TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bandırma

İLKHABER-Gazetesi - Bandırma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bandırma haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Balıkesir’den çala çala gitti Bandırma'da yakalandı Haber

Balıkesir’den çala çala gitti Bandırma'da yakalandı

Balıkesir'den başlayıp Bandırma’ya uzanan hırsızlık olayının faili polisin titiz çalışması sonucu yakalandı. Balıkesir’de film senaryolarını aratmayan bir hırsızlık olayı yaşandı. Balıkesir'de Hacıilbey Mahallesi’nde bir ticari aracın çalınmasıyla başlayan olaylar zinciri, Susurluk Festiva Outlet’te bir iş yerinden yaklaşık 30 bin lira değerinde giyim eşyası çalınmasıyla devam etti. Şüpheli şahıs, daha sonra Bursa Karacabey ilçesinden bir araçtan 16 sayılı plaka çalarak aracına taktı ve bu şekilde izini kaybettirmeye çalıştı. Bandırma ilçesine doğru yol alan zanlı, burada bir büfeden yaklaşık 260 bin lira değerinde 320 karton sigara ile çeşitli gıdaları çaldı. Polis ekipleri olayların aydınlatılması için yoğun bir çalışma yürüttü. Yaklaşık 263 saatlik güvenlik kamerası, KGYS ve PTS incelemesi sonucunda, şüpheli şahsın çalıntı araçla Bandırma ilçesinden çıkmadığı tespit edildi. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda, olayların şüphelisinin M.A. (19) olduğu belirlendi. Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde, M.A. çalıntı araç ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramalarda 1 adet çalıntı banka maaş kartı, 1 adet çalıntı cep telefonu, 40 paket sigara ve Karacabey ilçesinden çalınan plaka ele geçirildi. Gözaltına alınan M.A., Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından adli mercilere sevk edildi.

97 yerinden bıçaklanarak öldürülen Hazal’ın davası 4 Aralık’ta karara bağlanacak Haber

97 yerinden bıçaklanarak öldürülen Hazal’ın davası 4 Aralık’ta karara bağlanacak

Balıkesir’in Bandırma ilçesi Hacıyusuf Mahallesi’nde 15 Şubat’ta meydana gelen olayda, hurdacılık yapan Kadir Meşe (31), dini nikahlı eşi 3 aylık hamile Hazal Alpyörük’ü (19) ’kıskançlık’ nedeniyle çıkan tartışmada 97 yerinden bıçakladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kadın hayatını kaybetti. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Kadir Meşe, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Açılan davanın ilk duruşmasında, "Eve geri döndüm, eşim ölmemişti ve yatakta hırıltılar çıkarıyordu. Yeniden bıçaklamaya başladım" ifadelerini kullanan sanık Kadir Meşe, bugün Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Kadir Meşe ve avukatı katılırken, öldürülen Hazal Alpyörük’ün yakınları katılmadı.  Duruşmada okunan Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda, Hazal Alpyörük’ün 25 santim boyunda bıçakla 97 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü, karnındaki bebeğin babasının ise yapılan DNA testi sonucu Kadir Meşe olduğu belirtildi. Sanık, mahkeme başkanının “Pişman mısın?" sorusuna, “Pişmanım. Allah’ın verdiği canı Allah alır" cevabını verdi. Sanık Meşe, mahkeme başkanının "Söylemek istediğin bir şey var mı?" şeklindeki sorusuna da, "Hayır söylemek istediğim herhangi bir şey yok" şeklinde cevap verdi. Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada Meşe’nin avukatının akıl sağlığı ile ilgili rapor alınması talebi üzerine Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından gönderilen raporda "Kadir Meşe’nin akıl sağlığı yerinde ve ceza ehliyeti uygundur" denildiğini açıkladı. Sanık, mahkeme başkanının “Akıl sağlığın tam değil mi?" sorusuna "Raporu düzgün vermemişler mi? Ben akıl hastası değilim, iki kere daha iki dört" cevabını verdi. Öldürülen Hazal Alpyörük’ün avukatı ise, "Sanığın akıl sağlığı tamdır. Tahrik indirimi uygulanmadan ceza almasını talep ediyoruz" dedi. Sanık avukatı, müvekkilinin metamfetamin ve bonzai kullandığını ve bu maddelerin beynine ve merkezi sinir sistemine zarar verdiğini savunarak, Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından verilen rapora itirazda bulundu. Avukat, raporun Adli Tıp Genel Kuruluna gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının Adli Tıp İhtisas Kurulu raporuna yaptığı itirazı reddederek, sanığın tutukluluk halinin devamına ve savcının mütalaasının beklenmesine karar vererek, karar verilmek üzere duruşmayı 4 Aralık’a erteledi. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın öldürülen Hazal Alpyörük’ün davasını yakından takip ettiği öğrenildi.

Vakıf Katılım 154'üncü şubesini Bandırma'da açtı Haber

Vakıf Katılım 154'üncü şubesini Bandırma'da açtı

BALIKESİR (AA) - Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, katılım finansın Türkiye'de yaygınlaşması, genişlemesi adına şube açmaya devam edeceklerini kaydetti.Vakıf Katılım'ın Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki şubesi, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, MÜSİAD Şube Başkanı Cemal Gümüş, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erdoğmuş'un katılımıyla açıldı.Çelik, kurdele kesilerek yapılan açılışın ardından gazetecilere, Vakıf Katılım'ın Bandırma ile 154 şubeye ulaştığını söyledi.Sanayici, iş adamları, tüccarlar, esnaf ve KOBİ'lerin yanında olmak, destek vermek için bu ilçede bulunduklarını belirten Çelik, şöyle devam etti:"İnşallah biz burada topladığımız fonların tamamını burada kullandıracağız. İhtiyaç olursa da burayı desteklemeye devam edeceğiz. Bandırma bizim için önemli; hem sanayisi, ticareti, limanı, nüfusu ve bu anlamda katılım finans sektörüne katkılarını bildiğimiz için burada şubemizi açtık. İnşallah Bandırma halkımızın vatandaşlarımızın desteğiyle de şubemizi burada hızlı bir şekilde büyütüp Bandırma ticaretinin, sanayicisinin, esnafının hizmetine sunacağız. Uzman kadromuz ve çözümlerimizle bireysel müşterilerimizin yanı sıra KOBİ'lere de hizmet vereceğiz."Çelik, aktif büyüklüğü 160 milyar lirayı aşan Vakıf Katılım'ın yıl sonuna kadar 165 şubeye ulaşmayı hedeflediğini dile getirdi.Topladıkları fonları tamamen sanayi ve iş adamlarının ihtiyaçlarına kullandıklarını anlatan Çelik, "100 milyarı aşan bir nakdi finansmana, toplamda da 140 milyarlık bir plasman hacmine sahibiz. Bu anlamda katılım finansın Türkiye'de yaygınlaşması, genişlemesi adına şube açmaya devam edeceğiz. Bu anlamda faaliyetlerimizle hem iş adamlarımızı ve sanayimizi desteklediğimiz gibi hükümetimizin, devletimizin liralaşma politikalarına da destek vermeye devam ediyoruz." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.