TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Avusturya

İLKHABER-Gazetesi - Avusturya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Avusturya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan coğrafya hatası: Türkiye 780 bin metrekare değil Haber

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan coğrafya hatası: Türkiye 780 bin metrekare değil

Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak,  EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'ya 2 gol atarak Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı çeyrek finale taşıyan Merih Demiral’ın gol sevincini ‘bozkurt’ işareti yapmasıyla başlayan tartışmalara ‘birlik ve beraberlik” mesajı içeren paylaşımıyla dahil oldu.  Murat Sancak, bu paylaşımında coğrafya hatası yaparak, Türkiye’nin kapladığı alanı 780 bin metrekare olarak ifade etti. Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Son 16 Turu'nda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek 2000 ve 2008 yıllarının ardından bu turnuvada 3. kez çeyrek finale yükseldi. Ay-Yıldızlılara galibiyeti ve çeyrek final biletini getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral kaydetti. Rakip Avusturya'nın golünü ise 66. dakikada Michael Gregoritsch attı. Merih Demiral'ın ikinci golden sonra 'bozkurt' işareti yaparak sevinmesi ise dikkati çekti. UEFA, A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın ikinci golden sonraki gol sevinci hakkında soruşturma başlattı. İddiaya göre UEFA'nın Merih Demiral'a 2 maç 'men' cezası vereceği öne sürüldü. TFF de, Merih Demiral savunma süresinin 5 Temmuz Cuma günü dolacağını ve UEFA'dan henüz kesin bir karar gelmediğini belirtti. "780 bin metrekarede yaşayan ve T.C. kimliğine sahip herkes..." Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak ise sosyal medya hesabından, konuyla ilgili ‘birlik ve beraberlik’ mesajı veren paylaşımda bulundu. Murat Sancak, paylaşımında "Evet, çok değerli sporseverler. Melih kardeşimin yaptığı hareketi, bazıları yanlış bulmakta olabilir. Ama şunu bilin ki 780 bin metrekarede yaşayan ve T.C. kimliğine sahip herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Irkı, dili her ne olursa olsun, bu yüzden kenetlenelim, tek odak noktamız, formanın üstündeki, ay yıldız olsun." ifadeleri kullandı. Murat Sancak'ın paylaşımında Milli Futbolcu Merih Demiral'ın ismini 'Melih' olarak yazması bazı takipçilerinin dikkatinden kaçmazken, Sancak, durumu 'bazen klavye azizliğine uğruyoruz' şeklinde düzeltmeye çalıştı. Murat Sancak'ın sosyal medya hesabı X'den yaptığı bu paylaşımında, sayısı 117 bin 315 olan takipçilerinin dikkatinden kaçan en önemli detay ise Türkiye'nin sınırlarını kapsayan alana ilişkin verdiği rakam oldu. Sancak'ın, Türkiye'nin kapsadığı alanın 780 bin metrekare olduğunu ifade etmesi, diğer bir 'klavye azizliği' olarak yorumlanırken, bu rakamsal hataya ilişkin düzeltme yapıp yapmayacağı ise merakla beklenmeye başlandı. Türkiye sınırlarını kapsayan alan Türkiye'nin göller ve adalar dahil kapladığı gerçek alan 814.578 kilometre kare, izdüşüm alanı ise 783.562 kilometreyi kapsıyor.

Türkiye'nin zaferi dünya basınında geniş yankı buldu Haber

Türkiye'nin zaferi dünya basınında geniş yankı buldu

Türkiye Milli Futbol Takımı, EURO 2024 turnuvasının heyecan dolu bir maçında Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Dünya genelindeki birçok medya kuruluşu, Türkiye'nin bu önemli zaferini geniş bir şekilde manşetlerine taşıdı. BBC Sport: "Türkiye, Avusturya'yı Şaşkına Çevirdi" BBC Sport'un haberine göre, Türkiye'nin performansı turnuvanın en etkileyici maçlarından biri olarak nitelendirildi. Merih Demiral ve Arda Güler'in önemli katkılarıyla Türkiye, çeyrek finale adını yazdırdı. Marca: "Güler İcat Etti, Demiral Uyguladı, Günok Kurtardı" İspanyol Marca gazetesi, Türkiye'nin galibiyetini "Güler'in icadı, Demiral'ın uygulaması ve Günok'un kurtarışı" olarak özetledi. Türkiye'nin genç yetenekleri ve kaleci Mert Günok'un performansı övgüyle karşılandı. Sky Sports: "Arda Güler'in Köşeleri Avusturya İçin Fazla İyiydi" İngiliz Sky Sports sitesi, Arda Güler'in etkili köşe vuruşlarının ve Mert Günok'un kritik kurtarışlarının Türkiye'nin galibiyetinde belirleyici rol oynadığını belirtti. Türkiye'nin başarısı, Avrupa futbolunda büyük dikkat çekti. CNN International: "Türkiye'nin Dramatik Zaferi" CNN International, Türkiye'nin Avusturya karşısında gösterdiği dramatik performansı ve maçın son anlarındaki heyecanı vurguladı. Türkiye'nin çeyrek finale yükselmesi, futbol dünyasında büyük bir konuşma konusu oldu. France Football: "Türkiye'nin Genç Yetenekleri Parladı" Fransız France Football dergisi, Türkiye'nin genç yetenekleri Merih Demiral, Arda Güler ve Mert Günok'un performansını övdü. Türkiye'nin EURO 2024'teki başarısı, Avrupa futbolunda geniş bir şekilde tartışıldı.

Rangnick: Şans bizden yana değildi, Türkiye maçı uzatmalara gitseydi kazanabilirdik Haber

Rangnick: Şans bizden yana değildi, Türkiye maçı uzatmalara gitseydi kazanabilirdik

Avusturya Milli Takım Teknik Direktörü Ralf Rangnick, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda A Milli Takım'a 2-1 yenilerek elenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Rangnick, maçın uzatmalara gitmesi halinde Avusturya'nın kazanma şansı olduğunu savundu. "FİZİKSEL AVANTAJ BİZDEYDİ AMA YETERİNCE GOL ATAMADİK" Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rangnick, "Şans bizden yana değildi. Maç uzatmalara gitseydi kazanma şansımız olurdu. Çünkü Türk Milli Takımı sona doğru iyice yorulmuştu. Fiziksel avantaj bizdeydi. Fakat 6-1 kazandığımız bir maçın ardından bu sefer sadece 1 gol atabildik. Yeterince gol atamadık ve yeterince fırsat oluşturamadık. Set oyununda da iyi bir performans ortaya koyamadık." dedi. "MERİH DEMİRAL'IN GOLÜ MAÇIN DÖNÜŞ NOKTASIYDI" Rangnick, 2-0 gerideyken buldukları gole rağmen beraberliği sağlayamadıklarını belirterek, "Üç oyuncumuz kafa toplarında son derece iyi ama Merih Demiral yine de gol atmayı başardı. 2-0 geri düşünce işler kolay olmuyor. Golü de bulduk, beraberlik için de yeterince vaktimiz de vardı ama olmadı." ifadelerini kullandı. "ELİMİZE GEÇEN FIRSATLARI KAÇIRDIK" Avusturya'nın elenmesinin sebeplerini değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Kendimizi eleştireceksek şunu söyleyebiliriz, elimize geçen fırsatları yeterince değerlendiremedik. Set oyunlarında da iyi bir savunma yapamadık." sözlerini ekledi. "TÜRKİYE MAÇI SEYİR ZEVKİ YÜKSEKTİ" Rangnick, Türkiye maçının seyir zevki yüksek bir maç olduğunu da vurgulayarak, "Avrupa Şampiyonası'nda oynadığımız 4 maçın da seyir zevki yüksek maçlar olduğunu söyleyebilirim. Bugün de buna dahil. Her şey istediğimiz gibi gitmedi, birkaç pası daha iyi değerlendirebilirdik ama 4 zevkli ve tempolu maç oynadık. Uyuyakaldığım maçlar da gördüm, bu maç öyle olmadı." diye konuştu. "DÜNYA KUPASI HEDEFİ HALA MASADA" Rangnick, Avusturya'nın Dünya Kupası'na kalma şansının hala yüksek olduğuna inandığını da sözlerine ekledi. "HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK" Avusturya'nın elenmesinin ardından hayal kırıklığı yaşadıklarını da ifade eden Rangnick, "Bugün ülkemize döneceğimizi hiç düşünmüyordum, yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorduk. Bir sonraki maça hazırlanırız diye düşünüyorduk. Tabii ki hayal kırıklığı yaşadık. Bundan ders çıkarmalıyız. Günün sonunda bir takım yoluna devam ediyor. Bizim için hakim duygu hayal kırıklığı ama çok uzun yıllardır bu seviyelere gelemiyorduk, bu seviyelerde kalmak istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Vincenzo Montella, Avusturya'dan intikamını aldı: "O maç kariyerimde kara lekeydi" Haber

Vincenzo Montella, Avusturya'dan intikamını aldı: "O maç kariyerimde kara lekeydi"

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya galibiyetinin ardından konuştu. Montella, ""O maç kariyerimde kara lekeydi" dedi. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu. (EURO 2024 Son 16 Turu müsabakasında karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek 2000 ve 2008 yıllarının ardından bu turnuvada 3. kez çeyrek finale yükselen Milli Takım'ın İtalyan teknik adamı Montella, karşılaşmanın ardından duygularını paylaşarak futbolcuların verdiği mücadeleye dikkat çekti. 2008'deki ruhu yakaladıklarını söyleyen Montella, çeyrek finaldeki Hollanda maçıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1'lik mağlubiyet aldıkları maç için "Kariyerimdeki kara leke" diyen Montella, Türk taraftarların sevgisini hissettiklerini dile getirdi. Vincenzo Montella'nın maç sonu açıklamaları, şu şekilde: "Yorgunuz biraz, bu maç çok önemliydi. Takım ruhunu son dakikaya kadar yansıttık. Bu takım ruhunu ilk olarak Hırvatistan deplasmanında gördük. Futbolcularımız adına çok mutluyum. İlk maçlarda takımın ruhunda ufak tefek aksaklıklar vardı ama bu maçla birlikte yeniden o ruhu aldık. galibiyet olarak 2008'i yakalamış durumdayız. Bu da bizim için çok önemli bir mutluluk. Adım adım gidiyoruz, sıradaki rakibimiz Hollanda. Aslanlar gibi mücadele eden bir rakibimiz var. Zihinsel ve fiziksel enerjimizi toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Avusturya duran toplardan gol yemeyen bir takımdı ve biz 2 golü de duran toptan bulduk. Yememe konusunda da ısrarlılardı ve bunu da başarabildiğimiz için mutluyuz. Hazırlık maçında çok eleştirildik. Negatif açıdan baktığımızda en dip noktayı Avusturya maçında gördük. Benim kariyerimde de önemli bir yer edinmişti. Benim tekrar karşılaşmak istediğim bir rakipti. Antrenörlük kariyerime kara bir leke olarak yazılmıştı o maç. Tabii ki hazırlık maçıydı ama uluslararası seviyeye çıktığınızda hazırlık maçı deyip geçemiyorsunuz. Türkiye'de bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Türkiye'de inanılmaz taraftarlar var. Bu desteği, sevgiyi daima hissediyoruz. Hayallerimize ancak azimli ve tutkulu çalıştığımızda ulaşabiliriz. Bu akşam da bunu başardık. Hollanda'ya karşı da aynı şekilde mücadele edeceğiz. Duygularımızı yönetmeyi başarmak zorundayız. Önceki maçlarda çok fazla baskı vardı üzerimizde. Bu da bizim işimizi zorlaştırmış oldu. Bugün daha az bir baskı vardı üzerimizde. Sahada nasıl oynadığımızdan ziyade doğru stratejiyi uygulamamız gerekiyordu."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.