TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ayyüce Türkeş

İLKHABER-Gazetesi - Ayyüce Türkeş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ayyüce Türkeş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ayyüce Türkeş Taş kimdir? Nereli, kaç yaşında? Haber

Ayyüce Türkeş Taş kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, 2 Ekim 1977 tarihinde Ankara'da doğdu. Eğitim hayatı ve kariyeri ile dikkat çeken Türkeş, 2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili adayı oldu. Peki Ayyüce Türkeş Taş kimdir? Nereli, kaç yaşında? AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR? Ayyüce Türkeş, Türk siyasetçi ve iş kadınıdır. Alparslan Türkeş ve Seval Türkeş'in kızı olan Türkeş, Ankara'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. 2003 yılında Bilgi Üniversitesi'nden MBA derecesini alan Ayyüce Türkeş, 2010 yılında Marmara Üniversitesi'nde bankacılık alanında doktorasını tamamladı. Tez konusu, "Yabancı sermayeli bankaların enerji sektöründeki şirketlerin finansmanına etkisi: Uygulamalı bir yaklaşım" üzerineydi. 2011 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenerek ABD'ye yerleşti. Selinay ve Alsu adında iki çocuk sahibi olan Türkeş, 2012-2023 yılları arasında New York'ta iş hayatına devam etti. Bu dönemde bir siber güvenlik şirketinde ekonomiden sorumlu üst düzey yönetici olarak görev aldı. 2023 yılında Türkiye'ye dönen Ayyüce Türkeş, Adana'nın Kozan ilçesine yerleşti ve aynı yıl siyasete adım attı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'nin Adana 1. sıra milletvekili adayı olarak seçime girdi. 28. dönem Adana milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi ve Milli Savunma Komisyonu'nda görev aldı.

Ayyüce Türkeş: ''TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir'' Haber

Ayyüce Türkeş: ''TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında Abdullah Öcalan için "Şayet terörist başının tecridi kaldırıldırsa Meclis’te DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse yasal düzenlemenin yapılması ardına kadar açılsın. Adres İmralı’dan DEM’e uzansın, konu ülke gündeminden çıkarılsın. Buna varız, bunu dahi sineye çekmeye hazırız."demesi, tepkilere yol açtı. Özellikle İyi Parti Adana milletvekillerinden Ayyüce Türkeş, bu ifadeleri sert bir dille kınadı. ''BAHÇELİYİ KINIYORUM'' Ayyüce Türkeş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını Meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen Bahçeli'yi kınıyorum," ifadesini kullandı. Türkeş, "Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz," dedi. Türkeş, açıklamalarına devam ederek, "TBMM’de yeteri kadar terörist varken, bir de onların ele başını Meclise sokmak kimsenin haddi değildir. Nokta," dedi. Ayrıca, "Gün; Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!" şeklinde sert mesajlar verdi.

Ayyüce Türkeş Yumurtalık’ta iftara katıldı, açıklamalarda bulundu Haber

Ayyüce Türkeş Yumurtalık’ta iftara katıldı, açıklamalarda bulundu

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, Yumurtalık’ta partililerle ve halkla bir araya geldi. Burada konuşma yapan Türkeş, konuşmasına vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak başladı. Türkeş, “Hepinizle böyle güzel bir güzel bir iftar sofrasında buluşmuş olmaktan dolayı ayrı bir mutluluk duyuyorum. Bu yüzden sayın ilçe başkanıma ve belediye başkan adayımıza çok teşekkür ediyorum. TÜRKEŞ: YUMURTALIK’IN DA HAKKI DAHA FAZLASI “Biz İyi Parti ailesi olarak ‘Adana'nın hakkı daha fazlası’ diyerek yola çıktık. Yumurtalık’ın da hakkı daha fazlası. Çünkü Adana nasıl Türkiye'yi kalkındıracak bir şehirse; Yumurtalık da gerçekten Adana'yı kalkındırma potansiyeline sahip bir ilçemiz” diyen Türkeş, Yumurtalık’ın önemine vurgu yaptı. TÜRKEŞ: BURAYI CEYHAN'LA BERABER ENERJİ BÖLGESİ HALİNE GETİRME HAMLELERİ YAPACAĞIZ Yumurtalığın hiçbir kapasitesi değerlendirilememiş ve hiçbir nimetinden faydalanılmamış olduğunu söyleyen Türkeş, konuşmasının devamında şunları bildirdi: “Başta adayımız Şahin Başkanım tabii ki bir sürü proje yapacak. Ama biz de Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle burayı da Ceyhan'la beraber enerji bölgesi haline getirme hamleleri yapacağız. Buradan Adana’nın sanayisi tekrar ayağa kalkacak. Burada işsizlik olmayacak. Turizm için yapılması gereken çok şeyler var. Yumurtalık İnşallah Adana'nın cenneti haline gelecek. Yumurtalık hem kendini hem Adana'yı kaldıracak. Burası sanayinin başlangıç noktası olacak. Buradan istihdam sağlanacak ve gerçekten çok güzel şeylere hizmet edilecek. Biz hizmet aşkıyla bu göreve talip olduk. Adana halkına ve Adana'ya hizmet etmek için geldik. ‘Adana'nın kaynaklarını Adanalı kullansın’ diyoruz. İnşallah hep beraber bizim güçlü desteklerinizle 1 Nisan'da bu görevin de başına geçip bu işleri başlayacağız. Seçilme şansımız çok yüksek, hatta seçildik gözüyle bakıyoruz. Gerçekten Ceyhan, Yumurtalık, Kozan, Seyhan, Çukurova… Bu ilçelerin hepsini İyi Parti İnşallah alacak. Büyükşehir’i zaten alıyoruz. Aldığımızın belirtilerini de rakiplerimizden anlıyoruz. Destekleriniz her geçen gün arttırıyor. Ben buradan başta babam Başbuğ Alparslan Türkeş'e göstermiş olduğunuz vefadan dolayı daha sonra da bana göstermiş olduğunuz ilgiden, destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Ayyüce Türkeş kadın basın mensuplarını unutmadı Haber

Ayyüce Türkeş kadın basın mensuplarını unutmadı

İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Ayyüce Türkeş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çok sayıda kadın gazetecinin katıldığı etkinlik bir otelde yapıldı. Türkeş, kadınlarla ilgili projelerinden bahsederek katılanlarla sohbet etti. Türkeş'in konuşmasının ardından etkinliğe katılan basın mensupları Türkeş'e sorular yöneltti ve etkinlik samimi bir şekilde gerçekleşti. Etkinliğe katılan kadın basın mensupları ilk defa kadın adayın böyle bir etkinliğine katıldıklarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Türkeş, "Bugün ayrı bir mutluluk ve huzur yaşıyoruz sizlerle birlikte olduğum için. Bu güzel günde 28. Dönem İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da bizlerle birlikte. Çok değerli bir insan. Çünkü hem babamın yol arkadaşı, babamla mecliste yol yürümüş hem de benim çok değer verdiğim biri olan efsane başkan; Burhanettin başkanımın peşinde ve izindeyim.  Ona güveniyorum. O yüzden bugün gerçekten çok mutluyum. Gerçekten biz İyi Parti olarak Türkiye'yi yönetecek sağlam kadrolara sahibiz" dedi.  TÜRKEŞ: BEN ADANA'DA HER GÜN KADINLAR GÜNÜ YAPACAĞIM Türkeş, etkinlikte şu cümleleri kullandı: "Öncelikle hepinizin dünya emekçi kadın gününü kutluyorum. Ben buradan hepinize şunu diyorum: Ben Adana'da her günü kadınlar günü yapacağım. Çünkü ben bu yola Adanalı kadınlar ve Adanalı gençler için çıktım. Adana'nın kadını farklı bir gücü olan üretici bir kadın. Allah bize başta annelik vasfını verdiği için en başta Dünyanın her yerindeki kadınlar aslında güçlü. Ama Adana'da bunu çok daha farklı hissediyorum. O yüzden inanıyorum ki kadının gücü hem Adana'yı değiştirecek hem de bu sayede Adana'ya ayağa kalkacak ve Adana ayağa kalktığında Türkiye de ayağa kalkacak. Bunu da biz kadınlar başaracağız." Kadının da erkeğin de ayrı bir rol için yaratıldığına dikkat çeken Türkeş, "Herkesin o rolü yerine getirdiğinde de dünyadaki dengenin yerine oturacağına inanıyorum. Bunu kadın evde otursun, anne olsun, yemek yapsın anlamında demiyorum. Ama kadının içindeki erkeği çıkaracak bir sistem dünyanın sonunu getirecek bir sistemdir. Dünyayı kalkındırmak için annelik enerjisi lazımdır ve bende o da var. Ben eğer başkan olursam üreten bir Adana yaratacağım ve bu üreten Adana yolunda da kadınlara çok büyük rol düşüyor. Hatta kadınların ürettikleriyle Adana'yı dünya markası yapalım diyoruz. Kadınlarımız üretsin. Kadın yeter ki üretmek ve evine katkıda bulunmak istesin. Biz de Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadının arkasında olacağız" şeklinde konuştu.  Konuşma sonrasında soru cevap kısmına geçildi. Soru cevabın ardından Ayyüce Türkeş katılanlara pembe karanfil hediye etti ve geldikleri için teşekkürlerini iletti.

Ayyüce Türkeş’ten Karalar ve Kocaispir’e sert çıkış: Karşımdakileri rakip olarak görmüyorum Haber

Ayyüce Türkeş’ten Karalar ve Kocaispir’e sert çıkış: Karşımdakileri rakip olarak görmüyorum

İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş’e katıldığı bir etkinlikte anketlerle ilgili soru yöneltildi. Özellikle son dönemlerde seçimlerle ilgili yapılan kamuoyu araştırmalarında anketlerde Büyükşehir Belediyesi mevcut Başkanı Zeydan Karalar, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve Ayyüce Türkeş arasında çekişme yaşandığı söylendi ve bu konuyu nasıl yorumlayacağı ile ilgili soru yöneltildi. Ayyüce Türkeş, konuyla ilgili “Biz çoktan 1. çıktık. Ben Adana’da gerçekten iddialıyım. Ben karşımdakileri rakip olarak görmüyorum” dedi. TÜRKEŞ: BÜYÜKŞEHİR İÇİN ANLATTIĞI PROJELERİN NE KADARINI YÜREĞİR’DE YAPMIŞ Yüreğir Belediyesi mevcut Başkanı ve Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’le ilgili açıklamalarda bulunan Türkeş, şunları söyledi: “Adaylardan bir tanesi zaten şu anda Yüreğir Belediye başkanı. İcraatları ortada. Lansman yapıyor, projelerini anlatıyor. Büyükşehir için anlattığı projelerin ne kadarını Yüreğir’de yapmış. Yüreğir’e gidiyoruz elektrik, yol olmayan yer var. Otobüsle girilmeyen yerler var. Bir yere park yapılmış oraya gidemiyorsun. Kadınlar ‘Park var ama biz oraya nasıl gideceğiz bilemiyoruz’ diyorlar. Ben bunları söylemeye gerçekten utanıyorum. 2024 yılında Adana gibi bir şehirde bunların olması gerçekten inanılmaz bir şey.” TÜRKEŞ: 10 YILDIR YAPAMADIĞINI 5 YILDA DAHA MI YAPACAK? Adana’nın gerçekten ihmal edilmiş bir şehir olduğuna vurgu yapan Türkeş, Adana Büyükşehir Belediyesi mevcut Başkanı ve Başkan Adayı Zeydan Karalar’la ilgili de şunları söyledi: “Ben neden iddialıyım? Çünkü ben sıfır kilometreyim. Ben icraatlarımı göstereceğim. Onlar zaten yapmış yapacağını, yaptıkları da ortada. Zeydan Karalar zaten 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. 10 yıldır yapamadığını 5 yılda daha mı yapacak? Billboardlarda ‘Şu kadar asfalt döktük, bu kadar yol yaptık’ diye asıp duruyorlar. Bu 1960 belediyeciliği. Onları artık millet geçti. Artık dijital şehirler oluşuyor ve şehirler dijital şekilde yönetiliyor. Mobil faturaya geçtiklerini söylüyor. Mobil fatura ne? Onu evdeki çocuk bile yapıyor. Dünya artık farklı bir yönde ilerliyor. Tarım artık yapay zekayla yapılıyor.” TÜRKEŞ: SEÇİMİ BEN KAZANDIM ARKADAŞLAR Adana’nın Türkiye’ye sanayiyi öğreten, dünyanın en büyük ovası olan Çukurova’ya sahip olan bir şehir olduğunu hatırlatan Türkeş, devamında şu cümlelere yer verdi: “Adana Sabancı’ları çıkaran bir şehir. Adana’da işsizliğin bir numara olması ne demek ben bunu anlamıyorum. Adana’da gençlerin uyuşturucuyla tehdit altında olması ne demek. Ben bunların olduğu yerde rakip tanımıyorum. O yüzden de ben ‘Ayyüce Türkeş kazanacak’ diyorum. Seçimi ben kazandım arkadaşlar.”

Ayyüce Türkeş projelerini açıkladı: Adana için ilk hamlem "Vizyoner Belediyecilik" olacak Haber

Ayyüce Türkeş projelerini açıkladı: Adana için ilk hamlem "Vizyoner Belediyecilik" olacak

İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş bir otelde basın toplantısı düzenleyerek Adana basınıyla bir araya geldi. Toplantıya Ayyüce Türkeş başta olmak üzere; İyi Parti Çukurova Belediyesi Başkan Adayı Soner Çetin, İyi Parti Adana İl Başkanı Av. Veysel Yıldız, İyi Parti İlçe belediye başkan adayları, partililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı. İyi Parti Adana İl Başkanı Av. Veysel Yıldız, herkesi selamlayarak toplantı için kısa bir açılış konuşması gerekleştirdi. Kahvaltılı basın toplantısında kahvaltının ardından İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş konuşma yaptı. Ayyüce Türkeş, "Adana Türkiye'de yerel basının en köklü ve en güçlü yayın organlarının bulunduğu bir kent. Türkiye'de ve dünyada uzun yıllar ana akım medyanın herkese kabul görmüş hakimiyetine rağmen Adana'mızda sevinerek görüyorum ki yerelin sesi soluğu olan yerel basın kuruluşlarımız direnerek hayatta kalmayı başarmıştır" dedi. Türkeş, konuşmasının devamında yerel basının çektiği zorluklardan bahsetti.  TÜRKEŞ: GÖREVE GELDİĞİM İLK 100 GÜN İÇERİSİNDE 6 HAMLEDE ADANA'MIZIN SAHİP OLDUĞU POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARACAĞIM Milletvekilliği sürecinden söz eden Türkeş, devamında şunları söyledi: "Adana’lı hemşerilerim hepimiz biliyorsunuz ki 14 Mayıs'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Adana'nın temsilcisi, kadın milletvekili olarak yolladınız. Sizlere hizmet etmek için mecliste yerimi aldım. Ben de şu anda Adana'ya hizmet etmek için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Yerel basının halka şehrin yönetimi yöneticileri arasında köprü olduğunu da biliyorum. İnanıyorum ki 31 Mart’tan sonra Adana yerel basını benim için her zaman önemli ve öncelikli bir konumda olacak. Bu sabah Adana’mızın yıllar içinde ne kadar geriye gittiğini en iyi ön gören sizlerle beraber olmaktan ayrıca mutluyum. Bu geriye gidişi 31 Mart’tan sonra önlemek için yeniden büyük Adana vizyonu ile tüm hemşerilerimin karşısına çıkıyorum. Göreve geldiğim ilk 100 gün içinde 6 hamlede Adana’mızın sahip olduğu muazzam potansiyeli herkese göstermek için adımlar atacağım."  TÜRKEŞ: ADANA İÇİN İLK HAMLEM VİZYONER BELEDİYECİLİK OLACAK Bu hamlenin ilkinin vizyoner belediyecilik olacağını dile getiren Türkeş, "Adana'nın en büyük ihtiyacı dirayet, vizyon ve huzur diyoruz. Daha ilk günden belediye hizmetlerini ve özellikle ihaleleri şeffaflaştırarak işe başlayacağız. Belediyeyi daha etkin, adil ve demokratik belediyecilik hizmetleri Adana'nın haklıdır diyerek yöneteceğiz. Trafik sıkışıklığını gidermek için akıllı şehir planlaması ve veri analizlerinden yararlanacağız. Mobil uygulamalarımızla her birinizin ulaşımını kolaylaştıracağız. Yüreğim, Çukurova, Seyhan gibi öncelikli bölgelerimizde alt, üst geçitler, yaya yolları inşa ederek trafik akışını hemen hızlandıracağız. e-Belediyecilik sistemimizle her an her yerde hizmetinizdeyiz. Online platformlarımız üzerinden tüm belediye işlemlerinizi rahatça yapabileceksiniz. Şeffaflık ve erişebildik ile sizlere bir tık uzakta olacağız" cümlelerini kullandı.  Mobil uygulamalar ile herkesin hayatını kolaylaştıracaklarını söyleyen Türkeş, devamında şunları bildirdi: “Adam kayırmacılığa son verip işini hakkıyla yapan belediye çalışanlarının haklarını koruyacağız. Belediyemiz bünyesinde herkese açık ve adil bir iş alım süreci yürüteceğiz. Liyakat ve hakkaniyetİ öne çıkaracak, Adana'nın en değerli varlığı olan insan kaynağını en iyi şekilde değerlendireceğiz. Şehir planlamada vizyonel bir yaklaşım sergileyerek Adana'nın her köşesini dönüştüreceğiz. Her ilçeye, her mahalleye özel projeler geliştirerek bu şehrinin çevresini gerçekten değiştireceğiz. Adana'yı hep beraber sizinle ayağa kaldıracağız. Her ilçemize, her mahallemize özen göstereceğiz. Çukurova'dan Yüreğir'e, Seyhan'dan Sarıçam'a, Adana'nın her köşesini kucaklayacağız. Herkese sahiplenen, herkese kanat veren bir belediyecilik anlayışıyla yola çıkıyoruz. Adana'nın çağı yakalama hakkını, vizyonumuzla geri alacağız.” Türkeş, “Yaşanası Adana çalışkan belediyeyle mümkün. Adana çöp sorunundan su baskınlarına, deprem ve doğal afet önlemlerinden trafik sıkılığına ihmal edilmiş sorunların şehri olarak maalesef bugün karşımızda. Adana'nın hakkını biz çöze çöze alacağız. İstediğiniz zaman ulaşabileceğiniz ihtiyaç ve isteklerinizin farkında olan, çalışkan bir belediyeyle Adana daha ilk yüz günde farkı hissedecek. Deprem gibi doğal afetlere karşı alanımıza hazırlıklı hale getireceğiz. Her bir yerde öncü önlemler alacağız. Sarıçam gibi riskli bölgelere özel ekipmanlarla, eğitimlerle her an yardıma hazır olacağız. En kısa zamanda deprem, eylem planımızı hayata geçirerek Adana'yı güçlü ve dirençli kılacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla iş birliği içinde herkes için konut ve yaşam alanları inşa ederken kentsel dönüşüm projelerini kimseyi yerinden etmeden adaletli bir şekilde sizlere sunacağız” dedi ve herkes için projeleri olduğunu, Adana’da herkesin derdine son vermek istediğini kaydetti. Türkeş, konuşmasının devamında Adana'da yapmak istediği yenilikleri açıkladı. Konuşmasının ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tanıtımı yapmak için Adana’ya geldi Haber

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tanıtımı yapmak için Adana’ya geldi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana ziyareti kapsamında bir otelde düzenlenen toplantıda belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan Akşener, Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Akşener, ilçe belediye başkanlarını da açıkladı. İyi Parti Adana'da 1 Büyükşehir ve 5 ilçeden aday gösterdi. Akşener, konuşmasında Ayyüce Türkeş Taş'a hitaben, "Milletvekilliğinin tam tadını çıkaramadan, belediye başkanlığı gibi ağır sorumluluk, bir ağır görev seni bekliyor. Seçileceğine Allah şahidimdir, kalpten inanıyorum. Genel Başkanınız olarak ne gerekiyorsa yapacağımı burada, hepinizin huzurunda söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı. Aday tanıtım toplantısında partililere seslenen Akşener, İyi Parti'nin Adana'da iddialı bir şekilde seçimlere hazırlandığını vurgulayarak, partisinin hedeflerini ve projelerini paylaştı. “BURALARA GELMEK İÇİN ZOR YOLLARDAN GEÇTİK” Partisinin ilk kurulduğu günlerini hatırlatan Akşener, “Nereden nereye ,çok zor bir yoldan geçtik ve her bir arkadaşım bu zor yoldan geçerken pek çok şeyleri en azından manevi anlamda feda ettiler. Sizlerin huzurunuzda partimizin en başından beri yer alan, çeşitli bedeller ödeyen bütün arkadaşlara el kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bugün geldiğimiz noktada güzel bir iş yapmışız iyi ki de İYİ Partimizi kurmuşuz, onu var etmek için direnmişiz. Bugünün Türkiye’sine baktığımız zaman o direncin, iradenin, gayretin ne kadar önemli olduğunu ve Türkiye’ye ne kadar önemli bir yolu açtığını hep beraber görüyoruz. İki yumruğun arasına sıkıştırılmış birbirine düşman edilen ve bu işin rantını da siyasetçinin yediği, milletimizin çırak çıktığı bir düzeni Allah bize gösteriyor, bugün gösteriyor, yarın da inşallah bunun sonuçlarını göreceğiz. Biz milletimize nefes aldıracak, üçüncü bir tercihiniz var kardeşim diyen bir seçenek ortaya sunan bir siyasi organizasyonuz” diye konuştu. “SEÇİLECEĞİNE KALPTEN İNANIYORUM” Ayyüce Türkeş Taş'ın, Adana'nın bu dönemdeki Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını dile getiren Akşener,''Ayyüce Hanım aynı zamanda babasından öğrendiği, vazifeye koşmak, vazifeden kaçmamak şiarının da canlı temsilcisidir. Türkiye’de yoktu şu süreçte bazı çalışmalar yaptık ve önde çıktı. O yoktu biliyor musunuz GİK topladım ben, 'Adana’da Ayyüce Hanım’ı aday edeceğim’ dedim ve basından duydu. ‘Adana’ya hizmet benim için bir şereftir’ dedi ve tartışmadı. Ayyüce Türkeş Taş göreceksiniz Adana’nın bu dönemdeki büyükşehir belediye başkanı olacak. Belediye başkanlığı gibi ağır bir sorumluluk, ağır bir görev seni bekliyor. Seçileceğine Allah şahit kalpten inanıyorum. İki kadının el ele verip bu işi başaracaklarına inancım tamdır.”dedi. Akşener, konuşmasının devamında şunlara değindi: "Ben inanıyorum ki Büyükşehirler başta olmak üzere il ve ilçelerimizde tahmin edilemez sonuçlar alacağız. Çünkü başka türlü samimiyetimizi ispatlamanın yolu yok. Yerel seçimler projeler üzerinden yapılan rekabetlerdir. Halbuki bizim sesimiz duyulmuyor. Seçmen ‘Kim daha iyi iş yapar?’ diye düşünür ve onu seçer. Ben de inanıyor ve gerçekten milletimize güveniyorum. Büyükşehir de Ayyüce Türkeş Taş başta olmak üzere yerel ilçe adaylarımızın da seçilmesini diliyorum. Partinin Genel başkanı kadın, il başkanı kadın. Diğer gün Antalya’da da bir kadın olarak Nesrin Ünal’ı açıklayacağız. Samsun’da da Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız yine kadın. Yani 3 büyük şehirde 3 kadın adayımız var. İnşallah üçü de kazanacak. Allah gayretlerinizi ibadet saysın." "31 MART 2024’TEN İTİBAREN ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İRADESİYLE YÖNETİLECEKTİR" İyi Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Adayı Ayyüce Türkeş Taş'ta konuşmasında şunları kaydetti: "Sizlere inanıyor ve kendimi sizlerin irade ve inancına emanet ediyorum. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimleri İyi Parti olarak kesinlikle kazanmak için yola çıktık. Yürekten biliyorum ki Başbuğ Türkeş’in dönemindeki zor koşullarda oluğu gibi bugün de kazanacağız. Bizleri yüzümüzü ağartıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderen hemşehrilerimize borcumuzu Allah’ın izniyle belediyeyi alarak ve bu şehre adaleti getirerek, ayrımcılığı ortadan kaldırarak ödeyeceğiz. 31 Mart 2024’ten itibaren Adana Büyükşehir Belediyesi Türk Milliyetçiliği iradesiyle yönetilecektir. Bu sonucun çıkacağından biz eminiz. Adana halkı da emin olmalı. Buradan şu sözü vermek istiyorum; Büyükşehir Belediyesi’ni kazanıp mazbatamızı aldıktan sonra ilk işimiz 30 Mart 2019 seçimlerinden sonra haksız yere işi fesih edilmiş, helal rızık kazanmaktan başka bir gayesi yokken sırf siyasi sahiplerle ekmeğine kan doğranmış 4 bine yakın kardeşimizi işe yeniden başlatmak olacaktır." İŞTE İYİ PARTİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İLÇE BELEDİYE ADAYLARI Adana Büyükşehir Belediyesi Adayı Ayyüce Türkeş Kozan Belediyesi Başkan Adayı Kazım Özgan Adana Çukurova Belediye Başkan Adayı Birol Büyüköztürk Karaisalı Belediye Başkan Adayı Kemal Metin Tufanbeyli Belediyesi Başkan Adayı Recep Balı Yüreğir Belediye Başkan Adayı Bülent Alper

Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş İYİ Parti'nin Adana adayı oldu Haber

Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş İYİ Parti'nin Adana adayı oldu

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında bir araya geldi. Toplantı saat 11.30'da İYİ Parti Genel Merkezi ek binasında başladı. Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, aday tespit usulünü görüşerek aday listelerinin teslimine ilişkin görevlendirmeleri karara bağladı. 5 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti'nin Manisa, Adana, Antalya, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu. Buna göre; Manisa'da Gürhan Özcan, Adana'da Ayyüce Türkeş, Antalya'da Nesrin Ünal, Kayseri'de Kazım Yücel ve Samsun'da İmren Nilay Tüfekçi aday gösterildi. Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş kimdir? Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş siyasi kariyeriyle tanınan isimlerden biri oldu. 28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili olarak meclise giren Ayyüce Türkeş'in hayatı merak ediliyor. Peki, Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş kimdir?Alparslan Türkeş ve Seval Türkeş çiftinin çocuğu olan Ayyüce Türkeş , 2 Ekim 1977 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da gördü. Yükseköğrenimini 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümünde tamamladı. 2003 yılında Bilgi Üniversitesinden MBA derecesi, 2010 yılında "Yabancı sermayeli bankaların enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin finansmanına etkisi ve uygulamalı bir yaklaşımı" başlıklı tezi ile Marmara Üniversitesinden bankacılık alanında doktora derecesi aldı. 2011 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenerek ABD'ye yerleşti;Selinay ve Alsu isminde iki çocuk sahibi oldu. iş hayatını 2012-2023 yılları arasında New York'ta sürdürdü.Bir siber güvenlik şirketinin ekonomiden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak çalıştı. 2023'te Türkiye'ye gelip Adana'nın Kozan ilçesine yerleşti. 2023 yılında Türkiye'de siyasete atıldı. Türkeş, 2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'nin Adana 1. sıra milletvekili adayı oldu. 28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili olarak meclise girdi; Milli Savunma Komisyonu'nda görev aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.