TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bankalararası Kart Merkezi

İLKHABER-Gazetesi - Bankalararası Kart Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bankalararası Kart Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ekim ayında kartlı ödemeler yüzde 78 arttı: Temassız ödemeler ve internetten yapılan işlemler yükseldi Haber

Ekim ayında kartlı ödemeler yüzde 78 arttı: Temassız ödemeler ve internetten yapılan işlemler yükseldi

Ekim ayında Türkiye’de toplamda 1,49 trilyon TL tutarında 1,63 milyar kartlı ödeme işlemi gerçekleşti. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıklamasına göre, bu ödeme işlemlerinin büyük bir kısmı temassız işlemlerden oluştu. TEMASSIZ ÖDEMELER ÖNE ÇIKTI Mağaza içi yapılan her 5 kartlı ödemeden 4’ü temassız olarak gerçekleştirildi. Temassız ödeme adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 1,08 milyar adede çıktı. Bu işlemlerin tutarı ise yüzde 93 artarak 472,6 milyar TL’ye ulaştı. İNTERNETTEN YAPILAN KARTLI ÖDEMELERDE BÜYÜK ARTIŞ İnternetten yapılan kartlı ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82 oranında bir artış göstererek 432,1 milyar TL’ye yükseldi. İnternetten yapılan ödeme adedi de yüzde 12 artarak 236,5 milyon adede çıktı. İnternetten yapılan kartlı ödemeler, toplam kartlı ödemeler içinde yüzde 29 paya sahip oldu. KART SAYILARINDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR Ekim ayı itibarıyla Türkiye’de kredi kartı sayısı 127,8 milyon, banka kartı sayısı 193,1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 109,5 milyon adede ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla kredi kartı sayısında yüzde 12, banka kartı sayısında yüzde 4, ön ödemeli kart sayısında ise yüzde 28’lik bir artış yaşandı. ÖDEME TUTARLARI VE ADETLERİNDE BÜYÜME Toplam kartlı ödeme tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artarak 1,49 trilyon TL oldu. Kredi kartları ile yapılan ödemeler, toplam tutarın büyük bir kısmını oluşturdu; kredi kartlarıyla yapılan ödeme tutarı 1,25 trilyon TL’ye ulaştı. Bu tutarda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83 oranında bir büyüme görüldü. Banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde ise sırasıyla yüzde 49 ve yüzde 97 büyüme yaşandı. Kartlı Ödemelerde Toplam Artış Yüzde 12 Kartlarla yapılan ödeme adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artarak 1,63 milyar adet oldu. Kredi kartları ile yapılan ödeme adedi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı. Banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 27’lik büyüme yaşandı.

Kartlı ödemelerde büyük artış: Eylül ayında yüzde 79'luk büyüme Haber

Kartlı ödemelerde büyük artış: Eylül ayında yüzde 79'luk büyüme

Türkiye'de kartlı ödemelerdeki hızlı yükseliş sürüyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Eylül ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79 artarak 1.449,4 milyar TL oldu. Bu artışta kredi kartlarının payı oldukça büyük oldu. KREDİ KARTLARI İLE YAPILAN ÖDEMELERDE YÜZDE 86 BÜYÜM Kredi Kartları: Eylül ayında yapılan toplam ödemelerin 1.220,3 milyar TL’si kredi kartları ile gerçekleştirildi. Bu, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 86’lık bir artış anlamına geliyor. Banka Kartları: Banka kartları ile yapılan ödemeler ise 200,3 milyar TL olarak kaydedildi. Bu, yüzde 48’lik bir artışa tekabül ediyor. Ön Ödemeli Kartlar: Ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemeler de dikkat çekici bir artış göstererek 28,8 milyar TL’ye ulaştı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 104’lük bir büyüme anlamına geliyor. KART SAYILARINDA ARTIŞ Eylül ayı itibarıyla Türkiye'de kredi kartı sayısı 127,2 milyona, banka kartı sayısı 192,8 milyona ve ön ödemeli kart sayısı 103,1 milyona ulaştı. Böylece toplam kart sayısı 423,1 milyona yükseldi. Bu da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11’lik bir artış anlamına geliyor. KARTLI ÖDEME ADETLERİNDE YÜZDE 13’LÜK ARTIŞ Eylül ayında yapılan toplam ödeme adedi ise 1,58 milyar adet olarak kaydedildi. Bu, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13’lük bir artış anlamına geliyor. Kredi kartları ile yapılan ödemelerde yüzde 16, banka kartları ile yapılan ödemelerde yüzde 4 ve ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise yüzde 35’lik artışlar gözlendi. İNTERNETTEN KARTLI ÖDEMELERDE REKOR ARTIŞ İnternetten yapılan kartlı ödemeler de önemli bir büyüme gösterdi. Eylül ayında internetten yapılan kartlı ödemeler, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 88 artarak 428,5 milyar TL’ye ulaştı. Bu ödemelerin toplam içindeki payı ise yüzde 29 oldu.

Kartlı ödemelerde rekor artış: 1,01 trilyon TL'lik işlem Haber

Kartlı ödemelerde rekor artış: 1,01 trilyon TL'lik işlem

Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre, Türkiye'de kredi kartı sayısı 120,4 milyon, banka kartı sayısı 191,2 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 91,8 milyon adet olarak kaydedildi. Kart sayılarında yaşanan artışlar dikkat çekiyor: Kredi kartlarında yüzde 18'lik, banka kartlarında yüzde 11'lik ve ön ödemeli kartlarda yüzde 23'lük bir artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise 403,4 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttı. ÖDEMELERDE BÜYÜK ARTIŞ: 1,01 TRİLYON TL'LİK İŞLEM GERÇEKLEŞTİ Kartlı ödemelerin 843,1 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken 150,3 milyar TL'sinde banka kartları, 19,0 milyar TL'sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 166, banka kartı ile yapılan ödemelerde yüzde 94 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 184 olarak gerçekleşti. ARTAN İŞLEM ADETİ: 1,36 MİLYAR ADET İŞLEM GERÇEKLEŞTİ Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile şubat ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artarak 1,36 milyar adet oldu. Kartlı ödemelerin 763,3 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 491,1 milyon adedinde banka kartları, 106,6 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı. Kredi kartları ile yapılan ödeme adetlerinde büyüme oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41, banka kartları ile yapılan ödeme adetlerinde yüzde 27 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise bu oran yüzde 79 oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.