ve Adalet Partisi'nden belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundu. Müteahhitlik yaparak Adana'da 2000'den fazla konut projesini hayata geçirdi ve ülke genelinde vergi rekortmenleri arasına girdi. Aytaç Durak Neler Yaptı? Siyasi kariyerinde de önemli bir yer edinen Aytaç Durak, 25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 tarihlerinde yapılan yerel seçimlerde beş dönem boyunca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Başkanlık dönemi boyunca Adana'da birçok altyapı ve üst yapı projesini hayata geçirdi. Ancak siyasi hayatı 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasıyla son buldu. 2014 yerel seçimlerinde bağımsız olarak adaylığını koysa da, daha sonra MHP'den adaylık için geri çekildi ve o dönem Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Aytaç Durak, siyasi kariyerini sonlandırdıktan sonra aktif siyasetten uzaklaştı ve yaşamını Adana'da sürdürdü. Son dönemde sağlık sorunları yaşayan Aytaç Durak, Pozantı'nın Bürücek Yaylası'nda rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Özgür Özel: Hakkari kararını verdi Haber

Özgür Özel: Hakkari kararını verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısnda konuştu. İşte Özel'in konuşmalarından satırbaşlıkları: Özel, “Pazar Günü Yapılan Tekrar Seçimlerinde 3 İddia Koyduk” CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Bizim bütün gücümüz Türkiye'de iktidarı değiştirmek. Bunu böyle bilsinler. Pazar günü yapılan tekrar seçimlerinde 3 iddia koyduk. Siz ne yaparsanız yapın İstanbul'da Ekrem Başkan'a yapılan haksızlıkla gidip seçimleri yenilediniz, iptal ettiniz. Çünkü CHP siyasette gerilimden beslenen bir parti değildir. Kim olursa olsun eski dosttan düşman olmaz, siyasi rakipleri düşman bilmeyiz, demokrasiden ayrılmayız ama birileri mevcudiyetini koruyacak diye CHP ile çatışmak istiyorlarsa adı kim olursa olsun asla o çatışmanın parçası olmayız. Pınarbaşı ne dedi, 'Zorbalığa başkanımı yedirmem' dedi. Elbette ki MHP için kritik bir yer. Türkeş'in memleketini CHP kazandı diye, CHP Türkeş'e saygısızlık yapacak bir parti değildir. Sayın Devlet Bahçeli’nin bugün kullandığı bütün ifadeleri, onları metne yazan ve kendi kusurlarını örtmeye çalışan bütün MHP’lilerin yakından bildiği ve yaka silktiği o ikisinin kusuru görüyorum Devlet Bey’in de canı sağolsun” dedi. Özgür Özel, “Hakkari kararını verdi” Özel, Hakkari belediye başkanın görevden alınması hakkında şunları söyledi: “Hakkari kararını verdi. Yüzde 49 oy alarak belediye başkanını seçti. Dün sabah bir operasyonla belediye başkanının gözaltına alındığını Hakkari valisinin kayyum atandığını öğrendik. Üstelik ilgili iddianame 2010 yılında başlayan soruşturmaya ait. Kabul edildiği tarih 2014. 10 yıldır devam eden bir dava, 14 yıllık bir mesele. İddianamenin savcısı FETÖ'den firarda. "İddianamelerdeki iddiaların ispat imkanı yok, dava defalarca ertelenmiş ama dün yeni bir soruşturma açılıp belediye başkanına yeni soruşturma açılmış buna istinaden gözaltına alınıp, suçu nedir bilmiyoruz, gizlilik kararı var diyorlar. Suçu varsa yeni delil varsa cezalandırılabilir ama usul yöneten bellidir. 14 yıldır yargıla, tutuklama, milletvekili olacağında temiz kağıdı ver, dava devam ederken yeni soruşturma ile bir günde kayyum ata.” "Kayyum atamak Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kayyum atamak Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Suçu varsa yargılanır, yerine belediye meclisinden vekil seçilir. Ceza alırsa yerine belediye meclisinde belediye başkanı seçilir. Bir KHK ile konu terörle ilişkili diyerek hemen kayyum atarım soruşturma ile birlikte atarım, sonra içlerinden seçtirmem diyorlar. Geçen hafta Ahmet Türk ziyaretime geldi, seçimleri kutladı, genel başkanlığımı kutladı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı kendisi. 2014'ten beri Mardin halkı Ahmet Türk'ü seçiyor. İrade bu kadar net! Her zaman rekor oy alıyor. Şu ana kadar 2 yıl 4 ay belediye başkanlığı yapabilmiş. Hakkari'ye atanan kayyuma da CHP'nin bir belediyesine atanmasına nasıl tepki veriyorsak buna da aynı tepkiyi veriyoruz” diyerek ifade etti.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, makamında saldırıya uğradı: 2 şüpheli gözaltına alındı Haber

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, makamında saldırıya uğradı: 2 şüpheli gözaltına alındı

Tonya ilçesi Belediye Başkanı Osman Beşel, makamında bir süre tartıştığı 2 belediye personeli tarafından darbedildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan Beşel, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi altına alınırken, şüpheliler polis ekiplerince gözaltına alındı. AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, "Bu saldırı aynı zamanda Tonya halkının iradesine saldırıdır. Saldırganların hukuk içerisinde hak ettikleri cezayı alması için ne gerekiyorsa yapacağız. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağım. Başkanımıza çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınayarak, "Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’e odasında fiili saldırıda bulunulmasıyla ilgili Tonya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alınmıştır. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’e acil şifalar diliyor, saldırıyı şiddetle kınıyorum" ifadelerine yer verdi. Osman Beşel, 1959 yılında Tonya ilçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokulu ilçede tamamladıktan sonra, Çorum'da Öğretmen Okulu'nu bitirdi. 1980 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Beşel, Orman Genel Müdürlüğü'nde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 2014 ve 2019 yıllarındaki seçimlerde Tonya Belediye Başkanı olarak seçildi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
İLKHABER-Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.