Demirci ustalığından kültür mantarı yetiştiriciliğine uzanan başarı hikâyesi
Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi'ndeki iş yerinde demir şebeke imalatını bırakan Nazım En, meslek hayatında edindiği deneyim ve disiplinle, kültür mantarı yetiştiriciliğine başladı. Nasım En'in iş disiplini, kültür mantarı yetiştiriciliğine hızla adapte olmasını sağladı. Kültür mantarının düşük kalori içeriği ve yüksek besin değerleriyle talep görmesi Nazım En'in işini geliştirmesine katkıda bulundu.
Nazım En, ilkhaber-gazetesi.com'a yaptığı açıklamada, yetiştiricilikte hijyen, sıcaklık ve nem kontrolü gibi kritik unsurları başarıyla yöneterek, sağlıklı ve kaliteli mantar üretimini sürdürdüğünü söyledi.
"Demirci ustalığından tarımsal üretime adım atmak zor bir karar olsa da, doğal ürünler sunmanın verdiği mutluluğun yerini hiçbir şey tutamaz" diyen Nazım En, modern yöntemlerle yetiştiriciliğini geliştirerek, yerel pazarlara da hitap etmeye başladı.
Kültür mantarı yetiştiriciliğinin yalnızca ekonomik bir fırsat değil, aynı zamanda sağlıklı yaşamın parçası olmasına örmek oluşturduğunu dile getiren En, "İlk üretim merkezindeki yetiştiricilikte başarılı olunca yenilerini açtım. Şimdi üretim merkezi sayımız 5'e çıktı. 2019 yılında başladığım işimde hedefim, daha da büyümek. Gelecek yıl fabrika düzeyinde tesisimizi büyütmeye çalışacağım. Adana Mantar Üretim ve Pazarlama Kooperatifi aracılığıyla ürünlerimizi iç ve dış pazarlara sunuyorum" dedi.