TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#babalar günü

İLKHABER-Gazetesi - babalar günü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, babalar günü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yönet: Bayramla aynı güne denk gelen Babalar Günü acımızı ikiye katlıyor Haber

Yönet: Bayramla aynı güne denk gelen Babalar Günü acımızı ikiye katlıyor

Osmaniye'de asrın felaketinde babasını ve annesini kaybeden Nuri Yönet, Kurban Bayram'ının Babalar Günü'ne denk gelmesiyle acısının ikiye katlandığını söyledi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Osmaniye'de bin 10 kişi hayatını kaybetti. Osmaniye Esenevler Mahallesi'nde yaşayan Yönet ailesi depreme 52 kişinin hayatını kaybettiği, 9 katlı Yonca Sitesinde B bloğunda yakalandı. Asrın felaketinde yan yatan binada Nuri Yönet, babası Ayhan Yönet (60) ve annesi Aynur Yönet (53) kaybetti. Nuri Yönet, bayramla aynı güne denk gelen Babalar Günü’nde babası ve annesinin mezarını ziyaret etti. Gidecek baba ocağının ve öpecek elin kalmadığını söyleyen Nuri Yönet, ''Biz Osmaniye'de Kurban Bayramı ile birlikte hüznü ve neşeyi bir arada yaşıyoruz. Bayramın neşesi bizde babalar gününün hüznüyle birleşiyor. Geçen yıl 6 Şubat depreminde Osmaniye'de anne babamı kaybettim maalesef Kurban Bayramı'yla birlikte Babalar Günü'nde denk gelmesi bizim acımızı ikiye katlıyor. Bizim acımız herkesin anlayabileceği bir acı değil biz medyadan, sosyal medyadan, televizyonlardan, başka yerlerde deprem olduğu zaman Allah rahmet eylesin deyip bu duyguları yaşamadan kanal değiştiriyorduk. Lakin bu acı başka bir acıymış onu öğrendik. Her ikisini kaybetmemiz daha da büyük bir acıya sebebiyet veriyor. Bayrama denk gelen bu şekilde özel günlerde acımızı tarif etmemiz daha da zor oluyor. Baba ocağını kaybettik, gidilecek bir baba evimiz kalmadı. Öpülecek bir babamız annemizin eli kalmadı. Bu bizim acımızı daha da çok arttırıyor. Osmaniye bir deprem bölgesi biz bu acımızı her an her yerde halen yaşıyoruz. Bu özel günlerde de acımız ikiye katlanıyor" dedi.

Sakallı: Babalar Günü olunca Türk Kızılay'ı ve şehit ailelerimizin yanımda olması bizleri gururlandırdı Haber

Sakallı: Babalar Günü olunca Türk Kızılay'ı ve şehit ailelerimizin yanımda olması bizleri gururlandırdı

Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan ve 1992 yılında Şırnak Besler bölgesinde mayına basması sonucu sol ayağını kaybederek ampüte olan Gazi Yasin Sakallı, Babalar Günü'nde gurur dolu bir gün yaşadığını ifade etti. Babalar Günü'nde gaziler hem gurur hem de hüznü bir arada yaşadı. Kendi de el yapımı patlayıcı ile gazi olan Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Sümmani Göztaş, "Tunceli Gökçe Karakolu'nda el yapımı patlayıcıları ile yaralandım. Gazi ve şehit babaları bizler için değerli. Bizler de bu vatan için canını vermiş şehit babalarımızın ailelerini öpüyoruz. Uzuvlarını vermiş bu cesur vatansever gazi babalarımızı da yalnız bırakmadık" diye konuştu. 1992 yılında Şırnak Besler bölgesinde mayına basarak ayağını kaybeden Gazi Yasin Sakallı verilen terörle mücadele de İHA ve SİHA'larla büyük bir başarı elde edildiğini ifade ederek, "Ben mayın sonrası ayağımı kaybettim. 32 yıl oldu. Babalar Günü olunca Türk Kızılay'ı ve şehit ailelerimizin yanımda olması bizleri gururlandırdı. Ben 92 yılında gazi oldum. Aradan 32 yıl geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri çok güçlendi ve İHA VE SİHA'larla artık büyük terör operasyonları gerçekleşiyor. O günler bir daha geri gelmesin. Bizim dönemimizde buradan Mardin, Şırnak, Hakkari'ye gitmek zor ve tehlikeliydi. Şimdi her yer huzur dolu. Şu an benim ayağımın kaybettiğim yer terörden arındı ve Cudi Dağı'na yol açıldı, turizm yapılıyor. Ben bu gelişmeleri duydukça çok mutlu oluyorum. Bu bayrak var olduğu müddetçe elbette şehidimiz gazimiz olacak ve bu gururla yaşamak bizlere onur veriyor" diye konuştu. Türk Kızılay Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz, şehit ve gazilerinin her zaman yanında olduklarını kaydederek bu anlamlı günde bir arada olmak için ziyaret ettiklerini ifade etti.

Depremde ailesini kaybeden gazeteci, hayatta kalan çocuklarıyla hayata tutundu Haber

Depremde ailesini kaybeden gazeteci, hayatta kalan çocuklarıyla hayata tutundu

Hatay’da asrın felaketinde 3 evladını ve eşini kaybeden gazeteci Mahmut Şan, çöken binanın enkazından kurtardığı 4 evladıyla hayata tutundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi’nde yaşayan Şan ailesi depreme Mehtap apartmanında yakalandı. Asrın felaketinde yerle bir olan apartmanda Gazeteci Mahmut Şan’ın evlatları; Hatice, Muhammed, Selahaddin ve eşi Fatma hayatını kaybetti. Çöken binadan yaralı olarak kurtulan baba kızları; Kadriye, Cansu, Yağmur ve otizmli Mahmut’u enkazdan kurtarmayı başardı. Evlatlarını ve eşini Altınözü ilçesi Keskincik Mahallesi’nde bulunan mezarlığa defneden baba, hayatta kalan evlatlarıyla birlikte yaşama tutundu. Çocuklarıyla zaman geçiren ve onlarla yakından ilgilenen Şan, Kurban Bayramıyla aynı güne denk gelen Babalar Günü’nde evlatlarının mezarını hayatta kalan kızlarıyla ziyaret etti. “Ben kızlarımı yara almadan çıkarmayı başardım ama ben sırtımdan yara almıştım” Depremde 3 evladı ve eşi vefat eden Gazeteci Mahmut Şan; “Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi’nde bulunan Mehtap Apartmanında eşim ve 7 çocuğumla birlikte kalıyorduk. Bina çökünce eşim ve çocuklarımla enkazın altında hepimiz kaldık. Ben yarım saat sonra enkazdan kendi imkanlarımla çıktım. Daha sonrada Kadriye ve Yağmur’u çıkarttım. Daha sonra da Cansu kızımı enkazdan çıkarmayı başardım. Ben kızlarımı yara almadan çıkarmayı başardım ama ben sırtımdan yara almıştım. Hatice, Muhammed ve Selahaddin ve eşim Fatma çöken evimizde rahmetli oldular. Eşimde gazetemizin imtiyaz sahibiydi” dedi. “Çocuklarım benim canlarım, onları hayatta tutmak için çaba sarf ediyorum” 8 yaşındaki evladı Cansu’nun depremden sonraki 3 ay boyunca kucağında uyuduğunu söyleyen Şan, “Çocuklarım şükürler olsun iyiler, ilk başta zor oldu. İlk 3 ay geceleri uyumuyorlardı. Özellikle Cansu hep kalkıp, korkuyordu 3 ay boyunca kucağımda yatırdım. Bir evladım daha var otizm hastası, benim ismimi taşıyor. Babalar Günü bu yıl Kurban Bayramı’nın birinci gününe denk geldi. Buruk bir bayram geçiyor, hatta depremden sonraki bütün bayramlar buruktu. Şuan da 4 evladımla hayatımızı devam ettiriyoruz. Çocuklarım benim canlarım, onları hayatta tutmak için çaba sarf ediyorum. Onlar varsa ben varım ve iyim” ifadelerini kullandı. Kadriye, Cansu ve Yağmur Şan kardeşler, babalarının yaptığı en lezzetli yemeğin kuru fasulye olduğunu söyleyerek babalarını çok sevdiklerini ifade ettiler.

Kurban Bayramı'nın ilk günü, Babalar Günü kutlaması ile renklendi Haber

Kurban Bayramı'nın ilk günü, Babalar Günü kutlaması ile renklendi

Bu yıl Kurban Bayramı'nın ilk günü, Babalar Günü ile renklendi. Sabahın erken saatlerinde kurban ibadetlerini yerine getirenler, günü ilerleyen saatlerinde babalarının bu özel gününü kutladı. Kurban Bayramı'nın ilk günü ile Babalar Günü'nün bu yıl aynı tarihe denk gelmesiyle, Türkiye oldukça özel ve anlamlı bir kutlamaya sahne oldu.  Türkiye'de sevdiklerimizi hatırlamanın ve değer vermenin en güzel yollarından biri olan Babalar Günü, bu yıl Kurban Bayramı'nın ilk gününde kutlandı. 16 Haziran 2024 Pazar günü dünya genelinde yaşanan Babalar Günü heyecanı, Türkiye'de de bu özel günün aynı zamanda Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelmesiyle çifte mutluluk ve bereketle kutlandı.  Ailelerin temel taşlarından biri olarak kabul edilen babaların bu özel günde çocukları tarafından anılması, onlara değerli olduklarının hissettirilmesi ve aile bağlarını güçlendirmek açısından önemli bir fırsat sundu.  Babalar Günü Babalar Günü'nün kökeni, 20. yüzyılın başlarına kadar uzanır. İlk olarak 1910 yılında Washington eyaletinde kutlanmaya başlanmış, Sonora Smart Dodd isimli bir kadın tarafından, anneler günü gibi babaların da özel bir günü olması gerektiği fikriyle ortaya çıkmıştır. Bu özel gün, babaların çocukları üzerindeki etkisini, rehberliklerini ve fedakârlıklarını onurlandırmak için tasarlanmıştır.

Adana Huzurevi'nde Babalar Günü unutulmaz bir etkinlikle kutlandı Haber

Adana Huzurevi'nde Babalar Günü unutulmaz bir etkinlikle kutlandı

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Babalar Günü, huzurevi sakinlerine yönelik özel bir etkinlikle kutlandı. Huzurevi yönetimi ve personeli, huzurevi sakinlerinin Babalar Günü'nü unutulmaz kılmak için titizlikle hazırlanmış bir program düzenledi. ÖZEL HEDİYELERLE GELEN SEVİNÇ Babalar Günü etkinliğinde, özel olarak hazırlanan ve huzurevi idarecileri ile personelleri tarafından verilen hediyeler, huzurevi sakinlerinin yüzlerinde tebessüm oluştururken her birinin gözlerindeki mutluluk, bu özel günde hatırlanmanın ne kadar anlamlı olduğunu gösterdi. Sohbetler, paylaşılan anılar ve birlikte geçirilen keyifli anlar, tüm katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Özel bir günde hatırlanmış olmanın sevincini yaşayan huzurevi sakinleri Babalar Günü'nün tadını çıkarırken, onların mutluluğu huzurevi yönetimi ve çalışanları için büyük bir gurur kaynağı oldu. Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nazmi Büyükyağbasan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; "Babalar Günü vesilesiyle burada bulunan tüm babalarımızın bu özel ve güzel gününü kutlamak ve onlara olan saygımızı göstermek istedik. Onların bizlere kattığı değerleri asla unutamayız. Bugün, onların mutluluğunu paylaşmak ve birlikte güzel anılar biriktirmek için bir araya geldik" dedi. Yaş almış olmanın sadece fiziksel bir durum olmadığını, ruhsal ve duygusal anlamda da desteklenmesi gereken bir süreç olduğunu vurgulayan Büyükyağbasan; "Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi olarak, büyüklerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu ve onlara olan sevgimizi her fırsatta göstermeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Huzurevimizde kalan misafirlerimiz kurumumuzun temel taşlarıdır ve onların mutluluğu bizim öncelikli görevimizdir" ifadelerini kullandı. Huzurevinde kalan insanların her birinin, kendi hikayesiyle, toplum hayatına değer katan isimler olduğunu da sözlerine ekleyen Nazmi Büyükyağbasan bu vesile ile tüm babaların Babalar Günü'nü de kutladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.