TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Balon

İLKHABER-Gazetesi - Balon haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Balon haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sevgi evlerinde kalan çocuklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hava balonunda kutladı Haber

Sevgi evlerinde kalan çocuklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hava balonunda kutladı

Aksaray'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ve gençler için özel bir "Zafer Uçuşu" düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 35 çocuk, Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerine sahip Ihlara Vadisi üzerinde sıcak hava balonlarıyla uçuş gerçekleştirerek zaferin 102. yıl dönümünü havada kutladı. Etkinlikte çocuklar dev Türk bayrakları açarak coşkularını paylaştı.Aksaray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ve gençler için özel bir "Zafer Uçuşu" düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı sevgi evlerinde kalan 35 çocuk, sıcak hava balonuyla gerçekleştirilen uçuşta Türk bayrağı açarak, zaferin 102. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. "Çocuklar İlk Kez Sıcak Hava Balonuna Bindiler" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Ulaş, çocukların ilk kez sıcak hava balonuna bindiklerini ve bu anlamlı etkinliğin 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ayrı bir renk kattığını belirtti. Etkinlik, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun himayesinde gerçekleştirildi ve çocuklar dev Türk bayrakları açarak zafer coşkusunu havada yaşadı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ise, bu özel uçuşun bayramın anlamını güçlendirdiğini ve zaferin 102. yıl dönümünde gurur verici bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Adana'da Kur'an kursu öğrencilerinden Filistin için anlamlı eylem Haber

Adana'da Kur'an kursu öğrencilerinden Filistin için anlamlı eylem

Adana'da Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar Filistin'deki katliama dikkat çekmek için yürüyüş yapıp, hayatını kaybeden akranları için gökyüzüne balon bıraktı. Adana'daki Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar, bazı STK'ların desteğiyle bir araya gelip Filistin'de devam eden katliamlara dikkat çekmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Gülpınar Camii önünde toplanan yaklaşık 200 çocuk, ellerindeki Filistin ve Türkiye bayrakları ile 'Çocuklar ölmesin, katliam sürmesin', 'Kudüs bizimdir, bizim kalacak' ve 'Müslüman uyuma, kardeşlerine sahip çık' sloganlarıyla Prof. Dr. Sabahattin Zaim Parkı'na yürüdü. Çocuklar burada Filistin'de hayatını kaybedenler için dua etti, ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. "Biz çocuklar böyle bir dünyaya razı değiliz" Grup adına basın açıklamasını okuyan 11 yaşındaki Emir Demiryol, "Yaklaşık olarak 300 gündür Gazze'deki kardeşlerimiz her gün ölümle, korkuyla, açlıkla, susuzlukla karşı karşıyadır. Onlar bu haldeyken biz yerimizde rahat bir şekilde oturamazdık. Onlar bizim vücudumuzun bir parçası gibidir. Onların ölümü bizim ölümümüz, onların korkusu bizim korkumuzdur. Dünyadaki hiçbir çocuk bu sıkıntılara maruz kalmamalıdır. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri biz çocuklar böyle bir dünyaya razı değiliz. Gazze'deki çocuklar korkusuzca sokakta oynayıncaya, hiçbir şekilde aç ve susuz kalmayıncaya dek bu zulme karşı durmaya devam edeceğiz" dedi. Basın açıklamasının ardından çocuklar, Filistin'deki katliama dikkat çekmek amacıyla ellerindeki uçan balonları gökyüzüne bıraktı.

Kuzey Kore, çöp dolu 250 balonu daha Güney Kore'ye gönderdi Haber

Kuzey Kore, çöp dolu 250 balonu daha Güney Kore'ye gönderdi

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında "balon" savaşı sürüyor. Kuzey Kore, Güney Kore'nin sınır bölgelerine 6. kez çöp dolu balonlar gönderdi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan (JCS) yapılan açıklamada, gece boyu gönderilen yaklaşık 250 balondan 100'ünün Gyeonggi eyaletinin kuzey kesimine indiği belirtildi Yerel saatle 09.00 itibarıyla havada balon kalmadığı kaydedildi. Güney Kore topraklarına inen balonların kağıt başta olmak üzere zararsız atıklar taşıdığı açıklandı. Havalimanında balon alarmı Kuzey Kore'nin gönderdiği balonlar Güney Kore'nin başkenti Seul yakınlarındaki Incheon Uluslararası Havalimanı trafiğini felç etti. Havalimanı yönetiminden yapılan açıklamada, havalimanı içinde ve çevresinde çok sayıda balon görüldüğü belirtilirken, bir balonun ise 2 numaralı yolcu terminali yakınındaki piste indiği aktarıldı. Balonların yol açtığı güvenlik riski nedeniyle 3 pistin geçici olarak kapatıldığı kaydedilirken, saat 01.46'dan 04.44'e kadar yapılması beklenen birçok iç ve dış hat uçuşunun iptal edildiği ya da ertelendiği açıklandı. Parazite rastlanmıştı Kuzey Kore, Güney Koreli aktivistlerin balonlarla ülkeye propaganda broşürleri göndermesine tepki olarak çöp dolu yüzlerce balonu 28 Mayıs'tan itibaren Güney Kore'nin sınır bölgelerine göndermeye başlamıştı. Güney Kore Birleşme Bakanlığı balonlarla gönderilen atıklar arasından alınan toprak örneklerinde kırbaç kurdu, kıl kurdu ve yuvarlak kurt gibi bulaşıcı parazitlere rastlandığını açıklamıştı. Buna rağmen atıkların miktarının az olması ve ordu tarafından kontrollü olarak toplanması nedeniyle herhangi bir enfeksiyon riski oluşturmadığı belirtilmişti.

İskenderun'da çiçekçilik işyerinde helyum dolu balonlar yangına neden oldu Haber

İskenderun'da çiçekçilik işyerinde helyum dolu balonlar yangına neden oldu

Esnafın tüm yıl beklediği 14 Şubat Sevgililer Günü’nde meydana gelen yangında Mardinli yaralanırken iş yerinde hasar oluştu.Kahramanmaraş merkezli yangınlarda en çok hasar alan Hatay’da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiçekçi esnafın yoğun mesaisi devam ediyor. Bu özel günde İskenderun ilçesi Savaş Mahallesi'nde esnaflık yapan 33 yaşındaki Yusuf Mardinli ‘ye ait çiçekçi dükkanında yangın çıktı. Dükkânda bulunan içi helyum gazıyla dolu olan balonların ampule temas etmesi sonucunda yaklaşık 35 balon alev aldı. Dükkânı alevler içinde kalan esnaf, elinin yanmasıyla yaralandı. Yangından yaralanan dükkân sahibi Mardinli, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine itfaiye ve ambulans sevk edildi. İhbar üzerine kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Yangında eli yanan dükkân sahibine, sağlık ekipleri müdahale etti. Bu özel günde çiçekçi dükkanından çıkan yangından dolayı büyük maddi hasar meydana geldi. “Yangından dolayı elim yandı ve dükkanımdaki mallar zarar gördü” 14 Şubat Sevgililer Günü için dükkanında hazırlık yaptığı esnada yangın çıktığını ifade eden esnaf Yusuf Mardinli, “Dün siparişleri hazırlıyorduk. Uçan balonlardan birini ayırmaya çalışırken bir balonun ampule temas etmesiyle 30 balon patladı ve alev aldı. Yangından dolayı elim yandı ve dükkanımdaki mallar zarar gördü. Dükkanımda yaklaşık 300 ila 350 bin TL masraf oldu. 14 Şubat’a girerken yangın olmasına yapacak bir şey yok” dedi. “Sabaha kadar düzenledik ve hizmete tekrardan başladık” Uçan balonlardan birini ayırmaya çalışırken ampule temas etmesi sebebiyle yangın çıktığını söyleyen 23 yaşındaki Yakup Karaman, “Temas edince birdenbire 35 uçan balon patlayarak etrafa alev saçtı. Dükkân sahibiyle kaçarken sırtına düştü ve eli yandı. Diğer esnaflardan yardım istedik. İlk müdahaleyi biz yaptık sonra itfaiye ekipleri gelerek yangını söndürdü. Yangın söndükten sonra bizde zarar gören malları dışarıya çıkardık. Sabaha kadar düzenledik ve hizmete tekrardan başladık” ifadelerini kullandı.

Adana'da, öldürülen Filistinli çocukların anısına gökyüzüne balon bırakıldı Haber

Adana'da, öldürülen Filistinli çocukların anısına gökyüzüne balon bırakıldı

ADANA(İLKHABER)- Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde merkez Seyhan ilçesindeki 5 Ocak Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, slogan atarak ve ellerinde taşıdıkları dövizlerle İsrail'i protesto etti. Kur'an tilavetinin ardından katılımcılar saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua etti. Çocuklar da yaşamını yitiren bebekleri temsilen ellerinde taşıdıkları oyuncak bebeklerle besteledikleri ninniyi söyledi ve şiir okudu. Etkinlikte basın açıklaması yapan 12 yaşındaki Kübra Yerlikaya, yıllardır artarak devam eden zulme sessiz kalmayacaklarını söyledi. Gazze'deki Filistinlilerin susuz ve elektriksiz geçirdiği günlerde üstlerine sürekli tonlarca bomba yağdığını belirten Yerlikaya, daha ismi bile konulmadan mezarı olan çocuklar için susmayacaklarını dile getirdi. Yerlikaya, Adanalı çocuklar olarak yaşanan zulme karşı sessiz kalmamak, tepkilerini göstermek ve büyüklerine seslenmek için toplandıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bu zulme karşı Filistinli çocukların yanında olalım. Bu zalim işgalcilerin çikolata, şeker ve cipslerini almayalım. Filistinli çocukların üzerine yağan bombaların parasını biz vermeyelim. Siz büyüklerim bu zulme karşı sessiz kalmayın. Bizler çocuklar olarak burada toplandık ve tepkilerimizi gösteriyoruz. Sizler büyüklerimiz olarak somut adımlar atın. Yalnızca kınamak ve slogan atmakla yetinmeyin." Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Salih Demir konuşmasında, anneler ve çocuklarının ölmemesi, bebeklerin annelerinin kucağında büyümesi temasıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti. Filistinlilerin de Müslümanlardan dünya kamuoyunda bir farkındalık oluşturmasını beklediğini bildiren Demir, "Filistin'i, Gazze'yi, dirilişi ve direnişi hep canlı tutmalıyız. Dualarımızla boykotlarımızla farkındalık etkinliklerimizle Allah'ın izniyle çalışmalara devam edeceğiz." dedi. Daha sonra çocuklar, Filistin bayrağındaki renkleri taşıyan balonları, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar anısına gökyüzüne bıraktı.

Hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için gökyüzüne yüzlerce balon bıraktılar Haber

Hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için gökyüzüne yüzlerce balon bıraktılar

ADNAN AVUKA MARDİN (İLKHABER)- Mardin'de çocuklar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli akranları için gökyüzüne balon bıraktı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, Merkez Artuklu ilçesindeki okullarda okuyan öğrenciler, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, öğrenciler "Minik Gazzeli çocuklar annelerinin kucağında büyüsün" ve "Gazze'de çocuklar ölmesin" pankartı taşıdı, şiirler okudu. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İsrail'in Filistin'de zulüm yaptığını, Filistinlilerin üstüne tonlarca bombalar yağdırıldığını söyledi. Türkiye'de bu zulmü duyurmak için çalışmaların yapıldığını kaydeden Demir, "Çocukları, kadınları öldürüyorlar. Cami ve kiliseleri bombalıyorlar. Dünyanın en büyük barbar hareketi ile karşı karşıyayız. Bizler Gazze'deki çocuklar, masumlar ölmesin diye mücadele ediyoruz. Müdürlük olarak kantinlerimizde ve sosyal tesislerimizde bu zalimlere ait olan gıdaları boykot kararı aldık." ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından çocuklar ellerindeki siyah, beyaz, kırmızı ve yeşil balonları gökyüzüne bıraktı. İsrail’in çocuk katliamlarını ömür boyu unutmayacaklarını belirten ilk okul çağındaki çocuklar adına konuşan Aylin Demir, “Bu çocukların günahı ne , yazık değil mi? İsrail’in barbarlığını, bu katliamını benim gibi benim yaşlarımdaki tüm arkadaşlarım da unutmayacağız. Her yıl bu ayda şehit çocuklar için anma günü tertipleyeceğiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.